Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר הרבה זמן שאני מחפש תשובה לשאלה הזאת.

בקום המדינה עד לשנות ה70, היו 4-5 ספרות בלוחיות הרישוי, הוסיפו במהלך השנים עוד 2 ספרות עקב כמות הרכבים שגדלה וגודלת.

בשנות ה80 קרה משהו מעניין, 2 הספרות האחרונות ציינו את דגם המכונית.

מישהו יודע למה זה קרה, ולמה הפסיקו את זה?

וגם מה אומרים 2 הספרות האחרונות כיום? לדוגמא 00 זה יבוא אישי או ממשלה, אך מה הסיומות האחרות אומרות?

האם הם אמורות לתת מידע, או שהם חסרות תפקיד?

אשמח לקבל תשובה :)

פורסם

בצע חיפוש בפורום עם המושגים "מספרי רישוי" או "לוחיות רישוי" יש עשרות דיונים בנושא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא נכון!

יש משמעות לשתיי הספרות האחרונות בלוחית הרישוי..

הן מייצגות את שנת המודל של הרכב.. לדוגמא..

50 היה בשנת מודל 2003 אח"כ זה היה 57 ב2004 (אין רצף סידורי לספרות...)

שנת המודל 2007 מיוצגת נכון לעכשיו ב16.

שמעתי פעם ואני לא יודע אם זה נכון ששתי הספרות הראשונות בלוחית הרישוי מייצגות את האזור של משרד הרישוי שבו נרשם הרכב... או אזור הסוכנות .. משהו כזה..

מה שכן זה שלשלשת הספרות האמצעיות שבמספר אין כל משמעות.. והן אקראיות!

מקווה שעזרתי! :)

פורסם

איציק, אתה לא הכי מדייק. כיום שנת הרכב לא מיוצגת וחלוקת הסיומת ליבואנים היא מקרית (יש לי רכב 2007 והסיומת שלו היא 61...).

בכלליות:

שנות החמישים הלכו לפי המנדט והיו שלוש, ארבע או חמש ספרות עם אות בעברית שמסמנת את האיזור (ת1234 היה מת"א). השרידים היחידים שנותרו כיום מאותה תקופה הם כלי רכב משטרתיים וצבאיים.

בסוף שנות החמישים עברו ללוחיות כתומות/אדומות עם חמש ספרות (וזה מקור השם של "מועדון החמש") שהתרחבו אחר כך ל 6 ספרות. הספרה הראשונה סימלה את האיזור, כך שמכונית 234-567 היתה מת"א ואילו 789-987 היתה מחיפה. חלוקת המספרים היתה עוקבת ויכולנו לזהות את שנת הייצור לפי הספרה.(נעזוב את ההקצעות המיוחדות למשאיות, אוטובוסים וכו'). זה עבד עד שנת 1979 כאשר הסתבר שיש יותר מדי מכוניות ואז עברו ל 7 ספרות עם שני מקפים כאשר שתי הספרות האחרונות סימלו את שנת הייצור: 12-345-84 היתה משנת 1984. כמובן גם כאן היו חריגים ואנחנו באים ל 1990 כאשר היה נסיון להקצות ליבואנים את שתי הספרות האחרונות: המפורסמת ביותר היא סובארו עם 03 אבל היו סיומות שאז התחלקו בין כמה יבואנים: 04 התחלקה בין לובינסקי ויבואני דייהטסו (ואולי עוד..).

מסתבר שמומחי הנומרולוגיה במשרד התחבורה לא כל כך מומחים ולקראת סוף שנות התשעים העסק הלך לאיבוד גם בזמן וגם במרחב וכך למשל מזדה משנת 94 קיבלה סיומת 29, שנתיים אחר כך 28 ועוד זמן עבר והיא קיבלה 27...

אז כיום יש בלגאן אבל העניין יותר יעיל כי מנצלים את כל המספרים והסיומות. אז הקורדובה 2005 היתה עם סיומת 16, דייהטסו 97 במשפחה שלי עם סיומת 16, גם, והקורדובה 2007 עם סיומת 61...

כל זה בכלליות בלי חריגים ובלי להזכיר את מכשירי תנועה שאז ימי הבית השני מתהדרת בסיומת 28...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אין סיומת אחת לשנת מודל מסיבה פשוטה - לא יכולה להיות.

למספר הרישוי הישראלי 7 ספרות. במידה ואתה מחליט על 2 קבועות לפי שנת המודל, אתה מצמצם את המספר ל5 ספרות.

מספר בעל 5 ספרות מוגבל לכ100אלף מספרים. כיוון שבמדינת ישראל נמכרים מידי שנה מעל 100K רכבים חדשים, זה לא הגיוני שכל המכוניות מאותה שנה יהיו בעלות סיומת זהה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

XX-XXX-00 משטרה (גם לשעבר),משרד הביטחון (גם לשעבר) או יבוא אישי

XX-XXX-15 משטרה (גם לשעבר),משרד הביטחון (גם לשעבר) ,מונית לשעבר

XX-XXX-25 מונית

9X-XXX-57 משרד הביטחון (גם לשעבר) ,מונית לשעבר ,יבוא אישי

9X-XXX-14 משרד הביטחון (גם לשעבר) מונית לשעבר, יבוא אישי

XX-XXX-77 רכב ממשלתי

בנוסף בשנות השמונים היו גם סיומות של XX-XXX-5X שגם הם סימלו את השנת הייצור (ה 5 בעצם במקום שמונה).

יש עוד הרבה דוגמאות והתשובה שלי חלקית אבל זה כל מה שעלה לי בראש.

פורסם
לא נכון!

יש משמעות לשתיי הספרות האחרונות בלוחית הרישוי..

הן מייצגות את שנת המודל של הרכב.. לדוגמא..

50 היה בשנת מודל 2003 אח"כ זה היה 57 ב2004 (אין רצף סידורי לספרות...)

שנת המודל 2007 מיוצגת נכון לעכשיו ב16.

שמעתי פעם ואני לא יודע אם זה נכון ששתי הספרות הראשונות בלוחית הרישוי מייצגות את האזור של משרד הרישוי שבו נרשם הרכב... או אזור הסוכנות .. משהו כזה..

מה שכן זה שלשלשת הספרות האמצעיות שבמספר אין כל משמעות.. והן אקראיות!

מקווה שעזרתי! :)

ה50 זה לא מייצג את מודל 2003 זה מייצג מודלים 2001-2003 לרוב אבל אי אפשר לדעת בדיוק

ה61 זה 2007 ו56 זה 2005

ככה זה ברוב המכוניות ואם אני לא טועה זה נקבע לפי כמות המכירות כי ככל שמוכרםי יותר מכוניות מאותו דגם ככה המספר עולה מהר יותר..

תקנו אותי עם אני טועה..

ד"א אני חדש פה

אייל

פורסם
מישהו יודע גם למה בשנות ה80 ה2 הספרות החארונות ציינו את מודל הרכב ואחר כך זה נעלם?

לא קראת את מה שכתבו לפניך :nono: :nono:

וספציפית את מה שכתב Discover

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רק שמתי לב שרוב הרכבים שהם מודל 06-07 מסתיימים במספרים: 13, 14, 59-61.

15 ו-00 הם בד"כ ממשלה, ניידות סמויות, משאיות וייבוא אישי.

25 - מוניות

01 - אוטובוסים

למכירה שעון ברייטלינג shark יד 2 במצב נהדר!

פרטים בה"פ.

פורסם

טוב אז ככה-

אני אחד ששם לב הרבה לדברים האלה וכל מכונית שאני רואה יישר מסתכל על לוחית הרישוי(מן הרגל כזה). שמעתי פה הרבה שטויות.. חלקן נכונות.

כל יצרן מחליט מה תהיה הסיומת וזה לא אומר שאם נגיד רכב מסוג מאזדה שנת 2006 שנגמר ב 16 או 14 ככה גם טיוטה לדוגמה (שאני ראיתי הרבה טיוטות בשנת מודל 2006 שההסתיימו ב 01).

יכול להיות שזה נכון כל המספרים האלו אבל זה לא מחייב.

אם יש 50 זה לוודוקא מציין 2001-2003 כמו שמישהו ציין פה.. אני יודע כמעט וודאית ש 50 ו 51 מציינות 2003 ו 35, 29 למיניהם 2001-2002 אבל שוב זה לא חייב להיות וודאי כמו שציינתי.

ראיתי הרבה רכבים חדשים עם 60 ו 61. והקצת פחות חדשים 14 ו 16 זה לא אומר שלא תראה רכב חדש עם 50 ומשהו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...