Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[שאלה] האם בעל חיים נחשב ל"נוסע"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש שאלה שעלתה לי בראש בזמן האחרון שמעניינת אותי התשובה שלה.. ידוע שבעל רשיון B יכול להסיע 8 נוסעים מלבד הנהג, אך מותר בנוסף ל8 הנוסעים להוסיף לדוגמא כלב? או למשל נהג חדש שמותר לו להסיע 2 מלבד הנהג, אם הוא יסיע 2 וכלב זה חוקי?

תודה

פורסם

הסר דאגה מליבך, כלב לא נחשב כנוסע.

אתה יכול לשים אותו במושב הקדמי, האחורי, על הדשבורד (סתם, אל תנסה את זה - למרות שכבר צפיתי באינטרנט בשרוטים שעשו את זה..ממש התעללות בכלב המסכן וגם מאוד מסוכן לנהיגה) וגם במרווח שבין כסא הנהג/הנוסע ליד הנהג לבין המושבים האחוריים - ושום שוטר לא יעשה לך בעיות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

בע"ח שאינו בן אנוש לא נחשב כנוסע, למיטב ידיעתי.

העניין טמון במקרה משעשע והזוי למדי שאינני בטוח באמיתותו, אך אביא אותו כאן.

(שמעתי אותו כשהייתי כבן 15)

עם תחילת יישום הרעיון של נתיבים לתח"צ ולרכבים מעל 4 נוסעים-

2510_lrt_new_signs_2.gif

לשון המחוקק הייתה "מעל 4 נוסעים"

בישראל כמו בישראל נעצר הכוכב שנסע בנתיב שכזה לבדו.

משנעצר ע"י המשטרה טען כי יש באמתחתו קופסא עם נמלים והציג אותה בפני השוטר. (מזכיר למישהו את סיפורי הקב"ן?)

במשפט שנערך לו הוא יצא זכאי מכיוון שלשון החוק לקתה בחסר.

החוק תוקן מאז ל"מעל 4 אנשים.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
הסר דאגה מליבך, כלב לא נחשב כנוסע.

אתה יכול לשים אותו במושב הקדמי, האחורי, על הדשבורד (סתם, אל תנסה את זה - למרות שכבר צפיתי באינטרנט בשרוטים שעשו את זה..ממש התעללות בכלב המסכן וגם מאוד מסוכן לנהיגה) וגם במרווח שבין כסא הנהג/הנוסע ליד הנהג לבין המושבים האחוריים - ושום שוטר לא יעשה לך בעיות.

לא לגמרי תסיר דאגה מלבך.

לפני הרבה שנים עצר אותי שוטר שהתחבא מאחורי תחנת האוטובוס , על הגשר הרומי הישן ביציאה הצפונית מבית שאן.

(עמדתי כדי לתת זכות קדימה לרכב ממול)

אחרי ויכוח עשה לי דו"ח על זה שהסנט ברנארד שלי ישב על ידי מקדימה.

לא זוכר את הסעיף בדיוק, משהו לגבי הפרעה/סיכון לנהיגה בטוחה.

פורסם

במקרה כזה נשאלת השאלה הבאה- אם כלב נחשב כנוסע, הוא צריך להיות חגור ע"י חגורת בטיחות של הרכב? כלומר במקרה עם הנמלים השוטר יכל לטעון שה"נוסעים" לא חגורים כפי שדורש החוק? במקרה שתיאר סיימון, עם מספר גדול מספיק של נמלים, ניתן לומר שאותו אדם הסיע מספר נוסעים העולה על המותר ברכב ו/או ברשיונו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מעבר לתחום ההתחכמות המשעשעת גרידא,

חגירת כלב בזמן נסיעה היא דבר חשוב מאוד. בזמן תאונה, בעל חיים (כמו כן שישיית מים, מזוודה, או כל חפץ קשיח אחר שאינו מאובטח ומעוגן) שמתעופף בתא הנוסעים ומחפש למי לערוף את הראש הוא לא דבר אידיאלי.

מומלץ מאוד לרכוש חגורות בטיחות המיועדות לכלבים, ניתן למצא ברוב חנויות לצרכי חיות מחמד.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
לא לגמרי תסיר דאגה מלבך.

לפני הרבה שנים עצר אותי שוטר שהתחבא מאחורי תחנת האוטובוס , על הגשר הרומי הישן ביציאה הצפונית מבית שאן.

(עמדתי כדי לתת זכות קדימה לרכב ממול)

אחרי ויכוח עשה לי דו"ח על זה שהסנט ברנארד שלי ישב על ידי מקדימה.

לא זוכר את הסעיף בדיוק, משהו לגבי הפרעה/סיכון לנהיגה בטוחה.

כנראה שהוא היה ממש קטנוני, או שסתם חיפש לעשות עוד מספר ברשימת הדו"חות שלו.

אני, עד עכשיו, לא שמעתי על דו"ח כזה - ויש לי לא מעט חברים עם כלבים (כולל אני).

בכל מקרה - בהנחה והכלב חגור במתקנים שאלה מעליי המליצו (וגם אני מצטרף להמלצה), אני לא חושב שלטיעון של השוטר יש אחיזה במציאות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

איזה מתקנים בדיוק?

כל מה שאני מכיר זאת רתמה עם חיבור מיוחד בינה לבין השקע של חגורת הבטיחות ברכב.

וגם עם זה יש בעיה, החיבור בין הרתמה לשקע שנמכר בארץ הוא עד משקל נדמה לי של 20 קילו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
כנראה שהוא היה ממש קטנוני, או שסתם חיפש לעשות עוד מספר ברשימת הדו"חות שלו.

אני, עד עכשיו, לא שמעתי על דו"ח כזה - ויש לי לא מעט חברים עם כלבים (כולל אני).

בכל מקרה - בהנחה והכלב חגור במתקנים שאלה מעליי המליצו (וגם אני מצטרף להמלצה), אני לא חושב שלטיעון של השוטר יש אחיזה במציאות.

עכשיו כבר אי אפשר להושיב כלב גדול מקדימה,- אין לארקים.

פורסם

כלב נחשב ככבודה לפי חוקי משרד התחבורה.

ולכן אתה יכול להניח אותו היכן שתרצה כל עוד זה לא מסכן את הנוסעים ואותך בנהיגה.

מה שכן מומלץ שבגלל שאי אפשר לקשור את הכלב לחגורת בטיחות, לשים אותו על הריצפה בין המושב האחורי לכסא הנוסע שליד הנהג ולהצמיד את הכסא כדי שיתן תמיכה לגוף הכלב (בלי ללחוץ עליו יותר מידי).

בהתחלה הכלב לא יאהב את הרעיון אבל הוא יתרגל וככה זה גם הכי בטיחותי שהוא לא יעוף במקרה של תאונה ויפגע בך או בשאר הנוסעים.

S2000

• תוכן חדש...