Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצ"ב הלינק http://www.runyourcarwithwater.com/?hop=toron158

אודה לגולשי האתר המבינים דבר וחצי בתחום, שיאירו את עינינו האם זה נכון או עוד ספין ששוטף את העולם (כדוגמת כדורי הנפתלין/FFI וכדומיהם)?

כמו"כ לטובת הגולשים נא פרטו את התהליך בשפת העברית.

תודה ויום טוב:-)

חוק = דבר שאין בו צורך כאשר בני האדם הם ישרים, ואין בו תועלת כאשר הם מושחתים (בנימין ד`יזרעלי, 1804-1881).

פורסם

תודה לך על gsi16v על המידע והזריזות.

חן חן.

חוק = דבר שאין בו צורך כאשר בני האדם הם ישרים, ואין בו תועלת כאשר הם מושחתים (בנימין ד`יזרעלי, 1804-1881).

פורסם

ניתן להניע רכב ע"י מימן ולא ע"י מים !

נכון, המים הם המקור למימן.

יש בעיות רבות בסיפור הזה (אחסנת המימן ברכב.הפקתו שינוע במסות התאמת מנועים לשריפה החמה מאד וכו') אבל ישנם מיזמים רבים שמנסים להגיע לפתרון זול ובטיחותי.

לפי המאמרים שקראתי תוך עשור יהיו רכבים מונעים ע"י מימן.

פורסם

הם לא מדברים כאן על הזרקת מים, הם מדברים כאן על הנעת כלי רכב במים במקום דלק.

ולצערי זה נשמע יותר מדי טוב בשביל להיות נכון, אחרת הבן אדם הזה היה כבר מהר מאוד נעלם/מת/מאושפז בכפיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ניתן להניע רכב ע"י מימן ולא ע"י מים !

נכון, המים הם המקור למימן.

יש בעיות רבות בסיפור הזה (אחסנת המימן ברכב.הפקתו שינוע במסות התאמת מנועים לשריפה החמה מאד וכו') אבל ישנם מיזמים רבים שמנסים להגיע לפתרון זול ובטיחותי.

לפי המאמרים שקראתי תוך עשור יהיו רכבים מונעים ע"י מימן.

אתה מבין שהאנרגיה הדרושה להפוך מים למימן גדולה מהאנרגיה שאתה יכול להפיק מהמימן, נכון?

אסף.

פורסם

בדיוק ראיתי אתמול תוכנית של טופגיר (תוכנית ישנה) שבה קפטן "סלואו" נסע לגרמניה לבחון רכב המונע על ידי מימן שיוצר ע"י GM.

בהסברים שלו הכל נראה מאוד פשוט.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

לא ניתן להפיק אנרגיה ישירה ממים, זאת אומרת שמים זה לא כמו דלק.

על מנת שיהיה לחץ קיטור לצורך פעולת דחיסה במנוע, קודם כל צריך לחץ אדיר, ודבר נוסף צריך אמצעי שיביא את המים ללחץ האדיר הזה, ויעמוד במהירות חימום המים לקיטור בהתאם לכמות שהם יוצאים.

גם אם הרעיון הבדיוני הזה יעבוד איכשהו - לפי חישוב פשוט הרכב יצרוך כמות רצינית של מים לקילומטר, הרבה יותר ממה שדורש דלק, ידרש מיכל בגודל אדיר ברכב.

בגדול - אני לא מאמין בזה.

פורסם

אסף אין הרבה קשר בין מה שכתבתי לתגובה שלך...

הרעיון הוא לנצל אנרגיות חלופיות.

אלקטרוליזה למים ע"י חשמל שמופק מאנרגיה סולרית/רוח/גיאוטרמית וכו'.

חלק מהיזמים מתכוונים להפיק אנרגיה חשמלית מתחנות סולאריות במדבריות שגובלות בים (סתם דוגמא -מדבר סיני...)

השמש חינם והמים חינם.

כן אתה צודק הפקת המימן יקרה וצורכת הרבה אנרגיה, השאלה היא האם בסופו של דבר מחיר ליטר בנזין יהיה יקר (דא...) ממחיר ליטר מימן (בעצם החישוב צריך להיות ביחידות אנרגיה אבל בוא נדבר בפשטות).

פורסם

אגב לגבי עצם הרעיון של הנעת מנוע בעירה פנימית ע"י מים, אני אשתדל לצנזר את עצמי כדי שמנהל הפורום לא יבעט אותי,

אני מוכן לסלוח למי שמדבר על כך רק בתנאי שהוא לא יודע או לא זוכר איך מנוע בעירה פנימית עובד.

כדי להקל על אותם מאותגרי אינטלקט, אוסיף ואומר שהתשובה חבוייה בשם המנוע : "בעירה פנימית " כלומר משהו צריך לבעור/ להתפוצץ/להישרף בתוך המנוע כדי לייצר תנועה. הפיכת אנרגיה כימית לאנרגיה קינטית תוך כדי ביזבוז משווע של אנרגיית חום.

פעם אחרונה שבדקתי מים לא ממש נישרפים וביזבזתי על הוכחת העניין קופסת גפרורים שלמה.

פורסם
אגב לגבי עצם הרעיון של הנעת מנוע בעירה פנימית ע"י מים, אני אשתדל לצנזר את עצמי כדי שמנהל הפורום לא יבעט אותי,

אני מוכן לסלוח למי שמדבר על כך רק בתנאי שהוא לא יודע או לא זוכר איך מנוע בעירה פנימית עובד.

כדי להקל על אותם מאותגרי אינטלקט, אוסיף ואומר שהתשובה חבוייה בשם המנוע : "בעירה פנימית " כלומר משהו צריך לבעור/ להתפוצץ/להישרף בתוך המנוע כדי לייצר תנועה. הפיכת אנרגיה כימית לאנרגיה קינטית תוך כדי ביזבוז משווע של אנרגיית חום.

פעם אחרונה שבדקתי מים לא ממש נישרפים וביזבזתי על הוכחת העניין קופסת גפרורים שלמה.

חשבת לפני שאתה מגיב, לעיין קצת באתר ?

כבר בדף הראשון כתוב לך:

Our easy conversion guide will show you how to use electricity from your car's battery to separate water into a gas called HHO (2 Hydrogen + 1 Oxygen). HHO, also called Brown's Gas or Hydroxy, burns smoothly and provides significant energy

האם זה עובד ? זאת כבר שאלה אחרת.

פורסם

הכוונה שלי לאלה ששאלו על הנעת הרכב ע"י מים. שים לב בשירשורים הרבים.

באמת לא יאומן שאנשים חושבים שאפשר להניע מנוע בנזין ע"י מים ,אבל עובדה .

פורסם

חושבים, חושבים למה לא ? :lol:

יש גם "הגיון" בטעות, מים הם הרי תוצר של שריפת מימן (חיבור בין מולקולות המימן למולקולות חמצן).

אגב, חברת הונדה מייצרת (באופן נסיוני) מתקן ביתי ליצירת מימן. המיתקן מקבל אנרגיה מקולטי שמש ומפרק מים למימן וחמצן. מתקן כזה יכול לייצר מספיק אנרגיה לשימוש סביר ברכב.

אני מניח שחברות הנפט לא משתגעות על הרעיון.

חישוב מהיר גם מראה שקולטים יכולים לספק את האנרגיה הנחוצה. נניח שקולט בדוד שמש מחמם בקיץ 120 ליטר מים מטמפ' של 20 מעלות ל- 70 מעלות. כמות הקלוריות היא 120X50=6000 קלוריות. אם ניקח מתקן עם שטח קולטים גדול פי 5 (5-6 מ"ר) אז יש לנו כ- 30,000 קלוריות שהם אנרגיה של כ- 4 ליטר בנזין ליום.

פורסם

גם אפר הוא תוצאה של שריפת פחם, אז בואו נפעיל מנועים על אפר ?!?

אבל נגעת בדיוק בנקודה הנכונה, אם אפשר להפיק מימן חינם באמצעות אנרגיות חלופיות לנפט ופחם, זה יהיה כדאי.

• תוכן חדש...