Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שפה זה הכי מתאים לשאול, אז ככה:

אני רוצה לעשות קורס נהיגת ראלי. רק בשביל הכיף אין לי כל כך תוכניות להיכנס לליגה.

ממה שראיתי 3 מקומות עושים את זה דרייב ארט, האקדמיה לנהיגת מירוצים של ממ"י ומסלולים.

העלות בדרייב ארט וממ"י זהות, את העלות במסלולים אני לא יודע אבל אני מניח שתהיה דומה.

למישהו יש ניסיון עם אחד מהקורסים ויכול להמליץ לי?

הקורס בממ"י הוא 3 ימים ודרייב ארט הוא חד יומי, האם זה משמעותי?

תודה לעונים,

תמיר.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שים לב לרכבים.

עד כמה שאני יודע, בדרייב-ארט ומסלולים מדובר בהשכרה של רכב 4x4 חזק וקלאסי לראלי בעוד בממ"י זה רכב הנעה קדמית זול שלהם, מה שמאפשר יותר ק"מ במחיר דומה.

אשמח גם לשמוע דעות מאחר ואני גם מתלבט בנושא (חשבתי גם על חו"ל. אגב, עשיתי טעימה מהקורס ראלי של מסלולים בעבר הרחוק).

ניר

פורסם

אם אתה מדבר על הבי"ס שמסלולים מוציאה אליו אז עשיתי את הקורס וזה ממש לא ראלי (למרות שהם קוראים לו קורס ראלי).

פורסם

נכון לפעם האחרונה שבדקתי, מסלולים ודרייב-ארט שוכרים את הרכב לקורסים מיובל מלמד (שכנראה לא יתעסק עם השכרה לאדם פרטי לא מוכר).

מצד שני, תגדיר אימון ? אין לאף-אחד מהם בעיה לארגן לך אימון. זה בסה"כ קורס "אישי" (לא בהכרח אבל מחוץ למסגרת של קורס רגיל עם 4-6 משתתפים ותכנים קבועים).

בסופו של דבר אתה תשלם על המרכיב הכי משמעותי בקורסים האלה וזה הק"מ שהרכב עושה. רוצה לנהוג הרבה, לעשות אימון, אין שום בעיה, זה יעלה בהתאם.

פורסם

צודק, רוב העלויות זה עלות ההשכרה של הרכב.

כנראה שאני אלך על מסלולים/דרייב ארט.

ממי הם משכירים את האוטו אין לי מושג, אבל בשני האתרים יש תמונה של GT(לא יודע כמה זה אומר).

גם ככה זה לא כזה משנה לי אם זה GT או STI .

למישהו יש ניסיון עם אחד מהם?

או לחילופין עוד נקודות להשוואה :lol:

פורסם

עשיתי קורס של מסלולים לפני מספר שנים (הרכב היה GT אפורה של יובל מלמד). הקורס מהנה, כייפי, אבל קצר (כ 25 ק"מ נהיגה סה"כ)

פורסם

25 ק"מ זה הרבה בשביל פעם ראשונה, אפילו המון!!!

לפני שאתה בוחר קורס, אני מציע לך לחשוב מה המטרות שלך בקורס הזה,

* כיף

* שיפור מיומניות + כיף

* רוצה להפוך לנהג ראלי!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

מחזק את שלומי, שכחתי לציין את טופ-דרייב (לא בטוח איפה הם נופלים כי בהתחלה הם גם היו משכירים ועכשיו אני חושב שיש להם רכב שלהם בדומה לממ"י).

למעשה הבחור שלהם זה מי שהדריך אותי בטעימת ראלי שעשיתי במסלולים.

לגבי הק"מ, זה אולי נשמע הרבה ויכול לספק בתור חוויה ו-fun אבל לדעתי לא מספיק בשביל לימוד רציני (זאת גם הסיבה שהטעימה לא הפכה לקורס מלא. החלטתי שצריך כמות כפולה בשביל באמת להשתפר ולהפוך את זה ליותר מרק חוויה (שזה גם אחלה :-))).

פורסם

להפוך לנהג ראלי - דורש הרבה תקציב וזמן, שני דברים שאין לי כל כך (לפני צבא). אולי בעוד 3 שנים.

אני יודע שבקורס של ממ"י אפשר להוציא רישיון אבל אין כל כך סיכויי שאני אצליח לעשות 3 מירוצי novice בשנה הקרובה.

אני מחפש בעיקר שיפור מיומנות+כיף.

מצד אחד זה בטח יהיה כיף לנהוג באימפרזה, מצד שני אולי 3 ימים ייתנו קורס יותר מעמיק.

מה אתם אומרים?

פורסם

תיקון קטן - אי אפשר להוציא רישיון נהג מירוצים היום - בשום קורס.. - למיטב ידיעתי - ולצערי - הנושא הזה עדין לא הוסדר בתקנות - כי עדין אין מירוצים חוקיים ובוודאי שאתה לא יכול להתחרות רישמית כ"נוביס". רישיון זר? ... אולי...

גם זה בספק.

אלון

פורסם

ניר,

אני חוזר ואומר בתור אחד שיש לו קצת נסיון בשני הצדדים של הסיפור הזה!

25 ק"מ זה הרבה מאוד לפעם ראשונה, למעשה זה יכול להיות יותר מדי גם לנהג עם נסיון בנהיגה ספורטיבית. מעבר לכמות הק"מ הזו מתחילים לעשות שטויות ואפילו לשכוח את מה שנלמד!

יש גבול לכמה אפשר ביום אחד.

כנכנסים לרכב ראלי יש כל כך הרבה דברים חדשים שקשה לקלוט.

אחרי כמה אימונים אפשר להתחיל לצאת ולעשות 50 ק"מ ביום, ואז גם כדאי להתחיל לאמן נווט.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לא התכוונתי (או לא בהכרח) ביום אחד.

הקורסים האלה (לפחות זה שבו אני הייתי) מבוססים על הקפות של מסלול בסדר גודל של 2 ק"מ או משהו דומה.

עשיתי 2-3 הקפות והערכתי שמ-10 שעושים בקורס מלא אני כמובן מאוד אהנה אבל רק אתחיל להפנים.

לכן לדעתי אם באמת רוצים להתקדם חייבים להמשיך את זה בעוד סשן דומה (אני מקבל את מה שאתה אומר לגבי עומס ולכן יומיים זאת אולי אופציה טובה יותר).

• תוכן חדש...