Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסוף של דלק 96?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברת פרומט מיבאת תחליף עופרת של אס.טי.פי.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

הגזרה עוד צריכה לעבור אישור בכנסת.

אם יש מי שיש לו את הזמן והכוח לטפל בענין,יכול לפנות לח"כ המתאימים ולנסות לבטל את הגזרה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לדעתי אין תחליף ל-בנזין 96 לקרבורטורים.

אם ויצא לפועל נקווה שיהיה תחליף טוב וזול יותר :?

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

בנתיים לא הודיעו לנו על כל שינוי, או הערכות לקראת הורדת סוג הדלק 96.

בינתיים הכל כרגיל ותחנות הדלק ממשיכות למכור ולקבל את הדלק הנ"ל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שלום לכולם,

במרבית המדינות המפותחות, מתקיים כבר שנים תהליך של הוצאת דלק עם עופרת או אשלגן מהשוק. הסיבה היא כמובן השמירה על איכות הסביבה, כאשר בנוסף קיימת ירידה מתמדת בכמות הרכבים המשתמשים בדלקים אלו לנסיעה יום-יומית.

למעשה, במרבית מדינות אירופה המערבית אין כיום אפשרות להשיג דלק כזה, והפתרון המקובל עבור בעלי רכבים קלאסיים הוא השימוש בתוספים שונים.

במוקדם או במאוחר ישראל תצטרף למגמה הזו, ולכן ראוי לעדכן על מדיניותו של מועדון החמש בנושא:

ע"פ העיתונות, בישראל יש כיום 220,000 כלי רכב שחייבים להשתמש בבנזין 96, ומתוכם כ-3,500 רכבי אספנות. עם כל הכבוד לנו ולתחביב שלנו, קשה לראות מצב שבו הוצאת בנזין 96 תעוכב בגלל כזו כמות של רכבי אספנות, מה גם שקיים פתרון טכני לנושא ע"י תוספי דלק שונים, ובעלות סבירה. צריך לזכור שרכב במעמד "אספנות" מקבל הקלות רבות בגלל, בין היתר, הנסועה השנתית הנמוכה שלו. לכן אין זה סביר שנצא למאבק בגלל תוספת עלות שממילא עתידה בסה"כ להיות סבירה, בגלל אותה הנסועה הנמוכה.

לסיכום – מדובר בתהליך שכבר קורה בעולם, יש בו היגיון חברתי וסביבתי, ומועדון החמש לא יפעל בנושא - ובתנאי שניתן יהיה לרכוש תוספים מתאימים בעלות סבירה.

בברכה,

קובי מילוא

דובר מועדון החמש

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מצאתי את הכתבה הבאה מלפני שנה:

דלק מסוג אוקטן 96 לא יסופק יותר בתחנות שיווק בנזין באוקטן 96 ייפסק בכל תחנות הדלק בארץ החל ב-1 באפריל הקרוב - כך נודע ל-TheMarker. בעלי מכוניות ישנות ייאלצו לתדלק אוקטן 95 ולהוסיף בכל תדלוק תוסף מיוחד. התוסף, על בסיס אשלגן, יימכר בכל תחנות הדלק בישראל ומחירו כ-10 אגורות ליחידה.

ביטול אוקטן 96 נועד להקטין את זיהום האוויר וגם לדרבן הורדה מהכביש של מכוניות ישנות. בכבישי ישראל נעות כיום 120 אלף מכוניות מיושנות שצורכות בנזין באוקטן 96 (רובן בנות 12 שנה ומעלה). בנזין זה מכיל עופרת, המשמשת לשימון ראש המנוע וטבעות הבוכנה. במנועים מודרניים יותר בנויים חלקי המנוע ממתכות שאינן זקוקות לשימון באמצעות עופרת. לדברי אהוד יחיאלי, ראש מינהל הדלק במשרד התשתיות, "באירופה לא ניתן להשיג בנזין באוקטן 96 כבר שש שנים והגיע הזמן שגם בישראל ידביקו את הפער".

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20060815_750627

פורסם

ולחשוב שלקחה כמעט שנה עד שהשר יואיל בטובו לחתום על התקנה הזו..

עכשיו רק צריך שזה יעבור בוועדת הכלכלה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לי יש שאלה בנושא,

הרכב שלי הוא סובארו XT טורבו, אני ממלא אותו בבנזין 96, יש לי בו מדבקה של unleaded fuel only.

אני קצת מודאג ממעבר אפשרי לסוג דלק אחר.

המנוע הוא 1800 מוזרק (EA82T) + מגדש טורבו, הרכב מקורי ללא אף שינוי.

אני חושב לעבור לדלק 99, סיפר לי אחד שמחזיק רכב דומה לא הרבה זמן שהוא ממלא 99 ואין לו בעיות.

האם סוג הדלק מתאים ולא יכול להיגרם נזק?

מעבר לדלק 95 קצת מציק לי כי קשה לי להאמין שיתווסף עוד צג למשאבת דלק שאומר בדיוק כמה ליטרים של תוסף אני אצטרך להוסיף והוספת התוסף תהיה רק בערך מה שצריך, גם קניית תוסף בשירות עצמי לא יכולה להתבצע כך שמשך זמן תידלוק הרכב רק יתארך ואולי יצוצו עוד כמה דברים קטנים ומציקים.

מעבר ל 95 יהיה נוח רק אם יהיו 2 משאבות של דלק 95, אחת רגילה ואחת שכבר יש בה תוסף ותחסוך את תהליך הוספת התוסף עצמאית.

מה אתם אומרים, לחכות ליום השינוי ולגלות איך יתבצע התידלוק או שיהיה אפשר למלא דלק 99 בראש שקט?

בברכה,

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם
לי יש שאלה בנושא,

הרכב שלי הוא סובארו XT טורבו, אני ממלא אותו בבנזין 96, יש לי בו מדבקה של unleaded fuel only.

אני קצת מודאג ממעבר אפשרי לסוג דלק אחר.

המנוע הוא 1800 מוזרק (EA82T) + מגדש טורבו, הרכב מקורי ללא אף שינוי.

אני חושב לעבור לדלק 99, סיפר לי אחד שמחזיק רכב דומה לא הרבה זמן שהוא ממלא 99 ואין לו בעיות.

האם סוג הדלק מתאים ולא יכול להיגרם נזק?

מעבר לדלק 95 קצת מציק לי כי קשה לי להאמין שיתווסף עוד צג למשאבת דלק שאומר בדיוק כמה ליטרים של תוסף אני אצטרך להוסיף והוספת התוסף תהיה רק בערך מה שצריך, גם קניית תוסף בשירות עצמי לא יכולה להתבצע כך שמשך זמן תידלוק הרכב רק יתארך ואולי יצוצו עוד כמה דברים קטנים ומציקים.

מעבר ל 95 יהיה נוח רק אם יהיו 2 משאבות של דלק 95, אחת רגילה ואחת שכבר יש בה תוסף ותחסוך את תהליך הוספת התוסף עצמאית.

מה אתם אומרים, לחכות ליום השינוי ולגלות איך יתבצע התידלוק או שיהיה אפשר למלא דלק 99 בראש שקט?

בברכה,

מאיזה שנת יצור הרכב שלך, מעל 84 ?, אתה יכול לעבור בשקט ל 95 אתה נוסע בזה כבר שנתיים,

ואתה מדבר על מעבר ל 98 שזה דלק יקר בשקל , תרגיש את השינוי ברכב מיד במילוי הראשון

רק תגיע לתחנה עם מיכל ריק או מלאי נמוך,,

רמי

לארק 1964

פורסם

דלק 99?אתה מתכוון ל98 אולי?

בכל אופן 98 הוא נטול עופרת בדיוק כמו 95,

98 מיועד למנועים עם יחס דחיסה גבוה יותר שעם 95 המנוע יצלצל(מדטונציה).

ידוע לך מה היחס הדחיסה של המנוע?

לדעתי אתה יוכל לתדלק ב95 ולראות איך המנוע עובד עם ה95,בגלל שהוא עבד טוב עם 96 אני לא מאמין שצריכה להיות בעיה עם ה95,ההפרש באוקטן זניח מאוד.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
מאיזה שנת יצור הרכב שלך, מעל 84 ?, אתה יכול לעבור בשקט ל 95 אתה נוסע בזה כבר שנתיים,

ואתה מדבר על מעבר ל 98 שזה דלק יקר בשקל , תרגיש את השינוי ברכב מיד במילוי הראשון

רק תגיע לתחנה עם מיכל ריק או מלאי נמוך,,

רמי

איזה שינוי?

לפעמים מעבר לדלק עם אוקטן גבוה מידיי עלול להוביל לירידה בביצועים.

אם למשל BSA עם יחס דחיסה נמוך מאוד יתודלק ב98 יהיה לדלק קשה יותר להדלק בגלל הלחץ הנמוך מידיי.

אוקטן גבוה זה לא מתכון לביצועים,לדעתי זו סתם הולכת שולל,רוב המנועים הנמכרים היום הם ללא יחס דחיסה קיצוני המצריכים 98 אוקטן.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...