Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, וחג שמח לכולם!

היום התחלתי מן תקופת נסיון במוסך ואולי אתחיל לעבוד שם...

התעסקתי במכונאות בצבא, אבל תמיד העדפתי לסגור גלגלים עם ידית/צלב ובמוסך, מה לעשות אין זמן וכח לזה.

השאלות שלי הן:

מה המומנט המקסימלי של פטיש אויר ממוצע?

האם שימוש בפטיש אויר לא מסכן את ההברגות של הגוז'ונים?

איך אני יודע שסגרתי את הבורג/גוז'ון מספיק?

אני יודע שזה שאלות די טיפשיות אבל אני תמיד מפחד שהגלגלים יתנתקו מהמקום או משהו :screwy:

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

זה תלוי בלחץ אוויר מן הסתם.

לחץ נורמלי של 6-7 BAR לא ישבור שום בורג שלא היה נשבר בכל מקרה.

ובאמת באמת תדע את התשובה, רק אחרי שתשבור אחד, לא יעזור כלום

פורסם

זה בדיוק הקטע - כבר שברתי שניים ומאז אני שונא פטישי אויר.

למרות שזה היה עם לחץ של 9 BAR

פורסם

אז תוריד קצת את הלחץ. לכל פטישון שראיתי היה בורג כיוונון.

בנוסף, חיזוק יתר של הגוז'ונים יגרום לכך שהנהג יקלל אותך כשהוא יחטוף פנצ'ר בדרך לאירוע, בלילה, בגשם - ולא יצליח להוריד גלגל עם הצלב שיש לו באוטו.

פורסם

זהו. זה פחות מדאיג אותי. מה שיותר מדאיג אותי זה שישתחרר לו הגלגל באמצע נסיעה...

ולחץ 9 BAR היה בצבא.

בקיצור כשהלחץ הוא 6 BAR לא צריך לדאוג יותר מדי משבירת גוז'ונים. הבנתי נכון?

פורסם

חיזוק ידני בכל הכח עם מפתח נכון יהיה חזק יותר מפטיש אויר, לא הפטיש אויר הגדול למשאיות.

השבוע גם שברתי שני גוז'ונים בטנדר...:oops: אבל התנחמתי בעובדה שהם היו נשברים בכל מקרה.

מסתבר שגוז'ונים זה דבר יקר. ומעצבן עוד יותר להחליף אותם.

פורסם

כשאני עבדתי במוסך, עקבתי פחות או יותר אחרי המנוסים, זה עניין של תחושה עם היד לא משהו שאפשר להסביר לדעתי, אבל לעולם לא שברתי בורג של גלגל או כל בורג אחר (הנחו אותי ברגים "רכים" לפתוח או עם ראצ'ר אוויר או עם ראצ'ר רגיל)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לחץ אויר בצינור לא מעיד על מומנט הסגירה. Impacts שונים מייצרים מומנט שונה. אגב אף פעם לא הבנתי את המונח "פטיש אויר", שכן air hammer הוא כלי שונה לגמרי.

אחרי שתעבוד ותצבור ניסיון יבוא גם הביטחון.

אני לא חושב שהגיוני לעבוד במוסך בלי כלי כוח ואויר, זה פשוט בזבוז זמן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מומנט נכון לסגירת גלגלים הוא 85 ניוטון למטר, וזו גם הסיבה שבד"כ מפתחות גלגלים מקוריים הם כאלו קצרים.

עם פטיש אוויר ניתן בקלות להגיע לפי שלש ויותר מזה, וזו הסיבה שבד"כ בלתי אפשרי לפתוח גלגלים עם מפתח מקורי.

קחו לתשומת לבכם!!! היה עדיף בהרבה לסגור כל בורג עם מפתח ידני!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

עם הזמן תקבל רגש ביד ותדע לעצור בזמן. מפתח אימפקט פניאומטי בקלות יכול לקרוע גם בורג M32 (מניסיון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על המידע

אגב, בסוף אני לא אהיה עובד במוסך כי הבעלים לא רוצה לשלם לי כלום בטענה שאני עדיין מתחיל

פורסם

מומנט בורגי/אומי גלגלים נע בין 80-140 נ"מ (רכב פרטי).

מומנט סגירה של פטיש אויר ממוצע הוא מעל 200 נ"מ. (פטיש הנעה 1/2).

כדי להמנע מבעיות של גזירת ברגי חף (ג'וז'ונים), ברגים או הרס תבריגים והברגות, ניתן להשתמש במאריך מומנט יעודי לגלגלים.

הכלי דומה למאריך של בוקסות רגילות, בעל צוואר דק העובד על עקרון הפיתול בזמן המכה.

לא ניתן לסגור יותר חזק מהמומנט המתוכנן של הכלי הרשום עליו, והוא מיועד לסגירה רק עם פטיש אויר.

עלות נמוכה מול ההברגות ההרוסות בפוטנציה.

torque_sticks,gifAME1500-QQ.jpg

פורסם

הכלי הזה לא חד פעמי?

הרבה יותר מעשי למי שסוגר עשרות ברגים ביום להשקיע עוד קצת ולקנות מפתח מומנט פניאומטי.

פורסם

איזה חד פעמי? איפה ראית כלי עבודה למכונאות רכב חד-פעמיים?

ידוע לך כמה עולה מפתח מומנט פנאומטי? לך ברר. ותבין שלקנות מאריך מומנט ב 100 ש"ח משתלם יותר.

פורסם

אני דווקא כן יודע כמה הוא עולה (4,200 ש"ח לפני מע"מ למפתח גרמני עד 280 NM. רכשתי אחד לפני חודשיים).

אני לא מבין איך מוט שמתפתל יכול להיות רב פעמי. הרי אחרי הפעם הראשונה הוא פשוט מתעוות.

ד"א, שום מפתח מומנט ששווה משהו לא עולה 100 ש"ח.

• תוכן חדש...