Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור מאחורי התקלה שלי.

והשירות !! של אייל ושות

לאחר מספר המלצות של אנשים בפורום ובחוץ.

הגעתי למעבדת אייל ושות.

הרכב המדובר הוא בורה דיזל שנת 2002.

אשר מטופל. וכל תקלה מטופלת עד הסוף ללא חיפופים.

פגשתי את אייל. עם יחס לחוץ. וגישה טיפה בעייתית.

ומחמאות על הרכב שלי כמו. רכב עם מלא קומבינות. רכב בעייתי.

סוכם עם אייל

* שהוא מתקן לי את התקלה של הגיר.

* את התקלה של ההנעה הכפולה .

* שיקדד לי את המפתח השלישי שיש לי.

* ועם אני מביא לוח שעונים של בורה דיזל הוא מכייל אותו לרכב שלי ומתאים אותו לרכב במקום הקיים.

*כאשר הבאתי את הרכב. ושאלתי במפורש. אם לא תהיה בעיה עם קידוד המפתחות. בגלל המשחקים עם המחשבים.

והתשובה היתה "לא". אני הבאתי מפתח אחד לאייל! 2 היו בבית.

מתוך 3 מתפחות. 2 היו מקודדים. ו1 לא

פירוט התקלות

תקלה ראשונה.

הגיר עשה כמה פעמים בעיות. לפעמים נתקע על הילוך. או לא מעביר להילוך הרביעי.

תקלה שניה.

בכל התנעה של הרכב. הוא מתחיל בהילוך חירום (3). אבל עם מכבים את הרכב ומניעים שוב מיידית. הוא מתסתדר ועובד בסדר! . וחוזר חלילה. בכל התנעה.

**ואחת האופציות שהועלו. הוא שלוח השעונים שלי (שהיה של רכב בנזין.) הוא הגורם לתקלה.

הגעתי לאייל ושות. והשארתי את הרכב. (וסוכם שהוא מעדכן אותי בכל דבר. ואם צריך אני יביא את מה שצריך). המעבדה בראשון לציון. ואני גר ליד ירושלים (כל כיוון כ3 שעות) וחזרתי הביתה באוטובוסים.

בשיחה טלפונית במהלך אותו היום הוא אמר שאולי באמת הלוח שעונים הוא הגורם. ושאין לו לוח.

אני עוד באותו יום קניתי לוח שעונים משומש ,לדיזל דגם 2001. ולמחרת הבאתי את הלוח אליו. (באוטובוסים). כי קוותי שאני יחזור עם הרכב באותו יום, אבל אחרי שהגעתי הבנתי שלא!

המחמאות על הבלגאנים ברכב. והקומבינות לא מפסיקות.

אחרי כמה ימים. הגעתי לקחת את הרכב, שוב באוטובוס. שילמתי לאייל את הסכום שביקש ללא וויכוח!

אייל אמר "שבמחשב גיר והמחשב מנוע היה קורוזיה. והיו לא תקינים. והוא החליף בהם חלקים."

הרכב היה אמור להיות תקין! קיבלתי את הרכב + הלוח שעונים הישן. והתארגנתי לנסיעה חזרה לירושלים.

כאשר רציתי לקחת את הרכב. הלוח שעונים לא היה מוברג עדיין.

ועוד פלסטיק היה מפורק. (אני הרכבתי אותם בסוף. ועד היום חסר לי בורג אחד)

התקלה הראשונה תוקנה. הגיר הסתדר.!

תקלות. שלא תוקנו

*בדרך גיליתי שהחלונות חשמל לא עובדים. + מראות חשמל.

(מה שנקרא מחשב קומפורט לא מגיב )

* שהתקלה של ההתנעה הכפולה לא הסתדר.דברנו שהוא ינסה שוב לפתור את זה.

*ושהמפתח השני שהיה מקודד. כבר לא עובד יותר. והרכב לא מניע איתו.

**המפתח השלישי שלא היה מקודד. עדין לא פותח

למחרת.

הגעתי שוב לאייל (ראשון לציון) שיבדוק לגבי החלונות + מראות לא עובדים ושההתנעה הכפולה לא נפתרה. הגישה שלו שהוא לא אחראי למחשב קומפורט. ושיש ברכב הזה המון קומבינות. ושיש בלגן מתחת להגה. (הבלגן זה החיווט של האזעקה) ואמרתי לו שאני יביא את הרכב במועד יותר מאוחר יותר לתקלה של ההנעה הכפולה. רק שיפתור את התקלה של החלונות. כי עם ההנעה הכפולה אני יכול לחיות כרגע. אבל בלי חלונות ואזעקה ומראות לא!)

* אופציה עלתה היא מחשב קומפורט נדפק (הגיע תקין לאייל!)

וענה שהוא לא אחראי עליו.! בגלל כל הקומבינות ברכב.! (שאין) ושאני ילך למוסך רון שיבדקו.

ולגבי קידוד המפתחות. הוא שלח אותי למכון "המכוון" בחולון. ששם הוא יעשה לי את ההתאמה של המפתחות. (והוא יסתדר איתו כבר)

*מאייל (ראשון לציון) נסעתי "למוסך רון" המוסך שהרכב מטופל בוא מהיום שקניתי את הרכב! (בתל אביב). ונבדקו האופציות לסיבה. ורון התחיל לחפש איתי מחשב קומפורט משומש. לבדוק ששלי לא תקין. ושיחה עם חבר הביאה לאופציה נוספת. שהלוח שעונים (הרי הוחלף הלוח, מלוח של בנזין לוח של דיזל.) ואולי הוא לא מתאים פיקס. ובגלל זה. המחשב קומפורט לא עובד.

דיברתי טלפונית (כאשר אני במוסך רון) עם יובל מ"המכוון" (הוא עשה את החלפה וההתאמה בין הלוחות ולא אייל!! ) הוא הסביר לי שלא צריכה להיות בעיה למחשבים ולרכב. להחליף לוחות שעונים ללא שינויים של הגדרות ולא צריך להיות סיכון וכו. אז היות ואני כבר מכיר את הרכב ויש לי ידיים טובות אני יחליף ונקווה לטוב..

אז במוסך רון. אני החלפתי בין הלוחות. פרקתי את הלוח החדש. וחיברתי את הלוח הישן. והחלונות + מראות חזרו לעבוד והמחשב תקין! אבל הרכב לא הניע. (החלפתי שוב בין הלוחות ללוח החדש. שהרכב יוכל להניע ולנסוע.)

דיברתי עם הבחור מהמכוון ועידכנתי אותו. הא אמר לי להגיע אליו.

סיפרתי לרון אוחנה (המנהל של מוסך רון). אחרי ששגעתי אותו להשיג לי מחשב קומפורט לרכב. ואמרתי יפה תודה. ולהתראות.

ונסעתי למכון "המכוון" (חולון) ליובל הסברתי שוב לו את הסיפור.

הוא סיכם איתי שהוא יקדד לי את המפתחות בתוספת 500 שקל.

* אחרי שאייל אמר שהיו יסתדר עם המכוון איתו על הקידוד!.

(הבאתי איתי את כול המפתחות הפעם.)

**כבר לבד הבנתי שהוא עשה לאייל את קידוד המפתחות. + הקידוד של הלוחות שעונים.

ושהוא יקח את הלוח של הבנזין שהיה ברכב + הלוח המשומש שבאתי. ויקודד לי לוח מקורי לרכב שלי בדיוק לפי הדגם הקטלוגי!

(באמת שלא איכפת לי שיקח אותם. לי אין מה לעשות איתם. )

** הלוח שבנזין שהיה לי ברכב שאיתו הגעתי לאייל בפעם הראשונה. הוחלף על ידי אחד הבעלים הקודמים אצל המכוון! ** לפי מדבקות על הלוח הישן!

השארתי את הרכב אצל המכוון + הלוחות שעונים + המפתחות. ושוב הלכתי הביתה באוטובוסים.

למחרת חזרתי לקחת את הרכב. (שוב באוטובוסים. כל פעם זה שעתיים וחצי עד שלוש שעות לכל כיוון.)

בדיקה קצרה במקום לפני שאני לוקח את הרכב העלתה.

*הלוח שעונים החדש עובד פיקס (לוח של דיזל)

*כל המפתחות עובדים.

* המחשב קומפורט המקורי היה ועדיין תקין! ואין קומבינות! ולא היו מעולם.

* אבל התקלה של ההתנעה הכפולה עדיין לא!

אמרתי לאייל טלפונית שהתקלה של המחשב קומפרט תוקנה. והמחשב קומפורט תקין והבעיה היתה הלוח שעונים.

הסברתי לו שאין לי זמן להביא את הרכב. כי אני חייב לחזור לעבודה. אני מפסיד ימי עבודה.

ואני יגיע עליו כאשר יהיה לי זמן. והוא ינסה שוב לסדר את התקלה של ההנעה הכפולה. והוא הסכים!

אחרי כחודשים מיום התיקון המקורי. הזדמן לי להיות בראשון בשעה שהוא עדיין פתוח. נכנסתי לאייל. (היחס הלחוץ והלא נעים). אמרתי לו שאני מקווה בקרוב להביא את הרכב.

אייל מבקש להביא את הרכב על הבוקר. אחרת אין לו זמן. אני עובד מסביב לשעון. ולא יוצא לי להיות פנוי בבוקר!

הוא אמר שהוא ינסה לסדר את התקלה. ועם לא הוא יחזיר לי חלק מהכסף של התיקון. כי חלק מהתקלות לא נפתרו.

את נושא המפתחות לא העלתי כי לא היה אכפת לי כבר. העיקר לתקן את הרכב.

התקלה היחידה שרציתי שיתקן זה את ההנעלה הכפולה.

שגורמת לרשימת תקלות כמו הגלות להופיע לי במחשבים.

חזרתי לאייל אחרי 4 חודשים מיום התיקון!

לא יצא לי לפני זה להגיע לאיזור המרכז בשעה מוקדמת שהוא יוכל לקבל את הרכב. הצלחתי לקחת חופש. והגעתי על הבוקר. שיחה עם אייל הולכת כך.

אני מצטער שנגעתי לך ברכב. כולו קמבינות! ותקלות. ואני לא אוהב לעבוד עם אנשים כמוך.

והאחריות שלי היא ל 3 חודשים לתקלה. שעה אחרי השלושה חודשים. אין יותר אחריות.

הסבר שאת התקלה הזו הוא לא תיקן בכלל. ואין לי תלונות על התקלה השניה. לא עזרו. ולגבי הכסף אין מה לדבר.

ושאני מוכן שינסה שוב. ואני ישלם עם צריך. העיקר לתקן!

והתשובה אני לא נוגע לך ברכב יותר. אני לא יעזור לך עם זה. שהוא מצטער שנגע לי ברכב. והוא מחלות וכו שוב.

טוב. לגבי אייל והאמינות הבנתי.

*יש המשך לגבי זה

אני המשכתי לחפש את התקלה.

אחי הפנה אותי למוסך אוטו בדק בגבעתיים.

טלפונית דברתי אם בעל הבית. וסכמנו שאני יגיע על הבוקר כאשר יסתדר לי

המחיר שביקשו 220 שקל על בדיקה בלבד!! ומילה שלו שיהפכו את הרכב לאתר את התקלה.

הגעתי לשם במהלך יום אחד שהצלחתי לקחת שוב חופש.

השארתי את הרכב לדיאגנוזיסט.

וסכמנו שאני יחזור במהלך היום.

חזרתי אחרי כ3 שעות.

בדיוק כאשר התפנה הדיאגנוזיסט לרכב שלי.

ספרתי לו את מהלך הדברים. התקלות ומה תוקן ומה פורק, וכו.

הוא התחבר למחשב רכב. ושאל עוד כמה שאלות.

ואחרי פחות מ10 דקות אותרה התקלה!!

הדיאגנוזיסט מצא אותה בתוך כ 10 דקות.

(הרכב היה אצל אייל ושות כמה ימים!.)

והתקלה

שהקודנית שלי יוצרת ניתוק למחשב.! יש לי לוח מקשים ליד ההגה.

והלוח מקשים מחובר לאחד הפלוסים של המחשב רכב ומנתק אותו!!

ובגלל זה יש לי קודי תקלה. והמחשב גיר משתגע.

כאשר מכניסים מפתח. המחשבים מדברים ביניהם. והמחשב גיר לא היה מוצא את המחשב רכב! ומביא תקלות שונות.

ואחרי הקוד, המחשב רכב היה מתחבר ועובד. וכאשר הייתי מכבה ומניע שוב. המחשב היה כבר מחובר. המחשבים היו מוצאים את המחשב רכב. ואין את התקלה יותר.

איך אייל ושות מפרק מחשבים. ומשחק איתם ולא מגלה שאין חשמל למחשב רכב!. רק אחרי שהקודנית מקבלת קוד!

(אגב. משהו אמר לי שאסור במפורש! להתקין ניתוק על מחשבים ברכבי VW.)

* את התיקון ביצע מתקין אזעקות באמת נחמד. באותו יום. הוא העביר את הניתוק מהמחשב רכב. לסטרטר. ומאז אין שום תקלה לרכב!!

ואין לי שום תקלות במחשבים. וכלום.!

וכלל סדר בבלגן שהיה לי מתחת להגה. תיקון שלקח כ 30 דקות.

וכ150 שקל. ועוד טיפ.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסקנות ושאלות

*ל "אייל ושות " אני לא יתקרב יותר. ואני ימליץ לכולם כולל כולם לא להתקרב אליו. (עד אשר הוא יגרום לראות אותו באור אחר ובאמינות. כבעל מקצוע! )

*שאני באמת רוצה לדעת למה הוא מתחייב לסדר משהוא. והוא לוקח את הרכב לצד שלישי.

*איך הצד השלישי התעסק לי ברכב. ואיך הגיע הרכב פיזית לצד השלישי. כי לא נראה לי שהצד השלישי הגיע לרכב.? הוא נהג לי על הרכב ללא אישור? וללא בקשה מפורשת או הסכמה שלי!!

וזה לא טיול של קילומטר!! זה מאזור תעשיה ראשון לציון לאזור תעשיה חולון!

*למה כאשר דיברתי איתו על המפתחות בפעם הראשונה. הוא אמר שלא תהיה בעיה עם הקידוד אחרי זה. ושאלתי במפורש. ובוסף הייתי צריך לשלם עוד 500 שקל על קידוד.

*איך הוא לא עלה על זה שהמחשב מנוע מנותק חשמלית על ידי הקודן? וכאשר היצרן מציין במפורש שאסור לנתק את המחשבים. על ידי קודנים / עלוקות וכו.

*למה היחס המגעיל הזה. הרכב הזה מטופל ושמור בקנאות.

וכל תקלה מטופלת על ליסוד! אין תיקון חפיף! ואתה מוזמן לברר אצל המכונאי שלי. (מוסך רון)

יום טוב לכולם. סיפור ארוך.

אני מקווה שאייל רואה ויגיב @ ויזכור את המקרה.

ויגרום לי לשנות את המחשבה שלי עליו.

עלויות.

תיקון אצל אייל ***,*

מחשב משומש 500 שקל

קידוד מפתחות 500 שקל.

אוטובוסים! 150 שקל!

ימי עבודה על להגיע לאייל. 3 !!

*(להביא בפעם הראשונה. להביא את המחשב. ולקחת את הרכב.)

ימי עבודה על בגלל המחשב קומפורט ! 2 וטירטורים

*(להגיע לאייל. לקחת את הרכב למוסך רון. ולמכוון. ולחזור למחרת לקחת את הרכב.)

דלק של הרכב.

והכי הכי, ההשפלה של לשמוע כל פעם שהרכב שלך קומבינה אחת גדולה. ושאני בן אדם לא נחמד. ולא סמפטי. ומציק.

ועוד הרבה מחמאות ממר אייל נוימן.

יום טוב לכולם. ולמנהלים.

אתם מוזמנים להכנס אלי לתא דואר ולראות גרסה של המכתב הזה כתוב כבר כמה חודשים!

קישור לשרשור על התקלה שלי בפורום.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=149785

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אז בסוף התקלה היתה באמת בגלל קומבינה? לא שאתה עשית, כמובן, אלא קומבינה של מתקין המיגון. על זה נאמר: "אלף חכמים לא יוציאו אבן אחת שטיפש זרק לבאר". יצרני ומתקיני המיגונים אחראיים לחלק עצום מסך התקלות ברכבים.

אני לא נכנס לתחום הבינ-אישי, בינך ובין אייל, ובטח לא לחיובים הכספיים, אבל מבחינה טכנית, המצב שאתה מתאר מוכר עד כאב. מאבחן יכול להפוך את הרכב במשך ימים, שבועות וחודשים, ובסוף לגלות נתק באיזה חוט, או אפילו לגלות שמדובר בכלל בתקלת משתמש. בסוף (בהנחה שאתה איש ישר ולא מחליף בנוסף לתיקון הנתק איזה מחשב או שניים כדי שזה יראה יותר טוב ללקוח) הלקוח לא מבין למה הוא נדרש לשלם אלפי שקלים על הלחמת חוט או חיבור קונקטור. ואם את הנתק מצא צד שלישי, אז בכלל כל העסק מסתבך ונראה רע. הכעס שלך נראה מובן, אבל מנסיון לא קטן בתחום אני מהמר בבטחון רב שאותה סיטואציה היתה יכולה בסיכויים זהים להיות הפוכה: שהרכב היה עומד ימים אצל בעל מקצוע אחר, ואייל היה מוצא את הנתק תוך עשר דקות.

בשבוע שעבר יצא לי לאתר תקלה בתוך כשעה ולתקן אותה בעוד כמה דקות ועשרות שקלים. תקלה ברכב שעד שהוא הגיע אליי עבדו עליו במשך כשבוע מקצוענים, מהטובים והותיקים בתחום, והחליפו בו מכלולים בעלות של כ30000 ש"ח, ללא שום תוצאות. זו לא תוצאה טובה או נעימה למי מהמעורבים, אבל זה בהחלט לא מפחית בערכם של המקצוענים הנ"ל. קורה.

פורסם

חנן.

הכעס שלי הוא לא על החוסר הצלחה!. ולא על הפיתרון הפשוט. זה קורה לכולם. וכולנו בני אדם. ולא כולם חושבים אותו דבר.

הכעס על היחס. על הגישה. ועל הצורה של העבודה.

הרכב היה אצל עוד כ 5 מוסכים שניסו לאתר את התקלה. וללא הצלחה.

והיו מוסכים מכל הארץ. (תל אביב. רעננה. ראשון לציון. ירושלים. )

ולא כעסתי עליהם. כי הם התיחסו כאל בן אדם.

היחס שלו. על העניין שהוא מסיר כל אחריות ממנו על כל דבר אחר!.

ושולח אותך (הלקוח) לתקן את זה ולחזור אליו.

וזה הופיע גם בשרשורים אחרים שאייל הגיב בהם.

נכון שקודנית זה תוספת אבל לא קומבינה. זה תוספת שמחוייבת על ידי הביטוח.

ומה שהוא התעסק עם המחשב. איך לא מגלים שאין לו חשמל.

יום טוב

אלי

פורסם

קודנית היא האמא של הקומבינות. הפרטים שלה לא מופיעים בשום ספרות שאתה יכול לגשת אליה כמאבחן. היא בדרך כלל מיוצרת ברמות איכות ואמינות ירודות שלא תואמות את האיכות המקובלת אצל יצרני הרכב. היא מותקנת בדרך כלל בידי חובבנים, גם אם הם שייכים לחברה בע"מ, והיא לעולם תותקן בצורות חיבור שלא מקובלות בעולם יצרני הרכב, ע"ע גנבי זרם, חיבורי הלחמות, גניבת מתח ממערכות שלא יועדו לכך ועוד. מערכות האבחון העצמי ברכב לא מסוגלות להתמודד עם ההתקנות האלה ולראיה הקש שאתה אכלת עם זה.

אני מודע לכך שאין ברירה, וגם ברכב הפרטי שלי מותקנת מערכת מיגון ששנואה עליי יותר מכל דבר אחר, אבל זה שחובה לשים את זה לא מקל על העובדה שמדובר באילוץ טכני רע מאוד.

פורסם

אלי,

מצער לשמוע שהתאכזבת מאייל אבל נתנחם בזה שהתקלות סודרו.

כבעלים של גולף דור 5 ולשעבר גולף דור 4 אני התמקחתי עם חברת הביטוח להסיר את הדרישה למיגון נוסף כמו אזעקה+קודן מכיוון שהמתקינים לא יודעים להתעסק עם רכבים מודרנים המיגון הזה גורם רק לצרות.

אני מופתע מהייחס שקיבלת מאייל ואני מקווה שפני הדברים ישתנו בעתיד.

איזה כייף לי :)

פורסם

פגשתי את אייל. עם יחס לחוץ. וגישה טיפה בעייתית.

.

גם אני ניתקלתי באותו היחס, עת העסק שלו היה באשדוד. היחס הבעייתי כבר היה בשיחת הטלפון עימו, כאשר צילצלתי ורציתי להגיע אליו לבדיקת מחשב.

מבחינה מקצועית לא אומר עליו דבר, כי לא התנסתי. ושוב אנו רואים את ערכם של ההמלצות בפורום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
קודנית היא האמא של הקומבינות.

אולי כשהיא מותקנת חיצונית , אצלי , רכב משנת יצור 95 יש קודנית מקורית מותקנת ברכב (כן , לא התקנה חיצונית ולא שום דבר כזה - חלק מקורי של פיזו עם ניתוק מקורי שמופיע בספרות רכב , לא AFTERMARKET וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

SOUNDMAN , לפעם הבאה ,ואני מקווה שלא תהיה :

כל מה שקשור למיגונים לרכבי VAG - רק אצל רדיו מילאנו - המומחים מספר 1 בתחום, כל הרכבים שיוצאים מצ'מפיון עוברים דרכם.

גם אני כמעט עשיתי טעות חמורה וכמעט התקנתי קודן אצל מתקין צד שלישי , מכיוון שהקודן המקורי של הרכב לא היה תקין,

בסופו של דבר השתכנעתי להגיע לרדיו מילאנו , ויצאתי עם קודן מקורי מקודד מחדש ללא שום התערבות או התקנה. (ובמחיר אפסי - 100 ש"ח).

המסקנה כאן היא שבכל בעיית חשמל, כדאי קודם כל להפריך את כל מה שקשור להתקנות מקומיות שבדרך כלל מותקנות בצורה חאפרית.

וכל הכבוד למקום בגבעתיים שהצליח לעלות על בעיית הקודן, אני מעריך שלא מעט אחרים היו שוברים על זה את הראש במשך זמן רב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חתיכת סיפור!.

חבל שחזרת לאייל פעם אחרי פעם.

אני הייתי במקומך עוזב אותו מהרגע הראשון שהוא לא הצליח לסדר.

לפי המלצות עליו בפורום נשמע שהוא מישהו מקצועי מאוד, אבל מסתבר שלא כ"כ.

חנן, אחלה משפט יפה "אלף חכמים לא יוציאו אבן אחת שטיפש זרק לבאר" :-)

פורסם

(אגב. משהו אמר לי שאסור במפורש! להתקין ניתוק על מחשבים ברכבי VW.)

בעיקרון בVW ההמלצה היא לבצע ניתוק אך ורק על האמובילייזר המקורי (שכן הוא מיועד מראש לניתוק) אם אתה רוצה תיצור איתי קשר בפרטי ואני אסביר לך איפה לבצע את הניתוק כך שלא יגרם שום נזק, ולא יהיו לך שום בעיות

פורסם

מצער לשמוע (וגם מרגיז !).

זו הסיבה לגולף שברשותי, אין קודנית (בלאגן בהתקנה, כבר קראנו את סיפורו של פותח השרשור, ו - די קל להתגבר עליה).

בסוף מוצאים מי שיבטח גם בלי הבולשיט הזה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הקודנית היתה מותקנת כאשר קניתי את הרכב!

והרכב היה בסדר חצי שנה!

עם הייתי מתקין קודנית והיתה מתחילה תקלה. הייתי חוזר ישר לבדוק את הקודנית.

אבל בגלל שהתקלה התחילה אחרי כחצי שנה עם הרכב. וללא כל התראה או קשר ישיר למשהוא שעבר על הרכב.

אז לא היה כיוון חקירה. רק לפי הסוג תקלה. חפרתי לכיוון של מחשבים. ולא מכניקה.

אגב הסיבה לקודנית.

כי היום עם גונבים לך את המפתחות. רק קודן ימנע מלקחת לך את הרכב.

הגנה לקח את המפתח. הלך לרכב (לפי הלחצן של האזעקה). פתח אותו (יש לחצן אחד/ שניים). מה ימנע ממנו עכשיו מלקחת אותו. ב5 שניות? רק להכניס מתפח ולסובב. אז כאן נכנס הקודן המסכן הזה. הוא ימנע מהגנב בשקל. לקחת את הרכב.

וגם בגלל כאשר ביטלתי את הקודן על המחשב. החזרתי אותו ! על הסטרטר. כי הוא מיודע לגנב הפשוט. שמחפש רכב ב 10 שניות.

הייתי שמח לראות כאן את התגובה של אייל ושות.

נ.ב.

אין שום בעיה להתקין קודן / דיבורית וכו ולגרום למליון תקלות.

כמו שאין בעיה להתקין קודן/ דיבורית וכו ללא בעיות בכל רכב ! כולל VW.

רק צריך להיות בעל מקצוע. ולבדוק טוב לאן מתחברים. ובלי קיצורי דרך.

פורסם
בשבוע שעבר יצא לי לאתר תקלה בתוך כשעה ולתקן אותה בעוד כמה דקות ועשרות שקלים. תקלה ברכב שעד שהוא הגיע אליי עבדו עליו במשך כשבוע מקצוענים' date=' מהטובים והותיקים בתחום, והחליפו בו מכלולים בעלות של כ30000 ש"ח, ללא שום תוצאות. זו לא תוצאה טובה או נעימה למי מהמעורבים, אבל זה בהחלט לא מפחית בערכם של המקצוענים הנ"ל. קורה.[/quote']

חנן, אינני מסכים איתך. בעל מקצוע שעובד שבוע על רכב ולא הצליח למצוא את התקלה הוא אחד מ-3 דברים:

1. לא מקצוען אמיתי. להחליף חלקים בשווי 30K ש"ח מבלי לפתור את התקלה רק מוכיח זאת.

2. הידע שלו לא מספק בדגם הרכב המדובר אבל הוא לא יודה בכך ואז הלקוח סתם ישלם ובסוף התקלה גם לא תיפתר.

3. הוא לא באמת עבד על הרכב שבוע.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...