Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת שמן

sotka
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לעשות טיפול 10K ורציתי לדעת איזה שמן הכי מתאים למיצובישי לנסר?

ועוד שאלה! מה עדיף לקנות, חוטי הצתה מקוריים, או חלופיים?

פורסם
ברצוני לעשות טיפול 10K ורציתי לדעת איזה שמן הכי מתאים למיצובישי לנסר?

ועוד שאלה! מה עדיף לקנות, חוטי הצתה מקוריים, או חלופיים?

..לדעתי ...

-חצי סינטטי-API SJ/CF SAE10W-40 ACEA A3/B3

או חצי סינטטי API SL/CF SAE10W-40 A3/B3

או סינטטי מלא API SL/CF SAE5W-40 A3/B3

ההבדל בין SL ל SJ הוא זניח ,בסה"כ שיפרו במעט ב-SL את ההתנגדות לאידוי(פחות צריכה) של השמן וההתנגדות להיווצרות פסולת בחום מאד גבוה.

קצת מונחים:

cst=סנטיסטוקס -יחידת מדידה של רמת צמיגות(או "התנגדות לזרימה")

ZDDP-שילוב של אבץ ופוספור ועוד חומרים נוגדי שחיקה שתפקידם מתבטא במניעת מגע מתכת במתכת במידה ושיכבת השימון הדקה"נשברת"-זה בעצם ה"מחסום האחרון " המונע מגע בין מתכות הוא מוסף לשמן בתהליך הייצור במסגרת "חבילת התוספים" שכוללת חומרים מונעי הקצפה דטרגנטים חומרים נוגדי חימצון חומרים משפרי צמיגות ..ועוד.

שמת לב ש ה-A3 מודגש באדום מכיוון שזה הפרמטר לדעתי בעל החשיבות הרבה ביותר לאחר דרגת האיכות API ו דרגת הצמיגות SAE.

זה אומר שהשמן יחזיק שיכבה של מינימום 3.5 CST(בXW-30 זה מינימום 2.9 ע"פ אותו תקן) ב150 מעלות ,השיכבה לא תישבר גם במעמס גבוה ורצוף ובטמפרטורה גבוהה.

מאידך הצמיגות הנמוכה בטמפרטורת החדר תביא לכך שבהתנעה קרה לאחר לילה למשל השמן יגיע במהירות לכל מקום במנוע באופן כמעט מיידי.

צמיגותו תישאר אותה צמיגות בכל תנאי (צמיגות של בסביבות 14-15 CST ב100מעלות ו 83-103 ב40 מעלות כמובן תלוי ביצרן וסוג השמן(HD בדרך כלל קצת יותר סמיכים עקב תוספות ZDDP ודטרגנטים)

הסינטטי 5W ב- 40 מעלות בערך 83-87 CST

החצי סינטטי 10W בערך 93-103 CST

ב100 מעלות שניהם בסביבות ה-13.8-14.5 תלוי בסוג השמן

ב-150 מעלות שניהם 3.5-3.7 מינימום 3.5 כך שההבדלים העיקריים בין סינטטי לחצי סינטטי מבחינת צמיגות הוא בטמפרטורות הקרות כאשר הסינטטי חודר ומגיע לכל מקום מהר יותר מהחצי בהתנעה קרה.

המנוע מפיק יותר כוחות סוס עקב הצמיגות היותר נמוכה שלו אך מאידך ההגנה של שניהם היא כמעט אותו דבר עם יתרון קל לסינטטי מכיוון שהוא נוטה פחות להתחמצן ולהישבר וכן עמיד יותר בטמפרטורות מאד גבוהות(200C+ ונשאר דליל מספיק בטמפרטורות מאד נמוכות (מינוס 50C )כמו כן שומר ביתר שאת על מנוע נקי-חסרונו הוא בכך שהוא דק מהחצי ולרכב ישן זה עלול להוביל לצריכת שמן גבוהה ו"הזעות".כמו כן הוא יקר בערך פי 1.5 עד 2 מהחצי. ובשילוב עם הזעות זה לא ממש כלכלי לרכב ישן.

...עכשיו תחליט אתה....

קישור שיפרט אולי עוד קצת...

לגבי חוטי הצתה

לפני חודש החלפתי חוטי הצתה תוצרת ארה"ב 8 מ"מ לא זוכר את שם החברה ושילמתי 90 שקל למוסך

-אחלה חוטים קירבתי מברג בין החיבור לקויל ולאדמה ועשיתי זאת גם ליד הפלג .שום ניצוץ לא ברח-בקיצור לדעתי כל חוט 8 8.5 מ"מ תוצרת ארה"ב בסכום כזה בערך יספיק.(הצתה אלקטרונית).

ניצן

פורסם

ניצן שלום,

אני למד מהודעותך בנושא השמנים, שאתה בקי ובעל ידע רב בתחום.

מדוע שלא תרכז את כל האינפורמציה והידע שברשותך, ותפרסם הודעה חדשה ונפרדת, שתרכז את הידע שלך בנושא זה.

הודעתך 'תדבק' או תכנס להודעת הפרוייקטים (לפחות מין הראוי שכך...)

ואנו, כולנו, נשמח להעשיר את הידע שלנו בתחום.

מקווה שתענה, תודה.

פורסם
..לדעתי ...

ההבדל בין SL ל SJ הוא זניח ,בסה"כ שיפרו במעט ב-SL את ההתנגדות לאידוי(פחות צריכה) של השמן וההתנגדות להיווצרות פסולת בחום מאד גבוה.

קצת מונחים:

ZDDP-שילוב של אבץ ופוספור ועוד חומרים נוגדי שחיקה שתפקידם מתבטא במניעת מגע מתכת במתכת במידה ושיכבת השימון הדקה"נשברת"-זה בעצם ה"מחסום האחרון " המונע מגע בין מתכות הוא מוסף לשמן בתהליך הייצור במסגרת "חבילת התוספים" שכוללת חומרים מונעי הקצפה דטרגנטים חומרים נוגדי חימצון חומרים משפרי צמיגות ..ועוד.

שמת לב ש ה-A3 מודגש באדום מכיוון שזה הפרמטר לדעתי בעל החשיבות הרבה ביותר לאחר דרגת האיכות API ו דרגת הצמיגות SAE.

זה אומר שהשמן יחזיק שיכבה של מינימום 3.5 CST(בXW-30 זה מינימום 2.9 ע"פ אותו תקן) ב150 מעלות ,השיכבה לא תישבר גם במעמס גבוה ורצוף ובטמפרטורה גבוהה.

מאידך הצמיגות הנמוכה בטמפרטורת החדר תביא לכך שבהתנעה קרה לאחר לילה למשל השמן יגיע במהירות לכל מקום במנוע באופן כמעט מיידי.

צמיגותו תישאר אותה צמיגות בכל תנאי (צמיגות של בסביבות 14-15 CST ב100מעלות ו 83-103 ב40 מעלות כמובן תלוי ביצרן וסוג השמן(HD בדרך כלל קצת יותר סמיכים עקב תוספות ZDDP ודטרגנטים)

ב-150 מעלות שניהם 3.5-3.7 מינימום 3.5 כך שההבדלים העיקריים בין סינטטי לחצי סינטטי מבחינת צמיגות הוא בטמפרטורות הקרות כאשר הסינטטי חודר ומגיע לכל מקום מהר יותר מהחצי בהתנעה קרה.

המנוע מפיק יותר כוחות סוס עקב הצמיגות היותר נמוכה שלו אך מאידך ההגנה של שניהם היא כמעט אותו דבר עם יתרון קל לסינטטי מכיוון שהוא נוטה פחות להתחמצן ולהישבר וכן עמיד יותר בטמפרטורות מאד גבוהות(200C+ ונשאר דליל מספיק בטמפרטורות מאד נמוכות (מינוס 50C )כמו כן שומר ביתר שאת על מנוע נקי-חסרונו הוא בכך שהוא דק מהחצי ולרכב ישן זה עלול להוביל לצריכת שמן גבוהה ו"הזעות".כמו כן הוא יקר בערך פי 1.5 עד 2 מהחצי. ובשילוב עם הזעות זה לא ממש כלכלי לרכב ישן.

...עכשיו תחליט אתה....

לגבי חוטי הצתה

לפני חודש החלפתי חוטי הצתה תוצרת ארה"ב 8 מ"מ לא זוכר את שם החברה ושילמתי 90 שקל למוסך

-אחלה חוטים קירבתי מברג בין החיבור לקויל ולאדמה ועשיתי זאת גם ליד הפלג .שום ניצוץ לא ברח-בקיצור לדעתי כל חוט 8 8.5 מ"מ תוצרת ארה"ב בסכום כזה בערך יספיק.(הצתה אלקטרונית).

ניצן

ניצן, רוב השמנים היום תומכים בתקן A3/B3 ודרגת איכות SL (אגב, ה AC-DELCO 10W40 חצי סינטטי שדובר עליו כאן באחד השירשורים שפתח OBARSHAD אכן תומך בתקן A3/B3 ודרגת האיכות שלו SL).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

...נכון אך יש עוד דבר שלא טרחתי לציין-בשמני ה-SL החצי סינטטיים והסינטטיים יש בדרך כלל

כמות אבץ(ZDDP) פחותה מאשר שימני SJ-SH וSG

למעשה אחד ההבדלים העיקריים בין שימני הSH,SG לבין שימני הSJ הוא שבSJ כמות האבץ המותרת הוגבלה לעד 0.16 אחוז

בשמני SL הפחיתו עוד יותר את כמות האבץ המותרת עד ל 0.05 אחוז-אם כי לא בכולם

בשמן מנוע כמות האבץ האופטימלית צריכה להיות לפחות 0.11 אחוז

יותר אבץ לא ישמור יותר טוב על המנוע מפני שחיקה אך יאריך את יעילות ההגנה לאורך זמן.

ישנם שימני SL שהם HD כלומר יש בהם עד 50 אחוז יותר אבץ דטרגנטים וחומרים מעכבי חימצון (TBN) מאשר שמנים שהם לא HD.

(כמו למשל הLM API SL/CF SAE 10W-40HD) באריזה הצהובה.

בכלל תוספות אבץ שומרות ומגינות יותר טוב על מנוע הרכב אך הגבילו אותם משתי סיבות:

1.בשמני SJ וSL יש יותר"FRICTION MODIFIERS" עקב תקנות חדשות בנושא פליטת מזהמים ודרישת יצרני הרכב לשימוש בשמנים אשר יחסכו בדלק(כך יוכלו להתגאות בצריכת דלק משופרת)

ועל מנת לחסוך בדלק ולהביא את חלק מהשמנים לתקן API של EC)ENERGY CONCERVING)

האבץ מגביר את מקדם החיכוך בשמן ונוגד את פעולתם של התוספים מפחיתי החיכוך.

2.כמו כן עודף אבץ מזהם את הפלגים ,את ראש הצילינדרים במין אפר חום כזה(ראיתי אצלי במו עיני לאחר שפעם השתמשתי בשמן כזה LM20W-50 TROPICAL MOTOR OIL HD פירקתי את הפלגים שגם היו מלאים באפר הזה אחרי 10K והארתי לתא השריפה עם פרוזקטור-אך יכול להיות שהזיהום ניגרם עקב כמות TBN גבוהה מדי שזה חומר נוגד חימצון שמצוי בכמות גדולה יותר בשימני HD ובשמנים לדיזל ,או בגלל שזה היה מינרלי בתקן A2 בלבד) ובמיוחד את הממירים הקטליטיים ומביא לסיום מהיר של חייהם-לכן ב SL הגבילו עוד יותר את כמות האבץ (למעט שימני HD-כמו כן יש חברות שעדיין מוסיפות מספיק אבץ ,0.11 אחוז גם ל SL.

ישנם שמנים מינרליים שהם בתקן SL וA3 אך הם עונים גם למיפרט של פולקסווגן 501.01

אלו גם טובים מכיוון שהמפרט של פולקסווגן תואם לשמן HD ויש בו מספיק אבץ אשר נועד להגן על הקמשפט העליון במנועי ה TDI אשר נימצא תחת עומסים אדירים.

בכלל שמנים עתירי אבץ טובים למניעת שחיקה בקמשפטים עליונים בכל רכב כיוון שמקום זה נוטה להתבלות הכי הרבה ולשמן לוקח זמן להגיע אליו, במיוחד בהתנעות קרות, כך שלעיתים השימון באזור זה לא מספיק טוב.

זו גם הסיבה שבשמנים המומלצים לאופנועים שמהירות סל"ד מנועיהם מגיע ל 10 12000 סל"ד ההמלצה היא לא להשתמש בשמני SJ אלא רק ב-SG בו לא מוגבלת כמות האבץ.

אני באופן אישי משתמש כרגע בשמן חצי סינטטי מתוסף MOS2 שזה שמן מעולה,תחושה לאורך זמן של עליה בהספק ובמומנט עם פעולה חלקה יותר כיוון שככל שנוסעים יותר עם תוסף זה הוא ממלא יותר חריצים שנוצרו מבלאי ושחיקה(191K-שנת 92) ובכך מפחית בהרבה את החיכוך הפנימי במנוע (אריזה אפורה 5 ליטר)הMOS2 הוא למי שלא יודע מינרל טיבעי מוצק בעל מקדם חיכוך שהוא שליש משל שמן רגיל והוא ניצמד לחלקי המנוע עקב הלחצים הפנימיים במנוע והחום .(ככל שיותר- כך ניצמד יותר טוב) ממלא חריצים במנוע ומשמן אותו שימון קבוע שמחזיק הבה אחרי שהוחלף השמן המתוסף(השמן משמש לו רק כנושא) כמו כן הוא עמיד בטמפרטורות של עד (אלף) 1000 מעלות צלסיוס ובלחצים של עד 200000PSI (כן כן מאתיים אלף) הוא הותאם לעבודה במנועים ע"י חברת ליקימולי(שמן חצי סינטטי SAE 10W-40 API SJ/CF A3/B3 MB 229.1 VW NORM 500,505+MOS2 -גודל חלקיק הוא רק חצי מיקרון-והם אינם מתגבשים כאשר הם צפים בשמן ("STAYS IN SUSPEND") כאשר הפילטר שמן מסנן מינימום חלקיקים של 5 מיקרון כך שזה לא סותם את הפילטר וגם לא שוקע במנוע. עובדה שהשמן מאושר גם ע"י מרצדס בנץ וגם ע"י פולקסווגן.

מה בעצם אני מנסה לומר כאן ?: זה שאם פעם ב 20-25K(קראתי באינטרנט) מוסיפים את הMOS2 שבא כתוסף של LM או כשמן מתוסף שמשתמשים בו פעם ב 20-25K, לדעתי אין מה לדאוג בנושא האבץ, כי ההגנה במיקרה של כשל שימון תהיה מצוינת עקב נוכחות הMOS2 במנוע.(קראתי באינטרנט על ניסוי שעשו על רכב שעבר איזה חצי מיליון ק"מ ומדי פעם קיבל MOS2 לרכב הזה רוקנו את כל השמן והוא נסע איזה 100 150 ק"מ עד אשר מובילי השסתומים קרסו-אך המנוע לא ניתפס.

ניצן

פורסם
..לדעתי ...

קצת מונחים:

...עכשיו תחליט אתה....

לגבי חוטי הצתה

ניצן

לניצן שלום רב!

ראשית חן חן על המאמרים המאלפים בנושא שמנים אשר כתבת!

אבל תרשה לי לסייג בנוגע להמלצתך, לשואל המקורי בדבר צמיגות השמן,

המומלצת, למיציבושי לנסר.

המלצתך היתהשמן בצמיגות 5/40 ועד 10/40 בעוד הרכב, הוא בעל שנתןן

נמוך יחסית(89) ולשנתון הנ"ל מומלץ שמן בצמיגות 20/50 מינרלי!

מה דעתך בנידון? אשמח לשמוע את תגובתך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אהלן צביקה

קודם כל -לא שמתי לב שזו לנסר,היה לי בראש "סופר לנסר".

בכל מיקרה-אני לא מכיר את המנוע של הלנסר ואין לי מושג לגבי המלצת יצרן

רק אני יודע שבסוף שנות ה-80 רוב היבואנים בארץ המליצו על 20-50 כי זה מה שהיה נהוג ומקובל אז

כמו כן דרגת השמן הגבוהה ביותר בשנת 89 היתה- API SF מינרלי(מי שמע אז על סינטטי או חצי סינטטי)

שלא לדבר על תקני ACEA שעדיין לא נוצרו

תקן ACEA A3 אומר כך

A3 -Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline engines and / or for extended drain

intervals where specified by the engine manufacturer, and / or for year-round use of low viscosity oils, and/or for severe

"operating conditions as defined by the engine manufacturer.

כלומר עם חלוף השנים איכות השמנים השתפרה פלאים..אם פעם היתה חובה לשים שמן עבה ולהחליף כל 5K כדי לתת הגנה מספקת למנוע אזי היום השמנים מגינים על המנוע גם בצמיגות יותר נמוכה אשר תורמת להעלאת ההספק והמומנט ולחיסכון רב יותר של דלק עקב הצמיגות הנמוכה. כמו כן שמנים אלה לא "נשברים" כמו השמנים המינרליים הישנים-(חצי סינטטיים עוד יותר עמידים למרות שיש הרבה מינרליים A3 לא מומלץ לשים מינרלי 10W-40 כי יש בו הרבה משפרי צמיגות שנוטים "להישבר" ולהשאיר בוצה במנוע אם הולכים על 10W-40 רק חצי סינטטי

אם בכל זאת שמים מינרלי רק 15W-40 אך לדעתי ה-חצי 10W-40 עדיפים.

אם המנוע בעל קמשפט עליון חובה לא לעלות על צמיגות XW-40(חבר שלי קנה דייהו אספרו משומשת שנת 97 ששמו שם שמן לא איכותי וכנראה בצמיגות לא מתאימה ו\או שלא טיפלו בזמן, ולאחר פרק זמן נאלץ להחליף את הקמשפט מה שגרר בעיות נוספות בראש המנוע...ממש סרט. יצא ב- 5000 ש"ח(רק שיפוץ ראש ).

עוד נקודה-אם המנוע מעשן(מחלה של הלנסר כתוצאה מבלאי בגומיות השסתומים- כמעט תמיד כשאני נוסע אחרי מיצובישי מהשנתונים האלו אני מרגיש ריח של שמן שרוף). ולאורך השנים היה שימוש ב 20- 50 אולי כדאי להישאר עם זה

אם רוצים לעבור ל10W-40 יש לטפל באטמים ובגומיות השסתומים ע"מ למנוע צריכת שמן מוגברת אך יש לצפות לשיפור ביצועים-תלוי בשיקול דעת בעל הרכב.

בכל מיקרה אם הרכב נסע כל השנים על 20-50 מינרלי עדיף להימנע משימוש בסינטטי מלא(שינקה את כל הבוצה ויגרום למנוע לנזול).

שורה תחתונה:בחירת השמן תלויה מאד במצב המנוע, בטיפולים שבוצעו ,באיכות השמן שהמנוע קיבל במהלך השנים ובסוג המנוע.

לא "חובה" להיצמד ל 20-50(גם אצלי המלצת היבואן היא 20-50 אך במוסכים אף פעם לא שמו לי 20-50 כי אם 15-40 ומשנת 99 10W-40 (הרכב אצלי משנת 97) חצי סינטטי.( הרכב שלי זה לאדה סמרה 1500 עם קמשפט עליון שנת 92 191K טיפה מזיעה-1500 CC כל 10K, מהירות סופית 160 קמ"ש-בדוק).

כמו כן בכל האתרים מומלץ לרכבי שמן לא יותר סמיך מ XW-40.(אך גם לא פחות)

ניצן

פורסם
אהלן צביקה

קודם כל -לא שמתי לב שזו לנסר,היה לי בראש "סופר לנסר".

בכל מיקרה-אני לא מכיר את המנוע של הלנסר ואין לי מושג לגבי המלצת יצרן

רק אני יודע שבסוף שנות ה-80 רוב היבואנים בארץ המליצו על 20-50 כי זה מה שהיה נהוג ומקובל אז

כמו כן דרגת השמן הגבוהה ביותר בשנת 89 היתה- API SF מינרלי(מי שמע אז על סינטטי או חצי סינטטי)

שלא לדבר על תקני ACEA שעדיין לא נוצרו

תקן ACEA A3 אומר כך

A3 -Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline engines and / or for extended drain

intervals where specified by the engine manufacturer, and / or for year-round use of low viscosity oils, and/or for severe

"operating conditions as defined by the engine manufacturer.

כלומר עם חלוף השנים איכות השמנים השתפרה פלאים..אם פעם היתה חובה לשים שמן עבה ולהחליף כל 5K כדי לתת הגנה מספקת למנוע אזי היום השמנים מגינים על המנוע גם בצמיגות יותר נמוכה אשר תורמת להעלאת ההספק והמומנט ולחיסכון רב יותר של דלק עקב הצמיגות הנמוכה. כמו כן שמנים אלה לא "נשברים" כמו השמנים המינרליים הישנים-(חצי סינטטיים עוד יותר עמידים למרות שיש הרבה מינרליים A3 לא מומלץ לשים מינרלי 10W-40 כי יש בו הרבה משפרי צמיגות שנוטים "להישבר" ולהשאיר בוצה במנוע אם הולכים על 10W-40 רק חצי סינטטי

אם בכל זאת שמים מינרלי רק 15W-40 אך לדעתי ה-חצי 10W-40 עדיפים.

אם המנוע בעל קמשפט עליון חובה לא לעלות על צמיגות XW-40(חבר שלי קנה דייהו אספרו משומשת שנת 97 ששמו שם שמן לא איכותי וכנראה בצמיגות לא מתאימה ו\או שלא טיפלו בזמן, ולאחר פרק זמן נאלץ להחליף את הקמשפט מה שגרר בעיות נוספות בראש המנוע...ממש סרט. יצא ב- 5000 ש"ח(רק שיפוץ ראש ).

עוד נקודה-אם המנוע מעשן(מחלה של הלנסר כתוצאה מבלאי בגומיות השסתומים- כמעט תמיד כשאני נוסע אחרי מיצובישי מהשנתונים האלו אני מרגיש ריח של שמן שרוף). ולאורך השנים היה שימוש ב 20- 50 אולי כדאי להישאר עם זה

אם רוצים לעבור ל10W-40 יש לטפל באטמים ובגומיות השסתומים ע"מ למנוע צריכת שמן מוגברת אך יש לצפות לשיפור ביצועים-תלוי בשיקול דעת בעל הרכב.

בכל מיקרה אם הרכב נסע כל השנים על 20-50 מינרלי עדיף להימנע משימוש בסינטטי מלא(שינקה את כל הבוצה ויגרום למנוע לנזול).

שורה תחתונה:בחירת השמן תלויה מאד במצב המנוע, בטיפולים שבוצעו ,באיכות השמן שהמנוע קיבל במהלך השנים ובסוג המנוע.

לא "חובה" להיצמד ל 20-50(גם אצלי המלצת היבואן היא 20-50 אך במוסכים אף פעם לא שמו לי 20-50 כי אם 15-40 ומשנת 99 10W-40 (הרכב אצלי משנת 97) חצי סינטטי.( הרכב שלי זה לאדה סמרה 1500 עם קמשפט עליון שנת 92 191K טיפה מזיעה-1500 CC כל 10K, מהירות סופית 160 קמ"ש-בדוק).

כמו כן בכל האתרים מומלץ לרכבי שמן לא יותר סמיך מ XW-40.(אך גם לא פחות)

ניצן

ניצן שוב שלום רב!

קראתי בעיון רב את תגובתך, הנוכחית, ולמרות ה"אובססיה" שלך לשמן סינטטי,

ורצוי בעל צמיגות נמוכה 10/40 או 15/40 , בתור בעל לנסר שנתון 93 אני מקפיד

"באדיקות" להצמד להוראות יצרן, ומשתמש בצמיות 20/50 , ומחליף שמן כל 7500 ק"מ.

רכבי לאחר החלפת גומיות אינו"מעשן" ואינו צורך שמן !

צריכת הדלק סבירה לרכב שהוא אוטומטי: 1ל9 בעיר ו1/12 בחוץ!

לכן הייתי ממליץ לשואל המקורי (סוטקה) להשתמש בשמן בצמיגות 20/50, סביר להניח

שרכבו לא מטופל, ולא הוחלפו בו גומיות שסתומים!

לגבי האתרים שבו הומלץ עלשמן לא יותר סמיך מ-40-XW, האם הם התיחסו לישראל,

שהיא ארץ חמה, ורכבים שעומדים הרבה בפקקים, ולכן עובדים כל הזמן, בטמפרטורה

גבוהה?

מצפה לתגובתך !

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה

כמה אי דיוקים...

א.כתבתי שבשורה תחתונה עדיף להימנע מסינטטי לגבי הרכב של סוטקה-אך ניתן להישתמש בחצי סינטטי.(עקב יכולות הניקוי ה מ א ד גבוהות של השמנים הסינטטיים)

ב. תקן A3 מאפשר שימוש בשמן בעל צמיגות נמוכהXW-40 לאורך כל השנה(כן.. גם בישראל)

באירופה וארה"ב הצמיגות "הרגילה" המומלצת היום היא XW-30 ואילו שמן XW-40 נחשב כשמן עבה.

לאקלים של הארץ-שמן XW-40 עדיף.

מ ע ו ל ם לא שמעתי על מישהו שמנועו ניפגע עקב שימוש בשמן XW-40 איכותי.

אך כן שמעתי על מנועים שניפגעו עקב שימוש בשמן עבה מידי ו\או לא איכותי.

גם אני שמתי פעמיים שמני 20-50- במכוניתי קיץ אחר קיץ(בחורף ESSO 10W-40)

בשנים 2001-2002 ומאז הפסקתי כשראיתי שלמרות שפעולת המנוע היתה חלקה-המנוע התחמם יתר על המידה והסחיבה ירדה ביחס לשמני 10W-40.

אני ש נ י ם נוסע על 10W-40 חצי סינטטי גם ב-37-38 מעלות בקיץ ללא שום בעיה-חלק ושקט.

אך אם אין רצון ו\או יכולת לטפל בגומיות השסתומים ...שישאר עם ה 20-50 אך שיקפיד על איכותי API SL A3/B3 יש של AGIP באוטו דיפו 80 ש"ח ל 4 ליטר 20W-50 API SL/CF A3/B3/B4 VW NORM 501.01/505 MB 229.1 שמן מינרלי מ ע ו ל ה

נ.ב

לא ציינת אם בלנסר הקמשפט עליון או לא.

אצלי ה 20-50 היתה המלצת היבואן. היצרן ממליץ על 15-40 לטמפרטורת סביבה של עד 45 מעלות.

וכך כל המוסכים שהאוטו טופל בהם מאז שהיה חדש עד שנת 99 השתמשו בשמן זה(מינרלי כמובן)

אם אתה מקפיד על 20 50 ...תיהנה רק אל תצפה לביצועים מרגשים. ביהקשר של תאוצות וכו.

הסיבות שאני מעדיף צמיגות פחות מ-50 :ביצועים עדיפים צריכת דלק טובה יותר טמפרטורת עבודה נמוכה יותר זמינות של שמנים סינטטיים וחצי סינטטיים בצמיגות XW-40 מה שלא קורה בשמנים XW-50 אשר בארץ קשה מאד להשיג כאלה חצי סינטטיים או סינטטיים

כמו כן זו מסקנתי לאחר מחקר מעמיק של שנים באתרי אינטרנט ופורומים בעיקר מחו"ל בנושא שמנים(סתם מתוך סקרנות)

ניצן

• תוכן חדש...