Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מיועדת לבעלי מקצוע בלבד, לחילופין, למי שמכיר את התופעה המדויקת ויש לו ניסיון מוכח בפתרונו.

יונדאי לנטרה 1600 1995 , בשרוול צינור (רחב) גומי מקורי שמותקן בין הפילטר לבית המצערת, (חלקו דמוי "אקורדיון") -- מצטבר שמן עם הזמן מאדי השמן מנשם המנוע שמתחבר לפני המצערת.

מכיוון שהצינור בא מהפילטר שהוא נמוך למצערת שהיא גבוה, עם הזמן אדי השמן הופכים לשמן שנאגר ב"אקורדיון" הזה , מה שבעצם תוקף את הגומי וגורם לקריעתו והצורך בהחלפתו.

אמת הדבר שזה קורה לאחר שנים רבות, אך איך ניתן לפתור את הבעיה, שכן , חשבתי על התקנת "פילטר" מסויים שמסוגל לאגור שמן באמצע צינור הנשם, כך שניתן כל 10-20K קמ' לנקותו, ובכך לשמור על הגומי (היקר) הזה.

האם למישהו יש רעיון כיצד ניתן לבצע שיפור שכזה, אולי ברכב אחר יש כזה "מנגנון" שהרעיון לפחות, ניתן ל"העתקה" או לחילופין מישהו נתקל בבעיה כזו ,אף ברכב מסוג אחר , ומצא לכך פתרון?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני קיימים כיום בשוק פילטרים פתוחים קטנים,הם מיועדים להתקנה לנשם מנוע(לא רק),פשוט להרכיב אותו על הצינור שמגיע לשרוול הגדול וכל כמה זמן לעשות ניקוי לפילטר הזה.

הנה דוגמא כדי שתבין על מה אני מדבר:

נ.ב: מצטער שלא באתי אליך היום כי הייה הרבה עבודה היום,מבטיח ששבוע הבא אני אצלך.

DV00031.jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

דני,

כזכור לי היתה אותה בעיה ברכב מסוג סובארו ג'אסטי של סבא שלי.

הפתרון שלו היה לקחת גומיה בקוטר של כ 2.1 אינץ' כזכור לי שהתאים לגודל פתח השרוול ולאטום אותה באמצעות סיליקון חזק לא זכור לי שמו מבית "יעקובי".

לאחר מכן כל אדי השמן החלו להצמד לסיליקון והפכו אותו לחום,וכל כ5 K הוא נאלץ לאטום מחדש.

פתרון יותר יעיל מזה אין לי.

מצטער,

שיהיה בהצלחה.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

צריך רק לזכור שאין אפשרות שב"פתרון" שיומלץ תהיה אפשרות לדליפת אוויר, שכן חיבור זה מתבצע לאחר קריאת נתוני האוויר למנוע, וכל דליפת אוויר תגרום לזיוף מנוע.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא בעל מקצוע, אבל אני חושב שיש לי מה לתרום.

בסיטרואן AX במעבר מהתיבה של הפילטר לפתח יניקה של הקרבורטור, קיים חיבור של פילטר כזה שלא קשור למעבר עצמו, פשוט משתמש באותו גוף. הבעיה היא שהפילטר שיש שם לא סופג לגמרי את כל השמן.

אפשרות נוספת - מכיוון שאדי שמן יחד עם גזים שרופים שחדרו דרך הרינגים ממילא לא מחושבים בתערובת לפי דבריך (חיישן אויר לפניהם) - אפשר לאטום את הכניסה של אדי שמן לגרמושקה עם כל סוג פקק שתראה לנכון, ולשים פילטר על הנשם של המנוע - ככה גם תקטין בריחת אדי שמן לסביבה, וגם תרוויח קצת ביצועים (גזי פליטה לא יתפסו מקום של אויר שיכול לבעור, ויותר אויר ייכנס בכל פעימת יניקה). חסרון - פליטת שאריות הגזים שחדרו דרך הרינגים ישירות לסביבה, ללא ממיר קטליטי.

פורסם

הנה הכנתי לך דוגמא,תסתכל ותגיד לי אם המצב דומה למה שיש לי באוטו,כמו כן ציירתי לך את מה שניתן לעשות.

DSCN1096.jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

האם למישהו יש רעיון כיצד ניתן לבצע שיפור שכזה, אולי ברכב אחר יש כזה "מנגנון" שהרעיון לפחות, ניתן ל"העתקה" או לחילופין מישהו נתקל בבעיה כזו ,אף ברכב מסוג אחר , ומצא לכך פתרון?

בברכה

דני

Oil catch can ?
פורסם

תודה לכולם!!!!

אחלה רעיונות :idea: , מעולה :mm_yeah: , מחר אחפש היכן ניתן להשיג כאלה, למכשיר גזים (זיהום אוויר) רכשתי אוגר אדי מיים, אבדוק אצלם אם יש להם אוגר אדי שמן, ואולי אותו אחד מתאים..

ממש נראה דומה מאוד לאוגרי השמן שבתמונות,

אם לא אשיג, אולי אנסה פטנט אחר שצויין כאן, אך מכיוון שאני מתקן תקלות היוצרות זיהום אוויר, אאלץ לבדוק שההתקן סביר שאינני יכול להרשות לעצמי לפעול מצד אחד למניעת זיהום אוויר , ויצירת כזה מאידך.

בתודות:razz:

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אל תתאמץ שמר קלע בול לפיתרון אני אנסה להסביר, אתה זקוק למלכודת שמן ,כמו מלכודת מים במערכת אויר פשוט מיכל פלסטיק או מתכת שני חורים במכסה שתי צינורות אלומינום או נחושת 90 מעלות מעין נרגילה לצינור הנשם בלי המים

יגאל

פורסם

מלכודת שמן היא הפתרון היחיד שבא בחשבון. אני בניתי לי אחת כזו לסאבב 99 לאחרונה בעקרון פשוט: מיכל עם שתי יציאות בצידו העליון, ונמצא בטור על צינור הנשם בנקודה הרחוקה ביותר מהמנוע. רוב השמן מגיע כבר נוזלי, נאגר במיכל, והאוויר הממשיך ממנו נקי מהשמן כמעט לחלוטין. עשיתי מתקן דומה באופל אומגה לפני שנים רבות, שם הנשם הגיע ישר לבית המצערת, ופשוט גרם לזיופי צנוע כרוניים. בכל טיפול פירקתי את המיכל ומזגתי ממנו את השמן הנאגר למיכל ריקון השמן במוסך.

שנה טובה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

גם אני בניתי לוכד שמן לטנדר איסוזו שלי,בגלל שזרק הרבה שמן מהנשם.

לקחתי לוכד ממזגן ביתי 4 כ"ס והתאמתי אותו.יש גם לקנות מוכנים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אמרת שזה קורה רק אחרי מספר שנים, כך שלדעתי אין צורך לבצע שום שינוי, רק להקפיד לפתוח ולנקות את הצינור ובאותה ההזדמנות שהצינור בחוץ לנקות את בית המצערת.

זה גם ככה פעולה של אחת לשנה שנתיים.

אבל אם בכל זאת יש לך זמן לשיפצורים, הנה אפשרות נוספת וזולה/פשוטה יותר:

לדחוף לתוך הצינור נשם צמר פלדה.

כמובן בכמות כזו שלא תחסום ותפריע לנשם לתפקד, השמן יתעבה על הצמר וברגע שהוא יהפוך לטיפות הוא יזלוג חזרה לתוך המנוע.

כמובן שצריך למקם את צינור הנשם ומיקום הצמר בצורה כזו שהשמן אכן ירד, מכוח הכבידה, חזרה למנוע כאשר הוא כבוי.

• תוכן חדש...