Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת מה קורה אם יש לי פנצ'ר ואני יוצא עם האפוד הזוהר שיש לי, אבל זה שיושב לידי רוצה גם לעזור לי האם הוא גם חייב אפוד זוהר, הלא תמיד כשיש למישהוא בעיה באוטו כל מי שבאוטו יוצא לעזור,

אולי כדאי להחזיק לפחות 2 אפודים בכל אוטו.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

כמה שלומיאליות בחוק אחד:

החובה ללבישת האפוד היא בעת עצירה, בדרך בין עירונית. לטרקטורון בכלל אסור להיות שם, אבל הוא נכלל בחוק :roll: .

אני רוצה לדעת מה קורה אם יש לי פנצ'ר ואני יוצא עם האפוד הזוהר שיש לי, אבל זה שיושב לידי רוצה גם לעזור לי האם הוא גם חייב אפוד זוהר, הלא תמיד כשיש למישהוא בעיה באוטו כל מי שבאוטו יוצא לעזור,

לפי התקנה - לא. ..."יחוייב הנהג ללבוש את האפוד"....

"בכל מקרה של עצירת הרכב בדרך ביעירונית יחוייב הנהג ללבוש את האפוד" - לפי זה (הבנת הנקרא בסיסית) גם אם הוא לא יצא מהרכב הוא צריך ללבוש את האפוד.

והסעיף האחרון שמרתיח אותי, הוא התוקף. בעבר, כאשר יצאו תקנה או חוק בנוגע לרכב שעל הכביש, ניתנה הזדמנות לתיקון ה"ליקויים" עד למועד הטסט. למשל אותם פסים זוהרים גאוניים, אם הרכב עבר טסט יום לפני פירסום התקנה, הנהג יכל לסוע כך עוד שנה, עד למועד הטסט הבא.

במקרה זה, התוקף הוא מינואר. נכון, גם בטסט יבדקו, אבל הרכב שלנו (לא אספנות), עבר טסט לפני חודש. אשתי למשל, שאינה מעורה בעולם הרכב (פורומים עיתונות וכו...), לעולם לא הייתה יודעת על התקנה החדשה. כמותה יש מאות אלפים בארץ שלא יודעים כלל על התקנה / חוק החדש.

אפשר לחייב את האפוד לטסט הבא, אבל אי אפשר להתחיל לחלק דוחות לאנשים שבכלל לא יודעים שצריך כזה :mad2:.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אופיר

היום חבר שאל אותי מה קורה אם יש לו 5 אנשים ברכב ויש פנצ'ר, כל ה5 צריכים לצאת לעמוד בשוליים ורק על 1 יש אפוד . זה באמת קטע מטומטם.

haters will hate

פורסם

רק אני חושב על מישהו שמרויח כסף מייצור האפודים האלה?

אני לא מבין איך הסתדרו עד עכשיו...

כלומר, לפי החוק אנשים שמים משולש אזהרה לפני האוטו, על מנת שנהגים אחרים יבינו שיש בעיה, ויאטו את נסיעתם.

(וברור לי שלא רואים בן אדם בחושך... למשל כשהייתי בצבא, באחד מבסיסי ח"א, חייבו אותנו ללכת עם פס זוהר שמוצמד לרגל.. - זה בהחלט הגיוני...).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
רק אני חושב על מישהו שמרויח כסף מייצור האפודים האלה?
לא נמאס מהטיעון העלוב הזה...? מדובר ברעיון נכון, שיתכן וישומו לוקה בחסר. מכאן ועד האשמה בשחיטות המרחק הוא רב...

כמה שלומיאליות בחוק אחד:

החובה ללבישת האפוד היא בעת עצירה, בדרך בין עירונית. לטרקטורון בכלל אסור להיות שם, אבל הוא נכלל בחוק :roll: .

גם סרסרות ומתן הלוואות בשוק האפור ("בנק" ללא אישור בנק ישראל) אסורות, ובכל זאת ההכנסה מעיסוקים אלה חייבת במס.

בברכה,

גלעד

פורסם
היום חבר שאל אותי מה קורה אם יש לו 5 אנשים ברכב ויש פנצ'ר, כל ה5 צריכים לצאת לעמוד בשוליים ורק על 1 יש אפוד . זה באמת קטע מטומטם.
ואם זה מיניבוס/אוטובוס/רכבת.........

רק אני חושב על מישהו שמרויח כסף מייצור האפודים האלה? לא. בטוח יש עוד כמה. אבל לדעתי המדינה היתה צריכה לספק את זה לכל נהג ולא הסופרים/מוסכים/ועוד....

אני לא מבין איך הסתדרו עד עכשיו... כמו שהסתדרו עם כל דבר. אבל תחשוב בלילה שהראות לקויה דבר כזה לא יכול להזיק (בקיצור כמו שציינת בסוגרים בסוף).

כלומר, לפי החוק אנשים שמים משולש אזהרה לפני (אחרי) האוטו, על מנת שנהגים אחרים יבינו שיש בעיה, ויאטו את נסיעתם. כמה אנשים באמת עושים את זה?????? מעט מאוד.

(וברור לי שלא רואים בן אדם בחושך... למשל כשהייתי בצבא, באחד מבסיסי ח"א, חייבו אותנו ללכת עם פס זוהר שמוצמד לרגל.. - זה בהחלט הגיוני...).

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אני מסכים איתך, מ. אזולאי. רק בשביל שאהיה ברור. נניח שיש לי פנצ'ר באוטו.

אני אמור לשים את המשולש 100 מ' לפני האוטו שלי ? (כלומר 100 מ' לפני מקום העצירה שלי - ע"מ שהנהגים שחולפים על פניי ידעו שיש לי תקלה לפני שהם חולפים על פניי).

והנה דוגמא לצורך באפודה זוהרת/מחזירי אור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3188218,00.html

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

שלום,

אנחנו בתור ישראלים, נוטים להתלונן, בעצם אנחנו ממש אוהבים להתלונן.

אבל. רק אנחנו, כאשר הרכב נתקע או כאשר יש תקר, עושים טובה למישהו כשאנחנו שמים משולש

אזהרה, אם בכלל- וזאת יש לציין בערך 3 מטרים מהרכב, בטח רחוק (בעצם קרוב) מהמרחק הקבוע בחוק, ובוודאי במרחק שלא נותן זמן תגובה מספק לרכב המגיע.

בנוסף אנחנו נשארים להשען על הרכב (באמצע איילון או כביש מס' 1) או מקס' על מעקה ה(כאילו)בטיחות,

רק מחכים שאיזה רכב חולף יגרד אותנו ויקח אותנו "טרמפ".

ועכשיו כאשר מעבירים חוק חכם על לבישת אפודה זוהרת, כולם פתאום מפתחים חוש ציני.

רבותי, מי שנהג באירופה, ודאי ראה, כיצד רכב תקוע "ממתין" לגרר.

ולמי שלא ראה אז- משולש אזהרה, כ- 100 מ' מהרכב, בעל הרכב לובש אפודה זוהרת- בעוד שהוא עומד מאחורי גדר הבטיחות- כן קראתם נכון, מאחורי....

יש לנו הרבה מה ללמוד- למרות שאנחנו חושבים שאנחנו יודעם הכל.

שבת שלום לכולם.

מורן.

פורסם

ואני מכיר מישהו שנהרג, בעת שיצא מהרכב בכביש החוף, במקום בו השוליים צרים יותר מרוחב הרכב. הוא היה חייב לעצור, כיוון שהאוטו התחמם, והמנוע דומם. הוא יצא מהאוטו כדי לא להיות בתוכו כשהוא על השוליים הצרים מדי (צרים מדי ככה שהאוטו בלט לכביש), ובאותו רגע עבר רכב והרג אותו. הוא עוד לא הספיק לשים משולש מחזיר אור. אולי אם הוא היה יוצא מהרכב עם משהו זוהר עליו- הוא היה חי היום?

אסף.

פורסם

רבותי, מי שנהג באירופה, ודאי ראה, כיצד רכב תקוע "ממתין" לגרר.

ולמי שלא ראה אז- משולש אזהרה, כ- 100 מ' מהרכב, בעל הרכב לובש אפודה זוהרת- בעוד שהוא עומד מאחורי גדר הבטיחות- כן קראתם נכון, מאחורי....

מורן.

רק שאצלנו מאחורי הגדר הפרדה יש ירידה של 45 מעלות (בערך) לתעלת ניקוז מי גשם......

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...