Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ דיפרנציאל, מי? מה? וכמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך להודעה של אופיר עם הקפרי לגבי גל ההינע (שגם בקרוב ירד אצלי מהאוטו ויעבור שיפוץ), אני כרגע מנסה לשפוך קצת אור על הנושא של שיפוץ דיפרנציאל.

הבנתי שזה סיפור מאוד יקר ואין היום הרבה אנשים שמתעסקים עם זה. מישהו אמר לי פעם שהיה בנאדם מאוד מבוגר בת"א ששיפץ דיפרנציאלים אבל הוא כבר סגר. באיביי יש מספיק חלקים, האטמים והמכסה דיי זולים אבל הגג"שים מאוד יקרים (כ-500 יורו).

אני אשמח לשמוע מאנשים עם ניסיון מה יותר משתלם, להזמין חלקים מחו"ל ולשפץ לבד או לתת למישהו לעשות את העבודה? למישהו יש המלצות על מקומות לשיפוץ?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בהמשך להודעה של אופיר עם הקפרי לגבי גל ההינע (שגם בקרוב ירד אצלי מהאוטו ויעבור שיפוץ), אני כרגע מנסה לשפוך קצת אור על הנושא של שיפוץ דיפרנציאל.

הבנתי שזה סיפור מאוד יקר ואין היום הרבה אנשים שמתעסקים עם זה. מישהו אמר לי פעם שהיה בנאדם מאוד מבוגר בת"א ששיפץ דיפרנציאלים אבל הוא כבר סגר. באיביי יש מספיק חלקים, האטמים והמכסה דיי זולים אבל הגג"שים מאוד יקרים (כ-500 יורו).

אני אשמח לשמוע מאנשים עם ניסיון מה יותר משתלם, להזמין חלקים מחו"ל ולשפץ לבד או לתת למישהו לעשות את העבודה? למישהו יש המלצות על מקומות לשיפוץ?

העם לא יותר פשוט להשיג אקס שלם

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

שאלה, אם המנטה חולקת מכלולים עם הקאדט והאסקונה אז איך המנטה היא הנעה קידמית והשאר הנעה אחורית ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אהני שיפצתי את הדיפרנציאל שלי לבד ,

החלפתי את 2 המיסבים של הקורונה ואת הקורונה עצמה ,

2 מיסבים של הפיניון והפיניון עצמו .

זה לא קשה (במידה ויש לך ידיים וראש טכני)

מהיכן אתה בארץ ?

אשמח לעזור לך

בבאר שבע יש חנות למיסבים שבה מצאתי את כל סוגי המיסבים לרכב (דיפרנציאל, נבה קידמית ומיב גלגל אחורי ).

ירון מאיר

פורסם
שאלה, אם המנטה חולקת מכלולים עם הקאדט והאסקונה אז איך המנטה היא הנעה קידמית והשאר הנעה אחורית ?

אופיר

נראה לי שהתבלבלת,המנטה הנעה אחורית.

פורסם
נראה לי שהתבלבלת,המנטה הנעה אחורית.
צודק,

איך המנטה הנעה אחורית והשאר קידמית והמיכלולים שלהם דומים ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

שיפוץ דפרנציאל אינו מסתיים בהחלפת לגרים ומחזירי שמן ,

כמובן תלוי מאוד מה הבעיה שבגללה משפצים ומה מגלים כשפותחים .

בד"כ הציריות במצב די טוב , השיניים שלמות והשיפוץ הקל מתבטא בהחלפת

המיסבים ומחזירי השמן .

הדבר הופך למורכב במידה וה"קרונה " והפיניון " שחוקים ויש להחליפם

אילולי כך מתקבלת שריקה בנסיעה ככל שהמהירות גוברת .

החלקים יקרים !

ההרכבה והכיוון מורכבים ומחייבת יד עם נסיון ורגש שכן , כיוון בלחץ יותר מידי

ישחוק את הקרונה והפיניון מהר מידי , וכיוון "רופף" מידי יגרום גם לרעש .

זה החלק החשוב ביותר בשיפוץ דפרנציאל !

הינה חלקי הדיפרנציאל של המוריס והפיניון השחוק

שכמובן הוחלף שחדש יחד עם הקרונה !

ביי

דרור .

DSCF0163.JPG

DSCF0215.JPG

backax.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לפרק ולהרכיב זה החלק הקל.

הדבר החשוב הוא לכוון נכון את גובה הפיניון, ואת החופש בין הקורונה לפיניון.

אחרי כמה וכמה דיפרנציאלים ששיפצתי- זה בהחלט אפשרי, גם למכונאי החובב. אבל חשוב לעבוד "לפי הספר" (גם אם אין ספר ספציפי לרכב, יש את הספר הכללי של היינס על הגה, מתלים, ודיפרנציאלים)

אסף.

פורסם

אלעד,

1. באיזה רכב מדובר (A,B)?

2. מה הבעיה שבגללה אתה חושב לשפץ את הדיפרנציאל?

3. האם פתחת אותו וראית אם יש איזה בעיה?

4. אם כן, מה מצב הגלג"ש? קשה לי להאמין שהם נשחקו או אפילו שנישברה שן אבל אם כן, ספר איפה הבעיה.

5. העבודה היא עבודה שדורשת הרבה סבלנות ודיוק, אבל היא לא קשה טכנית.

צריך חלק יעודי שהוא בעצם מין מודד מילימטרי שכזה שיש לא גשש עדין בצד אחד ומגנט בצד השני ושעון באמצע.

אתה מצמיד אותו לגוף הסרן ומצמיד את הגשש לשן של הדיפרנציאל.ע"י סיבוב עדין של הגלגל אתה מודד על השעון מה הטולרנס (איך אומרים את זה בעיברית?) של השן (יענו מה התזוזו של השן של הפיניון, בלי להזיז את הקורונה). ע"י הכיוון של התזוזה הזאת עפ"י נתוני היצרן אתה נמנע מהשריקה המעצבנת.

אם תשיג כזה שעון, אנחנו יכולים לעשות את זה ביחד ומאחר והעיסקה הגרנדיוזית שבישלתי ותפוצצה בכל ענות חלושה, יש לי הרבה זמן פנוי והפיאסקו מהפעם האחרונה לא יחזור על עצמו :wink:

בברכה, יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אופיר

אופיר, בוא נעשה לך קצת סדר בעיניינים...

המנטה והקדט חולקות בעיקר את אותו שם יצרן, ככה שאין בסיס להשוואה מעבר לכך.

האסקונה שחולקת מכלולים עם המנטה, גם היא הנעה אחורית.

האסקונות הנעה קידמית של שנות ה 80, לא קשורות למנטה בכלום (שוב, למעט שם היצרן).

בברכה,

יניב

פורסם
...טולרנס (איך אומרים את זה בעיברית?) ...
המילה בעברית צחה היא ס?בול?ת (מבטאים - svolet).

אין צורך לזכור אותה, משום שמשתמשים בה באותה תדירות של "שח-רחוק" לטלפון...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קודם כל תודה לכל העוזרים ואני מצטער שלא הגבתי עד עכשיו. אני אחזור על כמה נושאים ואחדד את השאלה:

העם לא יותר פשוט להשיג אקס שלם

לא פשוט למצוא בארץ אקס שלם כי המנטה לא נמכרה בארץ בכמויות. יש לי אקס שירד ממנטה 1600 אבל היחס טיפה שונה ואין לי מושג מה מצבו.

כפי שכבר ענו לך המנטה היא הנעה אחורית מהדגם הראשון ועד הדגם האחרון (שנת 88 ). המנטה לא חולקת הרבה חלקים עם הקדט (חוץ מהמנוע 1200 סמ"ק אבל התושבות במנטה שונות מהקדט) בעיקר בגלל שהיא יושבת על רצפה (פלטפורמה) שונה לגמרי מהקדט.

המנטה A והאסקונה A זהות לחלוטין מכאנית (1970-1975), האסקונה B זהה מכאנית למנטה B (1976-1980) ואז ב-1981 הוצגה האסקונה C שהייתה כבר עם הנעה קדמית ומכלולים שונים לגמרי מהמנטה שעברה רענון בשנת 82 וקבלה גרסאות מיוחדות בשנים האחרונות (האצ'בק שנקראה CC, דגם אקסלוסיב מאובזר וכו') אבל עדיין נשארה עם הנעה אחורית.

אחרי כמה וכמה דיפרנציאלים ששיפצתי- זה בהחלט אפשרי, גם למכונאי החובב. אבל חשוב לעבוד "לפי הספר" (גם אם אין ספר ספציפי לרכב, יש את הספר הכללי של היינס על הגה, מתלים, ודיפרנציאלים)
תודה רבה על העידוד, אין לי בעיה לפרק רציתי לברר לגבי השיפוץ. יש לי היינס למנטה שלי.

1. באיזה רכב מדובר (A,B)?

2. מה הבעיה שבגללה אתה חושב לשפץ את הדיפרנציאל?

3. האם פתחת אותו וראית אם יש איזה בעיה?

4. אם כן, מה מצב הגלג"ש? קשה לי להאמין שהם נשחקו או אפילו שנישברה שן אבל אם כן, ספר איפה הבעיה.

1. מנטה A 1200.

2. שריקה בכל ההילוכים בסל"ד נמוך עד ביניים.

3. לא, אני מתכוון לפתוח בקרוב, אני עושה בקרוב הזמנה גדולה של חלקים ורציתי לברר האם לצרף את זה לרשימה.

4. לא ידוע, אני רואה שאין מנוס מפירוק של הדפרנציאל לפני הזמנת החלקים.

ירון ודרור, כפי שכבר אמרתי אין לי בעיה להשיג את כל החלקים מסביב (מיסבים, אטמים, מחזירי שמן, כיסוי אחורי וכו') הם נמכרים באיביי במחירים שווים אבל הקרונה והפניון מאוד יקרים.

הבעיה היא שריקה שיש בכל ההילוכים, כולם אומרים לי לא לגעת כל עוד זה נוסע ושלשפץ דיפרנציאל זה עסק יקר מאוד ולא הרבה אנשים יודעים להתעסק עם זה. אבל לי זה מפריע מאוד, הרכב כרגע בהתחלה של תהליך פירוק עד רמת הבורג ושיפוץ כל המכלולים. יש רשימה ארוכה של חלקים שהוזמנו מגרמניה, לצערי אני רואה שבמקרה של הדפרנציאל אני אאלץ לחכות לפתיחה שלו לפני שנקבע גזר דינו.

פורסם

הבעיה היא שריקה שיש בכל ההילוכים,

כולם אומרים לי לא לגעת כל עוד זה נוסע

טעות פטאלית, אם תזניח את זה עכשיו, תגמור עם קורונה ופיניון שחוקים לחלוטין, כרגע זה נשמע כולה מיסבים גמורים או חוסר בשמן (קלאסי לשריקה תוך כדיח נסיעה).

ושלשפץ דיפרנציאל זה עסק יקר מאוד.

שטויות, מה יקר בזה?

ולא הרבה אנשים יודעים להתעסק עם זה.

כל מכונאי ותיק ידע לעשות את זה (במיוחד מכונאי ותיק שטיפל באמריקאיות ובב.מ.וו) וכמו כן, כל מכון שיודע לשפץ גירים ידניים.

אבל לי זה מפריע מאוד.

ברור, איך אפשר לנסוע עם שריקה מתמדת שכזאת?

.

אלעד,

ניסית להחליף את השמן בדיפרנציאל? כל תחנת סיכה תעשה לך את זה בכמה דקות ועבור כמה שקלים.

הרבה פעמים, שמן חדש פותר את הבעיה בצורה חלקית וזמנית, לפעמים, כל הרעש הוא בגלל שהשמן איבד את מאפייני הסיכוח שלו.

לפחות שלא ישרוק לך תוך כדי נסיעה.

לפי הסימפטומים שאתה מתאר, החלפת מיסבים ומחזירי שמן תפטור את הבעיה.

תתפלל לכל מי שאתה מאמין בו שאין לך שם בטעות LSD (מאז ומעולם זאת הייתה אופציה בתשלום במנטות ולא הגיע בצורה סטנדרטית על אף מנטה, כך שאתה אף פעם לא יכול לדעת...)כי את ה LSD בילתי ניתן לשפץ ועפי ספר הרכב של מנטה שבידיי, בעת תקלה ב LSD אתה אמור לגשת ליבואן אשר יתקין לך חלף אחר ואת שלך יחזיר למפעל לשיפוץ.

אין שום אפשרות לשפץ אותו באופן עצמאי.

יניב

פורסם
אלעד,

ניסית להחליף את השמן בדיפרנציאל? כל תחנת סיכה תעשה לך את זה בכמה דקות ועבור כמה שקלים.

הרבה פעמים, שמן חדש פותר את הבעיה בצורה חלקית וזמנית, לפעמים, כל הרעש הוא בגלל שהשמן איבד את מאפייני הסיכוח שלו.

לפחות שלא ישרוק לך תוך כדי נסיעה.

לפי הסימפטומים שאתה מתאר, החלפת מיסבים ומחזירי שמן תפטור את הבעיה.

תתפלל לכל מי שאתה מאמין בו שאין לך שם בטעות LSD (מאז ומעולם זאת הייתה אופציה בתשלום במנטות ולא הגיע בצורה סטנדרטית על אף מנטה, כך שאתה אף פעם לא יכול לדעת...)כי את ה LSD בילתי ניתן לשפץ ועפי ספר הרכב של מנטה שבידיי, בעת תקלה ב LSD אתה אמור לגשת ליבואן אשר יתקין לך חלף אחר ואת שלך יחזיר למפעל לשיפוץ.

אין שום אפשרות לשפץ אותו באופן עצמאי.

יניב

כן, החלפתי שמן והבעיה לא נפתרה.

• תוכן חדש...