Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העמדת רכב\אחסנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן מעבר לארה"ב לתקופה שלא ידועה לי עדיין, בין כמה חודשים לכמה שנים.

אני שוקל מה לעשות עם הרכב שלי, 205 ראלי.

במידה ואני מחליט להעמיד-לאחסן אותו, מה עלי לעשות ?

מבחינה חוקית מספיק רק להפקיד רישיונות, מה מבחינת הרכב ? איך להעמיד, איזה נוזלים להשאיר ואיזה להוציא וכו' ?

הדרכה תתקבל בברכה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לידיעתך - העמדת רכב לתקופה ארוכה תגרום נזק למערכותיו - מנוע, בלמים, צינורות ועוד.

באם הינך נוסע לתקופה ארוכה - והיות ומדובר ברכב שאינו יקר (כלכלית כמובן :wink: ) - עדיף למוכרו.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כלכלית משתלם למכור, אבל אנחנו עוסקים במכוניות, לא בבורסה. מכונית זה תחביב ולא השקעה.

המחשבה שעוברת לי בראש היא אם אני עוד אצליח להניח ידי על כזה רכב עוד פעם...ל-205 ראלי יש נשמה (או שהיא תוציא לי את הנשמה, מה שיבוא קודם :-P בצחוק, כן ?).

בכל אופן, אני באמת מרגיש שהרכב מיוחד, ואפילו בעל ערך כלשהו (מישהו מכיר עוד ראלי במצב של שלי ? אשמח לראות !)

בקשר לנזקים, תוכל לפרט ?

זה ברור שלא בריא לרכב לעמוד, אבל אני מכיר כמה חבר'ה שמחזיקים מכוניות אספנות בחצר\מחסן. חלקן לא זזו כבר שנים רבות, ואני לא רואה שזה מרתיע את הבעלים שמתכננים כמובן עוד לנסוע ולהנות ממכוניות אלו.

פורסם

אני אסביר בקצרה על הנזקים - מנוע - גומיות שסתומים מתייבשות, באם המנוע מכיל בתוכו מים (גם אנטי קורוזיה) עדיין מתרחשים תהליכי קורוזיה לכלל מנוע האלומיניום וכמובן למשאבת שמן. תדרש כמובן גם החלפת רצועת תיזמון עקב העמדת הרכב. כמו כן יגרם נזק מסויים לרינגים.

בלמים - אתה תידרש לטיפול כולל במערכת זו לרבות החלפת משאבות.

גומיות - אתה תדרש להחלפת (באם הרכב יעמוד מספר שנים) צמיגים, צינורות מים, צינורות ברקס, גרמושקות (תיבת הגה - ציריות) ועוד.

מכניקה כללית - באם הרכב עומד הרבה זמן - לעיתים מיסבי הגלגלים ניזוקים. רדיאטור יכול להינזק. מערכות חשמליות (רכיבי אלקטרוניקה כגון ריליים).

ועוד ועוד....

אני מקווה שהבנת....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מנתקים ומוציאים את המצבר, ממלאים דלק עד הסוף, שמן חדש (יש שמן לאחסנה ארוכה), סגור חלונות ותעמיד את האוטו על חמורים + קרש (שישען על הקרש)... תזכור להוציא את כל הדברים מהמאפרה/פח זבל, אחרי כמה חודשים תמצא שם גידולי פרא :roll: . גם את הדברים מהבגאז', ספיי "פאסט" וכו'...

אם האוטו נימצא במחסן סגור רצוי לכסות אותו בכיסוי בד + הגבהה ע"י ספוג ביצים בנקודות מסויימות, המטרה למנוע דפיקות מיקריות.

אם הוא נימצא בחוץ, שווה לרכוש כיסוי יותר טוב...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אםפ זה לכמה חודשים אתה יוכל להשאיר אותה כמו שהיא ורק להפקיד רישיון.

אם זה לכמה שנים, לרוקן את כל הנוזלים מים, דלק, שמני מנוע וגיר, ברקסים.

להוציא גלגלים ולהעמיד את האותו על ג'קים שלא ינזקו הבולמים, להפקיד את הרישיון וזהו סע לשלום ותחזור בשלום.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אם זה לכמה שנים, לרוקן את כל הנוזלים מים, דלק, שמני מנוע וגיר, ברקסים.

להוציא גלגלים ולהעמיד את האותו על ג'קים שלא ינזקו הבולמים, .

רע מאוד.

הוצאת הנוזלים תגרום לנזק- קורוזיה.

אין סיבה טובה להוריד את הגלגלים.

גם אין סיבה טובה להעמיד אותו על בוקים. הבולמים גם ככה יוחלפו אם הרכב יעמוד מספר שנים, וכנראה גם הקפיצים.

לא כדאי להעמיד על בוקים, כי זה עלול ליצור חלודה בנקודה עליה הבוק מונח (גם אם יש קרש בינו לבין הפח של האוטו).

אסף.

פורסם

מאז שמכרתי את ה GTI אני לא מפסיק להצטער,בדיכאון,חסר תיאבון ולא יכול לישון (תראה מה השעה של ההודעה).

בא לך לעשות חסד עם קשיש חביב ולמכור לו את הראלי שלך?

אם לא בא לך למכור, אולי אני אשמור עליה? כל הטיפולים בזמן שתהיה בחו"ל עלי!

יאללה, אני מת לישון ולא יכול עד שאני מחזיר לי איזה 205 נחמדה.

התקשרתי לבחור שמכרתי לו את האוטו ושאלתי אם הוא מעוניין למכור חזרה, הוא צחק וניתק לי בפנים.

עשה טובה, בחיית.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לגבי החסנה לטווח ארוך - השם המקובל (לפחות בצה"ל) הוא הח"י -החסנה יבשה.

השם קצת מטעה כי בעצם מדובר על איחסון באוירה מבוקרת לחות. הלחות שבאויר היא גורם הנזק מספר 1 בכל מה שקשור להיווצרות והתפתחות חלודה במתכת.

הרעיון הכללי מחולק ל-3 חלקים, כמו כל דבר בצבא:

א. לבודד את הרכב מלחות שבהאויר החיצון ע"י כיסוי פלסטי/טקסטילי

ב. לשמור על רמת לחות יחסית קבועה בחלל הכיסוי.

ג. ביצוע פעולות תחזוקתיות קלות בציוד המאוחסן לפני, במהלך וגם בתום תקופת השימור.

בצה"ל, ציוד שהיה מאוחסן שנים רבות הוצא מהח"י ופעל כמו חדש.

יש לזכור, כי החסנה יבשה אינה משפרת את מצב הרכב, אלא רק מונעת החרפה והדרדרות במצבו.

כיום ישנן שיטות שונות לכיסויים של אחסנה יבשה, שחלקן שוות לכל כיס (או לפחות לא כ"כ יקרות מו שזה נשמע), וניתן לישמן כל חצר או חניה ביתית.

אם יש שאלות ספציפיות, אשמח להשיב.

למי ששואל, CB750K, אופנוע "הונדה" שנת 79...

פורסם

כמו שאמרו קודמיי, יש שמן מיוחד לאחסנה ממושכת - מעבר לאיזור ה 1 שנה.

מומלץ מאוד לפתוח את הפלגים, ובעזרת משמנת להכניס שמן מלמעלה. זה מונע התפסות באיזור הרינגים ולמעלה. כמובן, אח"כ לסגור את הפלגים...

בנוגע למים, כדאי לרוקן את המנוע ממים ולהשאיר את מערכת הקירור סגורה. בלי צינורות פתוחים.

בנוגע לדלק, מיכל מלא!. מונע היוצרות כל מיני ג'יפות במיכל שאחר כך יכנסו למערכת. אם באמת הרכב יעמוד הרבה זמן, מומלץ לפני ההתנעה שלאחר האכסון להכניס תוסף סופח מים למיכל, ואם הרבה מאוד זמן עד כדי כך שהדלק עצמו הדרדר (שנים והרבה) לרוקן מדלק ולהחליף.

בנוגע לבולמים/ קפיצים/ צמיגים, הם לא תמיד נפגעים מעמידה. הבולמים עלולים להפגע, בעיקר אם קוראים להם קוני...כבר שיפצתי רכב שעמד 12 שנה על בולמים משומשים והם תפקדו אחר כך 8 שנים בלי שום הדרדרות. קוני נפגעים חזק ומהר ואין הרבה מה לעשות. מה שכן, אם תשאיר את האוטו על בוקים ותרסס את הצמיגים מבחוץ ומבפנים בתרסיס משמן, יש סיכוי שהם לא יפגעו. מצד שני, אם הבוקים יגרמו לפתיחת הבולם במיוחד אם הוא בולם שמן, סיכוי טוב שהבולם יפגע. אני מעדיף שהצמיגים יפגעו ולא הבולמים אז אני משאיר אותו לעמוד כרגיל, אבל אם כבר בוקים, תניח אותם מתחת המשולשים בצורה כזו שהבולם לא יצטרך להפתח.

וזהו בסה"כ. יש כאלה שמוציאים רפידות, אני לא רואה בזה שום תועלת. בגדול, רכב לא נפגע כל כך מהר, ואם לא מדובר ב 5שנים ומעלה, יש סיכוי שהפגיעה תהיה מינורית, ואולי בכלל לא. לא כזה סיפור.

ואגב, כיסוי נושם. חשוב מאוד. ואם אפשר במקום שלא חשוף לגשם כמובן, גם אם יש כיסוי.

בהצלחה

איתן

פורסם

חברים, השרשור מלפני כמה שנים! אני אפילו לא זוכר, מה הוא עשה בסוף עם האוטו- אתה מוזמן לעדכן, אם בא לך! :-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

צדיקים- מלאכתם נעשית בידי אחרים!

יש לי חבר שעומד לקבל רכב מהעבודה, וחושב לא למכור את הלנצ'יה פריזמה שלו, אלא להשבית אותה ולשמור אותה אצלו, ובין חיפוש לחיפוש פתאום קופץ לי השרשור הזה...:-)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
חברים, השרשור מלפני כמה שנים! אני אפילו לא זוכר, מה הוא עשה בסוף עם האוטו- אתה מוזמן לעדכן, אם בא לך! :-D

בשמחה: הייתי בארה"ב תקופה ארוכה וחזרתי, מאז עברו כבר כמה מכוניות תחת ידי.

את הראלי מכרתי לבחור נחמד בשם לידור שמטפח אותה מאז.

את האסקורט 1971 השארתי למשמורת אצל חבר ובמהלך תהליך הפחחות היא נגנבה, ימים אחדים לאחר שחזרתי לארץ :cry: (ממש ברכת "ברוך השב")

כרגע מתנייד על ניסאן 200SX אמריקאית נפלאה ומתגעגע לאסקורט.

זה הכי מעודכן בינתיים, חג שמח !

• תוכן חדש...