Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנה לטסט

fastbullitt
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בבואי לעשות טסט בפעם הראשונה לרכב מיובא, ברצוני לשאול מספר שאלות:

1. מה התקן שצריך עבור הפנסים הקדמים? (הבנתי, שהפנס צריך להיות עם מנורה, ולא על חוט להט?)

2.מה החוק קובע באשר לפנסי איתות (ווינקר) בצדדי הרכב? האם משנתון מסויים אין צורך להתקין את הפנסים?

3. כנ"ל בנוגע לפנסי ערפל באחורים של האוטו.

האוטו אגב משנת 1965.

פורסם

אני יודע שאיתות צדדי צריך משנת 70 ומשהו אני חושב 76 או 77 אבל אליך זה לא נוגע

אורות רברס צריך 76 ומעלה

פורסם

מיצטרף לשירשור...

מה לגבי פנסי איתות מקדימה?

אצלי יש רק בצדדים ומאחור, ולא מקדימה...

למרות שראיתי דגמים כמו שלי (מרצדס 190 64) עם פנסים כאילו מקדימה...

???

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חברה

אני צריך תשובה מדוייקת. האם מישהו יכול להיות ספציפי.

אשמח גם לראות איפה זה כתוב, כדי שאוכל להדפיס, ובשעת הצורך להציג את זה לרב בוחן.

תודה

מאיר

פורסם

כל הפנסים המקוריים של הרכב מותרים למעט פנסים ראשיים אותם צריך להחליף לפנסים אסימטריים לפי התקן האירופאי . אני מניח שמדובר ברכב אמריקאי ,או שהיגיע מאמריקה .

אודי.

בהצלחה בטסט .

פורסם

איך\איפה אפשר להתאים פנסים (קדמים)לרכב.

מדובר על מוסטנג 1965.

חשוב לי לא לפגוע בעיצוב של הפנס.

(לא ניתן להחליף את בית המנורה בפנס הקיים, המנורה היא חלק אינטגרלי מהפנס)

פורסם

ברור שהפנס האמריקאי הוא יחידה אחת -ונקרא סיל

ניתן להשיג בחנויות פנס אירופאי בקוטר המתאים עם מנורה מתחלפת -אסימטרי כמובן.

קפוץ ביום שישי למפגש מועדון החמש -תמצא שם כמה בעלי מוסטנגים ...

רמז , שאל את בעל המוסטאנג היפה ביותר לגבי חלקים ועזרה טכנית ותקבל תשובה לכל!!!

אודי.

פורסם

תקנה 351ב' - הפנסים והמנורות המותקנים ברכב יהיו מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה.

ואלו הם:

פנסי חזית צריכים להיות מסומנים באות E, רכב מתוצרת ארה"ב משנת יצור 92' ואילך אושרו להם פנסים מסוג GUIDE וסימונם HB3/HB4, לאימפלה 05' אושר לאחרונה גם HB5.

מחווני כיוון/איתות - תקנה 344

(א)ברכב מנועי שיש בו תא נהג יותקנו מחווני כיוון אשר אורם יראה מלפני הרכב ומאחוריו לאור השמש ממרחק 30 מ' לפחות ובזמן תאורה במזג אויר נאה ממרחק 150 מ' לפחות.

(ב)ברכב מנועי פרטי, במונית וכן ברכב משא שמשקלו הכולל המותר אינו עולה 3,500 ק"ג יותקנו:-

(1)שני מחווני כיוון לפחות בעלי אור מהבהב צהוב, פנס בכל צד, במקום הרחב ביותר על דפנות הרכב או -

(2)ארבעה מחווני כיוון בעלי אור מהבהב שניים בצבע לבן או צהוב בחזית הרכב ושניים בצבע צהוב או אדום מאחורי הרכב.

(ז)האוא המהבהב במחוון הכיוון ידלק לבירוגין לפחות 30 פעם בדקה.

(ח)הותקנו מחווני כיוון מחוץ לשדה ראייתו של הנוהג ברכב, יותקן בתא הנהג מתקן אשר יראה אור או ישמיע קול המציין כי מחווני הכיוון מופעלים.

(ט)ברכב מנועי שיש בו שני פנסים ושמחווני הכיוון מותקנים בתוך פנסי הבלימה, מותר שמחוון הכיוון יבטל את פעולתו של פנס בלימה עם הפעלתו של מחוון הכיוון בכל צד.

(י)לא ירשם רכב מנועי שיש בו תא נהג וששנת יצורו היא 83' או אחריה שנרשם לראשונה לאחר ט"ז בטבת התשמ"ג(1 בינו' 83') אלא אם יש בו מחווני כיוון נוספים, אחד מכל צד של הרכב שאורם יאיר לאחורי הרכב ואשר יפעלו ביחד עם ארבעת מחווני הכיוון הקיימים הרכב:

פנס ערפל אח' - תקנה 347א'

(א)ברכב מנועי, למט טרקטור, מכונה ניידת ואופנוע, ששנת יצורם 88' או לאחריה, בנוסף לפנס האח' יותקנו פנס ערפל אח' אחד או שני פנסים(במקרה של פנס יחיד, יותקן הפנס בצד שמ').

פנס לנסיעה אחורנית® - תקנה 348

(א)ברכב מנועי, למעט אופנוע, טרקטור, מכונה ניידת ורכב איטי, ששנת יצורם 86' או לאחריה, יותקנו פנס אחד או שני פנסים, לפי העיניין, לנסיעה אחורנית: אור הפנס יהיה לבן ויאיר את הדרך מאחרי הרכב למרחק שלא יעלה על 10 מ'.

(ג).....מותקן ברכב כאמור פנס אחד לנסיעה לאחור יותקן הפנס בצידו הימני של הרכב.

(ד)פנס לנסיעה אחורנית יופעל אוטומטי עם הפעלת ההילוך האחורי.

עוד דרישות לתקנות?

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן

מברוכ , מה שצריך זה פנסי חזית שקל מאד לפרקם פנס של כל רכב (אצלי לטסט שמתי פנסים עגולים של וולוו 144 שנת 71 ) תוודא רק שאין חלודה בתוך הרפלקטור , נורה רגילה . מעבר לזה לא צריך כל פנסים / מאותתים נוספים , פשוט וקל ובהצלחה בטסט .

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם
תקנה 351ב' - הפנסים והמנורות המותקנים ברכב יהיו מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה.

ואלו הם:

פנסי חזית צריכים להיות מסומנים באות E, רכב מתוצרת ארה"ב משנת יצור 92' ואילך אושרו להם פנסים מסוג GUIDE וסימונם HB3/HB4, לאימפלה 05' אושר לאחרונה גם HB5.

מחווני כיוון/איתות - תקנה 344

(א)ברכב מנועי שיש בו תא נהג יותקנו מחווני כיוון אשר אורם יראה מלפני הרכב ומאחוריו לאור השמש ממרחק 30 מ' לפחות ובזמן תאורה במזג אויר נאה ממרחק 150 מ' לפחות.

(ב)ברכב מנועי פרטי, במונית וכן ברכב משא שמשקלו הכולל המותר אינו עולה 3,500 ק"ג יותקנו:-

(1)שני מחווני כיוון לפחות בעלי אור מהבהב צהוב, פנס בכל צד, במקום הרחב ביותר על דפנות הרכב או -

(2)ארבעה מחווני כיוון בעלי אור מהבהב שניים בצבע לבן או צהוב בחזית הרכב ושניים בצבע צהוב או אדום מאחורי הרכב.

(ז)האוא המהבהב במחוון הכיוון ידלק לבירוגין לפחות 30 פעם בדקה.

(ח)הותקנו מחווני כיוון מחוץ לשדה ראייתו של הנוהג ברכב, יותקן בתא הנהג מתקן אשר יראה אור או ישמיע קול המציין כי מחווני הכיוון מופעלים.

(ט)ברכב מנועי שיש בו שני פנסים ושמחווני הכיוון מותקנים בתוך פנסי הבלימה, מותר שמחוון הכיוון יבטל את פעולתו של פנס בלימה עם הפעלתו של מחוון הכיוון בכל צד.

(י)לא ירשם רכב מנועי שיש בו תא נהג וששנת יצורו היא 83' או אחריה שנרשם לראשונה לאחר ט"ז בטבת התשמ"ג(1 בינו' 83') אלא אם יש בו מחווני כיוון נוספים, אחד מכל צד של הרכב שאורם יאיר לאחורי הרכב ואשר יפעלו ביחד עם ארבעת מחווני הכיוון הקיימים הרכב:

פנס ערפל אח' - תקנה 347א'

(א)ברכב מנועי, למט טרקטור, מכונה ניידת ואופנוע, ששנת יצורם 88' או לאחריה, בנוסף לפנס האח' יותקנו פנס ערפל אח' אחד או שני פנסים(במקרה של פנס יחיד, יותקן הפנס בצד שמ').

פנס לנסיעה אחורנית® - תקנה 348

(א)ברכב מנועי, למעט אופנוע, טרקטור, מכונה ניידת ורכב איטי, ששנת יצורם 86' או לאחריה, יותקנו פנס אחד או שני פנסים, לפי העיניין, לנסיעה אחורנית: אור הפנס יהיה לבן ויאיר את הדרך מאחרי הרכב למרחק שלא יעלה על 10 מ'.

(ג).....מותקן ברכב כאמור פנס אחד לנסיעה לאחור יותקן הפנס בצידו הימני של הרכב.

(ד)פנס לנסיעה אחורנית יופעל אוטומטי עם הפעלת ההילוך האחורי.

עוד דרישות לתקנות?

עמית

איפה ניתן למצוא מסמך חתום ע"י משרד התחבורה שבו מצויין כל התקנות שעמית ציין ע"מ להדפיס אותו ולהציגו במעמד הטסט השנתי במידה ואתבקש ע"י הבוחן?

פורסם

עמית, אין אפשרות בכל צורה שהיא להשיג את התקנות האלה על כל צרה שלא תהיה?

מכל התקנות אני מעוניין במיוחד בשתיי השורות האלה:

מכיוון שיש לי רכב ייבוא אישי תוצרת ארה"ב משנת ייצור 92 וכבר נתקלתי בעבר במכון טסטים שפשוט לא ידעו את התקנות האלו ואפילו סירבו/התעצלו לבדוק בספר בוחן ושלחו אותי להמציא מסמך המאשר זאת.

אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי להשיג לידיי את התקנות הרלוונטיות

תודה מראש והמשך יום נעים

• תוכן חדש...