Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוגוסט האחרון הבאתי כרמן גיאה פתוחה מארהב למי שזוכר. עוד לא נגעתי בה עדיין.

עכשיו אני חושב להתחיל לעבוד עליה, אבל אני מתלבט ממה להתחיל.

האוטו כולו רקוב (רצפה, ובודי) ויש לי לא מעט פאנלים חדשים שפחח יצטרך לרתך.

מיכני - הרכב מניע והמנוע נשמע טוב. בדקתי. אני גם יודע שהיא נסעה עד 2005 מהבחורה שקניתי ממנה, כך שאני מעריך שגם הגיר בסדר.

עממה ? הברקסים תפוסים, החלונות תקועים (בקושי זזים) ובטח עוד מיליון דברים אחרים לא עובדים כולל חשמל.

הבעיה שאי אפשר אפילו לשים כסא כי אין רצפה.. בקיצור...לנסוע בה במצבה אי אפשר.

אני רוצה בגדול שיפרקו את הבודי מהשסי במהלך הפחחות.

עכשיו, מאיפה מתחילים ? קודם לגרור למוסך ולהוריד מנוע ואז לפחחות ? או שהפחח מוריד את המנוע בעצמו ?

ומה אז ? לעשות פחחות כולל צבע ורק אז להתחיל לסדר מיכנית וכסאות, מסילות וכו ?? או רק פחחות עם צבע יסוד שיחזירו את הבודי לשסי, ואז להתחיל לסדר מיכנית ואז להביא אותה לצבעי ?

זה יכול לעלות לי הרבה יותר, פחח נפרד, צבעי נפרד.

בקיצור, אני בהתלבטות קשה.. מישהו עבר את התהליך ויכול לתת קצת טיפים ?

מה לעשות לפני מה ?

מצ"ב כמה תמונות להמחשה

תודה

רביב

IMG_1147.jpg

IMG_1154.jpg

IMG_1150.jpg

IMG_5010.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רביב,

יש לי רק עצה אחת אבל חשובה - אם אכן תגיע למצב שבו תפריד את המרכב מהרצפה, הכרחי ליצר ג'יג שיחבר את שני חלקי ההמרכב במפתח הדלתות כדי לשמור על חוזקו.

הדבר היחידי שמחזיק אותם ביחד אלו התעלות שמתחת לדלתות (HEATER CHANNELS) שסביר שגם הם רקובים אצלך.

אתה לא רוצה להישאר עם שני חלקים נפרדים - יהיה קשה מאד לחברם חזרה ולהגיע לקווים מקוריים.

דבר איתי בפרטי אם אתה צריך עזרה בהזמנת חלקי פח מקוריים חדשים.

בהצלחה,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

"תודה" :evil: למדינת ישראל שגורמת לחבבי האספנות לייבא לארץ בלית ברירה רכבים במצב ירוד ע"מ

לא לשלם עשרות אלפי שקלים מכס.

בהצלחה בשיפוץ.

בקטע המכאני וחשמלי - בני נועם - ד"ר באג מבני עטרות הוא הכתובת.

פורסם

באמת "תודה" למדינת ישראל. גם ככה שילמתי להם איזה 12,000 ש"ח מכס על החתיכת פח הזו :lol:.

לא הבנתי מי זה בני, מי זה אנטולי ? לא מכיר אף אחד מהשמות. איך הם במחירים ?

העניין הוא, שאם אני אעשה קודם פחחות וצבע, אני חושש לפגוע בו אחרי זה בקטע המיכני כי צריך יהיה להביא אותו למוסך, לגרור מפה לשם וזה רק יכול לגרום לפגיעות צבע, מה שאני מנסה להימנע ממנו

פורסם
באמת "תודה" למדינת ישראל. גם ככה שילמתי להם איזה 12,000 ש"ח מכס על החתיכת פח הזו :lol:.

לא הבנתי מי זה בני, מי זה אנטולי ? לא מכיר אף אחד מהשמות. איך הם במחירים ?

עזוב אותך ממחירים (אפילו שהמחירים לא בשמים !!!!)

אתה מקבל פה אמינות ומקצוענות מהצד הטוב ביותר.

הרכב שלי לא ראה ידיים אחרות מלבדיהם.

אני מירושלים אנטולי גם מאיפה אתה ??

פורסם

בני יושב בבני עטרות, כמו שאמרו אנטולי בירושלים, חולים חיפושיות וVW בני מתעסק כמעט רק במקוררי אוויר של VW.

מומחים בנישה הזו ועובדים מתוך אהבה לרכבים .

טל' של בני 054-8019000 של אנטולי אין לי אני בטוח שמישהו יוכל לשים .

אם אתה מירושלים אתה יכול גם להתקשר לבני ולבקש טל' של אנטולי הוא יתן לך בכיף .

אין בארץ מכונאים שמבינים בתחום יותר משני אלה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אוקיי

תודה על הטלפונים. אבל כפי שאני מבין מכם, הם מטפלים בחשמל ובמכונאות של VW,

השאלה היתה כללית יותר, מאיפה מתחילים את השיפוץ ? לפרק מנוע ולשלוח לפחח כדי שיעשה רק בודי ? אז מכונאות ואז רק צבע ?

או שלא הבנתי אתכם נכון. אנטולי ובני עושים פחחות בעצמם ?

פורסם

הם לא עושים פחחות. הם עושים מכונאות וחשמל.

האוטו במצב נסיעה כדי לקבל הצעות מחיר מפחחים? או שאתה סגור על אחד כבר?

משכנתא זה קל

פורסם

לגבי פחח תתיעץ פה ובפורום חיפושיות בתפוז.

לגבי סדר התהליך אתה מוזמן להייעץ עם בני ועם אנטולי , לדעתי וממה שאני ראיתי אצל משפצים אחרים (לא שיפצתי בעצמי עדיין) עושים קודם פחחות וצבע על רכב נקי לגמרי , עוברים לשלב המכאני ובסוף חוזרים לצבעי לתיקוני צבע .

כמובן שאתה יכול להתפשר על הרמה לפי שיקולי תקציב ולפי התוצאה שאתה מחפש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לדעתי - אם המצב כל כך גרוע - אין לך מנוס מהפרדת המרכב מהשלדה. בשביל זה, כמו שיניב כתב - תצטרך לייצר מסגרת ששומרת על המרכב ישר. תחשוב על "כלוב" המתחבר לנקודות חזקות במרכב- כמו מנעולי וצירי הדלתות, חיבורי חגורות הבטיחות, וכן הלאה - והעיקר בו שהוא יהיה תלת מימדי. רכב פתוח הוא דו מימדי - מישהו אמר "שתי קופסאות גפרורים מחוברות עם קלף", ואתה תפרק אותו מהקלף... המרכב ללא השלדה מאבד צורה, אם לא מחזקים אותו במבנה ששומר על הצורה.

על השלדה תהיה לך לא מעט עבודה, כנראה - החלפת הרצפות למשל.. תוכל להפשיט אותה לגמרי ממכללים מיכניים ואז לנקות ולצבוע אותה אחרי החלפת הרצפות. על המרכב עובדים במקביל, כולל החלפת פנלים, תיקונים ניקוי וצביעה.

במקביל, את רוב העבודה על המנוע + גיר (כנראה לפי מה שאתה מתאר שיפוץ חיצוני בלבד) אפשר לעשות על השולחן, יותר קל ויותר נוח. כשהמרכב והשלדה חוזרים מפחחות, המנוע + גיר נכנסים למקום, ואז אפשר לעבוד על החשמל ועל ה"בפנוכו" של האוטו.

הכי חשוב! תדאג שיהיו לך כל החלקים ביד לפני שמתחילים. זה יחסוך המון זמן.

אסף.

פורסם

קודם כל, בהצלחה בשיפוז ובתהליך.

סדר הפעולות שאני הייתי עושה הוא כזה:

הייתי מרתך באופן זמני חלק לרצפה, בודק את הקורות, ואם צריך מחזק אותן - שוב באופן זמני.

מרכיב כסא, ועושה מה שצריך בשביל לעבור טסט על מנת שיהיה אפשר לנייד את הרכב באופן חופשי ממקום למקום ולבעלי מקצוע.

נוסע קצת - אם או בלי בעלי מקצוע, ועושה סדר. מה מתפקד, מה לא, מה צריך לעשות, איזה חלקים מכניים צריך להזמין.

אחרי שעשית את זה, יישור קו ברמה המכאנית ונגמר חלק מס 1.

חלק מס' 2, מוצא בעל מקצוע ראוי לעבודת הפפחות צבע, שיתן דיאגנוזה מתאימה לגבי מה צריך לעשות וכמה זה יעלה. שלב מס' 1 חשוב גם כאן, כי יכול להיות שתראה 10 פחחים לפני שתמצא את המתאים, ועדיף להביא את הרכב אליהם ולא שהם יבואו אליך, ולגרור את האוטו ממקום למקום זה לא ממש ריאלי.

לנסות ולראות האם אתה יכול למצא חלקי פח רצפה ושלדה, ולהביא. תמיד עדיף לעבוד על ברזל חדש, ולא מעט פעמים זה מוזיל עלויות למרות היוקר הראשוני.

לעשות את עבודת הפחחות צבע...

לגבי הפירוק וההרכבה, תמיד עדיף לעשות בעצמך אם אתה מיומן. יחד עם זה, חשוב שלפחח יהיו רוב החלקים לפניו בשביל שבשלב ההרכבה לא יהיו בעיות של התאמה.

בענין הפרדת בודי שאסי, דעתי האישית היא שברוב המקרים זה מיותר, מכמה סיבות: לרוב חלקי השלדה אפשר לגשת בלי להפריד, למרות שאני לא יודע ספציפית איך קרמן בנויה. כשצובעים את שניהם בנפרד הצביעה תהיה אחרי הרכבה חזרה כי אחרת יהיו עיוותים בהרכבה וברוב המקרים יהיו פגמים בצבע. במקרה כזה, השלדה ממילא תתמלא אבק צבע, ואז כל העבודה היפה שעשית לא תיראה טובה יותר.

חוץ מזה, צריך לבנות סטנד מיוחד ולחזק את הבודי לפני ההפרדה. זה יוסף לא מעט עליויות, לא הרבה פחחים רגילים לעבודה כזו, והתוצאה הסופית לא תהיה בדרך כלל טובה יותר.

לדעתי הפרדת בודי שאסי זה דבר שמתאים לסדנאות מיוחדות בחו"ל שעובדות על רכבים יקרים במיוחד ברמת הקונקורס, שם התחתית של הרכב צריכה להיות ברמה לא פחותה מהמעל, וזה כולל עבודת צבע מדוקדקת על המתלים, תא המנוע, ותחתית הרכב (רמה 1?...) אלא אם כן אתה הולך לתחרות כזו, לדעתי זה מיותר, רק ייצור בעיות, לא יתן הרבה, וייקר מאוד. ראיתי בארץ רכבים שעשו את זה, ויחד עם זה שהעבודה בוצעה אצל בעלי מקצוע ברמה גבוהה, בסופו של דבר זה היה מיותר.

בהצלחה

פורסם

לגבי הפחחות אני ממליץ לך לבדוק קודם עם מוסך דרך השטח, לדעתי הם יעשו את העבודה כולל ההפרדה בצורה הכי טובה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...