Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות חשמל עם החיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מכיוון שאני יודע שישנם חברים שלא נכנסים לפורומים אחרים באתר, כגון הטכני, אעלה את בעיותי כאן.

קניתי את הרכב עם אדמה (הארקה) חיובית (ה+ של המצבר מחובר לגוף, מתח מהסוויץ' הולך ל- של הכויל), בשנתיים וחצי שהוא אצלי הלכו לי 2 דינמואים, כאשר האחרון Bosch חדש שעבד רק כשנה.

כשבאתי להחליף את הדינמו פעם נוספת, החלטתי להחזיר את המצב לקדמותו (כב-1961). הפכתי את המצבר, הפכתי את הכויל.

הבעיה היא, שהרכב לא מניע עם הסוויץ' (נכון שהמצבר חלש לאחר שהיה ללא טעינה, אך חיברתי כבלים מחבר, ולא עזר).

וכשהוא מניע בדחיפה (ויש לציין שבקלות יתרה, ועובד יפה) אין טעינה מהדינמו התקין, כביכול.

ואם המתח שאני מודד על המצבר עם סוויץ' סגור הוא 11~ וולט, כשאני פותח סוויץ' הוא נופל לאיזור ה8~ וולט.

העלתי את הנושא בטכני שלנו,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=282676

בפורום החיפושיות,

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=504&msgid=133662482

בפורום הבינ"ל TheSamba,

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=374789

בעיית הניצוצות התגלתה כחגורה מתוחה מדי, ורעש השריקה כמיסבי הדינמו.

בשרשור ב-TheSamba נאמר לי שהסטרטר מנסה להסתובב הפוך.

הנושא סבוך, ארוך, וכנראה גם לא פשוט. אשמח אם תוכלו לייעץ ולו במשהו קט.

מצ"ב שרטוטי חשמל של הדגם, ותמונות תא מנוע.

bug_62.jpg

bug_62_key.jpg

62bug_fuses.jpg

598817.jpg

598818.jpg

598819.jpg

אודה על עזרתכם,

משכנתא זה קל

פורסם

ניר למה אתה לא קופץ לדר באג, אם יש משהו שלמדתי ב-25 שנים של התעסקות בגורטאות חיות,

זה לגשת למומחה, ללמוד ולהימנע מטעיות יקרות.

הסיפור אצלך ברכב מסובך, ורק מומחה יפטור את הבעיות אחת ולתמיד, יעלה לך יותר זול מלהחליף

בכל פעם חלק אחר.

זה באמת כייף לעבוד לבד ולפתור בעיות בעצמך ואבל קיים רגע אחד בו שווה לעצור, ולהודות בפני עצמך

כי הבעייה גדולה עליך ולגשת למומחה.

בני ישתף אותך בתיקון וילמד אותך דבר או שתיים נוספים על הרכב שלך, וכך תרוויח כפול.

מעבר לכך שווה לבקר אצלו-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אם אכן הדינמו שלך רוצה להסתובב הפוך, תוכל לגלות זאת בקלות אם תשחרר את הרצועה ותראה אם הוא מנסה להסתובב, בכל מקרה יכול מאוד להיות שיש לך בעיה במעגל הטעינה שנמצא לפעמים בקופסה חיצונית לדינמו, אם היא חסרה יש מצב שזה דופק לך את הדינמו

בכל מקרה, לא ברור מי הגאון שחיבר את ה + לגוף הרכב אבל אין ספק שזה רעיון גרוע

בהצלחה,

רוני והטאונוס

פורסם

רן, בחיים לא אגיע מהקריות עד לבני על מצבר של 8v שהולך ודועך...

רוני, לא ידוע לי על שום מעגל, וגם לא מופיע בשרטוטים. כשהחלפתי צמה, הוצאתי כמה דברים שלא החזרתי.

כמה תמונות:

514588.jpg

(באמצע זה הממסר איתות שלי כרגע).

514589.jpg

514591.jpg

514590.jpg

האם זה אחד מאלה?

משכנתא זה קל

פורסם

מתעלק על השרשור- ברשותי חיפושית 73 אשר בבעולתי 12 שנים נטולות בעיות. לאחרונה הדינמו החליט לשגע אותי והרמתי ידיים.

מבקש המלצה על חשמלאי באיזור חיפה.

תודה.

פורסם

כאשר אתה משנה את הקוטביות של הרכב . אתה צריך לשנות את הקוטביות של השדות בדינמו, זה נעשה ע'י נגיעה של

חוט מהקוטב החיובי של המצבר לבורג על הדינמו שכתוב לידו F.

אינני זוכר אם הדינמו הזה הוא גוף חיובי או שלילי זאת אומרת עם הוא מקבל זרם מתוך הדינמו וגוף דרך הווסת או להפך

לפי התמונה המצורפת של הדינמו והוסת נראה לי שזה גוף חיצוני והיציאה של השדה הינה החוט הירוק היוצא מהדינמו.

נתק אותו וגע עם החוט שכתבתי למעלה בבורג הזה.

דבר נוסף יתכן שהווסת של הדינמו מיועד לעבודה של קוטב שלילי וצריך או להחליף את הווסת או לשנות את החיבורים שלו

אם זה וסת אלקטרוני, אתה חייב להחליף אותו.

אתה צריך חשמלאי מהתקופה ההיא ואני נמצא בבאר שבע אז בהצלחה

מה שאתה מראה בחלק מהתמונות אלו ממסרי תאורה וכדומה ואינם שייכים למערכת הטעינה

אם תרצה הבהרות נוספות, פנה אלי בפרטי.

גדעון קדרון

פורסם

טוב אני ינסה לעשות לך קצת סדר

חשמל בחיפושית זה לא מסובך

אתה אומר שהסטרטר מסתובב הפוך

והדינמו רוצה להסתובב

המקרה אפשרי

כל מנוע חשמלי יכול להפוך לדינמו ולהפך דינמו למנוע חשמלי

ראשית תחזיר את המתח כמו שצריך להיות

+ לפלוס -למינוס

יכול להיות שיש שינוי בתוך הסטרטר במבנה הפחמים לצורך כך בדוק או החלף סטרטר

כאן אני שואל עם הרכב 6 וולט או ששונה ל 12?

אתה צריך לשנות קוטביות גם בדינמו

אני מציע בשלב זה לבנות צמת חשמל רק לדינמו וסטרטר

הווסט טעינה צריך לשבת מתחת למושב האחורי זאת נקודת החיבור של הדינמו למצבר ופלוס ראשי

משם יוצא גם זרם למתג הצתה וכאן אתה צריך לבדוק איך החיבורים

בסוויטש

אני יבדוק אולי יש לי צמה של מודל גבוה תקבל ממני במתנה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

ניר ידידי,

תיגש לחשמלאי של פעם בשם ג'ריס, האיש גאון בתחומו ומבין עיניין, הוא נימצא בחצר של טסטקאר בתל חנן (דרך בר יהודה).

מסור לו ד"ש ממני.

בהצלחה

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
כאשר אתה משנה את הקוטביות של הרכב . אתה צריך לשנות את הקוטביות של השדות בדינמו, זה נעשה ע'י נגיעה של

חוט מהקוטב החיובי של המצבר לבורג על הדינמו שכתוב לידו F.

אינני זוכר אם הדינמו הזה הוא גוף חיובי או שלילי זאת אומרת עם הוא מקבל זרם מתוך הדינמו וגוף דרך הווסת או להפך

לפי התמונה המצורפת של הדינמו והוסת נראה לי שזה גוף חיצוני והיציאה של השדה הינה החוט הירוק היוצא מהדינמו.

נתק אותו וגע עם החוט שכתבתי למעלה בבורג הזה.

דבר נוסף יתכן שהווסת של הדינמו מיועד לעבודה של קוטב שלילי וצריך או להחליף את הווסת או לשנות את החיבורים שלו

אם זה וסת אלקטרוני, אתה חייב להחליף אותו.

אתה צריך חשמלאי מהתקופה ההיא ואני נמצא בבאר שבע אז בהצלחה

מה שאתה מראה בחלק מהתמונות אלו ממסרי תאורה וכדומה ואינם שייכים למערכת הטעינה

אם תרצה הבהרות נוספות, פנה אלי בפרטי.

גדעון קדרון

שלום גדעון, תודה על תשובתך המפורטת.

ניסיתי לשנות את הקוטביות של הדינמו, אבל עד כמה שידוע לי, דווקא יש לגעת עם ה+ מהמצבר/כויל בבורג ה+D בדינמו, כמו שנראה בסרטון הבא, או בתמונה:

http://www.youtube.com/watch?v=i-WeDmZCogU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

gen3.gif

הוסת האלקטרוני הנ"ל הינו חדש, ולא עבד כשהאוטו היה עם אדמה חיובית. הוא מחובר כמו שצריך:

gen.jpg

אני אנסה לפרט עוד...

המצבר עם סוויץ' סגור מראה 11.53 וולט. ברגע שפותחים סוויץ' 7.64 וולט.

מחברים מצבר נוסף עם כבלים, מנסים לקטב את הדינמו, הוא לא מסתובב כמו בסרטון, ומרגישים מטען חשמלי בפגוש הרכב! (קצר, זליגה?) :shock:

מנסים להניע, הסטרטר מסתובב, אך לא מניע את האוטו.

בדחיפה, האוטו מניע בקלות. עובד יפה.

סטרטר הוא זרם ישר, לכן אם הרכב הניע כאשר הקוטביות הייתה הפוכה. וכעת לא מניע, לאחר שהפכנו קוטביות, הוא מנסה להסתובב לכיוון השני (לא?).

טוב אני ינסה לעשות לך קצת סדר

חשמל בחיפושית זה לא מסובך

אתה אומר שהסטרטר מסתובב הפוך

והדינמו רוצה להסתובב

המקרה אפשרי

כל מנוע חשמלי יכול להפוך לדינמו ולהפך דינמו למנוע חשמלי

ראשית תחזיר את המתח כמו שצריך להיות

+ לפלוס -למינוס

יכול להיות שיש שינוי בתוך הסטרטר במבנה הפחמים לצורך כך בדוק או החלף סטרטר

כאן אני שואל עם הרכב 6 וולט או ששונה ל 12?

אתה צריך לשנות קוטביות גם בדינמו

אני מציע בשלב זה לבנות צמת חשמל רק לדינמו וסטרטר

הווסט טעינה צריך לשבת מתחת למושב האחורי זאת נקודת החיבור של הדינמו למצבר ופלוס ראשי

משם יוצא גם זרם למתג הצתה וכאן אתה צריך לבדוק איך החיבורים

בסוויטש

אני יבדוק אולי יש לי צמה של מודל גבוה תקבל ממני במתנה

אריה,

החזרתי קוטביות תקינה עם החלפת הדינמו, וסיבבתי את הכויל (הסוויץ' הולך ל+ של הכויל [מקודם הלך ל-]).

האוטו הוא 12V. היה 6V במקור. לא אני עשיתי את המעבר.

הדינמו הזה, קניתי אותו מאבי אמסטרונג, והוא עבד על אדמה שלילית כל חייו. כמן כן, ביצעתי לו קיטוב כמו שמצוין בתמונה ובסרטון, למרות שאינו הצליח להסתובב.

אולי באמת חיבלו בסטרטר כך שיעבוד על 12V, והפכו לו קוטביות או משהו.

עדי,

תודה על ההמלצה, אני אתקשר אליו מחר, נראה אם הוא מעוניין להתחפר בנושא.

משכנתא זה קל

פורסם

ושוב ערב טוב לך

אז כך.

פרק את החוטים מהדינמו. חבר חוט מהיציאה של השדה F אל גוף הרכב - . גע עם חוט + בבורג יציאה D+ עם החוט

החיובי מהמצבר. רצוי שהמצבר יהיה טעון.

כעת ההסבר.

הדינמ הינו כעין מנוע חשמלי הבנוי מעוגן מלופף בסלילים דקים ו2 או 4 גופי ברזל שגם עליהם מלופפים חוטים דקים. אלו הם השדות. השדות מחוברים במקביל לעוגן שמחובר דרך פחמים לבורג הD+ כאשר העוגן מסתובב נוצר בו זרם השראתי

והזרם יוצא דרך הפחמים והבורג את הווסת. החלק הפנימי של הבורג מחובר לשדות והבורג F הינו הצד השני של השדות המחובר

לוסת ומקבל ממנו את החיבור לגוף כדי ליצור מעגל סגור ולייצר זרם ומתח. כשאתה נוגע באותו הבורג. אתה משנה את קוטביות השדות והעוגן ואז הדינמו צריך להתחיל ליצר. אם הוא מנסה להסתובב כשהמצבר מחובר, אז יש לך בעיה עם הוסת.

לגבי הסטרטר.

הסטרטר הינו מנוע טורי כלומר השדות והעוגן מחוברים בטור ולכן לא משנה אם הגוף הינו חיובי או שלילי הוא יסתובב לאותו הכיוון

אני חושב שפשוט הבנדיקס שלך מחליק. יש לו קלטש בתוך הבנדיקס והוא פשוט אינו מסובב את גלגל השיניים או שהאוטומט

שתפקידו להכניס את הבנדיקס אל גלגל התנופה במנוע אינו עושה את פעולתו.אתה צריך לפרק את הסטרטר ולשפץ אותו

פעולה לא קשה ולא יקרה.

מקוה שעזרתי

קדרון גדעון

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור כי לצערי הבעיה עודנה קיימת. אבל אנחנו חכמים יותר במספר דברים.

קודם כל, הדינמו שהיה לי היה מת, ובעזרת נסיונות הקיטוב שלי, גם הווסת האלקטרוני שנראה בתמונות נשרף.

מצאתי מבין 3 דינמו שהיו לי, אחד שאיכשהו תקין, החשמלאי בדק לי אותו על מכונה עם רצועה והוא הוציא לו מתח יפה.

התקנתי אותו על האוטו, ולאחר שהחשמלאי הטעין לי את המצבר, הדינמו הצליח לשמור על אי ריקון מהיר של המצבר (להניע בסטרטר עדיין לא יכולתי). הוא הסביר שהטעינה נמוכה בגלל ווסת מתח דפוק.

החלפתי ווסת, לא עזר. החלפתי עוד ווסת, לא עזר. אולי דפוקים (היו משומשים). נסעתי לחשמלאי אחר, שהיה לו ווסת חדש, התקנו אותו ועדיין טעינה ממש קטנה. הוא שלח אותי לבני כרמלי (אחד שמתקן אלטרנטורים, סטרטרים וכל מכלול חשמלי בעל ליפופים)...

כרמלי בדק לי את הדינמו (על הרכב) והוא הוציא לו 4 וולט. אז אמרתי "אוקיי, זה הדינמו תקול". אך החשמלאי המקורי שלי לא ידע נחת מן העניין וקרא לי לחזור אליו שנבדוק שוב, בנתיים קיבלתי ווסת יפני (בניגוד לטאיוונים האחרים) תקין מחבר פורום (שוב תודה ישי!), החשמלאי בדק שוב את הדינמו על האוטו, והוא הוציא לו 17 וולט. אז מבחינתו הדינמו לא תקול, רק הווסת. שמתי את הווסת היפני, והגענו לטעינה של 13 וולט (שזה לא מעולה, אך לא רע). הוא הטעין לי את המצבר עד לרמה של 12.5 וולט ושלח אותי לדרכי.

הזמנתי ווסט אלקטרוני, בוש, חדש מחו"ל.

יומיים אחרי שחזרתי מהחשמלאי (להזכירכם, הטעין לי את המצבר), באתי להניע את הרכב, ולא מניע. בדקתי מתח על מצבר - 3 וולט.

האם זה בכלל המצבר, אם אחרי טעינה מלאה הוא מתרוקן תוך יומיים (כשהרכב עומד), ועם דינמו תקין כביכול, ו-5 ווסתים שונים הוא לא מצליח להראות שהוא נטען?

מצטער על החפירה, אבל זה פרק זמן בכמה שורות.

לסיכום,

דינמו - תקול. ווסת - שרוף.

דינמו אחר - תקין (?). ווסת אחר - תקול. עוד ווסת - תקול. עוד ווסת אחר - תקול. ווסת אחר חדש - לא שינה טעינה. ווסת אחר יפני - מטעין מעט.

ווסת חדש - במכס. מצבר מלא - מתרוקן תוך יומיים עמידה.

:conf:

משכנתא זה קל

פורסם

האם זה בכלל המצבר, אם אחרי טעינה מלאה הוא מתרוקן תוך יומיים (כשהרכב עומד),

:conf:

ניר

אני לא יודע לפתור לך את בעיות הטעינה אבל יש לך גם בעיות פריקה.

כשהרכב עומד המצב המתואר למעלה אינו תקין.

הזרם זולג והמתח נופל בלי סיבה - זו תקלה

אולי תקלה זו מעמיסה במקביל את מערכת הטעינה כשהמנוע עובד.:?:

בהצלחה

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...