Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה חוויתי בעיות טעינה בחיפושית, מבדיקה התברר כי הדינמו תקול. החלפתי את הדינמו, אך עדיין לא הנעתי את הרכב (כי הסטרטר לא מסתובב בסיבוב המפתח).

מבדיקה עם אבומטר, המתח על המצב הוא כ-11.1 וולט. כאשר אני "פותח" את הסוויץ' המתח נופל לכ-8 וולט לכל היותר.

יש לציין כי אין ברכב רדיו, האורות מכובים, ואין צרכנים דלוקים.

כמובן שמתח כזה לא מניע את הסטרטר, והרכב לא מניע.

האם זה בסדר, או האם המצבר זקוק לריפיל של מים מזוקקים, או שהוא בכלל חוזר ליבואן בטרם עת (בן כ-2.5)?

כמו כן, אני משער שהמצב היה קיים גם כשהדינמו הקודם והתקול היה מותקן, ולא נובע ממשהו שחל בשינויים האחרונים.

בתודה מראש,

משכנתא זה קל

פורסם

לפי הקריאה של 8 וולט, המצבר הזה כבר כנראה לא יחזור להיות כמו חדש, לכן הכי פשוט - הנע את הרכב עם כבלים או בדרדור, וסע עליו לפחות חצי שעה (עדיף יותר כי דינמו טוען לאט). אם מניע - הרווחת. לא מניע - צריך מצבר אחר. כל זה בתנאי שהדינמו אכן תקין כעת - בדוק עליית מתח עם האצת המנוע בסרק.

דני

פורסם

גם לי הייתה בעיית הנעה בחיפושית והפיתרון היה חיזוק או החלפת המינוס והחלפת ממסר לסטרטר.

תנסה להניע עם כבלים ותנסע קצת בטורים גבוהים כדי שהדינמו יטעין את המצבר ומידה ואפשר עדיין.

אתה צריך מינימום 11 וולט להנעה גם בחיפושית.

אני החלפתי מצבר לפני חצי שנה ועד עכשיו הוא עובד כמו חדש לאחר החלפת כבל המינוס וממסר הסטרטר שהיה מרוקן את המצבר.

אם כאשר אתה מחבר את המצבר יש ניצוצות אז יש לך צרכן שמרוקן את המצבר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אוקיי, הצלחתי להניע את הרכב בדחיפה. גם הדינמו מטעין מהר מאוד (לאחר כ-30 שניות מנוע מונע היה 12.5 וולט על המצבר).

הבעיה היא, שיש ריח שרוף, רעש של שריקה, וניצוצות מהדינמו בסל"ד גבוה.

יש לי הרגשה שהוא רוצה להסתובב כנגד סיבוב המנוע.

האם "פולריזציה" (קיטוב) של הדינמו אמורים לפתור את הבעיה?

משכנתא זה קל

פורסם

אתה צריך טעינה מעל 13וולט אצלי יש 13 וחצי בסרק עם מערכת ואורות והחשמלאי בדק לי עם מכשירים ואמר לי שזה תקין.

12.7 צריך להיות לך כשהמנוע מכובה ושהמצבר מלא.

כשאתה נותן גז הטעינה צריכה לעלות ל14.

חיפושיות 73-74

פורסם

הטעינה זו לא בעיה (לא נתתי למנוע לעבוד מספיק זמן - אני מאמין שיגיע גם ל13.5+), אני מפחד לצלות את הדינמו או לשרוף את כל האוטו, לכן אני מכבה מיד.

איך אני פותר את בעית הניצוצות+ריח+שריקה מהדינמו?

משכנתא זה קל

• ספונסר פורום
פורסם

האם אתה התקנת לבד את הדינמו או שבעל מקצוע עשה זאת ?

בכל מקרה כפי שידוע לך ציר הדינמו מחובר בחלקו הפנימי למניפת המפוח

של מערכת קרור האויר .

יש כיוון של שייבות בעת התקנת מניפת המפוח כדי שהמניפה

לא תשפשף את כונס האויר ,דבר ראשון עליך לנתק את רצועת הדינמו

ולסובב אותו ביד ,הוא אמור להסתובב חלק וללא כל חיכוך ,אם תרגיש חיכוך

תנסה לסובב את המניפה מחלקה הפנימי ולהרגיש עם החיכוך ממנה או מהדינמו עצמו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הדינמו שהרכבת מפירוק או לאחר שיפוץ?

יכול להיות שהמייסבים או הסלילים שלו דפוקים ובגלל זה הרעשים וניצוצות.

בכל מקרה כנראה שהדינמו שלך זקוק לשיפוץ .

אם אתה משפץ אז תלך למישהו שיש לו ניסיון עם זה ,אם היית באזור נתניה הייתי ממליץ לך על גרשון שהוא לא צעיר אך מבין היטב איך לבדוק דינמו שהדיקה שונה מאלטרנטור מודרני.

מצד שני אני חושד גם שאולי זה בעיית מגעים שלא חוברים טוב בכל מקרה צריך שחשמלאי יראה את זה.

תנסה לכתוב הודעה בפורום חיפושיות אולי יש מישהו שמבין בזה בחיפה ויעזור לך.

חיפושיות 73-74

פורסם

רון, התקנתי אומנם לבד, אך השייבות הותקנו כהלכה, והרעש אינו נובע מחיכוך המניפה בבית המניפה. כמו כן, הרעש לא נובע ממיסבים.

הדינמו הוא מפירוק, נרכש מחבר פורום החיפושיות "אמסטרונג" לאחר שנבדק על ידו.

משכנתא זה קל

פורסם

אם אתה יודע לפרק את הדינמו אז תפרק אותו ותיקח אותו לחשמלאי שיבדוק לך אותו.(יש להם מכונה שמריצה אותו עם רצועה ואז הוא יוכל לאבחן לך איפה הבעיה)

חיפושיות 73-74

פורסם

נאמר לי בפורום החיפושיות שמתיחת יתר של החגורה, עלולה לגרום לתסמינים הנ"ל.

האם קורה מצב בו הדינמו מטעין במטען כה גדול, שהוא מתפרק דרך ניצוצות באוויר?

משכנתא זה קל

פורסם

ניר, תנתק את ה D וה DF ואז תניע. אם יש ניצוצות מתוך הדינמו בסרק אז יש יש בעיה. ככל הידוע לי כל מכשיר שיש לו פחמים כמו מקדחה וכמו הדינמו , אז כשהרוטור מסתובב במהירות -יש ניצוצות מהפחמים אבל לא במידה רבה. אם הרוטור בדינמו מסתובב במכסימום מהירות אזי יתכן ויהיו ניצוצות מהפחמים. אבל יכול להיות מצב שהפחם או שניהם גמורים ואז יש מגע מתכת של הפחם בלמלות ( פסי נחושת ) ואז יש ניצוצות חזקים וסכנה של שריפה כתוצאה מחיכוך של שני מתכות.

אין דבר כזה שיש עודף חשמל שיוצא בצורה של ניצוצות. אם הדינמו מסתובב בשיא המהירות -זה לא אמור להשפיע על שאר המערכות כי המתח שהדינמו מפיק מיושר ומווסת .

אם בכל זאת תרצה שאבוא אליך לראות ולעזור - בשמחה.

פורסם

אוקיי, פתרתי את בעיית הניצוצות. אבל דפקתי את הטעינה.

לדעתי, יש עדיין בעיה שנעוצה בעובדה שהרכב היה עם אדמה חיובית זמן ממושך.

1. מתח על המצבר בעת שהרכב מונע - פחות מ-1 וולט!
  2. הפכתי חיבורים (D+ וDF על הדינמו) - המתח על המצבר כשהרכב לא מונע זהה למתח במצב בו הרכב מונע ובטורים. (כ-7 ומשהו וולט).

שוב, המתח נופל ל-8 וולט בפתיחת סוויץ', לא משנה מה המתח ההתחלתי (!!!)

1. חיברתי מצבר של חבר, כדי לנסות לסובב את הדינמו על ידי מתח, כמו
    . הוא מנסה, אך נעצר.

1. בשלב הזה, הרגשתי שהפגוש "טעון" ואם אגע בו אתחשמל. משמע, ה+ זולג לגוף מאיפשהו.
    2. [*]אני מנסה לסובב אותו עם היד, מחבר את המצבר של החבר כמו בסרטון, והדינמו נעצר. תמיד.

אני מחר ניגש לבעל מקצוע, אך כדי להמנע מפתרונות גדולים של להחליף מצבר, להחליף דינמו וכד'.

מה לדעתכם הגורם לכל זה?

משכנתא זה קל

פורסם

אם הבנתי נכון את הסרטון אז אני צריך לקחת מצבר ולחבר איתו את המינוס והפלוס ואז הדינמו יסתובב?

אין סכנה שיהיה נזק?

הדינמו שלי תקין אך אני חושב שהוא רועש כשהמנוע קר.

אגב כדאי לך לפנות לד"ר באג (בני נועם) שיבדוק לך את החשמל הוא מומחה מספר 1 לכל מה שקשור לחיפושיות.

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...