Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי מתחבא בצמה קונקטור שאליו היו מחוברים 5 חוטים, data, ignition, מינוס, פלוס ו coil

להלן תמונות, האם יכול להיות שמדובר בקונקטור שמעביר מידע למחשב אבחון כל שהוא?

הרי מדובר ב 1984...

25082009451.jpg

25082009452.jpg

25082009453.jpg

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

ואללה, אז זה מעביר אותי לשאלה הבאה...

איך, מה, מי?

אה וגם איפה?

כי אין לזה שום איזכור בספר של היינס.

חבר מועדון 13925

פורסם

ואם כל הקומבינות של חשמלאי ארצנו יכול להיות קונקטור שהעביר אמפר גבוה.

בשקע בדיקה אמורים להיות יותר חוטים וקופסת מחשב מסתתרת.

פורסם
ואם כל הקומבינות של חשמלאי ארצנו יכול להיות קונקטור שהעביר אמפר גבוה.

בשקע בדיקה אמורים להיות יותר חוטים וקופסת מחשב מסתתרת.

החוטים הם דקים מאוד 0.5 לכל היותר, נראים כמו תקשורת, אבל אכן לך תדע מה עשו החשלמאים לפני כן.

חבר מועדון 13925

פורסם

תנוח, זה לא שקע אבחון.

אין לך מחשב, אז מה יש לאבחן? מה גם ששקע אבחון יהיה בד"כ בתא המנוע ולא ליד בית הפיוזים.

זה קונקטור ספייר או משהו שנותק.

פורסם
זהו שקע אבחון OBD, אין לי מושג אם ברכבך יש מחשב ניהול אבל זהו בהחלט שקע אבחון.

אין מחשב ניהול מנוע אבל יש ברכב:

ignition control unit

idle stabilizer

hall generator

oxigen sensor control unit

control pressure regulator

אני מאמין שזו היתה התחלת הדרך למחשב ניהול מנוע.

כמו כן באיביי נמכרים כבלים ל OBD לגולף 1 אז אני מניח שבזה מדובר, האם יש צורך בתוכנה מיוחדת מעבר לכבלים? ואיפה משיגים אותה?

עד היום לא הבנתי במה מדובר ולמה הכוונה ב(OBD (on board dignostic.

תודה

חבר מועדון 13925

פורסם

מה שמוכרים זה ככל הנראה לגולף GTI או לדגמים אמריקאיים עם הזרקת דלק, אבל לך יש קרבורטור כמו שהבנתי.

ignition control unit זה המודל של ההצתה האלקטרונית, hall generator זה כנראה hall sender שיושב על המפלג, ואין להם שום קשר למחשב ניהול מנוע.

לגבי שאר הדברים אין לי מושג מה הם עושים אצלך. אולי התבלבלת?

השקע שצילמת נראה לי בכל זאת כמו קונקטור ששייך לבית הפיוזים. אמרת שמשהו לא עבד אצלך, אולי זאת הסיבה?

פורסם
מה שמוכרים זה ככל הנראה לגולף GTI או לדגמים אמריקאיים עם הזרקת דלק, אבל לך יש קרבורטור כמו שהבנתי.

ignition control unit זה המודל של ההצתה האלקטרונית, hall generator זה כנראה hall sender שיושב על המפלג, ואין להם שום קשר למחשב ניהול מנוע.

לגבי שאר הדברים אין לי מושג מה הם עושים אצלך. אולי התבלבלת?

השקע שצילמת נראה לי בכל זאת כמו קונקטור ששייך לבית הפיוזים. אמרת שמשהו לא עבד אצלך, אולי זאת הסיבה?

מייצב טורים idle stabilizer

היחידה שאליה מתחבר רגש חמצן (לא יודע בדיוק למה) oxigen sensor control unit

control pressure regulator ווסת לחץ דלק

כל הנתונים הללו הם מספר היינס ואכן הם נמצאים פיזית ברכב :roll: (רק מסבכים לי את החיים, אבל נתגבר)

לגבי השקע, רואים שהוא לא קונקטור מאחר והחוטים שלו מתחברים על חוטים קיימים, זו עבודה שעשו כאן בארץ או במקום אחר אחרי הייצור וכל חוט מסומן עם מדבקה צהובה שנכתב עליה בטוש באנגלית יפה ומקצועית, (data, ignition וכו')

אני אישית מעדיף שלא יסבכו לי את החיים עם כל המחשוב הזה, כיוון מנוע צריך לעשות עם האוזן ועם תחושה ולא עם מחשבים ויוניטים.

חבר מועדון 13925

פורסם
תנוח, זה לא שקע אבחון.

אין לך מחשב, אז מה יש לאבחן? מה גם ששקע אבחון יהיה בד"כ בתא המנוע ולא ליד בית הפיוזים.

זה קונקטור ספייר או משהו שנותק.

נו ואיזה מחשב היה לחיפושית? אז לנוח?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

למיטב ידעתי התקע שצילמת הוא התקע לרדיו טייפ מקורי שהיה ברכב.

תבדוק מתחים בחוטים ותגלה שיש שם מתח מצבר, מתח אחרי סוויץ, אדמה, הכנה לאנטנה חשמלית.

בכל מקרה זה לא שקע דיאגנוסטיקה - יש לו מוביל בצדדים שמתאים את התקע לשקע הספציפי

בהצלחה.

בעלים גאה של גולף GTI 1980 וגולף 1991 GTI. מחפש עוד גולף לחלקים/שיפוץ.

פורסם
מייצב טורים idle stabilizer

היחידה שאליה מתחבר רגש חמצן (לא יודע בדיוק למה) oxigen sensor control unit

control pressure regulator ווסת לחץ דלק

כל הנתונים הללו הם מספר היינס ואכן הם נמצאים פיזית ברכב :roll: (רק מסבכים לי את החיים, אבל נתגבר)

לגבי השקע, רואים שהוא לא קונקטור מאחר והחוטים שלו מתחברים על חוטים קיימים, זו עבודה שעשו כאן בארץ או במקום אחר אחרי הייצור וכל חוט מסומן עם מדבקה צהובה שנכתב עליה בטוש באנגלית יפה ומקצועית, (data, ignition וכו')

אני אישית מעדיף שלא יסבכו לי את החיים עם כל המחשוב הזה, כיוון מנוע צריך לעשות עם האוזן ועם תחושה ולא עם מחשבים ויוניטים.

במנוע קרבורטור כל הדברים האלה לא יכולים להיות קיימים. האפשרות היחידה היא שבמקור היתה הזרקת דלק ומישהו עשה הסבה לקרבורטור.

נו ואיזה מחשב היה לחיפושית? אז לנוח?

ומה בדיוק אפשר ללמוד מאותה דיאגנוסטיקה של החיפושית?

פורסם

זה לא זה, אבל בVW ישנים, כבר משנות ה70, היה שקע אבחון שממנו היית מקבל חיוויים מכל מיני מקומות במנוע (מערכת הצתה, אלטרנטור). שקע בצורת ריבוע. מסומן בצבע כתום עם מספר הפין בכל סכמות החשמל המקוריות.

המכשיר שהתחבר אליו לא קיים יותר, אולי אצל מכשירן-אספן-פסיכי, וברוב הרכבים גם השקע עצמו לא קיים.

אסף.

• תוכן חדש...