Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לדעת בבקשה,

א)כמה +- צריך לעלות מישלוח(בקונטיינר) של רכב מארה"ב?(רכב לא גדול בכלל...)

וכמה צריך לעלות משלוח של אופנוע?

ב)עדיף עם ביטוח הובלה,או שאפשר בלי?

ג)שאלה אחרונה האם למשהו יש "איש קשר" בארה"ב שמתעסק ביצוא רכב?(יש לי רכב ספציפי!)

ד)האם "צים" מתעסקים בנושא?

תודה מראש.

אייל.

עריכה:אני מבין שהמיסוי המקסימאלי הוא 140%(לרכב מושלם.)ואני מבין שמארה"ב יותר זול או שהמיסוי המקסימאלי ירד...יש אמת בדבר..?

פורסם
שלום לכולם,

אני מעוניין לדעת בבקשה,

א)כמה +- צריך לעלות מישלוח(בקונטיינר) של רכב מארה"ב?(רכב לא גדול בכלל...) באזור $1,800 מניו-גרזי. מקליפורניה יותר יקר.

וכמה צריך לעלות משלוח של אופנוע? בדצמבר 2008 שילמתי $1,550 מניו-גרזי לחיפה כולל ניירת ואריזת עץ (עלות האריזה בסביבות $500).

ב)עדיף עם ביטוח הובלה,או שאפשר בלי? תלוי כמה הרכב "גרוטאה"

ג)שאלה אחרונה האם למשהו יש "איש קשר" בארה"ב שמתעסק ביצוא רכב?(יש לי רכב ספציפי!) היה בחור 10, רק שהחברה פשטה את הרגל.

ד)האם "צים" מתעסקים בנושא? (חשבתי ש "ג" שאלה אחרונה :-D ) לא, עד כמה שאני יודע (וגם ניסיתי).

תודה מראש.

אייל.

עריכה:אני מבין שהמיסוי המקסימאלי הוא 140%(לרכב מושלם.)ואני מבין שמארה"ב יותר זול או שהמיסוי המקסימאלי ירד...יש אמת בדבר..?

באמת הגזמת, כמה שאלות :lol: (סתתתם), התשובות בכחול ועל פי נסיוני האישי בלבד.

המיסוי הינו 102% לרכב המיובא מארץ היצור ו 116% לרכב המיובא שלא מארץ היצור.(בנתיים, עד שיכנס לתוקף המיסוי החדש).

הערכת הרכב במכס הינה לפי מחירון קראוס או מחירון אחר מאתרי אינטרנט, (להבדיל ממחירון יצחק לוי שבו לכל דגם משנתון מסוים יש מחיר אחד, במחירון לרכב אספנות יש 6 מחירים לכל דגם משנתון מסוים) ובו קבוצות ערך מ1 ועד 6 כאשר 1 זאת הרמה הגבוהה ביותר ו 6 הינו רכב לפירוק בלבד (שלא יאושר להכנס לארץ).

לא תמיד המכס מקבל את המחיר ששילמת, ושווה להתמקח, לי זה עזר.

כאן תמצא קישור למדריך המכס.

כאן תמצא קישור ליומן יבוא מאוד מפורט. רק שים לב הוא לא כל כך עדכני בנושא המכס.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

תודה על התגובות!

עכשיו יש לי שאלה...

נניח שמצאתי "רכב מציאה",איך המכס מתיחס לרכב מבחינת המחיר שלי מול המחירון?

@

פורסם

בעקרון, המכס מתייחס למחירון שלו (קראוס או אחר), כך שלא כל כך יעזור במקרה ויש פער מהותי מאוד בין המחירון (שנקבע עפ"י מצב הרכב) של המכס למחיר הקנייה של הרכב. לדוגמא, נניח שרכשת רכב ב- $1,000 ואילו במחירון הוא מופיע (לדעת המוכס) שווה $8,000, המכס יתייחס ל-$8,000 ולא ל-$1,000 אפילו אם תציג חשבונית.

לעומת זאת, אם רכשת רכב כזה באיזור ה-6,500-$7,000, סיכוי רב שהמוכס יתרצה ויעריך כך את הרכב.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
תודה על התגובות!

עכשיו יש לי שאלה...

@

למה "מציאה", בוא נאמר שקיבלת רכב "במתנה" אז לא תשלם מכס?

יש הגיון בריא גם במכס :-o כן כן, ומעריך המכס בד"כ לא טועה בהערכת קבוצת מחיר ובמכס אין דבר כזה "מציאה". לפעמים ניתן ללחוץ ולקבל עוד חצי נקודה, נניח המעריך העריך את הרכב לפי מצב 5 עם קצת רצון וקצת יכולת אפשר לקבל גם 5.5 בשביל להתקרב למחיר שקנית.

אייל, אני מכיר אותך בתור בחור יסודי :lol: , האם נכנסת לקישורים שנתתי לך וקראת ההההכל :?: יהיה מבחן על הנושאים הנ"ל :!:

גם באתר המכס יש התיחסות לאופן הערכת הרכב בסעיף 4 וגם ביומן יבוא יש התיחסות מפורטת לכל התהליך מרגע המחשבה עד שהרכב מגיע לארץ ועובר הליך רישוי.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
תודה על התגובות!

עכשיו יש לי שאלה...

@

קודם כל בהצלחה!

אתה יכול לראות כאן את כל הפרטים והשלבים בייבוא רכב (אני ייבאתי מאירופה)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

אני יבבאתי לאחר הרפורמה, ואשמח לענות על שאלות -אבל קודם תעבור על ההודעות ותראה אם זה עונה לך על השאלות...

לגבי המכס, אתה צריך BILL OF SALE שבו מצויין מה המחיר שקנית את הרכב,

המכס מביא שמאי \מעריך מטעמו ונותן הערכה לפי מצב הרכב, יש דעות לכאן ולכאן עד כמה הערכות המכס מתאימות למצב הרכב, אני הצהרתי על שווי של 2000 יורו וקיבלתי הערכה של 2750 (די קרוב ).

כמו כן במקרה שהערכה גבוהה מדי לטעמך אתה יכול להגיש ערעור ולהביא שמאי שלך-אבל זה יעלה לך כסף+ זמן אז רק אם ההפרש גבוה זה שווה את הטירחה.

דןדן

יומן יבוא 1974 VW Trasporter BUS

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

• תוכן חדש...