Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי היום בפורום הכללי שהממשלה פירסמה מכרז לגריטת רכבים ישנים,

ז"א התוכנית שלהם הולכת לצאת לפועל, מה שלא רק יעלה את מחיר הרכבים המיושנים (19+), אלא גם יכחיד אותם כמעט לחלוטין.

הנה לינק לשירשור בכללי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=266238

נראה לכם שיש מקום לדאגה?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שאין מה לדאוג. יוזמה מבורכת של ממשלה.

זה אומר שבין מכוניות ישנות ישארו רק כאלה שיש להן ערך סנטימנטלי לפחות.

מצד אחד יש הרבה מאוד מכוניות ישנות שנוסעות בכבישים, אך לא מטופלות כראוי, עוברות טסטים רק בקומבינה, בעלות תקלות במערכות בטיחות קריטיות, קרבורטורים תקולים ולא מכוונים אשר חונקים את כל הנוסעים אחריהם ובעלי רכבים האלה ממשיכים לינסוע עליהן מסיבה שלא כדאי למכור ועד שיתפרקו לחלוטין.

מצד שני, כניראה אין באפשרותם של אותם בעלי רכב לקנות רכב טוב יותר ואין אפשרותם לתחזק את הרכב ברמה נדרשת והם זקוקים לתחבורה כדי להגיע למקומות עבודה שאין עליהם הסעות או תחבורה ציבורית. מבחינתי רכב שבמצב כזה שאי אפשר לנסוע איתו בגלל ליקויים בטיחותיים, אותם בעלי רכב אין להם שום זכות מוסרית לסכן את מי שנימצא סביבם בכביש.

אלה רכבים שצריך לגרוט לטובת כולנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם עם בעיני בעל הרכב הנוכחי אין לרכב ערך סנטימנטלי, אין זה אומר כי גם בעיניי אחרים אין לאוטו רכב ערך סנטימנטלי.

אני רוצה לקנות לאבא שלי בחזרה את הרכב הראשון שהיה שלו בארץ, כסוג של סגירת מעגל.

במצב הנוכחי יש סיכויי רב שהרכב שוכב אצל מישהו בחצר או נוסע אי שם, וניתן להצילו, לשפצו ולהחזירו לכביש במצב ראוי.

בעיניי אבי, יש לאוטו הרכב ערך סנטימנטלי רב, אך בעיניי בעליו הנוכחי זה סתם פחית שמעבירה אותו ממקום למקום, או עומדת בחצר ותופסת מקום.

לא נראה לך שלאחר שיתחילו לגרוט רכבים ישנים, בעליו הנוכחי של אותו הרכב יעדיף לעביר את ה"גרוטאה" לגריטה בעבור 3000 ש"ח, מאשר למכור אותה לאספן תמורת סכום של כמה מאות, או סכום אחר שריאלי בעבור רכב במצבו?

פורסם

בעיקרון אני מסכים איתך חלקית. יוזמה הזאת של ממשלה תביא למצב שחלק מרכבים היו יכולים להיות אספנות פשוט יעלמו.

אבל מה לעשות עם רכבים שנוסעים על כבישים שלנו ולמעשה אינם מתאימים לכך בשל אחזקה בלתי ראוייה אם בכלל כלשהי?

אני רואה לעיתים מכוניות ישנות שבד"כ נוסעות בנתיב שמאלי, לא נותנות לעבור לרכבים שכן יכולים לנסוע ובקושי זזות בעצמן. עשן שנפלט מפליטה עד כדי כך מסריח שאין במה לנשום. אני בטוח שקרבורטור זה לא הדבר היחיד שלא מטופל ברכב כזה.

ראיתי לא מזמן וולוו 940 רקובה לחלוטין, כולה מרותכת בתחתית, עם צמיגים מימי המנדט - ייבשים, שחוקים לחלוטין וקרועים. בעל הרכב טוען שמשקיע רק במה שצריך. החליף מנוע האיש הזה וצמיגים לא. בקיצר הוא מטפל רק במכלולים שיאפשרו לרכב להמשיך לנוע פיזית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם מישהו היה חושב אצלנו מחוץ לקופסא היינו נותנים לפלסטינים את כל הרכבים האלה במתנה.

אני מוכן להיות הראשון ולתת 2 . מוותר על ה 3000 שקל.

עם הנהיגה שלהם היינו עדים מיד לשינוי לטובה במאזן הדמוגראפי.

פורסם

אתה צודק חלקית, כי גם אותה הוולוו שלא מעניינת את הבעלים שלה, תהיה פרויקט או מאגר חלקים למישהו אחר

פורסם

מסכים. במקרה כזה, לפי דעתי צריך לגרוט רק את המרכב, חלקים שלמים צריכים לפרק: מנועים, מסכה מנוע/בגז', גיר, דלתות, כיסאות, דש בורד וכד'.

בצורה כזאת, מדינה יכולה להרוויח אפילו על חלקים האלה. גם לעשות טובה לסביבה ולפרק רכבים שלא מתאימים לנסיעה וגם לספק חלקים מפירוק ובזול.

פורסם

אין מקום לדאגה. היה כאן דיון בנושא לפני מספר ימים\שבועות ודובר המועדון הודיע שלא צריך לעשות כלום, כי התוכנית לא תצא לפועל.

(זה היה לפני פרסום המכרזים על ידי הממשלה)

לפני בערך שנה היה כאן דיון בנושא יבוא מסחרי של רכבי אספנות. דובר המועדון אז הודיע שלא צריך לעשות כלום, כי לא יצא מזה שום דבר.

כידוע לך, איש לא מייבא רכבי אספנות למטרות מסחריות.

מה גורם לך לחשוב שמישהו יתחיל לגרוט מכוניות ישנות?

פורסם

ארנון, למרות ההערות הסרקסטיות שלך, אני עדיין סבור שלא ייצא מזה כלום.

א. בניגוד למצב באירופה, בו המוסר רכבו לגריסה זוכה להנחה משמעותית במיסי הקנייה, כאן הוא יקבל סכום מגוכך למדי שלרוב תואם את ערכו האמיתי של הרכב ותו לא.

ב. במדינות אירופה הרווח הוא כפול - גם ניפטרים ממאות אלפי מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטוחות, וגם מסייעים לתעשיית הרכב המקומית, בארץ אף אחד לא ירוויח מכך מאום.

המכוניות הללו, גם כך מושלכות לגריטה שמכלול עיקרי בהן קורס, ואלו שמתוחזקות היטב ורכבי האספנות כמובן שלא יענו להצעה.

הסירו דאגה מלבכם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

על פי תנאי המכרז, רכבים שיגרטו הם רק רכבים שברשותם טסט תקף, או שתוקפו פג מספר חודשים קודם לכן.

מכאן ברור שהכוונה היא לגרוט רכבים שבמצב נסיעה ולא רכבים שממילא נרקבים בעמידה.

לפיכך, מי שממילא הקפיא רשיונות (או לא) וחלפה יותר משנה, יצטרך קודם כל להשמיש את הרכב ולעבור טסט בכדי לקבל את אותם 3,000 ש"ח. מצד שני, מי שעדיין נוסע ברכב שאפשר לקבל עליו לכל היותר 3,000 ש"ח, לא כל כך בטוח שהוא הולך להיפטר ממנו ולחפש רכב אחר בעד אותם 3.000 ש"ח.

לכן, נראה שהנושא לא יתפוס תאוצה משמעותית, אלא אם מישהו ירצה להשתדרג ולמסור למדינה רכב בן 23 שנה ששווה 1,000 ש"ח ולקנות ב-3,000 ש"ח רכב בן 19 שנה :lol:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ברגע שהתוכנית תיכנס לפעולה ויראו שהיא מצליחה (בתקווה), היא תהייה תקפה לכל רכב, לא רק כאלה בני 20+.

כשזה יקרה, הרבה מאוד רכבים יירדו מהכביש.

דוגמא: סיטרואן ZX שנת 94, עם צבע בעייתי (בעיה מסחרית) ומספר תקלות לסידור לפני טסט - תימכר לגריטה ב-3000 ש"ח עוד לפני פקיעת הטסט - מכיוון שרכב תקין נמכר בסביבות 5K, וכאן יש מספר בעיות + אגרת טסט לתשלום.

הרווח של כולנו:רכב אחד פחות על הכביש.

מקווה שזה אכן ייצא לפועל. יש המון אנשים שישמחו לשמוע על זה.

פורסם
ארנון, למרות ההערות הסרקסטיות שלך, אני עדיין סבור שלא ייצא מזה כלום.
יופי. אולי אני אפילו מסכים איתך אבל זו אינה השאלה.

אני סרקסטי בגלל שבדיונים כאלה אף פעם לא נשמעת דעתו של המועדון.

אני בספק רב אם הועד בכלל הטריח עצמו לדון במשמעויות התוכנית הזו.

עמותה כמו "אדם, טבע ודין" מזנקת כנשוכת נחש בכל פעם שאיזה יזם\מחוקק חושב להעביר החלטה שתפגע באיכות הסביבה.

גוף כמו "התנועה לאיכות השלטון" מזנק כנשוך נחש בכל פעם שמי מחברי הכנסת\שרים,ראשי ממשלה,אנשי השירות הציבורי שמים את האינטרסים הצרים שלהם לפני אלה של הציבור.

ומועדון החמש? עמותה רשומה שחרטה על דגלה כמטרה ראשונה "עידוד שימור כל סוגי הרכב העתיק והקלאסי בישראל"?

שם נפגשים בסופ"ש בסבבי-בבי ומדי פעם גם משחררים לעיתונות הודעות דרך רני רהב (חבר חדש ומכובד) על בחירתו של יו"ר חדש למועדון.

עד שסוף-סוף מתכננת הכנסת חקיקה שנוגעת ללב-ליבו של האינטרס שעליו מתיימר המועדון להגן - מה עושה המועדון?

אומר לך. כלום.

את הפיהוק של הועד אפשר לשמוע גם עם אטמים באוזן.

דובר המועדון מרשה לעצמו לרשום כאן על דעת עצמו ש"לא יצא מזה כלום" וזהו.

לא הסארקזם שלי הוא מה שאמור להטריד אותך.

פורסם
מסכים. במקרה כזה, לפי דעתי צריך לגרוט רק את המרכב, חלקים שלמים צריכים לפרק: מנועים, מסכה מנוע/בגז', גיר, דלתות, כיסאות, דש בורד וכד'.

ואיפה בדיוק יאחסנו את כל הרכיבים האלו?

נשמע נחמד, אבל לא מציאותי.

אתה חושב שהבחור בפירוק ידע לשים להבדל בין פיאסטה S עם סטראט תחתון לבין סתם פיאסטה פופולר שעמדה נטושה בחנייה משותפת?

מה יוצא מזה?

אנשים כמונו שמפתחים תחביב יצטרכו להפוך שבעת מדורי גהנום בשביל להשיג איזה קליפסה מרכב שגם עכשיו כבר לא בדיוק מככה בפירוקיות כי אין טעם להחזיק אותו?

• אם הם רוצים להתחיל לדלל רכבים מהכביש, שיתחילו בליסינג.
  • אין טעם שכל שבאותו פקק יעמדו 60 מאזדות 3 שיש בהן פחות משני נוסעים.
  • רכבי ליסינג שנוסעים פי 3 קילומטראז' מרכב פרטי - במקרה הזה אף טיעון של רכב ישן מזהם לא תופס, ה15,000 ק"מ שלי בשנה לא יכולים לזהם יותר מ50-60 אלף שעושים הליסינג...
  • מגבירים את הזלזול ברכוש הזה שנקרא "רכב" (חיישן רוורס שנעזר באפקט קולי "בום" בעת חנייה, פתיחת דלתות אגרסיביות...) הריסת נופי טבע ויצירת קוליסים שהורגים צמחייה רבת-שנים בגלל ש"רצינו לעשות קיצור דרך עם הגטס מהעבודה"
  • העלאת המיסוי על הג'יפים מי שרוצה ג'יפ, שיבושים לו. אני מעודד מסחר חופשי וחופש הבחירה הוא זכות חשובה במדינה דמוקרטית - אבל דיי מכעיר לראות רכב קטן נדחק בין שני לאנד-קרוזרים במרכז ת"א שכל קשר בינם לבין שטח מקרי בהחלט. חסימה ברוטלית של מדרכות וכניסה ברברית לחופים בעוד ילדים קטנים משחקים בחול ובונים ארמונות!
  • טסט בקומבינות - מי לא מכיר את הסיפור על 30 מאזודת שנכנסו לטסט וקיבלו חותמת אחרי דקות ספורות? נכון שהרכב חדש אך מתישהו צריך גם להחליף ברקסים ולרענן נוזל בלמים או חלילה יתרה מכך - צמיגים.
  • עידוד תופעות הגניבה (צורך בחלפים זולים בכמות) כאן שוב נפגע האזרח הפרטי שחסך שקל לשקל ורכש רכב פרטי. מחירי הביטוח מאמירים.
  • הורדת רכבים מסחריים מהכביש - אותו טנדר טויוטה חבוט שעבר כמעט 600,000 ק"מ של הזנחה מסוכן ומזיק ומזהם הרבה יותר מהאריקה 87 של סבא אפרים.

ועכשיו גלעד ארדן טוען שהפיאסטה המסכנה שלי היא הגורם המזהם שמזיק לאיכות הסביבה בישראל?

הצחקת אותי!

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

חברים שלום,

ברצוני קצת לשפוך מידע בנושא:

מנכ"ל משרד התחבורה, בכנס מערכות רכב וחלפיו האחרון (אתמול), טען כי מטרת המהלך הינה "להצעיר" את גיל הרכב הנוסע על כבישי המדינה (בעקרון זה ממניעי בטיחות). לדעתו 3,000 השקלים הללו לא "יעשו את הכרוב חמוץ", ולאחר שנה מצאת החוק, הם ייבחנו את הנושא ולדעתו יצטרכו להגיע לאיזור 16,000 ש"ח לרכב על מנת שאדם אכן יהיה מוכן למכור את ריכבו לגריטה. ב-3,000 ש"ח בהם אדם מוכר רכב ישן (ההגדרה כעת היא מעל 20 שנה, כנראה בהמשך זה יהיה 15) הוא לא יכול ממש לרכוש רכב חדש יותר ולכן זה לא בדיוק נותן מענה לבעיה.

הוא גם רמז שאת ה-16,000 ש"ח הללו יקבל בעל הרכב חלק במזומן (נניח 6,000 ש"ח) בעת העברת הרכב לגריטה, וחלק (נניח 10,000 ש"ח) בזיכוי מס ממשלתי.

אני לצערי מנוע מלהביע עמדה בנושא למול משרד התחבורה מתוקף תפקידי, עם זאת אשמח לעזור מאחורי הקלעים למי מכם שכן מעוניין לפנות בנושא לשר/ מנכ"ל משרד התחבורה.

לדעתי, על מנת לפעול בנושא, כדאי להציע לו פיתרון שונה מהפתרון הקיים ("לתת לו סולם על מנת שיוכל לרדת מהעץ"), שישיג את אותן תוצאות אולם בפחות הוצאות.

לדוגמא:idea::

במידה ותוכניתו לתת 16,000 ש"ח תצא לפועל, חלק גדול מתקציב זה יירד מהכנסות המדינה, מה שיפגע בהכנסות המדינה באותה שנה.

מצד שני, אם יוזילו את המס על הרכבים החדשים, זה יעלה את מכירת הרכבים החדשים ולאו דווקא יוריד את הכנסות המדינה באותה רמה (גם זה יירד מהכנסות המדינה, אולם כנראה שהרבה פחות מאחר וירכשו יותר רכבים מה שאומר שיותר אנשים ישלמו את המס המופחת - ניתן למצוא את נקודת האיזון כאן בעקרון).

אם הייתי רוצה "להצעיר" את גיל הרכב בארץ, הייתי חושב על להעלות יותר רכבים חדשים על הכביש (תהליך שקרה טבעית בשנתיים האחרונות עד שנכנסנו למשבר הכלכלי הנוכחי) מאחר וככל שיש יותר חדשים, גיל הרכב הממוצע עולה (מתמטיקה פשוטה...). במידה וביצעתי זאת ע"י הוזלת מחיר הרכב החדש, יצרתי אוטומטית הוזלה של הרכבים הישנים יותר, אני מניח

שבעלי הרכבים הישנים יותר יוכלו לרכוש רכב "צעיר" יותר בפחות כסף עקב כך, המכוניות שאכן לא שוות שיקום ימכרו לברזל (כבר נעשה היום), ומה ששווה שיקום, יימכר לאספן רכבים שמוכן להשקיע בהן.

רמת המינוע בארץ (כמות רכבים לכל 1,000 תושבים במדינה) נמוכה בכ-25% מרמת המינוע במערב אירופה וב-50% מרמת המינוע בארה"ב כך שהדרישה ליותר רכבים חדשים קיימת, וחבל שלא ירתום זאת למטרתו.

שיהיה בהצלחה לכולנו.:-)

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
ואיפה בדיוק יאחסנו את כל הרכיבים האלו?

בשישה אתרי גריטה:

2 בצפון

2 במרכז

2 בדרום

משרד התחבורה מעריך שיגרטו כ-6,000 מכוניות בשנה.

הגרוטאות לא אמורות להישאר לנצח באתר, הן אמורות להיות מפונות למיחזור באופן שוטף.

תנאי המכרז מגבילים את נפח האיחסון באחוזים, ממילא הזכיין ידאג לרוקן כל הזמן בכדי שיהיה מקום לקבל עוד גרוטאות.

מצב של אין מקום פירושו שהזכיין מפסיד כסף, כך שזה קודם כל אינטרס של הזכיין לפנות כל הזמן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...