Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

עקבתי אחרי זה במשך שבוע .

המנוע בערך מ2500 סל"ד(אין לי מד טורים) ,מרעיש כמו מכונת תפירה רעש שעולה בהתאם לסל"ד .

השסתומים דופקים בבוקר למשך כמה שניות וכאשר המנוע חם הם שקטים יחסית ,אבל הפעם אני חושב שזה כבר בעיה במנוע.

המנוע הזה עבר את החצי מיליון המספר המדוייק לא ידוע כי הוחלפו כמה לוחות שעונים .

ראש מנוע נעשה לפני שנה בערך ,צריכת שמן גבוה יחסית -חצי ליטר ל250 ק"מ, יש מדרגות בצילינדר והמנוע מעשן לפעמים.

המנוע נוסע ככה כבר שנתים אך לאחרונה התחילו התיקתוקים.

האם כל הסימנים הללו מעידים על אוברול ?

החלפתי שמן לפני חצי שנה בערך כי היה דלק בשמן עקב תערובת עשירה מדי.

השמן הוא 20-50 של דלקול.

לחץ שמן בסרק 2.5 באר בנסיעה עומד על 3 באר קבוע(המקסימום של השעון)

תודה ולילה טוב!

פתחתי שירשור גם בפורום טכני אך לא תשובות ,אני חושב שכאן יש יותר ניסיון עם הדברים האלה..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לא מכיר מרצדסים אבל היתה לי בעיה דומה בקפרי והבעיה היתה קמשפט שחוק לגמרי שגרם לשסטומים לתקתק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

רן -כן משאבת דלק חשמלית.

ראש מנוע בוצע לפני כחצי שנה שנה בערך אז אני לא יודע אם הקאמשאפט שחוק.

חיפושיות 73-74

פורסם

טוב ענו לי בטכני וכתבו שזה יכול להיות משחיקה בבוכנות או רינגים תפוסים ,או קאמשאפט שחוק.

בכל מקרה כנראה שהמנוע יזדקק לאוברול בזמן הקרוב ולכן האוטו ככל הנראה יושבת עד שיהיה אספנות.

חיפושיות 73-74

פורסם

תיקתוקים זה לא מרינגים או בוכנות, תיקתוקים זה שסתומים. או מרימים עייפים, או שסתום או שסתומים שרופים.

בגדול ההתנהגות שאתה מתאר (לחץ שמן מעולה, מעשן לפעמים אך לא כל הזמן) מצביעה על מנוע שלא ממש נמצא בסוף חייו. במצב כזה אין סיבה שרעש ה"תיקתוקים" יהיה סיבה להחלפת מנוע.

השערה: כיוון תערובת רע מאוד ונסיעה ככה לאורך זמן גרמה לשריפת שסתום או שסתומים. אם זה ככה המנוע נוסע רע מאוד כבר זמן, והשילוב של כיוון התערובת הגרוע עם השסתומים השרופים גורם למנוע להשמע זוועה בגלל שהוא מתאמץ להוציא מעצמו קצת כח בשילוב עם בעיית השסתומים.

על פניו לא נראה לי בעיה להציל את המנוע הזה.

תתחיל מכיוון, ונראה מה יהיה. אם תצטרך המלצות - בשמחה.

פורסם

אכן אצלי קיימת אותה הבעיה , המנוע עבר 210 אלף ,(אותו מנוע )

הייתי בזמנו באיזה מוסך שאיבחן את הבעיה בשרשרת טמינג . ומרימים הידראולים השיפוץ כמובן לא פחות מ 3.5 ל 4.5 - תלוי מה יהיה בדרך - כי למעשה נדרש לפרק את כל חזית המנוע. במחיר הזה אפשר ליבא מנוע , למרות שאני הייתי ממליץ על שיפוץ מקיף כי כהה לפחות אתה יודע על מה אתה נוסע. בהנחה שיש לך "אבא ואמא" שיקחו אחריות על השיפוץ.

אגב מחפש מוסך אמין עם הרבה ניסיון ב דגמים האלו.

תודה

פורסם

יש לי מוסך שמתמחה במכוניות מרצדס אך אתה צריך להביא לו לפעמים את החלקים (אצלי זה ככה כי יש חלקים שקשה להשיג),הבנאדם גדל על הדגם שלי .

אם אתה רוצה אני יתן לך טלפון שלו בה"פ.(הוא ערבי)

אני אמור לנסוע אליו בימים הקרובים ואחר כך אני יעדכן מה הייתה הבעיה.

חיפושיות 73-74

פורסם

3.5 - 4.5??? זה "קצת" יקר!

ובמחיר הזה אני בהחלט הייתי מעדיף מנוע מייבוא, סגור וטוב, ולא אחד שפתחו לו את הראש ומי יודע מה עוד מכל הכיוונים. מנסיון רב ביותר, מנועים מייבוא כמעט (ואני אומר כמעט למרות שאף פעם לא נתקלתי במקרה הפוך) תמיד במצב חדש, סגורים ואטומים עם מעט קילומטראז/ ועדיפים בהרבה על כל שיפוץ שיהיה ארוך יותר, יקר יותר, ואף פעם לא יצא כמו מנוע בתול.

בני דודינו אוכלים את המנועים האלו כמו מלח, ובעצם כך גם כל מכונאי טוב, רק שהחלקים לא ממש זולים אצלינו כמו אצל בני הדוד. מבין המוסכים אני מחזיק רק מאחד: ראובן מ"מרכז איילון" שהוא היחיד שמטפל במרצדס ובפורשה שלי, והוא עושה את זה בצורה מושלמת. חוץ מזה יש מכונאי ממוסך קטן בפתח תקווה שעובד מושלם ועם ידע כמו נאצי (וגם מחזיק מרצדס אספנות בעצמו) הבעיה היא שלא ברור אם ממש בא לו לעבוד כרגע...אבל אם הוא לוקח על עצמו פרויקט זה לא פחות ממושלם. אם מענין, בפרטי.

אגב, הוא גם דיאגנוזיסט מופלא, שווה להעביר את מכונת התפירה אצלו בכל מקרה לחוות דעת

פורסם

המכונאי שלי תותח ויש לו מוסך מלא כל היום במוניות חדשות.

הוא פשוט נמצא במרחק של 25ק"מ ממני ואין לי זמן בשביל זה אני מקווה בימים הקרובים לטפל בזה.

עכשיו האוטו עבר 350 ק"מ וחסר כמעט חצי ליטר.

על אוברול הוא רצה לפני שנתיים 4000שקל .

וב4500 שקל אני יכול לקנות מנוע מיבוא מאיזה מוסך בדרום.

חיפושיות 73-74

פורסם

שי שלום

גם לי יש את אותה בעיה ב230 1983 סטיישן.

ביקרתי במוסך מרצדס בכפר יאסיףן והראו לי את הבעיה על מנוע פתוח.

הבעיה היא חופש בין הבוכנה לצילינדר.

אפשר למשוך די הרבה אבל לדעתי כדאי לחפש מנוע מיבוא.

הבנתי שניתן למצוא מנועים כאלה חדשים בגרמניה.

צור קשר ונארגן יבוא

VANAGON

פורסם

יש לי מרצדס כמו שלך שנת 82' סטיישן אחרי תאונה שאני לוקח ממנה חלקים...

אם אתה צריך חלקים שלח ה"פ.

אני יצור קשר איתך במידה ואני ייבא מנוע...

חיפושיות 73-74

פורסם

ביום חמישי הייתי במוסך ,צדקתם הקאמשאפט מחליק על השסתום (משהו כזה) והמנוע גם ככה כבר לא משהו אז אני סיכמתי איתו על אוברול מתי שהוא ישבוק סופית.

וגם המכונאי אמר לי שבסרק לא מגיע מספיק שמן למרימים בגלל זה הם רועשים.

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...