Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי בוקסות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלת "תם" (כנראה בעקבות ליל הסדר אשר נחוג לאחרונה....).

רכשתי לי סט איכותי ויקר (מאוד), של בוקסות 1/2"

היות ואין לי ידע טכני "אקדמאי", התעוררה לי פתאום שאלה מעניינת. מה ההבדל בין בוקסות 1/2 ל - 3/8 ל - 1/4 ל - 3/4....

החזקתי בוקסה 10 למשל של סטים שונים (שיש לי שנים רבות וחלקם גנבתי לאבא שלי עוד בצעירותי.... :loco:) והחלק הפנימי, המתלבש על ראש הבורג, נראה לי בדיוק אותו דבר. יש לציין כי למעט הסט האחרון שקניתי, אף אחד מהסטים האחרים שיש לי לא נמצא בצורה מסודרת או בתוך קופסא. כך שאין לי מוסג איזה סוג הבוקסה שאני מחזיק.....

האם ההבדל הוא באורך של הבוקסה? בעובי שלה? בהבדלים מיקרונים של המידה? או שאני מפספס פה משהו...?

תודה,

אלירן

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

יש לי שאלת "תם" (כנראה בעקבות ליל הסדר אשר נחוג לאחרונה....).

רכשתי לי סט איכותי ויקר (מאוד), של בוקסות 1/2"

היות ואין לי ידע טכני "אקדמאי", התעוררה לי פתאום שאלה מעניינת. מה ההבדל בין בוקסות 1/2 ל - 3/8 ל - 1/4 ל - 3/4....

החזקתי בוקסה 10 למשל של סטים שונים (שיש לי שנים רבות וחלקם גנבתי לאבא שלי עוד בצעירותי.... :loco:) והחלק הפנימי, המתלבש על ראש הבורג, נראה לי בדיוק אותו דבר. יש לציין כי למעט הסט האחרון שקניתי, אף אחד מהסטים האחרים שיש לי לא נמצא בצורה מסודרת או בתוך קופסא. כך שאין לי מוסג איזה סוג הבוקסה שאני מחזיק.....

האם ההבדל הוא באורך של הבוקסה? בעובי שלה? בהבדלים מיקרונים של המידה? או שאני מפספס פה משהו...?

תודה,

אלירן

אלירן שלום,

ההבדל בין בוקסות 1/2 ל - 3/8 ל - 1/4 ל - 3/4 הוא בסך הכל בגודל הריבוע המחבר בין הידית - למאריך/לבוקסה

כלומר אם אתה עובד בעומסים גבוהים אז תשתמש בסט 3/4, בעומסים נמוכים יותר בסט 1/2, בעומסים קטנים בסט 1/4

בהצלחה

פורסם

אלירן שלום,

ההבדל בין בוקסות 1/2 ל - 3/8 ל - 1/4 ל - 3/4 הוא בסך הכל בגודל הריבוע המחבר בין הידית - למאריך/לבוקסה

כלומר אם אתה עובד בעומסים גבוהים אז תשתמש בסט 3/4, בעומסים נמוכים יותר בסט 1/2, בעומסים קטנים בסט 1/4

בהצלחה

אההה... על זה לא חשבתי....

מעולה ותודה!!

אלירן

אגב, לעובי של הבוקסה אין מידה רישמית? יש לי בוקסות שעשויות מחומר מאוד דק (וניתן להכניסן למקומות מסובכים) ויש לי בוקסות עבות מאוד שבוודאי יחזיקו מעמד בעומס גבוה יותר. אבל האם יש לכך מידה?

פורסם

בדרך כלל כשאתה צריך לעבוד במקומות צפופים יותר משתמשים בסט בעל דרייב קטן יותר שהבוקסות שלו בהתאם בעלות נפח נמוך יותר , בנוסף יש גם בוקסות ארוכות או קצרות ומאריכים בעלי מפרקים

פורסם
אם אתה עובד בעומסים גבוהים אז תשתמש בסט 3/4, בעומסים נמוכים יותר בסט 1/2, בעומסים קטנים בסט 1/4

בהצלחה

תיקון טעות: דרייב "1/2 הוא הגדול ביותר, לפי כך מתאים לעבודות מאומצות (רכב וכו'), דרייב "3/8 הוא הבא אחריו והוא מתאים לחובבנים, לעבודות בית של "פעם ב-" ואחרון חביב הוא הדרייב "1/4.

בבוקסות יש כמובן גם סוגים רבים, כאשר ההבדלים העיקריים הם כמות המצולעים ש"תופסים" את הבורג, אורך הבוקסה (כלומר הגובה שלה או העומק) וייעודה: בוקסה מושחמת היא בדרך כלל עבור פטיש אימפקט, כלומר לעבודות קשות יותר ובוקסה יפה ומצופה ניקל היא לשאר.

פורסם
תיקון טעות: דרייב "1/2 הוא הגדול ביותר, לפי כך מתאים לעבודות מאומצות (רכב וכו'), דרייב "3/8 הוא הבא אחריו והוא מתאים לחובבנים, לעבודות בית של "פעם ב-" ואחרון חביב הוא הדרייב "1/4.

בבוקסות יש כמובן גם סוגים רבים, כאשר ההבדלים העיקריים הם כמות המצולעים ש"תופסים" את הבורג, אורך הבוקסה (כלומר הגובה שלה או העומק) וייעודה: בוקסה מושחמת היא בדרך כלל עבור פטיש אימפקט, כלומר לעבודות קשות יותר ובוקסה יפה ומצופה ניקל היא לשאר.

תודה רבה על המידע...!

א. למה משמשות בוקסות עם כמות מצולעים גדולה יותר? יש לי מספר בוקסות עם הרבה "שיניים" בתוכן.

על פניו נראה שהן חלשות יותר מאלו אשר מתלבשות על ראש הבורג במדוייק....

ו - ב. האם יש חוזקים שונים לבוקסות ניקל? אצלי כולן ניקל. האם זה אומר שהן חלשות יותר מאלו המושחמות אשר הזכרת?

תודה,

אלירן

פורסם

בוקסה 6 צלעות 6Point פוגעת פחות בראש הבורג (המשושה), ולכן מתאימה יותר להפעלת כוח גדול. בוקסה עם 12 צלעות 12Point נוחה יותר כי אפשר למקם את המפתח בזוויות שונות.

שים לב שגם בוקסה 6 צלעות יש מכל מיני סוגים - האיכותיות יותר לוחצות על ראש הבורג לא קרוב לפינות אלא על הצלעות.

בוקסות שחורות המיועדות לפטיש אוויר הן עבות יותר ויושבות פחות טוב על המשושה.

לגבי הציפויים - הפחות איכותיים מתקלפים ופוצעים את הידיים...

עולם שלם...

אסף.

פורסם

אגב, לדעתי לרוב השימושים במכוניות, סט 3/8" הוא המתאים מבחינת הפשרה בין שימושיות ונוחות גישה לבין כוח. למכוניות מסחריות, ג'יפים וכן הלאה, 1/2" הוא הנוח ביותר.

לסט 3/8 יש יתרון בזה שהוא לא נותן לך לסגור ברגים חזק מדי ולהפשיט הברגות- פשוט כי הידית של הראצ'ט קצרה יותר משל 1/2.

בסוף יהיה לך בארגז כלים גם וגם וגם 1/4" שנותן לך להגיע לכל מיני מקומות מוזרים, ואולי בוקסה או שתיים 3/4 עם ידית כוח, בשביל אום של סטאבאקס או פולי כזה או אחר..

אסף.

• תוכן חדש...