Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/865/350.html?hp=0&loc=9&tmp=6592

מסימני המיתון: אספני מכוניות נפטרים מהאוסף.

המיתון העמוק מאיים גם על ענף אספנות הרכב, בשל הוצאות הטיפול והביטוח הכבדות. אבל מתברר שגם כאן, ישנם פתרונות אנטי אייג'ינג אלטרנטיביים וזולים

nrg מעריב | 14/3/2009 7:53

התחזוקה של רכבי ענתיקה כרוכה בהוצאות עתק. חלפים נדירים ניתן למצוא על פי רוב רק בחו"ל, ושיפוצי המנוע והפחחות מצריכים מוסכניקים מומחים. כתוצאה מכך, ההוצאות עשויות להגיע לעשרות אלפי דולרים בשנה.

המיתון העמוק במשק מאיים עתה גם על ענף האספנות הנדיר והיקר. לא מעט אספנים מוכנים להיפטר כעת מכלי הרכב הנדירים שלהם במחירי הפסד, כדי להפסיק את הוצאות הטיפול והביטוח הכבדות.

כדאי לזכור, שרכבי הענתיקה אינם מהווים רק תחביב לבעליהם, אלא היוו עד לא מזמן גם מקור הכנסה מזדמן. בכל פעם שבו מפיקים סרט תקופתי בארץ או בחו"ל, מתעורר הצורך בהקמת תפאורת רחוב תואמת. זה גם השלב שבו פונים בדרך כלל בעלי רכבי הענתיקה בבקשה לשכור את המכונית שלהם בסכומים נכבדים.

התחזוקה היקרה של רכבי האספנות לא מאפשרת לחובבי רכב רבים להגשים את חלום הענתיקה שלהם. מי שכבר נמצא עמוק בתחביב, מצא את עצמו לאחרונה מתקשה בשוק מתמוטט של מוכרים בלבד.

טיפוח רכבי הענתיקה ותחזוקתם מצריכה מסחר בענף החלפים, שהופכים לנדירים יותר משנה לשנה. תעשייה שלמה של שחזור חלפים לאספנים פורחת בחו"ל, אך הדבר לא מוזיל את עלות החלפים, ואף תורם להתפתחות שוק שחור של חלפים ולפורומים רוחשים באינטרנט העוסקים כולם בתחביב האספנות הייחודי והיקר.

תוספי אנטי אייג'ינג

בעקבות המשבר, בעלי כלי הרכב העתיקים החלו לתור אחר פתרונות תחזוקה אלטרנטיביים וזולים, כאשר תוספי האנטי אייג'ינג לרכב זוכים לפופולריות מתגברת והולכת.

מכונאי הרכב אברהם אוזדצקי מהיישוב צורן, מסב את תשומת ליבם של האספנים לתוספים ננו טכנולוגיים, שמשפרים משמעותית את ביצועי כלי הרכב העתיקים ומפחיתים את הוצאות התחזוקה.

לדבריו, תוספי אנטי אייג'ינג חדישים מאפשרים לבעלי רכבי הענתיקה לחסוך את הצורך

בהוצאות כבדות על תיקונים והחלפת חלקים. עלות הטיפול בעזרת החומרים החדשניים נמוכה מעלויות התיקון, ומסתכמת בפחות מ-200 שקל לטיפול תקופתי לאחר 100,000 ק"מ.

אופן השימוש בחלק מחומרי האנטי אייג'ינג פשוט מאוד – הג'ל מוחדר לשמן המנוע ועוטף את חלקי המנוע בשכבה דקה קראמית, העמידה לטמפרטורות גבוהות מאוד. כך למשל, ג'ל מסוג XADO מאושר לשימוש על ידי ארגון ה-API ומשווק כיום ב-35 מדינות ברחבי העולם.

מהו רכב ענתיקה?

רכב ענתיקה הוא רכב שיוצר לפני 30 שנה ומעלה. כ-1,000 מבעלי רכבי הענתיקה בישראל חברים ב"מועדון החמש". המועדון הוקם ב-1985 ושמו נגזר מ-5 הספרות בלוחית הרישוי שהיתה בשנות ה-50' ותחילת שנות ה-60' של המאה הקודמת על גבי כלי הרכב.

המועדון הוקם מתוך רצון לשמר ולטפח מכוניות עתיקות, להגביר את המודעות להיסטוריה מוטורית ולקיומן של מכוניות אלה, ולפעול מול גופים מוסדיים וממשלתיים לצורך השגת הטבות והקלות באחזקתן.

בתוך כך, מועדון זה אחראי לעיגון המושג "רכב אספנות" בחוקי התעבורה, תוך ציון זאת על גבי לוחיות הרישוי, וכן להנחה משמעותית בביטוחי רכבים מסוג זה לרבות ביטוח צד ג' ולהקלות בתשלומי אגרות הרישוי עבורם.

בישראל פועל גם "ארגון אספני הרכבים" הדומה בהרכבו ובמטרותיו ל"מועדון החמש". מועדון נוסף לרכבי ענתיקה בארץ הוא מועדון ה"דה-שבו", המאגר בתוכו כ-80 חברים בעלי רכבי סיטרואן עתיקים.

איך מסבים רכב לאספנות?

על מנת לרשום רכב כרכב אספנות יש לפנות למשרד הרישוי, ולהצטייד בתעודות זהות ורישיון רכב תקף. ההליך אינו כרוך בתשלום. בעת הסבתו לרכב אספנות, נמחקים חובות של טסטים מהעבר, אם היו כאלה. ההסבה לרכב אספנות היא בלתי הפיכה.

לאחר קבלת רישיון לרכב אספנות, בעל הרכב צריך להתקין לוחית עם מספר הרכב, שעליה יופיעו המילים "רכב אספנות". הרישיון תקף ל-6 חודשים, ופעם בשנה יש להציג במשרד הרישוי אישור תקינות ממוסך מורשה. רכב אספנות זכאי להנחה של 300 שקל בתשלום אגרת הרישוי.

רכב אספנות זכאי להנחה של כ-25% בביטוח חובה וצד שלישי, וניתן לרכוש לרכב כזה ביטוח מקיף. ברכבים שיוצרו לפני שנת 1969 אין חובה בחגורת בטיחות.

החוק אובר לנסוע ברכבי אספנות בין השעות 7 ל-9 בבוקר בימים א'-ה', למעט בחגים. העברת בעלות על רכב אספנות כרוכה בתשלום אגרה חצי שנתית. ניתן לייבא רכב אספנות, והמיסים עליו נקבעים בהתאם לערך הרכב.

פורסם

יש כמה טעויות בכתבה "טוב זה מעריב"

הנחה על הביטוח היא 75%

לא צריך לשלם אגרה פעמיים בשנה בשביל העברת בעלות

האגרה השנתית היא 303 שח שמחולקת ל 2 ולא הנחה של 300 מהמחיר הרגיל

חבר סיפר לי שבארצות הברית רכבים ישנים נחשבים להיסטורי ואין עליהם אגרות

לדעתי הציפוי קרמי לא מומלץ לרכבים (מנועים)ישנים

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

ברור שזאת פרסומת סמוייה ובפירסומת כמו בפירסומת, המטרה (למכור את החומר) מקדשת את האמצעים

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני קראתי את הכתבה ביום שישי ולא פרסמתי אותה בפורום מכיוון שישר מבחינים שזוהי פרסומת סמויה, מה גם שאין אפילו דוגמא אחת לאספן שהחליט להיפטר מהאוסף כתוצאה מהמשבר.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

גם אני ראיתי את הכתבה ובהתחלה רציתי להעלות אותה לכאן ,אבל אז הבנתי ששוב מפרסמים מוצר "חדשני ומהפכני" אז החלטתי שעדיף לא לשתף פעולה.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני מכיר מספר אספני רכב רציניים ואני מבטיח לך שאף לא אחד מהם מוכר מכוניות מהאוסף עקב המשבר

הכלכלי, אז הכול בסדר!!! :wink:.

פורסם
אני קראתי את הכתבה ביום שישי ולא פרסמתי אותה בפורום מכיוון שישר מבחינים שזוהי פרסומת סמויה, מה גם שאין אפילו דוגמא אחת לאספן שהחליט להיפטר מהאוסף כתוצאה מהמשבר.

גם אני ראיתי את הכתבה ובהתחלה רציתי להעלות אותה לכאן ,אבל אז הבנתי ששוב מפרסמים מוצר "חדשני ומהפכני" אז החלטתי שעדיף לא לשתף פעולה.

גם אני איני מסכים עם הכתבה על מסריה הגלויים והסמויים, הרדידות העתונאית וחוסר המיקצועיות המשווע.

אך יחד עם זאת, כאן בפורום אספנות הוא המקום לנהל את הדיון ולשתף את החברים בפרסומים שכאלו (אם לא כאן, היכן?). יש ביקורת? מצוין. הבה ונעלה אותה.

תמינת הראש בחול לא תגנוז את הכתבה שפורסמה בעיתון מרכזי בישראל.

לעניין עצמו. אין ספק כי המשבר הכלכלי העולמי משפיע. גם אם לא מוכרים עדיין מכוניות בישראל, אנשים חושבים פעמיים בטרם ירחיבו את הצי הקיים ברכש נוסף או בכניסה לפרוייקט אתגרי ויקר. החזקת רכב אספנות היא מותרות. ומי שלא חושב כך, כנראה שהפרוטה מצויה בכיסו. ואיתו מן הסתם יהיה קשה להעלות ארגומנטים בנושא.

במקום בו אני חי כיום בארה"ב, אנשים כן מוכרים רכבים קלאסים כתוצאה מהמשבר.

לנושא המוצר שמצויין בכתבה. לא מכיר ואין לי מושג. אך הערכתי היא כי מי שיעלעל בדפי העתון בימים הקרובים, ודאי ימצא שם מודעת פרסומת לאותו יבואן. דבר אשר יסביר את ה"כאילו" דווח עיתונאי אובייקטיבי ונטול פניות.

פורסם
אגב, באותו עניין, לאחרונה משווק הקלאסיקון עם פירסומת לא סמויה לכישוף דלק שאמור למנוע את הצורך בהוספת עופרת.

גם אנחנו לא תמיד קדושים.

נמרוד

צורמת במיוחד העובדה שהפרסום נעשה על גבי אותו נייר צהוב של הקלאסיקון (הטעיה) יכול להיווצר הרושם כאילו המועדון ממליץ על המוצר ולא כך הוא ,דבר נוסף במידה והמועדון כן מאפשר פרסומת מסחרית כגון זו עליו לפרסם גם הסתייגות "כי כל האמור בפרסום הוא על אחריות המפרסם בלבד" ) זאת ע''מ למנוע אפילו שמץ של סיכוי לתביעה כנגד המועדון .

אודי.

פורסם

לדעתי הצנועה, תמיד יש מכירות וקניות של פריטים מאוספים שונים, גם כאשר מדובר ברכבי אספנות. הסיבות הנראות לי טריוויאליות ולא דורשות פנטציות הן: מות האוסף ( חס ושלום לא אלינו ) והמכירה היא ע"י ירושיו, חובות כבדים של האוסף שלא בהכרך קשורים למשבר כלכלי אולמי, אלה לפרטי. כמו שנאמר קודם רכב אספנות זה השקעה ו"כסף זמין", כלאמר אם יש צורך בהוצאה נכרת ויש שיקול אישי של בעל הרכב שלא להכנס לחובות אולי יעדיף למכור את ה"בייבי" שלו. לא נכנס לכיסו ושיקול דעתו של כל אחד אך עובדה שזה קורה. נמכרים תמונות של ציירים מפורסמים מאוספים ידועים, כתבי עת של סופרים בעת כתיבת ספרם וכל מיני פריטים שונים מאוספים שונים אז מה. זה אולי אחת המשמעויות של אוסף...

יום טוב לכולם.

JK-VOLVO

פורסם

יכול להיות, שהכתב או העורך מחפשים רכב אספנות לקניה בזול,:lol:

ומצפים לתופעת העדר.:evil:

אבל הם שוכחים, שהרכבים שלנו הם עם נשמות, ולא מניות קרות.8)8)8)

אבל תמיד לא לשכח הרכב שלנו עולה שקל 1,(כמו שכתב פעם חבר חכם) אבל אנחנו... לא מוכרים!!!!!

:twisted::twisted::twisted:

סקטור הגה מכני, חרא של הגה.:evil::evil::evil:

ההמר הזועם :twisted:

• תוכן חדש...