Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית רכב - פיז'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני אורלי, וזו ההודעה הראשונה שלי בפורום.

לראשונה אני מחפשת רכב לרכישה, חיפשתי הרבה באינטרנט ומצאתי המון חסרונות על כל רכב.

בעיקרון הרכב המועדף עלי הוא כמו שציינתי בנושא: פיז'ו 206. אני מעוניינת במכונית קטנה, אוטומטית, שנועדה לנסיעות בעיקר לעבודה, וללימודים (אני סטודנטית) אך לעיתים גם לנסיעות ארוכות יותר שיכולות להגיע לכמעט שעתיים (משפחה וכאלה).

מלבד ה 206, חשבתי על פיאט פונטו ספייס, ועל פולקסווגן פולו.

התקציב שלי הוא באיזור 35,000 ש"ח מקווה לא לחרוג ממנו ואם כן אז לא בהרבה. ראיתי בלוחות שפיז'ו 206 אני אוכל להשיג בשנתון הרבה יותר נמוך מאשר פיאט פונטו ספייס יחסית לתקציב.

על הפיז'ו שמעתי שיש לה עלויות יקרות של טיפולים, וגיר אוטמטי בעייתי, על הפיאט פונטו שמעתי שאין לו שוק וקשה למכור אותו.

אני מקווה לקבל את ייעוצכם המסור כי אני זקוקה לזה.

כמובן שאשמח אם תספרו לי על ההבדלים בצריכה בדלק בין מכוניות- ואני מאוד אשמח לשמוע על אופציות נוספות אם יש רעיונות.

תודה מראש,:-)

אורלי.

פורסם

הניסיון האישי שלי עם הפולו לא טוב, ולכן אשאיר את ההמלצות עליה לאחרים.

השמועות שאספת על שני הרכבים פשוט לא נכונות. הגיר של ה206 עלה כבר לדיון ארוך מאוד כאן בפורום, בסופו של דבר כנראה שהוא לא עד כדי כך בעייתי.

עלות הטיפולים ל206 אולי יקרה מעט יותר מאשר בפונטו אבל חשוב לזכור שהמרווחים שבין הטיפולים גדולה יותר כך שבסופו של דבר העלויות מתקזזות. בכל מקרה, קחי בחשבון שטיפולים במוסכים מורשים, פיג'ו או פיאט, לא זולים לשני הרכבים.

השוק של הפונטו מעולה. גם כשמכרנו את הפונטו שהיו לנו וגם כשניסיתי לרכוש אחת גיליתי שהשוק צמא לרכבים טובים. פונטו טובה נחטפת במהירות ואין שום בעיית סחירות.

היתרון הגדול, כמו שכבר שמת לב, של הפונטו על פני ה206 הוא בסעיף המחיר. לוי יצחק שחט את מחיר המחירון של הפונטו וארגן יופי של תמורה במעט מאוד כסף. הפונטו היא לדעתי אחת הקניות היותר משתלמות שאפשר לעשות מהבחינה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השוק של הפונטו האוטומטית (במצב טוב כמובן) הוא מעולה, והם נחטפות מהר מאוד (תציצי כמה 206 יש בשוק.. די מוצף)

מרווח הטיפולים הוא גם אם אינני טועה כל 30K כמו בפיג'ו, אך יותר זול.

הייתי הולך על הפונטו בתקציב הזה ולא יורד עוד בשנתונים.

פורסם

קודם כל תודה לשניכם.

אכן ראיתי שיש המון 206 בלוחות, מה שיכול אפילו להקשות למצא פונטו ספייס טוב, כי בהחלט אין הרבה מבחר מהן.

בן זוגי אומר שהפונטו ספייס פחות ספורטיבית מה- 206 מבחינת הביצועים, והבנתי גם שה 206 מאוד נוחה לנהיגה.

העניין הוא באמת שבאותו תקציב אני אוכל לקנות פיאט פונטו הרבה יותר חדשה מאשר פיז'ו 206.

שנתון נמוך יותר אומר בדרך כל פחות תיקונים נכון?

פורסם

נראה לי שהתכוונת ששנתון נמוך יותר יעיד על יותר תיקונים ולהפך. בכל מקרה באופן כללי (מאוד) זה נכון אך לא בהכרח. יש מכוניות 15 שנה על הכביש ומציגות אמינות של רכב חדש. הכל תלוי איך ובאיזה רמת מסירות האוטו טופל.

ה206 אכן יותר ספורטיבית/ביצועיסטית מהפונטו.

CoupéF7R

פורסם
נראה לי שהתכוונת ששנתון נמוך יותר יעיד על יותר תיקונים ולהפך. בכל מקרה באופן כללי (מאוד) זה נכון אך לא בהכרח. יש מכוניות 15 שנה על הכביש ומציגות אמינות של רכב חדש. הכל תלוי איך ובאיזה רמת מסירות האוטו טופל.

ה206 אכן יותר ספורטיבית/ביצועיסטית מהפונטו.

תודה,

אכן התכוונתי שנתון נמוך יותר = יותר תיקונים ולהיפך.

עד כמה זה באמת משמעותי העניין של הספורטיביות והביצועים כשרוב הנסיעות הן בעיר באיזור ת"א ר"ג, ולפעמים נסיעות ארוכות יותר דרומה למשפחה? איזו השפעה תהיה בהשוואה בין הפונטו ל- 206?

פורסם

הפונטו ELX (דגם אוטומטי) יותר חסכונית מה 206 הרגילה (לא דגם XT הספורטיבי ומנוע 1.6) וגם חזקה באותה מידה, שאר הפונטו באמת חלשות יותר.

מעבר לכך, לדעתי האישית, היתרון של ה 206 היא במראה הספורטיבי יותר שלה

עם הפונטו במצב טוב וטופלה כהלכה (יש כאלה, לא הרבה, אבל ראיתי מספיק) היא תיהיה לדעתי אמינה כמעט באותה מידה כמו ה 206.

בתור אחד שראה לא מעט פונטו ו 206, בהחלט קשה למצוא אקסמפלרים מספיק טובים, אבל אפשרי בהחלט בשניהם.

פורסם

אז ככה מנסיון אישי אוכל לספר לך קצת על הפג'ו 206 לי אישית היית פג'ו 2000 אוט' 1.4 , טיפלתי אך ורק במוסך מורשה וטיפולים לפי שממולץ

נתחיל בזה שכן הרכב מאוד נוח אבל כאן בערך זה מסתיים, גיר נוראי! כשעוזבים את הגז האוטו בולם מעלה הילוכים מאוד מהר וזה מגיע למצב שהאוטו לא סוחב, לפעמים משתגע קצת ומוריד הילוכים ללא סיבה

כמו כן הטיפולים לא היו זולים - אולי מכיוון שטיפלתי במוסך מרכזי(?)

לידידה טובה שלי יש פולו והיא מאוד מרוצה (בטיחות, אמינות) אבל טיפולים יקרים אבל שוב היא מרוצה כי אבא משלם.

ועל הפונטו בע"ה אני יוכל לספר לך עוד כמה שבועות חח

יש לי אחלה ברקסים!

איך הביטוח שלך?:x

פורסם

חחח...

נראה לי שאני באמת אשנה את הכיוון לפונטו ספייס.

אני יכולה להשיג רכב משנת 2004-5 באותו מחיר שפיז'ו 206 יהיה משנת 2001-2 גג.

בעיה היא שאין הרבה מהם למכירה בלוחות יד שניה .

מה לגבי ליסינג, כדאי? יש להם בכלל פיאט פונטו באיזור 35,000 ש"ח?

פורסם
מה לגבי ליסינג, כדאי? יש להם בכלל פיאט פונטו באיזור 35,000 ש"ח?

רק אם את קונה ישירות מליסינג ולא רכב שהיה בעבר בליסינג .

פורסם

אם התקציב שלך הוא באזור ה35K ש"ח למגרשים של חברת הליסינג אין מה להציע לך, מלבד אולי כמה יונדאי גטס עם חצי רגל בקבר או כמה קוריאניות בתחפושת.

בן זוגך צודק - ה206 יותר נוחה ויותר ספורטיבית. מצד שני, תקני אותי אם אני טועה, אני לא בטוח שספורטיביות היא כוס התה שלך.

לגבי עלויות אחזקה - היות וראיתי חלק מהחשבוניות של הטיפולים השנתיים של הפונטו האוטומטית שלנו אני יכול להעיד שהם אמנם זולים יותר משל ה206 אבל לא משמעותית. אל תצפי להבדלים של עשרות אחוזים בעלויות כי זה לא המצב.

הפונטו היא מכונית לא רעה בכלל, ובגרסא המאובזרת ובעלת הגיר האוטומטי הרציף (ELX, על שלל כינוייה בארץ) היא מומלצת בחום. כמו שתגלי בקרוב, בעיית הסחירות העיקרית של הפונטו היא בזמן הקנייה, לא במכירה. שימי לב שקיים גם גיר אוטומטי רובוטי שהוא טוב פחות ואני אישית לא ממליץ לך לרכוש אחת לפני נסיעת מבחן רצינית ומעמיקה על הרכב. הגיר הזה לא מתאים לכולם.

אל תתפשרי על רכבים ללא היסטוריית טיפולים ותיקונים מסודרת או בעל עבר מפוקפק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם התקציב שלך הוא באזור ה35K ש"ח למגרשים של חברת הליסינג אין מה להציע לך, מלבד אולי כמה יונדאי גטס עם חצי רגל בקבר או כמה קוריאניות בתחפושת.

בן זוגך צודק - ה206 יותר נוחה ויותר ספורטיבית. מצד שני, תקני אותי אם אני טועה, אני לא בטוח שספורטיביות היא כוס התה שלך.

לגבי עלויות אחזקה - היות וראיתי חלק מהחשבוניות של הטיפולים השנתיים של הפונטו האוטומטית שלנו אני יכול להעיד שהם אמנם זולים יותר משל ה206 אבל לא משמעותית. אל תצפי להבדלים של עשרות אחוזים בעלויות כי זה לא המצב.

הפונטו היא מכונית לא רעה בכלל, ובגרסא המאובזרת ובעלת הגיר האוטומטי הרציף (ELX, על שלל כינוייה בארץ) היא מומלצת בחום. כמו שתגלי בקרוב, בעיית הסחירות העיקרית של הפונטו היא בזמן הקנייה, לא במכירה. שימי לב שקיים גם גיר אוטומטי רובוטי שהוא טוב פחות ואני אישית לא ממליץ לך לרכוש אחת לפני נסיעת מבחן רצינית ומעמיקה על הרכב. הגיר הזה לא מתאים לכולם.

אל תתפשרי על רכבים ללא היסטוריית טיפולים ותיקונים מסודרת או בעל עבר מפוקפק.

דווקא הספורטיביות והחיצוניות של ה- 206 מאוד מצאו חן בעיניי, אומנם אין לי תכנונים לביצועים מיוחדים עם הרכב, אך בהחלט ה- 206 היא המועדפת עלי. הבעיה היא עניין התקציב בקניה של ה- 206 מול הפונטו.

כל התהליך הזה של קניית הרכב נראה לי מאוד לא רגוע... קצת קשה לסמוך על אנשים ועל מה שהם אומרים ואין לי הבנה מעמיקה במכוניות.

פורסם

ה206 רכב מעולה שהוכיח את עצמו בארץ ובעולם כרכב עם איכויות שבדרך כלל אין בקבוצה של הרכבים הקטנים{סופר-מיני}.אם תמצאי רכב שתוחזק כמו שצריך הרכב ישרת אותך נאמנה שנים רבות.הפונטו רכב בהחלט לא רע אבל לא ברמה של ה206.מבחינת אחזקה החלפים של הפונטו אכן קצת! זולים יותר אבל תדירות הטיפולים גבוהה יותר ולכן עלויות האחזקה זהות.צריכת הדלק דומה ובכל מקרה בשני המקרים די נמוכה.במקרה של ה206 יש מבחר עצום כי היא פשוט נמכרה בכמויות הרבה יותר גדולות מהפונטו מה שנותן לך אפשרות לא רעה למצוא אקזמפלר במצב טוב.

פורסם

כל התהליך הזה של קניית הרכב נראה לי מאוד לא רגוע... קצת קשה לסמוך על אנשים ועל מה שהם אומרים ואין לי הבנה מעמיקה במכוניות.

לא צריך יותר מדי ידע.

אם הרכב מוצא חן בעינייך, לכי עם בעל הרכב לאחד ממוסכי הרשת (עדיף למוסך שאת בוחרת, אבל לא ממש נורא אם לא את החרת , שיוציאו הסטוריית טיפולים.

בפורום יוכלו לומר לך מה שיגרת טיפולים מומלצת לרכב שאת מחפשת, אם תשאלי, ואז תגיעי מוכנה.

אם הרכב עבר את כל הטיפולים בזמן, ולפי ההיסטוריה שלו אין ביקורים תכופים במוסך, שלא לצורך טיפול שוטף (תקלות חשמל / גיר / מנוע וכו),

כנראה שהרכב במצב טוב, ולא סביר שדווקא עכשיו יתחילו כל התקלות אחרי הקניה, אין אחריות על כלום, אבל זה מוריד את הסיכוי ל"רכב לימון".

אם עד כאן הכל בסדר, שלב הבא זה בדיקה במכון שאת בוחרת ,רק בשביל השקט הנפשי.

סביר להניח שאם הרכב לא עבר תאונה, אז רוב הדברים שיצאו בבדיקה במכון יהיו כסת"ח רגיל. אבל בגלל שאת לא מבינה הרבה,

כן הייתי מציע לבזבז 400 ש"ח ולדעת שהכל בסדר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
ה206 רכב מעולה שהוכיח את עצמו בארץ ובעולם כרכב עם איכויות שבדרך כלל אין בקבוצה של הרכבים הקטנים{סופר-מיני}.אם תמצאי רכב שתוחזק כמו שצריך הרכב ישרת אותך נאמנה שנים רבות.הפונטו רכב בהחלט לא רע אבל לא ברמה של ה206.מבחינת אחזקה החלפים של הפונטו אכן קצת! זולים יותר אבל תדירות הטיפולים גבוהה יותר ולכן עלויות האחזקה זהות.צריכת הדלק דומה ובכל מקרה בשני המקרים די נמוכה.במקרה של ה206 יש מבחר עצום כי היא פשוט נמכרה בכמויות הרבה יותר גדולות מהפונטו מה שנותן לך אפשרות לא רעה למצוא אקזמפלר במצב טוב.

לא צריך יותר מדי ידע.

אם הרכב מוצא חן בעינייך, לכי עם בעל הרכב לאחד ממוסכי הרשת (עדיף למוסך שאת בוחרת, אבל לא ממש נורא אם לא את החרת , שיוציאו הסטוריית טיפולים.

בפורום יוכלו לומר לך מה שיגרת טיפולים מומלצת לרכב שאת מחפשת, אם תשאלי, ואז תגיעי מוכנה.

.

נראה לי שאני אנסה לבדוק אם אצליח למצא "מציאה" גם ב- 206 - כי באמת הרבה יותר קל למצא אחת כזו מאשר פונטו (והיא גם ממש מוצאת חן בעיני)

אפרופו שיגרת טיפולים - יש לכם אולי איזו הערכה כללית מהי הוצאה חודשית ממוצעת של רכב אוטומט מהסגנון הזה (כשרוב הנסיעות הן עירוניות וקרובות יחסית לבית), כמובן בלי לכלול את העלות הראשונית על הרכב ואת הביטוח כל שנה? יותר הוצאות טיפולים.

• תוכן חדש...