Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת (פורשה 914)

כשאני נוסע בהילון ראשון/שני הרכב נוסע טוב מאוד,

נסיעה בהילוך שלישי במשך כדקה/דקה וחצי והרכב מגמגם,לא מקבל את הגז,ולעיתים נכבה.

לפעמים אני תופס אותו בהתחלת הגמגום עם קלאץ ל2-3 שניות והגמגום עובר, וחוזר חלילה.

בהילוכים 4,5 אותה הבעיה, מגמגם אפילו מוקדם יותר מאשר בהילוך שלישי.

לחץ שמין תקין כל הזמן תקין,שמנים/פילטרים הכול חדש,קרבורטורים שופצו מעולה לא מזמן.

אני חושד ב-2 אופציות, משאבת דלק (לא מקורית),או במנגנון של הדוושת גז,יש לי לאחרונה תחושה

שמשהו שם לא במקום, מאז שהחלפתי כבל גז הדוושה קשה יותר, רק לא ברור איך זה קורה רק בהילוכים הגבוהים.

אגב זה קורה כשאני מוריד את הרגל מהגז,לא תמיד הוא מוכן לקבל גז בחזרה (בעיקר ברביעי חמישי),ומתחיל לגמגם,

אין שום בעיה שהגז "זורם" במעלה הסקאלה.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אצלי קרתה בדיוק אותה התופעה. בסרק וסל"ד נמוך - הכל בסדר ובנסיעה מהירה הרכב גימגם וכבה.

בלי סיפור ארוך - בסוף משאבת הדלק החשמלית היתה הבעייה.

כשנדרשה להספק גבוה - היא פשוט לא דחפה מספיק.

החלפה שלה פתרה את הבעיה.

אני הייתי מתחיל שם.

בהצלחה

פורסם

לי יש בעיה דומה באלפא ספרינט( 1.5 86 קרבורטורים ) עשיתי אטם ראש + שיפוץ קרבורטורים אבל מאז יש לי בעיות עם הסחיבה בהילוכים 1+2+3 היא סוחבת יפה עד 120 קמ"ש בערך ולא מסוגלת ליותר מזה ב4+5 ואם אני כבר נוסע בהילוכים גבוהים אז גם אני מרגיש ניתוקים , אבל הכי גרוע זה בעליות = אז היא ממש לא זזה ובסוף העליה נכבית . או שאחרי נסיעה נסיעה בהילוך 4 אני מגיע לרמזור היא נכבית אם אני לא מפמפם גז ומחזיק חצי קלאץ . מה זה יכול להיות ?

פורסם

תיתכנה אפשרויות נוספות :

- במאייד - הדיזה למהירויות גבוהות לא טובה/יש ליכלוך וכד' - שווה לבדוק.

- במאייד- ממברנת התאוצה במאייד לא תקינה - שווה לבדוק.

- במע ההצתה - כוון ההצתה או הפלטינות או הפלגים לא מכוונים, בעיקר לבדוק שהפלגים מתאימים לרכב ללא מערכת הצתה אלקרונית (הייתה לי בעיה כמו שלך בגלל פלגים לא מתאימים)

בהצלחה.

מצא משה

פורסם

יש להתחיל ממעגל טנק הדלק

יש לודא שבטנק הדלק נוצר לחץ בפתיחת המיכל

וכנל שאין ואקום בטנק הדלק עקב מכסה או נשם סתומים

בדיקת צנרת החזרה לטנק ,וכל צנרת הגמישה והמתכת

צינור היניקה ממצוף הדלק שאינו רקוב או סדוק בחלקו הפנימי של הטנק

לאחר מכן צינור ההזנה המתכתי מתחת או על רצפת הרכב לודא כי הוא שלם ואין חורים

שלב הבא בדיקת נתוני ספיקת ולחץ המשאבה המקורית אל מול הקיימת ,חיבור שעון ובדיקה רוב המשאבות יעמדו בין 6 ל8 psi מווסת ללא תלות בסלד

אני יוצא מנקודת הנחה שבכל תחום הסלד ,סרק ,חצי מצערת ,תאוצה ,תאוטה, הכל תקין לחלוטין ,האם לא כך?

פורסם
לי יש בעיה דומה באלפא ספרינט( 1.5 86 קרבורטורים ) עשיתי אטם ראש + שיפוץ קרבורטורים אבל מאז יש לי בעיות עם הסחיבה בהילוכים 1+2+3 היא סוחבת יפה עד 120 קמ"ש בערך ולא מסוגלת ליותר מזה ב4+5 ואם אני כבר נוסע בהילוכים גבוהים אז גם אני מרגיש ניתוקים , אבל הכי גרוע זה בעליות = אז היא ממש לא זזה ובסוף העליה נכבית . או שאחרי נסיעה נסיעה בהילוך 4 אני מגיע לרמזור היא נכבית אם אני לא מפמפם גז ומחזיק חצי קלאץ . מה זה יכול להיות ?

1. כיוון מצופים בקרבורטורים

2. משאבת דלק

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

כמו שכבר אמור לפני, משאבת דלק שלא מספקת מספיק בטורים הגבוהים או כיוון של המצוף בקרבורטור, שיכול להיות שהוא נמוך מידי כרגע ולכן נגמר לך הדלק בתא לפני שהמשאבה מספיקה למלא אותו.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

גם החשוד העיקרי שלי הוא משאבת הדלק, אבל עוד לפני זה - האם במסגרת השיפוץ החלפת את כל צנרת הדלק הגמישה? כולל הצינורות הדקים במעגל הנשם? צינור נשם סתום (צינור גומי שחלקו הפנימי התמוטט) יוצר ואקום שלא מאפשר למשאבה לשאוב, ו"מכת גז" משחררת את הלחץ - זה נשמע לי אפשרי לפי התיאור שלך.

אסף.

פורסם
אהלן לכולם.

לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת (פורשה 914)

כשאני נוסע בהילון ראשון/שני הרכב נוסע טוב מאוד,

נסיעה בהילוך שלישי במשך כדקה/דקה וחצי והרכב מגמגם,לא מקבל את הגז,ולעיתים נכבה.

לפעמים אני תופס אותו בהתחלת הגמגום עם קלאץ ל2-3 שניות והגמגום עובר, וחוזר חלילה.

בהילוכים 4,5 אותה הבעיה, מגמגם אפילו מוקדם יותר מאשר בהילוך שלישי.

לחץ שמין תקין כל הזמן תקין,שמנים/פילטרים הכול חדש,קרבורטורים שופצו מעולה לא מזמן.

אני חושד ב-2 אופציות, משאבת דלק (לא מקורית),או במנגנון של הדוושת גז,יש לי לאחרונה תחושה

שמשהו שם לא במקום, מאז שהחלפתי כבל גז הדוושה קשה יותר, רק לא ברור איך זה קורה רק בהילוכים הגבוהים.

אגב זה קורה כשאני מוריד את הרגל מהגז,לא תמיד הוא מוכן לקבל גז בחזרה (בעיקר ברביעי חמישי),ומתחיל לגמגם,

אין שום בעיה שהגז "זורם" במעלה הסקאלה.

המקרה מזכיר לי תופעה שהייתה ברכב שלי. בנסיעה רגועה הכל בסדר, כאשר אני מאיץ, המנוע נחנק. מרים רגל מהדוושה, הטורים מתאזנים. מאיץ שוב המנוע נחנק שוב. הסיבה לתופעה הזאת הייתה הכוורת בדוד האחורי התפוררה וכאשר לחצתי על דוושת התאוצה, הגזים הרימו את השברים בתוך הדוד שחסמו את פתח יציאת הגזים מהאגזוז והמנוע נחנק. ממש כמו אגזוזברקס במשאיות ישנות. החלפת הדוד פתרה את הבעיה כמובן.

ארז רונן

• תוכן חדש...