Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדריך לטירון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חושב על קניית רכב אספנות יחד עם אבי, ולקת את השיפוץ בכפרויקט משותף.

הבעיה היא שלשנינו אהבה גדולה לתחום - אבל מעט מאד נסיון. הייתי רוצה כמה עצות בעניין, ובתקווה שטירונים כמוני בעתיד יוכלו להכנס לשרשור ולהעזר בו.

ראינו כלה פוטנציאלית'. מבחינה מכאנית עושה רושם שהמצב טוב, אולם מבחינה חיצונית, שמשות וכן במבט מתחת לרכב ובתא המנוע - נדרשת פחחות רצינית. יש המון חלודה, אולם הקווים הכללים של הרכב במצב מקורי וללא חומר בכלל (למעט טלאי במכסה תא המטען).

אם נחליט על רכישת הרכב - מה הם הצעדים הראשונים שעלינו לקחת ?

לעבוד עליו מכאנית ולהעביר טסט, ורק אחר כך פחחות - או בסדר הפוך - להשלים את מלאכת הפחחות ורק אחר כך להביא אותה למצב מכאני טוב?

מכיוון שגם המצב בתוך תא המנוע עם הרבה חלודה, כנראה יש צורך בזמן הפחחות לתקן גם שם. אם כבר מוציאים את המנוע - עדיף להתחיל מהפחח ואח"כ לסדר את המכלולים המכאניים ?

המון תודה!

פורסם

מומלץ לבקש הצעת מחיר מפחח בשביל לאמוד את הנזק הכספי שידרש כדי לסדר את האוטו.

שלב הפחחות הוא השלב הכי קשה בשיפוץ ולכן הוא צריך להיות מכריע בהחלטה האם לקנות את האוטו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בגדול אלעד צודק היות ולפעמים עלות פחות לרכב יכולה לעלות על ערך הרכב .

אולם , תלוי באיזה רכב מדובר , ייתכן שהרכב באמת ייחודי , או אולי יש לרוכש איזה

ערך סנטימנטלי ולכן שיקולי הקניה גוברים על עלות השיפוץ .

לעצם השאלה ,

במידה והרכב במצב נסיעה או קרוב למצב נסיעה כדאי להכין את הרכב לטסט

ולאחר מכן הכל קל יותר לנוע מבעל מקצוע אחד למשנהו .

מהרפד , לחשמלאי ,פחחות ולמכון קרבורטור לדוגמא .....

רכב ללא טסט קשה לנייד .

במידה והרכב רחוק ממצב נסיעה וטסט לא נראה קל או קרוב , יש למצוא מקום טוב לשיפוץ

ולשפץ מה שנקרא " מפגוש לפגוש " . מכני , ואח"כ לפחחות וצבע .

בהצלחה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

שלום,

יש כל כך הרבה רכבי אספנות משופצים למכירה. מדוע ללכת להרפתקה שעולה זמן וכסף רב ללא כל הבנה בתחום?

מציע לכם ללכת למספר אנשים ששיפצו או בתהליך, לאמוד את העבודה הכרוכה בכך ורק אז ללכת על זה.

יש רכבים שרק מומחים יוכלו לטפל, יש רכבים שקשה לאסוף חלפים עבורם.

למתחילים מומלץ ללכת על רכב פשוט וקל יחסית.

באם תרצו, אשמח לספר לכם על חוויותי שלי.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
שלום,

יש כל כך הרבה רכבי אספנות משופצים למכירה. מדוע ללכת להרפתקה שעולה זמן וכסף רב ללא כל הבנה בתחום?

מציע לכם ללכת למספר אנשים ששיפצו או בתהליך, לאמוד את העבודה הכרוכה בכך ורק אז ללכת על זה.

אשמח מאוד לדעת על נסיונך בתחום

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם
שלום,

תהליך השיפוץ עצמו הוא חוויה (לפעמים חוויה קשה...), ויש כאלה שרוצים לחוות אותה.

בכל אופן אני מציע ללכת על רכב שיש לו חלקים זמינים והוא קל לשיפוץ (מיני,חיפושית).

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
תהליך השיפוץ עצמו הוא חוויה (לפעמים חוויה קשה...), ויש כאלה שרוצים לחוות אותה.

בכל אופן אני מציע ללכת על רכב שיש לו חלקים זמינים והוא קל לשיפוץ (מיני,חיפושית).

וכדאי תמיד לזכור ולהביא בחשבון, שלא תמיד יודעים למה ניכנסים, ולא מעט "פרוייקטים חוויתיים" ניגמרו במפח נפש, שכלל גם הוצאה כספית ניכבדה שירדה לטימיון.

תמיד כדאי ורצוי ללכת לראות את הכלה המיועדת עם אדם המבין עיניין, שייתן הערכה פחות-או-יותר מדוייקת של עלויות השיפוץ, למען קבלת פרופורציות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה הרכב מבת ים? במידה וכן חפש שימשה אחורית לפני.האוטו עם פוטנציאל אבל ללא ידע ונסיון יהיה קשה לכם . הרבה אנשים לקחו פרויקטים כאלה והתחילו במרץ אבל ירד להם מאוד במשך הזמן.לפי דעתי תתחיל עם רכב קטן אולי משופץ לפני שאתם נכנסים לפרויקטים שיעלו לכם הרבה כסף.

שוב זו דעתי ואני יכול להגיד שאם היה לי כסף ומקום היתי קונה אותה

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שכתבו כאן חכמים ובעלי נסיון גדול משלי....

באופן עקרוני, אני נוהג כמוך/כמוכם. אין לי שום נסיון במכונאות ובטח לא בפחחות. מה שכן יש לי, זה ידיים טובות, חוש טכני טוב והגיון בריא. מעבר לזה, רכבתי שנים רבות על אופנועי שטח, אשר נהגתי לפרק לגורמים ולנסות להרכיבם חזרה (לא תמיד בהצלחה. משום מה, תמיד נשארו לי חלקים שלא הבנתי מהיכן הם באו....:lol:).

לדעתי, המוטו שלך/שלכם צריך להיות – להתמסר למהלך. לצפות לבעיות שיגיעו ולקבל אותן בהבנה ובכיף. כחלק מהליך השיפוץ והלמידה. מעבר לכך, אפשר כל הזמן להעזר בפורום היעיל הזה ובפורומים רבים וטובים ברחבי הרשת האינטרנטית....

בכל אופן, שתהיה לכם הצלחה רבה.

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שכתבו כאן חכמים ובעלי נסיון גדול משלי....

באופן עקרוני, אני נוהג כמוך/כמוכם. אין לי שום נסיון במכונאות ובטח לא בפחחות. מה שכן יש לי, זה ידיים טובות, חוש טכני טוב והגיון בריא. מעבר לזה, רכבתי שנים רבות על אופנועי שטח, אשר נהגתי לפרק לגורמים ולנסות להרכיבם חזרה (לא תמיד בהצלחה. משום מה, תמיד נשארו לי חלקים שלא הבנתי מהיכן הם באו....:lol:).

לדעתי, המוטו שלך/שלכם צריך להיות – להתמסר למהלך. לצפות לבעיות שיגיעו ולקבל אותן בהבנה ובכיף. כחלק מהליך השיפוץ והלמידה. מעבר לכך, אפשר כל הזמן להעזר בפורום היעיל הזה ובפורומים רבים וטובים ברחבי הרשת האינטרנטית....

בכל אופן, שתהיה לכם הצלחה רבה.

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

אני חושב שהם עושים דבר נכון הם שואלים כאן בפורם לגביי השלבים של השיפוץ אם מה להתחיל ואיך להמשיך. אבל כולם כאן קפצו ואמרו להם לא לשפץ לחפש רכב מוכן ומוציאים את הרוח מהמפרשים ליפניי שהם יצאו לים. הוא (פותח השרשור) לא דיבר על העיניין הכלכלי הוא רוצה עצות לשיפוץ תנו לו כאלו. אני חושב שבכל שיפוץ גם אם הוא לא מגיע לסיום יש את הכיף והחוויות שלו שתמיד נשארים אצל המשפץ. אפילו אצלי יש פרויקטים שתקועים ואני לא בוכה על הכסף והזמן ומחכה בכייף לימים טובים יותר.

הקיצר תיקנו את הרכב תשפצו בזמנכם החופשי תעשו לבד מה שתוכלו. מה שלא תעשו לבד תקבלו הכוונה לבעלי מקצוע והכי חשוב תהנו כל הדרך למרות הקשיים. יש כאן בפורום לא מעט שרשורים על משפצים שעברו תהליך דומה ראו לדוגמא את החיפושית התכלת ששופצה לתפארת ובהנאה מרובה אני מאמין, למרות קשיים והתלבטויות ואפילו רצון למכור את הרכב באמצע השיפוץ.

פורסם

לטירון שלום.

להלן מספר שאלות שנראה לי כי אם תענה עליהם תקל עלינו לעזור לך ותקל על עצמך בקבלת ההחלטות:

1. באיזו "כלה" מדובר?

2. מאיפה אתם בארץ?

3. מה מצבכם הכלכלי? או לחילופין מה התקציב שאתם מייעדים לפרוייקט?

בברכה עמרי.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

המון תודה לכל המגיבים!

אחת הדברים שבטוח עוזרים לנו בקבלת ההחלטה היא הקהילה שיש פה, שכולה רתומה לעזרה הדדית.

בגדול השאיפה היא לא לרכוש רכב משופץ, שכן חלק מהחוויה צריכה להיות העבודה עצמה על הרכב, והאפשרות להביא אותו למצב שאותו אנחנו רואים בעיני רוחנו (או לפחות קרוב ככל האפשר).

מעניין אותלי לשמוע איזה רכבים מתאימים לפרויקט ראשון, מלבד המתבקשים מאליו (חיפושית ומיני - גם קטנים לנו מדי, וגם לא מספיק יחודיים או מאתגרים).

פורסם

הדברים החשובים בפרוייקט ראשון, לדעתי:

רכב שיש לו חלפים שאפשר להשיג בקלות - כמעט כל האמריקאיות עונות על ההגדרה הזו, וגם רוב האנגליות, וכמעט כל הVW.

לעשות הכל לבד. פחחות אפשר אבל מסובך ודורש המון ידע, צבע כמעט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות מקצועיות, אבל כל השאר - פירוק והרכבה, מכונאות, חשמל - הכל אתה יכול לבד, עם קצת תושיה, ספרות מתאימה ונכונות להשקיע את הזמן בכך, לקנות כלים מתאימים ובאופן כללי - לקחת את הזמן ולא לחפף.

עדיף לקחת רכב שלם מבחנת פחחות (גם אם לא יפה במיוחד) ומאתגר מבחינת מכונאות מאששר ההפך.

עוד דברים:

רוב רובו של תהליך השיפוץ הוא לפרק, לנקות, להרכיב. זה תהליך ארוך אפור, מלכלך ומפרך, אבל שכרו בצידו.

תכין הערכת מחיר בשקלים, תכפיל ב 2, וזה המחיר בדולרים שיעלה לך השיפוץ. :wink: אבל שלא תעיז לספור כמה עולה לך או לעשות סיכומים לפני שגמרת את השיפוץ.

אסף.

• תוכן חדש...