Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורשה 914

nimikipod
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

שמי חגי וכרגע אני נוהג על סיאט איביזה קופרה 2007. - כן אני יודע, לא ממש קשור לאספנות..

לעניין - אני חובב ספורט מוטורי וכרגע אני חושב על יבוא של רכב אספנות למטרות ספורטיביות ולשימוש יום יומי !!

הרעיון שלי הוא לייבא רכב כדוגמת זה:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Porsche-914-914-Porsche_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6430QQihZ005QQitemZ150287106753QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

ומאחר והמנוע במקור הוא מבית VW - הרעיון הוא לעשות SWAP למנוע יחסית חדש של 1.8T....

אחרי SWAP כזה... (אתם בטח כבר מבינים את הרעיון שלי.. - ואם לא.. 300+ כח סוס ברכב מסלול במשקל 900 ק"ג עם מנוע מרכזי - יחסית זול לאחזקה)

השאלה - האם זה אפשרי לאשר SWAP כזה ברישיונות בארץ (היות ומדובר ברכב אספנות) ?

באילו בעיות אני עלול להיתקל (מדובר על מנוע 1.8T רוחבי של פאסאט/A4) ?

בהנחה ויש לי את המנוע, כמה יעלה לי להתאים את הכל ? יש בארץ בעלי מקצוע בעלי ניסיון בדברים מהסוג הזה ?(יש כבר רכבים מהסוג הזה שעשו SWAP כזה בחו"ל)

ולבסוף - האם לדעתכם זה כדאי והאם יהיה ניתן להגיע למצב בו הרכב אמין לנסיעה יום יומית ?

תודה רבה, חגי

...CASKA for life

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי נכנס לזה, מבחינת הרישוי לא נראה לי שיש לך סיכוי לעשות את ההסבה בצורה חוקית

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

ולבסוף - האם לדעתכם זה כדאי והאם יהיה ניתן להגיע למצב בו הרכב אמין לנסיעה יום יומית ?

לא. לא כדאי ולא ניתן.

ואתה בכלל בפורום הלא נכון (מבחינתך...). לדעת רוב חברי הפורום, רכב אספנות לא נועד לשימוש יום יומי (ולכן הוא זכאי להטבות).

לא נראה לי שתזכה כאן לאהדה רבה.

עודד

פורסם

הכוונה היא לא באמת להשתמש ברכב באופן יום יומי אלא להגיע למצב של מניע נוסע ללא בעיות והתקשקשויות מיותרות.. (חלק מזה זה הרעיון להרכיב מנוע חדש ואמין באופן יחסי.

אני לא מחפש אהדה של חברי הפורום (למרות שזה היה נחמד מאוד ואני חושב שרכב שכזה, אם וכאשר ייבנה, יאפשר להינות מהטוב שבכל העולמות בשוק הרכב בישראל - זול יחסית (גם לבנייה וגם לאחזקה), חזק, מהיר, פתוח ו PORSCHE ...

השאלה שלי חוזרת - האם ניתן, עם עם ב $$, לאשר הסבת מנוע ברישיון לרכב אספנות (בטח מישהו כאן בארץ ביצע החלפת מנוע למנוע לא מקורי אחרי הכל מדובר ברכבי אספנות שברובם קשה להשיג חלקים).

תודה

...CASKA for life

פורסם

לי יש כזו שנת 70 כרגע בפחחות.

בארה''ב יש מלא פרוייקטים של V8 בארץ אפשר רק לחלום על זה.

הסבה נוספת שרצה בחו''ל היא מנוע WRX :evil:

לא ראיתי אף פרוייקט של 1.8T,כנראה בגלל שעניין "החוקיות" זר לרוחם.

ברשיון הנפח הוא 1.7,מצויין במפורש מתוצרת VAG,אין לי מושג אם אפשרי לאשר 1.8,

לא שולל בעתיד לחקור את הנושא :-P

פתרון חוקי בארצנו הוא להרחיב את המנוע ל-2.0 על אותו הראש מנוע (טרנספורטר),

מהלך שיזניק את הסוסים ל-100 (כמו אצלי),שזה נתון כוח/משקל חביב לעומת המשפחטומטיות

אבל לא ממש נתונים של רכב ספורט מודרני :?

porsche 914,2.0,1970

פורסם

האם ברור לך שיבוא הרכב פלוס ה"שיפור" שאתה רוצה לעשות יעלה הרבה יותר מאשר הערך של הקופרה 2007 שלך?

מעבר לזה, לא יהיה לעולם אישור להסבה הזאת והרכב לא יהיה חוקי לתנועה בכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פתחת שירשור במקום הלא נכון...

גם לשפר רכב אספנות וגם יום יומי... השתגעת...

עוד מעט יסקלו אותך פה עם דגים קצוצים

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

חוקי זה לא יהיה...

בתחום ה"אפור" אפשר לשפר את המנוע הקיים עד מאוד. למנועי 2L שלVW יש מלא שיפורים וניצבר הרבה ידע גם בארץ בשיפור שלהם.

אם הממון מצוי בכיסך חפש אחת עם מנוע של פורש, שש צילינדרים. וזו כבר אופרה אחרת לגמרי...

חשוב לציין כי זה לא יהיה רכב ספורט מודרני, אין לו הגה כוח, מזגן ושאר "מותרות" שיש למכוניות בנות זמנינו (למשל זמינות של חלקי גוף או חלקים שהם לא סטנדרטיים ונימצאים בשאר הפלטפורומות של VW).

עלויות משוערות? יבוא של רכב כזה מגרמניה נניח עלולה להסתכם ב 30-40 אלף שקל לרכב במצב סביר עד סביר פלוס (לנסוע לשם ולמצא את הרכב, לנסוע איתו עד יוון נניח ולהעלות אותו על מעבורת, יבוא של רכב כזה מארה"ב יעלה יותר אבל המחיר שם יותר זול לפעמים), רכב במצב יותר טוב יעלה יותר. שיפורים. כאן זה תלוי בך.

אם אתה מוכן להיכנס לפרוייקט כזה תכין 60-70 אלף ש"ח ספייר.

אם אתה מחפש רכב "ספורט" בזול, זה לא הכיוון שלך. כל מזדה MX5 תהיה יותר יעילה, אמינה, נוחה ומפנקת מ 914. ארה"ב זה לא כאן...

עלויות האחזקה הנמוכות עלולות להראות מפתות, אבל כשמכלילים את כל המשתנים הן נהיות זניחות לגמרי.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הרכב במקור לא תוכנן לשאת בעומסים ובמשקלים שאתה מיעד לו, שיפור רכב לביצועים היא תורה הנלמדת בטכניון ובפקולטות להנדסה ומבוצעת ע"י מהנדסים ואנשי מקצוע, ולא בהתכתבות או נסיון ותהייה! שיפור המנוע בלבד לא יתן לך ביצועים אלה דווקא רכב שנלחם בך וקשה לשליטה, אם אתה מחפש ביצועים הקופרא היא הרכב שלך...עזוב את הקשישות לרומנטקנים...הדבר היחיד שעדיין רלוונטי מבחינתך לנסות וליבא פורש אחרת...911 תיתן לך יותר פאן ופחות צרות!

לגבי סיפמטיה של חבריי הפורום, נסה להיכנס עם האמר מכוון לביצועים לבוש בפרוות מינק אמיתית, מעשן סיגר קובני שיוצר ע"י ילד בן חמש לכנס של גרין פייס, ותתרברב בדיג הלוויתנים האחרון שביצעת לפני חיסול גורי כלבי הים בשביל הפרוות הלבנות שלהם....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לגבי סיפמטיה של חבריי הפורום, נסה להיכנס עם האמר מכוון לביצועים לבוש בפרוות מינק אמיתית, מעשן סיגר קובני שיוצר ע"י ילד בן חמש לכנס של גרין פייס, ותתרברב בדיג הלוויתנים האחרון שביצעת לפני חיסול גורי כלבי הים בשביל הפרוות הלבנות שלהם....רן

:shock::shock::shock:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

ה914 היא VW מקורר אוויר לכל דבר. זה אומר מנוע אחורי (לא מרכזי) וזה אומר מנוע ארכי. מנועים אורכיים מקוררי מים של הקונצרן אפשר לחבר לגיר המקורי, או לגיר מרוצים ייעודי בתצורה המקורית. כל גיר אחר לא יתאים, גיאומטרית, בתוך השלדה. המנועים הארכיים צריכים להיות מחוברים בזוית של 15 מעלות (כמו במכוניות מהן הם לקוחים), ובכל מקרה נדרשת פלטה מתאמת. אם מדובר במנוע רוחבי כלשהו שיחובר לגיר בתצורה המקורית, יש מתאמים, אבל חייבים לבחור בזהירות את המנוע- לא כל מנוע אפשרי לחבר שם.

מעבר לכך, השלדה לא תישא בעומס, השלדה של ה914 היא לא שלדה של טרנספורטר, היא עדינה מאוד.

הגרסה ה"חמה" של ה914 היא 914-6 עם שני צילינדרים יותר (מנוע שני ליטר 6 צילינדרים עם 110 כ"ס במקור) והמון אפשרויות שדרוג, כמעט עד לרמה של 911 בת אותה תקופה. בארה"ב זה הרכב שאותו משפרים לביצועים קיצוניים, יותר מאשר את ה914 ה"רגיל". אגב, את ה914 אפשר לשדרג, יש קיטים יעודיים, שעושים ממנה 914-6.

אבל אני במקומך לא הייתי נכנס לזה, נקודת ההתחלה נמוכה מדי למה שאתה מחפש.

אסף.

פורסם

רוצה רכב ספורטיבי, קלאסי, זול, לשעות הפנאי עם פוטנציאל שיפורים עצום?

קנה 205 GTI ותביא אותה למצב מקורי.

גם פי 10 הנאה מהסיאט שלך וגם עשית מצווה על הדרך וגם יצא לך יותר זול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מישהו קרא לי?:roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
אם הממון מצוי בכיסך חפש אחת עם מנוע של פורש, שש צילינדרים. וזו כבר אופרה אחרת לגמרי...

חשוב לציין כי זה לא יהיה רכב ספורט מודרני, אין לו הגה כוח, מזגן ושאר "מותרות"

לא מדוייק.

האופרה האחרת היא בדיוק 20 סוסים,באלפי דולרים יותר (מנוע פורשה).

ויש מזגן - בכל הדגמים.

והגה כוח - נסעת פעם ברכב עם מנוע מרכזי ? לא ממש צריך :?

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אך... בגירה... 205 - תגיד לי מה אתה לוקח אני אולי אקח גם.. קלאסי ? ספורטיבי ?

איך אתה משווה 914 מנוע מרכזי ל 205 GTI ?

ודרך אגב הרכב שהוספתי בקישור הוא בעל מנוע 2 ליטר ולפי הבעלים הוא משופר ל 140 כח סוס.

תראה את הניפוחים...

השאלה היא האם בכלל ניתן להכניס רכב במצב הזה לארץ ? (רכב מסלול..)

אם הרכב הזה או דומה עולה לי בארה"ב 5500 דולר לפני הובלה - כמה יעלה התענוג של להביא אותו ? מיסים אישורים וכאלו..

...CASKA for life

• תוכן חדש...