Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זו שאלה קצת מוזרה, אבל לפני איזה שנה קראתי (או באחד הפורומים, או ב"אוטו", לא זוכר) על כך שהמקור של החיפושית של פולקסווגן, הוא מאיזשהו רכב אחר שהיה דומה מאוד למבנה של החיפושית, ובעצם פרדיננד פורשה "העתיק" את התכנון והסב אותו. (ובכך יצר את החיפושית).

עכשיו - אני משתגע ולא מצליח להיזכר באיזה רכב היה מדובר (נראה לי זה TATA, אבל אני לא זוכר).

אם מישהו יכול להאיר קצת אור על הנושא (הכי עדיף אם למישהו יש כתבה/קישור לכתבה) - אני ממש זקוק למידע הזה בשביל איזה שיעור שאני מעביר והייתי רוצה להוסיף את זה.

אני בטוח שיש כאן מומחים לעניין, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי בהקדם.

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

טטרה קירור אוויר.

הד"ר, ש"המציא" את החיפושית, עבד קודם לכן עם שותף על פיתוח הטטרה. הוא גם נתבע על זה... אבל מי זוכר את המקור, כשה"חיקוי" הוא אייקון מוטורי?

אסף.

פורסם

ישש! תודה רבה!!

תוכל להפנות אותי לאיזשהו מאמר שסוקר את ההבדלים בין שתי המכוניות? (ובכלל להיסטוריה שקשורה בדבר)

בברכה!

יונתן.

פורסם
ישש! תודה רבה!!

תוכל להפנות אותי לאיזשהו מאמר שסוקר את ההבדלים בין שתי המכוניות? (ובכלל להיסטוריה שקשורה בדבר)

בפורום חיפושיות דובר על זה לא מזמן כולל קישור למאמר מקיף

porsche 914,2.0,1970

פורסם

ולידיעתכם, החיפושית הראשונה היתה בעצם NSU.

פרדיננד פורשה הציעה את הרכב לחברת NSU שפיתחו אב טיפוס בשנת 1934 - ראו אותי עם אקזמפלר במוזיאון NSU באוודי פורום בעיר נקרסולם בגרמניה (באתר בו היה בעבר מפעל NSU והיום מפעל אוודי).

מידע נוסף - ראו ב:

www.nsuusa.com

פורום.jpg

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

אוקיי, תודה רבה לעוזרים!

בשביל לא להשאיר את השירשור ריק מתוכן רלוונטי, (במידה ומישהו יריץ חיפוש בעתיד על הנושא), אני מצרף כאן קישור לכתבה רלוונטית, כולל השוואות ויזואליות:

http://www.tatra.demon.nl/cars_history_T97.htm

סופ"ש נעים!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אומרים ביכלל שלהיטלר בכבודו ובעצמו היה חלק גדול בחיפושית

(בטח שמועות חסרות שחר ובסיס)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אכן.

היטלר הגה את הרעיון, נתן את השם "פולקסווגן" (מכונית עממית) והטיל על רוברט ליי, מבכירי הנאצים, להוציא את הרעיון לפועל. היטלר גם שוחח עם פרדיננד פורשה וכתוצאה מהשיחה הזאת פורשה התחיל לתכנן את החיפושית.

באיזשהו מקום קראתי שגם המילה "חיפושית" בהקשר של המכונית הזאת נהגתה לראשונה על ידי היטלר.

גם העיר וולפסבורג, בה נמצא המפעל נבנתה על ידי הנאצים.

בתמונה הראשונה אנו רואים ציור של היטלר משנת 1932 ובו חזון המכונית העממית שלו. שימו לב לדמיון לחיפושית.

vwn20.jpg

בתמונה השניה, היטלר בתערוכת תעשיה בשנת 1936 בוחן את הדגם של החיפושית

vwz00.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

היטלר הגה את רעיון הפולקסווגן (מכונית העם), קרא לה בשמה, קבע את תכונותיה הבסיסיות (מנוע אחורי מקורר אויר, שתגיע למאה קמ"ש, תצרוך כך וכך דלק וכו'), והוציא מכרז לייצורה. מהיכן פורשה לקח את רעיונותיו לחיפושית זה כבר משהו אחר.

לבסוף המפעל נהרס בהתקפות, ואלמלא אותו קצין בריטי לאחר ההשתלטות שראה את התוכניות ואולי גם כמה מכוניות במפעל ההרוס והחליט להתחיל ליצר אותה מחדש, העולם המוטורי היה לבטח שונה היום. אז בעצם אפשר להגיד שהבריטים אחראים לחיפושית...בערך...:)

פורסם

הנאצים לא מכרו אף חיפושית.

הם תיכננו את המכונית ואז היו צריכים רכבים צבאיים אז הם הוציאו את זה במקום:

thing_best.jpg

החיפושיות השתלטו בזכות הקצין הבריטי Maj. Ivan Hirst

החברה הייתי בבעלות הממשלה הבריטית כמה שנים טובות.

אייל

פורסם

היהודי האוסטרי יוסף גאנץ

גם אני, שהחזקתי ברשותי שנים רבות חיפושית 54 חלון אובלי קבריו-לימוזין, לא ידעתי את כל האמת.

יוסף גנץ ברח מגרמניה, לשוויץ, ניצל בנס, וחברת פולקסווגן הגיעה איתו להסדר בו שילמה לו פרוטות על אב הטיפוס שהוא הציע

ועליו טטרה ופורשה בנו את הרכבים שלהם.

למידע נוסף

http://www.ganz-volkswagen.org/index.htm

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...