Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשי החיפושיות - יש לי שאלה.

מישהו יכול לספר קצת או להפנות אותי למידע אודות ההיסטוריה של פולקסווגן בישראל?

מתי החלו לייבא פולקסווגן בכלל וחיפושיות בפרט לארץ הקודש, מי היה היבואן, כיצד התפתח היבוא של המותג הזה לאורך השנים וכו'...

תודה

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם
אנשי החיפושיות - יש לי שאלה.

מישהו יכול לספר קצת או להפנות אותי למידע אודות ההיסטוריה של פולקסווגן בישראל?

מתי החלו לייבא פולקסווגן בכלל וחיפושיות בפרט לארץ הקודש, מי היה היבואן, כיצד התפתח היבוא של המותג הזה לאורך השנים וכו'...

תודה

החיפושיות יובאו לישראל משנת 1955 עוד לפני כינון היחסים הדיפלומטיים עם גרמניה.

על הרשיונות הוטבע ''תוצרת בלגיה'' בכדי לא לפגוע ברגשותיהם של ניצולי השואה.

היבוא ב''מאסות'' ע''י צ'מפייון מוטורס החל בתחילת שנות השישים

יובאו וריאנטים, חיפושיות ומיניבוסים.

עד כאן...

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

את החיפושית החלו לייבא לישראל בסביבות שנת 1960 על ידי חברה בשם "ויזרה". היתה התנגדות מצד ניצולי שואה שגם השחיתו חיפושיות. החברה הפסיקה את הייבוא ורק באמצע העשור הוקמה "צמפיון" נדמה לי שעל ידי שותפות של קיבוצים...) והחלה בייבוא סדיר ומסיבי של תוצרת פולקסווגן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
את החיפושית החלו לייבא לישראל בסביבות שנת 1960 על ידי חברה בשם "ויזרה".

היה ישראלי שייבא חיפושיות (וגם אופלים) לישראל עוד בשנות החמישים, לפני "ויזרה". הייבוא היה חצי-רשמי, והוא השתמש במוסך "אולימפיה" בצפון תל-אביב בתור מוסך השרות שלו.

לכן, היו במוסך אולימפיה עד שנות ה-80 סטוקים של חלקי חילוף לחיפושיות משנות החמישים. רוב החלקים נרכשו ע"י צביקה רכניץ, היו"ר הראשון של מועדון החמש, עבור החיפושית 54 שהיתה לו.

האינפורמציה הנ"ל הגיעה מאבא שלי, שהוא מבעלי מוסך אולימפיה, והכיר אישית את היבואן הזה שכנראה שמו היה גינסבורג (אם כי הוא לא בטוח בכך - עברו איזה שנה-שנתיים...).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

במקרה עליתי על השרשור וזו הזדמנות להחיות אותו.

"מוסך פליקס" כפי שכונה העסק בשעתו, היה חלק בלתי נפרד מהתפתחות המותג בישראל. אם תביטו במודעה שפורסמה בעתון למעלה, תוכלו להבחין במוסך פליקס כמוסך רשת של היבואן ויזרה דאז. הנה בתמצית מתוך האתר שלנו-

"חברת פליקס בע"מ החלה את דרכה העסקית בשנת 1946. שנתיים לפני קום מדינת ישראל, פתח מר פליקס בוריאן עסק עצמאי – מוסך קטן בשם "מוסך פליקס" – בדרך פתח תקווה, תל אביב.

בשנת 1965 קיבל המוסך אישור להקים אולם תצוגה ברחוב יצחק שדה 34 בתל אביב למכירת מכוניות פולקסווגן – מטעם יבואן פולקסווגן דאז חברת "ויזרה".

בשנת 1966, משהוקמה "צ'מפיון מוטורס (ישראל) בע"מ" על ידי מר אהרון גוטווירט לשמש כיבואנית פולקסווגן בישראל. הוא אימץ את חברת פליקס כסוכנות משנה ראשונה של צ'מפיון מוטורס בע"מ.

בשנת 2002 עבר אולם התצוגה ליצחק שדה 28 ונבנה לפי סגנון "הפיאצה" שרווח אז בפולקסווגן.

בשנת 2011 נבנה אולם התצוגה מחדש על פי הסגנון הנוכחי - "האולם הלבן".

הסוכנות מעניקה שירותי One Stop Shop הכוללים מכירות לפרטיים ולציי רכב של רכב פרטי, רכב מסחרי, שירותי מימון, ליסינג מימוני פרטי, טרייד-אין, מסירת הרכב ללקוח והעברתו לביצוע התקנות אביזרים מקוריים ו- After Market . "

בברכה,

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

פורסם

מר אבי וייזל הנכבד,

נחמד שהעלית שרשור ישן, מה גם שנושאו קרוב לעיסוקך.

פורום אספנות, מטבעו, עוסק ברכבים הישנים, שימורם, שיפוצם וטיפוחם.

היית שמח אם איש בשורה היית לרכבי האספנות של חובבי המותג, מעבר לפרסום על אולמי התצוגה השונים לאורך הזמן...

אישית, אין לי רכב מהתוצרת המדוברת אך אני מניח שדעתי מייצגת את הלך הרוח של החברים בפורום.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

למשל אולי תספקו יבוא חלקים גם לרכבי אספנות תוצרת WV.

יכול להיות רעיון נחמד.

גם אם לא הכי כלכלי -למרות שנראה לי שכן.

רעיון שיווקי טוב.

" WV מאחוריך לכל אורך השנים/הדרך" וכדומה

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
במקרה עליתי על השרשור וזו הזדמנות להחיות אותו.

"מוסך פליקס" כפי שכונה העסק בשעתו, היה חלק בלתי נפרד מהתפתחות המותג בישראל. אם תביטו במודעה שפורסמה בעתון למעלה, תוכלו להבחין במוסך פליקס כמוסך רשת של היבואן ויזרה דאז. הנה בתמצית מתוך האתר שלנו-

"חברת פליקס בע"מ החלה את דרכה העסקית בשנת 1946. שנתיים לפני קום מדינת ישראל, פתח מר פליקס בוריאן עסק עצמאי – מוסך קטן בשם "מוסך פליקס" – בדרך פתח תקווה, תל אביב.

בשנת 1965 קיבל המוסך אישור להקים אולם תצוגה ברחוב יצחק שדה 34 בתל אביב למכירת מכוניות פולקסווגן – מטעם יבואן פולקסווגן דאז חברת "ויזרה".

בשנת 1966, משהוקמה "צ'מפיון מוטורס (ישראל) בע"מ" על ידי מר אהרון גוטווירט לשמש כיבואנית פולקסווגן בישראל. הוא אימץ את חברת פליקס כסוכנות משנה ראשונה של צ'מפיון מוטורס בע"מ.

בשנת 2002 עבר אולם התצוגה ליצחק שדה 28 ונבנה לפי סגנון "הפיאצה" שרווח אז בפולקסווגן.

בשנת 2011 נבנה אולם התצוגה מחדש על פי הסגנון הנוכחי - "האולם הלבן".

הסוכנות מעניקה שירותי One Stop Shop הכוללים מכירות לפרטיים ולציי רכב של רכב פרטי, רכב מסחרי, שירותי מימון, ליסינג מימוני פרטי, טרייד-אין, מסירת הרכב ללקוח והעברתו לביצוע התקנות אביזרים מקוריים ו- After Market . "

בברכה,

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

מעניין מאוד...

אתקשר אליכם מחר, יש לי VW קאדי MK1 שנת 1986 שצריכה כמה דברים והכנה לטסט, אני סקרן לגבי הנכונות שלכם לטפל בעבר, כפי שאתם שמחים לטפל בהווה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...