Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלטתי להניע את החיפושית שלי אחרי שעמדה 5 שנים!

כמובן שהיה צריך לסדר כמה דברים כגון: ניפוח אויר בצמיגים, החלפת צינורות דלק, פילטר דלק חדש, ניקוי מאייד, ניקוי מפלג, החלפת שמן.

והופ.... היא התעוררה.

פעם ידעו איך לבנות מכוניות!

פורסם

אני מציע שלא תסתפק בניפוח הצמיגים, אלא תשקול גם החלפה שלהם. אחרי 5 שנים (במיוחד אם הם התרוקנו למצב "פלאט"), הצמיג מתייבש ומתקשה, במיוחד הדפנות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אני מציע שלא תסתפק בניפוח הצמיגים, אלא תשקול גם החלפה שלהם. אחרי 5 שנים (במיוחד אם הם התרוקנו למצב "פלאט"), הצמיג מתייבש ומתקשה, במיוחד הדפנות.

כמובן שאתה צודק.

המצב של הצמיגים ממש גרוע, כשאני העלה אותה לכביש היא תיזכה ל"נעליים" חדשות.

פורסם

משתתף בהרגשה: אין כמו להניע אוטו ישן ואהוב אחרי כמה שנים של עמידה, ולראות, איך "חתיכת הברזל" פתאום מתעוררת אל החיים שוב! :-D8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

פעם ידעו איך לבנות מכוניות!

צר לי לשבור את המיתוס,אבל:

היום יודעים לבנות מכוניות טוב יותר,

זה שנעשה שימוש בזבזני במתכת ובמשקל וכיום נעשה שימוש בחומרים קלים יותר(פלסטיק) זה כבר סיפור אחר.

חוץ מזה אני בטוח שגם רכב חדיש שיעמוד 5 שנים ומעלה יניע ללא שום בעיה מיוחדת.

עמית.

*כדי למנוע אי הבנות: אני בכל זאת חובב מכוניות אספנות אבל לא מהסיבה "שבנו אותן טוב יותר".

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

זה שנעשה שימוש בזבזני במתכת ובמשקל וכיום נעשה שימוש בחומרים קלים יותר(פלסטיק) זה כבר סיפור אחר.

עמית.

*כדי למנוע אי הבנות: אני בכל זאת חובב מכוניות אספנות אבל לא מהסיבה "שבנו אותן טוב יותר".

טעות,

המנועים של היום אולי יותר חסכוניים, אבל המנועים של פעם נבנו ליותר שנים.

לידיעתך, חברות רכב בונות רכבים היום במטרה שיחזיקו כ15-20 שנים.

אבל פעם בנו רכבים שייסעו שנים ע"ג שנים.

נכון שהיום הטכנולוגיה התקדמה, אבל הפעם הטכנולוגיה דווקא פוגעת ברכב במקום לעזור לו.

פעם הכל היה עובד באופן מכני, היום הכל ממוחשב, ולחלקי מחשב יש בלאי הרבה יותר גדול מחלקי מתכת למיניהם.

בברכה,

נאור.

נ.ב

זה לא חוכמה לתת לרכב שנת 2007 לעמוד 5 שנים ולהניע. אבל תנסה בעוד 20 שנה להשאיר רכב משנת 2007 לחמש שנים ואתה תוכל לזרוק אותו לפח (או להחליף הכל, מה שתבחר).

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אני לא מסכים איתך.

כשטיוטה בונה רכב היא בונה אותו שיהיה אמיד ככל האפשר,הן מבחינת בלאי כתוצאה מעבודת המנוע והן מבחינת בלאי כנגד מזג האויר וההתחמצנות.

אממ בחיפושית מד הק"מ בעל 4 ספרות,למה לדעתך זה היה כך?!

בגלל שתכננו אותו שיעבוד שנים רבות?

המכוניות אז תכננו בדיוק כמו היום להיות אמינות ככל האפשר,זה שרכבים ישנים עדיין מסתובבים היום זה מהסיבה הפשוטה שאנשים פשוט אוהבים את הרכב ומשמרים אותו,וזה לא יהיה שונה עם מזדה 3 בעוד 30-40 שנה.

דווקא פעם היה דגש על רכב במחיר נמוך מה שלא תמיד בא לטובת מכלולים איכותיים.

אני יוכל להביא לך דוגמאות רבות שרכיבים מכניים כשלו הרבה לפני רכיבים אלקטרוניים,

רכיבים אלקטרוניים זוהי לא ערובה בטוחה לתקלות ולהשמדה עצמית.

קיימות תקלות ברכיבים אלקטרוניים אבל תקלות קיימות גם ברכיבים מכניים.

לגבי הנ.ב

זוהי השערה שלך,ההשערה שלי היא שהרכב יניע ללא כל בעיה,

הרכב יניע בדיוק כמו שאני מפעיל את האטרי שלי והוא עובד אחרי 30 שנה(וזה רכיבים אלקטרונים).

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

עמית תרשה לי לא להסכים, רכב חדש מכיל בתוכו כל כך הרבה מערכות חדשות הקשורות אחת בשניה שמספיק כשל קטן בכדי להשבית את הרכב, בעבר אם היה לך מעבר דלק למנוע ניצוץ בריא ופילטר תקין המנוע היה מניע....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עמית.

מצטער אבל עם עובדות אין להתווכח.

החיפושית שלי שנת 1965 והיא עדיין עם המנוע האורגינאל שלה!

זה נקרא עמידות לאורך זמן.

פורסם
מצטער אבל עם עובדות אין להתווכח.

החיפושית שלי שנת 1965 והיא עדיין עם המנוע האורגינאל שלה!

זה נקרא עמידות לאורך זמן.

זה עדיין לא מוכיח שפעם ידעו לבנות מכוניות טוב יותר,ועמידות יותר.

מה שאפשר להסיק מההוכחה שלך הוא שהרכב שלך שמור,

מנגד לא חסרים רכבים כשלך שעשו מנועים לא פעם ולא פעמיים...אז לאיפה העמידות ברחה?

העובדה שהרכב שלך הניע לאחר 5 שנים לא מעידה כלום על עמידות ואיכות יצור,זה לא משהו חריג שלא יקרה גם עם רכב חדיש.

עמית תרשה לי לא להסכים, רכב חדש מכיל בתוכו כל כך הרבה מערכות חדשות הקשורות אחת בשניה שמספיק כשל קטן בכדי להשבית את הרכב, בעבר אם היה לך מעבר דלק למנוע ניצוץ בריא ופילטר תקין המנוע היה מניע....

רן תתעלם מהטכנולוגיה העכשיות (רק לעכשיו) ותעשה את ההשוואה עם רכבים שמיוצרים גם עם פלסטיק וקרבורטור(הסובארו שלך למשל),אתה חושב שרכבים של פעם באמת נבנו טוב יותר?

אומנם פעם המכוניות היו פשוטות יותר אך זה לא אומר שהיו אמידות יותר,

אתה בטח ראית יותר ממני מכוניות ישנות של פעם תקועות בצידי הדרך לירושלים,זה שהם היו פשוטות יותר לא שינה את העובדה שהם לירושלים הגיעו ע"י הגרר...

אז מה ההבדל?פעם היו תקלות מכניות והיום יש תקלות אלקטרוניות.

רק מה שאני בטוח בו שעם הזמן התקלות האלו יצטמצמו עוד ועוד.

ושוב אני לא חובב מכוניות קלאסיות בגלל שהן היו אמינות יותר או בניות טוב יותר,לאהבה שלי סיבות אחרות...

עמית.

פורסם

מה יותר אמין פטיש חמש קילו או פלאייר? כמובן שפטיש חמש קילו ולמה כי הוא פשוט יותר, אין מה שיתקלקל, הפלאיר יחליד ויתפס והפטיש ימשיך להכות, כנ"ל לגבי אקדח מחסנית מול אקדח תופי והלאה והלאה ככל שיש לך פחות חלקים נעים יש פחות סיכוי לבעיות

הרכבים החדשים עם כל התיחכום שלהם יותר מסובכים, אין ספק שהם יותר בטוחים יותר חסכוניים יותר מהירים אבל יש בהם הרבה יותר מערכות הצפויות להתקלקל-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רגע לא הבנתי מה יותר אמין אקדח תופי(פעם) או מחסנית(היום)?

העניין הוא שיש להם הרבה יותר דברים הצפויים להתקלקל אבל זה לא מה שקורה,

הסבירות שרכב חדיש יתקלקל כיום נמוכה בהרבה מהסבירות שרכב ישן התקלקל אז.

שורה תחתונה עם כל התחכום היום המערכות היום אמינות יותר למרות מרכבותן.

עמית.

פורסם
רגע לא הבנתי מה יותר אמין אקדח תופי(פעם) או מחסנית(היום)?

העניין הוא שיש להם הרבה יותר דברים הצפויים להתקלקל אבל זה לא מה שקורה,

הסבירות שרכב חדיש יתקלקל כיום נמוכה בהרבה מהסבירות שרכב ישן התקלקל אז.

שורה תחתונה עם כל התחכום היום המערכות היום אמינות יותר למרות מרכבותן.

עמית.

היית בצבא אני מניח.. מה יותר טוב M16 מתוחכם או גליל\גלילון דפוק?

רמז:

גלילון

למה זה?

כי הגלילון מורכב מחומרים יותר מסיביים ופחות חלקים קטנים... הוא יותר עמיד ולעומת M16 ירה לך גם אחרי שהיה במים או בבוץ או בכל מצב שהוא...

כנ"ל לגבי רכבים...

חדשים = הרבה חלקים קטנים שאחד נשרף והכל לא עובד

ישנים = קצת חלקים שלרוב לא מתקלקלים.

זו הדוגמא הכי טובה שלי אלייך...

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...