Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש פרטים כלליים על GSA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי היום ליד מוסך, ושמתי לב לרכב לא כל כך שייך בנוף.

התקרבתי ועל הרכב היה רשום GSA, דיי ברור לי שזו סיטרואן וגם נפגשתי כמה פעמים עם השם .

אשמח אם מישהו יתן לי פרטים כלליים על הרכב (לרכב המדובר גיר רגיל).

אין כוונות לרכוש את הרכב או משהו בסגנון, פשוט הרכב נראה כאילו ששווה להכיר אותו, ואני בטוח שהוא דיי נדיר.

פורסם

מדובר על אחת המכוניות המיוחדות של סיטרואן, זאת הסבתא רבה של ה C4. יוצרה משנת 1970 עד 1986 בשני ורסיות: הGS, עד שנת 1979 וה GSA משנת 1980.

המנוע היה מקורר אויר בתצורת בוקסר בנפח של של 1100 או 1300 סמ"ק (בערך) ובתפוקה של 65 כ"ס לנפח 1300 שהיה המנוע של ה GSA שיובא לכאן. היתה גם גירסת סטיישן.

הן הגיעו עם גיר רגיל או גיר חצי אוטומטי והיו להן בומבות להרמה והורדה של הרכב...

עד כאן הפרטים היבשים, ומכאן חוויה אישית כי היתה לי GSA משנת 1982, ידנית. זאת היתה המכונית הכי נוחה שהיתה לי אי פעם. ממש רחפת. רכב קשה לתחזוקה וחוץ ממוסכי היבואן שהיו ככה ככה, היו מעט מוסכים שקיבלו את האוטו במאור פנים.

המזגן היה סיפור ממש מההפטרה..כלומר לא היה מזגן ואם רצית לשרוד את החממה הנוסעת (בגלל החלונות הענקיים) היית צריך ללכת למתקין ואת כל כושר האילתור הישראלי הוא השקיע ברכב. כך יצא שהרדיאטור של המזגן היה מתחת לטמבון האחורי, המדחס שכב בתא המנוע ומתחת לאוטו היו מיליוני צינורות. אבל העסק עבד.

המכונית שלי שהיתה מטופלת בקפדנות שירתה אותי נאמנה ללא תקלות. איכות הגימור היתה מעולה, ריפודים נוחים, שום קירקוש..אחלה.

אגב, הרדיו היה בקונסולה בין שני המושבים ושכב על הצד..כלומר הכפתורים פנו ישר למעלה. והוינקרים היו כמו בויזה, כאלה שלא חוזרים לבד. נדמה לי (וכאן תקנו אותי אם אני טועה) מד המהירות היה כמו ביאריס. מספרים רצים על עינית כזאת..יעני דיגיטלי...

מתגעגע אליה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

סיטרואן GS הופיעה בשנת 1979 עם מנוע מקורר אויר והמערכת הפניאומטית של סיטרואן.

הרכב היה לרוב עם גיר חצי אוטומטי 3 הילוכים ומערכת הלויינים של הפיקודים ליד ההגה.

לוח המחוונים היה סיטרואני טיפוסי (מוזר ומעניין) עם מחוונים שהמידע בהם הסתובב בחלון וללא מחוג.

דוושת הבלם היתה מסוג ON OFF כלומר לא לחצת לא עצרת, לחצת חלש לא עצרת, לחצת נכון נדבקת לשמשה.

הרכב הוא סיטרואן טיפוסי, כלומר כשהכל עובד הרכב נוח ומעולה, אבל בעיות הידראוליקה וחשמל יכולות להוציא מטבח מכליו.

פורסם

נדמה לי (וכאן תקנו אותי אם אני טועה) מד המהירות היה כמו ביאריס. מספרים רצים על עינית כזאת..יעני דיגיטלי...

מתגעגע אליה.

אתה לא טועה! מד המהירות היה על גלגל עם מספרים!

היו כאלה שנבהלו רק מפתיחת מכסה המנוע, שלל הצינורות והכבלים הפחיד אותם!

בזמנו הרכב היה די נפוץ, לא כמו סוברו אבל נמכרו לא מעט כאלה.

פורסם

אתמול נמכרה לברזל ונגרסה בקרית אתא סיטרואן GSA שהיתה מושלמת ובעלת פחחות מדהימה בגלל תאוות בצע של כמה מאות שקלים.

חבל שלא ניתנה הזדמנות לכל בעלי העניין להוציא איברים חיונים...

אילן

פורסם

נשמע רכב מעניין ביותר.

חבל שאני סטודנט תפרן, שגם כך מחזיק רכב ישן (לא אספנות), אחרת לסיטרואן הזו היה נמצא בית.

נ.ב.

אם מישהו מעוניין אני מוכן לברר עליה פרטים נוספים ביום ראשון.

• תוכן חדש...