Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון- אני בכוונה לא שואל ב"משאיות"- הנושא כללי מדי...

אז ככה: מישהו, שאני מכיר (ולצערי- לא אני:? ), קיבל במתנה ברוסיה (ליתר דיוק- באוקראינה) משאית קלה- GAZ66, שנת ייצור- 76. משקל הכולל של הדבר הזה אמור להיות משהו כמו 5 טון, אם אינני טועה- זה משהו, בסיגנון הקומנדקר.

אז, השאלה: האם זה, שתקן "האספנות" הועלה ל-12 טון, ייתן לו אפשרות לייבא את האוטו הזה לארץ, ומה בדיוק הפרוצדורה כאן?

תודה על התשובות!

אגב, הנא האוטו, להמחשה- בדיוק כזה:

f155064_66_187.jpg

12030019.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
דבר ראשון- אני בכוונה לא שואל ב"משאיות"- הנושא כללי מדי...

אז ככה: מישהו, שאני מכיר (ולצערי- לא אני:? ), קיבל במתנה ברוסיה (ליתר דיוק- באוקראינה) משאית קלה- GAZ66, שנת ייצור- 76. משקל הכולל של הדבר הזה אמור להיות משהו כמו 5 טון, אם אינני טועה- זה משהו, בסיגנון הקומנדקר.

אז, השאלה: האם זה, שתקן "האספנות" הועלה ל-12 טון, ייתן לו אפשרות לייבא את האוטו הזה לארץ, ומה בדיוק הפרוצדורה כאן?

תודה על התשובות!

אגב, הנא האוטו, להמחשה- בדיוק כזה:

קודם כל כן, יש שתי אפשרויות, או שאתה מתחיל את ההליך מול המכס לבד ומול עמילות מכס לבד, או שאתה עושה זאת דרך גורם שמתמחה , וכמובן יש לזה עלויות, זו בחירה שלך

אירית

פורסם

הלוואי, ואני...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני לא מבין גדול במשאיות רוסיות אבל זה נראה לי מעל 5T.

בכל מקרה כל עוד זה מתחת 12T ובגיל המתאים יהיה ניתן ליבא.

עוד נושא שלא ברור, מבחינתי, האם מותר ליבא רכב מונע דיזל ?

בהצלחה, אשמח לראות אותה בארץ.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

א. האוטו הזה לא דיזל- מנוע בנזין, נידמה לי 4200 או משהו כזה.

ב. לא נראה לי, שאמורה להיות בעיה עם הדיזל- כל עוד יש בארץ רכבי אספנות עם דיזל (ויש, כבר מזמן- ניקח את הדיפנדרים למשל, ועכשיו גם המשאית 11.5 טון שלי)- למה שזה ישנה, איזה מנוע? בנוסף לכל- לא ממש ניראה לי, שדיזל ייזהם יותר אוייר, ממנוע אמריקאי "בריא" בנפח של 7.5, למשל! מה עוד- לרכבי האספנות "האמיתיים" זה באמת לא רלוונטי- כמה כבר ייסע חד כזה- אוטובוס אחד "לוקח אותו בגדול" בזיהום ביום אחד!

פורסם
שכח מזה

אני צריך אותו

הגז 69 שלי רוצה אח גדול

תיקנה! :-) -וברצינות- יש אותם בשפע ברוסיה, ומחירים ממש לא בשמים!

(וכאן זה הזמן להזכיר את החלום הילדות שלי:

91fb6820.jpg

פורסם
לא נראה לי, שאמורה להיות בעיה עם הדיזל- כל עוד יש בארץ רכבי אספנות עם דיזל (ויש, כבר מזמן- ניקח את הדיפנדרים למשל, ועכשיו גם המשאית 11.5 טון שלי)- למה שזה ישנה, איזה מנוע?
זה שרכב שקיים בארץ מקדמת דנן עבר לסטטוס אספנות בהגיעו לגיל 30 לא אומר שאפשר לייבא רכבים במפרט דומה.

ראה את כל נושא המכוניות עם ההגה הימני. מכוניות שהגיעו לארץ בימי הצלבנים ונשארו פה, אף אחד לא יוריד אותן מהכביש בגלל ההגה הימני. אבל אפשר לשכוח מלייבא רכב כזה. אפילו תאום זהה לרכב שיש בארץ.

פורסם
דיזל (ויש, כבר מזמן- ניקח את הדיפנדרים למשל, !
מעבר למה שכתב אישפוז ונשמע לי הגיוני, הדיפנדרים דיזל שיש בארץ אינם אספנות עדיין. לנדרובר SI וכל מה שבדרך עד SIII הם בנזין.

אני אפילו מכיר אחד שהוסב חוקית כאן בארץ מבנזין לדיזל (המנועים בנפח זהה) - אבל בנקודה זו שוב חזרנו לדברי אישפוז.

נראה לי שזה שאריות המגבלה על דיזל פרטי (למעט איזור דרום סיני) , הרי היום אין כל בעיה לקנות דיזל.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אם הוא בנזין, מעל 30 שנה מאז ייצורו ואינו מעל 12 טון הרי שהוא עונה לדרישות רכב אספנות ולכן ניתן לייבאו לישראל. גם דיזל לדעתי לא בעיה כי לפי אתר משרד התחבורה "רכב עם הגה ימני אסור ביבוא . רכב פרטי עם מנוע דיזל אסור ביבוא", לא מוגבל רכב מסחרי.

יש לחשוב על משמעויות המכס, אני לא חושב שיש לרכב כזה מחירון קראוס (אולי אני טועה?) ולכן כדאי לעבוד עם עמיל מכס מונסה או גורם מקצועי שכבר עבר את הבירוקרטיה פעם.

אגב, אם הוא נוסע טוב, זה יכול להיות אחלה טיול לנסוע איתו עד פיראוס או טורקיה ולהשיט אותו משם לישראל :smile:

תנסה לברר מידע נוסף כאן : http://www.mof.gov.il/customs/rechev.htm#5

נראה כאילו השלב הראשון הוא הפקת רשיון יבוא לרכב הזה ממשרד התחבורה, צלצל 03-5657117 ושאל איך מקבלים רשיון יבוא לגאזיק הזה.

כל הכבוד על היוזמה !! גנאדי, אם יש משהו שאני יכול לעזור בו - אל תהסס לפנות בפרטי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אגב, לפי מה שאני קורא באינטרנט יש לדבר הזה מנוע בנזין V8 :

Engine: 4,200cc

Fuel: Petrol

Length: 6.0m

Width: 2.3m

Height: 2.8m

Weight: 2800 kg Unladen

Max Speed: 65mph

Cruising Speed: 55mph

Seats: Driver + 5

Ground Clearance: 315mm

Voltage: 12volts

Brake System: Hydraulicr

Gears: 5 High and low

Steering: Powered

gaz66-02-demo.JPG

פורסם
מעבר למה שכתב אישפוז ונשמע לי הגיוני, הדיפנדרים דיזל שיש בארץ אינם אספנות עדיין. לנדרובר SI וכל מה שבדרך עד SIII הם בנזין.

אני אפילו מכיר אחד שהוסב חוקית כאן בארץ מבנזין לדיזל (המנועים בנפח זהה) - אבל בנקודה זו שוב חזרנו לדברי אישפוז.

נראה לי שזה שאריות המגבלה על דיזל פרטי (למעט איזור דרום סיני) , הרי היום אין כל בעיה לקנות דיזל.

ישי

אז בוא תן לי קצת לחדש לך...

יש סידרה 3 דיזל ויש גם 2 דיזל

והם אפילו בארץ עם רישוי אספנות חוקי למהדרין

ולגבי מוטציות בתצורת לנדרובר אז יש איזה 109 שמסתובב לו עם סרנים של דיפנדר ומנוע בנזין של שברולט לומינה (נדמה לי שזה לומינה אבל יכול להיות שזו אמריקאית אחרת) והוא כשר למהדרין.

יחד עם זאת מסתובב לו דיפנדר 90 עם רישוי 6 ספרות (דהיינו מתחת לשנת 80), רק חבל שאת הדיפנדר התחילו ליצר כמה שנים אח"כ....

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם
לפי אתר משרד התחבורה "רכב עם הגה ימני אסור ביבוא . רכב פרטי עם מנוע דיזל אסור ביבוא"
נכנסתי לאתר משרד התחבורה ושמתי לב לעוד מגבלה שהייתי בטוח שקיימת.

עד כמה שהיה ידוע לי, מותר היה לייבא לארץ רק רכבים של חברות הרכב ה"ממוסדות", ויבוא מכוניות קיט היה אסור. או במילים אחרות - אי אפשר לייבא קייטרהם.

עד כמה שאני מבין - אין שום הגבלה כזו.

האם יש איזו שהיא נקודה טכנית שבה יש הבדל בין מכוניות מייצור סדרתי לבין מכוניות קיט המונע את יבואן של האחרונות? הלא גם למכוניות קיט יש בגולה לוחית שלדה ו"טסט". לא?

האם אין להן VIN מסודר?

פורסם

לדעתי זו בדיוק הבעיה, נושא ה VIN של יצרן "מוכר למשרד התחבורה".

כל הנושא של הקריטריונים על פיהם יופק רשיון יבוא או לא יופק לרכב כלשהו קצת לוטה בערפל עבורי, ואשמח לדעת יותר לגביו. בכל אופן אי לא חושב שהם יכולים "להתנגד" לגאז הזה, בפרט שיש גאזים נוסעים בארץ (אמנם לא מדגם זה, אבל עובדה שדגמי היצרן יובאו לישראל ביבוא אישי בעבר)

מה, יש עוד מישהו שחושב לייבא אריאל אטום ? :wink:

פורסם

עברתי שוב על התקנות, וכמו שאני מבין- אין שום בעיה- בנזין או דיזל, זה בדיוק כמו כל רכב אספנות אחר.

אגב, אם זה הדגם בתמונה שצירפת, עם תיבת הקשר (ולא ארגז פתוח עם ברזנט) - זה יכול להיות יופי של "רכב מסעות"... כן, אתה כבר יודע מה אני חושב על לדגם כזה רכב עם מיטה נוחה, מטבחון וכל הציוד שצריך כדי להקיף את העולם...

אסף.

• תוכן חדש...