Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב פרדה מוקדמת מהרכב הקודם (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130646), התחלתי לחשוב על רכישת רכב חדש.

בגדול, אני חובב הגה, לא מתלהב יותר מידי מקו ישר (היה לי פונטו 60 כ"ס ונהנתי גם איתו), אבל חובב סיבובים וההגה החשמלי המת בפונטו הציק לי רבות.

ה-206 XS נראה לי רכב מעניין. הוא לא קפיצת מדרגה גדולה מידי מהפונטו (במיוחד במחיר...), אבל נחשב יותר טוב משמעותית בכל הקשור להנאה מנהיגה.

הבנתי גם שבגלל שלא מעט רכשו אותו בגלל רמת האבזור הגבוהה ולא בגלל היכולת הדינמית, קל לתפוס כאלה במצב מצויין בשוק המשומשות.

ביקרתי בסוכנות של פ'יזו ונפלתי על מוכר לא ממש רציני שבמקור טען שפ'יזו "יישרו קו" בין הדגמים השונים של ה-206 וחוץ מכמה קישוטים, ציפוי עור וכד' אין הבדל בין הגרסאות הנמוכות לבין ה-XS. לאחר שהזכרתי לו כמה דברים כגון צמיגים שונים הוא קצת התבלבל.

אשמח אם תוכלו לחדד לי את ההבדלים בין ה-XS לדגמים הפשוטים יותר - זה רק איבזור או שגם המתלים/וכו' שונים?

כמו כן, הבנתי של-XS חדשות יש רק 2 כריות אוויר. בשנים קודמות היו תמיד רק 2 או שמתישהו היו גם יותר?

נראה לי קצת מוזר שבעידן שלמכוניות מודרניות יש בין 4 ל 6 כריות הם עדיין עם 2.

חוץ מזה, כל מיני רשמים על ה-XS יתקבלו בברכה, כולל גם רשמים על רמת אמינות לאורך זמן, יוקר אחזקה וכו'.

נ.ב. לפני שמציאים לי אלטרנטיבות, כבר חשבתי על רבות מהן (כמו למשל יאריס T - נדירה למדי, ואין לי את הזמן לחכות שתצוץ אחת במצב טוב), ולגבי רכבים יקרים יותר, אני לא שש כרגע להכנס להוצאה גדולה, אז אשמח אם נתמקד בינתיים ב-206.

תודה,

ניר

פורסם

יש לשים לב שיש כאלו משנתון מתקדם יותר (99 אם אני זוכר נון) שמגיעות עם מנוע 8 שסתומים ו90 סוסים רועמים לעומת הגרסה המצוייה יותר של 16 שסתומים ו 110 (או 115) סוסים.

כולן מגיעות עם 2 כריות אויר למיטב ידיעתי.

יש לנו (בין היתר) גם אחת כזו בבית, אגב. אני יודע שטיפולים "גדולים" כגון החלפת דיסקים וכו' הם לא ממש זולים, אין לי הרבה מושג עליה חוץ מזה מכיוון שאני אל ממש נוהג עליה (אתה יכול להבין למה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

התכוונתי מן הסתם לגרסה החזקה יותר (110 כ"ס). אני גם לא רוצה רכב ישן מידי. משהו בסגנון 2003+ יהיה סביר. זה ישאיר אותי במחיר דומה לפונטו שנת 2004 לשעבר.

המוזר הוא שבקטלוגים של פ'יזו מופיע לפעמים "6 כריות אוויר" והסוכן מכירות שם טען שהורידו מ-6 ל-2 כריות. כאילו שמתישהו היו 6.

ואגב, דווקא בתור מישהו שנוהג על רכב "אמיתי" - איך ההגה של ה-206?

תודה,

ניר

פורסם
התכוונתי מן הסתם לגרסה החזקה יותר (110 כ"ס). אני גם לא רוצה רכב ישן מידי. משהו בסגנון 2003+ יהיה סביר. זה ישאיר אותי במחיר דומה לפונטו שנת 2004 לשעבר.

המוזר הוא שבקטלוגים של פ'יזו מופיע לפעמים "6 כריות אוויר" והסוכן מכירות שם טען שהורידו מ-6 ל-2 כריות. כאילו שמתישהו היו 6.

ואגב, דווקא בתור מישהו שנוהג על רכב "אמיתי" - איך ההגה של ה-206?

תודה,

ניר

ציינתי את קיום הרכב החלש יותר כדי שלא "ימכרו" לך שכולן 16 שסתומים.

יכול להיות שלא הביאו לארץ מעולם את הגרסה בעלת 6 כריות אויר. מאוד הגיוני אפילו.

עזוב, אין מה להשוות.

כלום לא משתווה להגה היפני שלי (לא בסגמנט המחירים האלו).

לא נהגתי על הפיז'ו יותר מדי חזק כדי לתת לך סקירה מקיפה אז רושם כללי וראשוני יהיה מטעה מדי.

אבל חבר מועדון שלנו (בעל 206 GTI) שרכש לאחרונה מיאטה מהדור השלישי (שהיא פחות חדה משלי) טוען ככה:

המיאטה (אפילו השלישית) חדה יותר מבחינת היגוי מה GTI.

ה GTI רחוקה שנות אור מה XS.

זה מה שהוא טוען לפחות.

אני מקווה שזה נותן לך קנה מידה מסויים.

תראה, אות למופת ולהיגוי אלוהי ברור לכולנו שהיא לא, ה- 206...

זה לא אומר שהיא לא יכולה להיות מהנה בטירוף ומהירה ביותר בידיים הנכונות, וכמו שאני יודע - היא תהיה בידיים הנכונות.

תקנה, תלמד, תסע, תרגיש.

לא תאהב - תמיד תוכל למכור ולעבור הלאה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה על המידע.

אגב, כמה באמת שונה ה-XS מה-GTI, מלבד המנוע כמובן?

זה סביר לרכוש XS ואולי לשדרג קצת בולמים/קפיצים וכד' כדי להתקרב ל-GTI או שיש הבדלים מהותיים בין השתיים?

פשוט בשוק המשומשות GTI לא כל כך קל להשיג, ועוד במצב טוב (על פי סיפורים פה בפורום).

ניר

פורסם

כיול שלדה שונה לגמרי, מע' היגוי שונה... ועוד.

ההבדלים מהותיים מכדי "לשדרג", למיטב ידיעתי.

פורסם
אני גם מתעניין על הXS

וראיתי אחת ביד 2 2004 שרשום שיש לה 6 כריות

אני לא יודע כמה זה אמין ...

אמין מאוד - אם תרצה אני יכול לפרסם את חשבונית הקניה המקורית מלובינסקי+רשיון הרכב...

כעיקרון הרכב בא עם 4 כריות אויר - ניתן להוסיף עוד 2 בתוספת תשלום... (וככה הגענו ל6)

מבחינת איבזור והבדלים בין הXS לדגמים הפשוטים יותר

- הגה מעור, הצמיגים המקורים של קונטיננטל (לא שיא הספורט), צלחות מאווררות מלפנים

מערכת+שלט על ההגה (יכול להיות שיש גם בגירסאוות האחרות) מגנזיום (שוב אופציה) מושבים שונים 110 כ"ס

מבחינת טיפולים - צלחות ורפידות זה שטויות הטיפול היקר היחידי הוא הטיימינג

ובאמת לא משתלם לשדרג אותה לרמה של GTI - עדיף כבר לקנות אחת...

פורסם

כלום לא משתווה להגה היפני שלי (לא בסגמנט המחירים האלו).

ברבע מהמחיר שלך אני מביא לך רכב עם הגה הרבה יותר טוב.

ההגה במיאטה הוא בעל משקל מעולה שבזכותו קל לשלוט על האוטו במגבלות, אבל מתקשר הוא לא כ"כ. נהג על 106, תבין.

Back to the original - NC again.

פורסם
אמין מאוד - אם תרצה אני יכול לפרסם את חשבונית הקניה המקורית מלובינסקי+רשיון הרכב...

כעיקרון הרכב בא עם 4 כריות אויר - ניתן להוסיף עוד 2 בתוספת תשלום... (וככה הגענו ל6)

מעניין מאוד.

מישהו יודע לפרט כמה כריות היו לפי שנת ייצור?

הסוכן מכירות טען שהיום ה-XS מגיעה רק עם 2, ואי אפשר להוסיף גם תמורת תוספת תשלום. מעניין אותי מתי היו כמה כדי לדעת באיזה שנה להתמקד.

לגבי ה-GTI, כפי שציינתי אני מתמקד ב-XS בגלל הזמינות בשוק. ברור לי שה-GTI עדיפה.

ואגב - ~TB~ - כולם מכירים ומעריכים את ההגה של ה-106. אין צורך להפוך כל שרשור למלחמות דת בנושא.

ניר

פורסם
מעניין מאוד.

מישהו יודע לפרט כמה כריות היו לפי שנת ייצור?

הסוכן מכירות טען שהיום ה-XS מגיעה רק עם 2, ואי אפשר להוסיף גם תמורת תוספת תשלום. מעניין אותי מתי היו כמה כדי לדעת באיזה שנה להתמקד.

ניר

סוכן של לובינסקי או של לובינסקי-טרייד ?

אם דיברת עם הסוכן של לובנסקי בקשר לרכב חדש - הם תקועים עם מלאי שהגיע אליהם - ז"א שהם לא יכולים להזמין חדשות עם תוספת של כ"א רק את ה207

ואם דיברת עם סוכן מלובינסקי-טרייד - בד"כ הם לא יודעים יותר מידי ודי מנסים למכור חארטות

כשחיפשתי 206 עברתי שם לראות רכב

הסוכן מראה לי את הדוח בדיקה "קורות אורך עקומות פגיעות בקצה שילדה" אני שואל אותו אם זה שאסי

ואם הרכב עבר תאונה - "לא ה206 רכב נמוך בגלל שחונים על מדרכות הקורות מתעקמות, לא תמצא 206 שאין לה את הפגיעות האלה"

מיותר לציין שהמשכתי הלאה...

מה שאני יכול להגיד לך - ב2004 הסטנדרט היה 4 כ"א - ברכב שלי ספציפית אני יכול להגיד לך

שיש 6 כ"א (שוב - תוספת בתשלום נוסף) ז"א שעובדה שניתן להשיג 206 עם 6 כ"א

אני בטוח ששלי לא היחידה

פורסם

אהלן ניר,

לי הייתה 206XS מ-2002 חדשה לפני הקליאו (במשך קרוב ל-4 שנים).

אני מאוד אהבתי את הרכב ואם אתה לא שוקל לקפוץ לכיוון הקליאו ספורט או ה-gti, זאת אופציה מעולה. יש המון רכבים כאלה בשוק ואני מניח שלא קשה מדי למצוא אחד נורמלי.

אצלי היו 2 כריות אוויר ולא ידוע לי על אופציה או מה היה בשנים שאחרי.

ה-90 כ"ס אם אני לא טועה היה עד 2001 ומאז ה-110 נכנס.

מבחינת אמינות אני לא יודע אם אפשר להשוות רכב חדש בשנותיו הראשונות לרכב יד שניה בן כמה שנים אבל כחדש הוא החזיק בכמה שנים שהוא היה אצלי יפה מאוד וזה כלל לא מעט ג'ימקאנות ואימונים כמו שגם אתה הולך להעביר לו.

מבחינת התנהגות, אמנם יש כאלה שישמחו לספר לך שהוא לא משהו אבל אני חולק עליהם ויכול להגיד לך שהוא עמד יפה מאוד מול 106 ראלי (של ליאור בכר שסיים שני אחרי ג'רמי כמעט בכל mdc) וגם ה-205gti של אסף מהקטגוריה של ה-2000. לפחות פעם אחת השתתפתי איתם בג'ימקאנה ארוכה/אימון עם ה-XS ואין ספק שהיא יכולה להיות תחרותית מאוד בקטגוריה של ה-1600, כפי שאני מניח שמעניין אותך (עשינו מעל 10 מקצים ובכל מקצה עשינו זמנים מאוד צמודים עם שיפורים של עשירית כל פעם אחד לשני. בסוף כשהחליטו לעצור זה היה התור שלי להוביל 8)).

הרכב רך יותר מה-gti כמובן אבל עדיין מתנהג מצויין. אתה כמובן תוכל בהמשך להקשיח אותו.

בקיצור, נראה לי שהרכב מתאים יופי לצרכים שלך.

ניר

פורסם
ברבע מהמחיר שלך אני מביא לך רכב עם הגה הרבה יותר טוב.

ההגה במיאטה הוא בעל משקל מעולה שבזכותו קל לשלוט על האוטו במגבלות, אבל מתקשר הוא לא כ"כ. נהג על 106, תבין.

אתה מוזמן להתווכח עם ידידנו עומר ג. שמחזיק בראלי שמתוחזקת ברמה נאותה לכל הדיעות.

הוא נהג על שתיהן, ומכיוון שיש לו בבעלותו את האופצייה שהצבת - אתה תראה מה הוא אומר ותופתע.

רמז: הוא מעדיף את היפנית.

פורסם

NMP - תודה רבה, לחצת על הכפתורים הנכונים... :-)

ולמרות שאני לא מעיז בכלל לטעון שה-206 מתקרבת ל-106 ביכולות הדינמיות, אני גם קיבלתי את הרושם עד כה שמהדור המודרני יותר, זאת אופציה לא רעה בכלל (יחד עם היאריס T אולי, אבל היא נדירה בשוק ואין לי זמן/סבלנות לצוד אחת).

לפי מה ששמעתי/קראתי עד כה, גם ה-XS סבירה לאחזקה (דלק, טיפולים), שזה גם שיקול חשוב כרגע. ברור לי שלעומת הפונטו שקניתי חדש מהניילונים אני צריך להיות מוכן להוצאות קצת יותר גבוהות, אבל בטווח הסביר.

אגב, ה-XS שונה מכנית מהגרסאות הפשוטות או שזה רק איבזורים וקישוטים?

ניר

• תוכן חדש...