Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביי ביי פונטו (ז"ל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. הרשו לי לשתף אתכם בסיפור קצר, שנגמר הרבה יותר טוב מאיך שסיפורים כאלה נגמרים בדרך כלל.

לפני כשבועיים בשעת לילה מאוחרת בדרכי חזרה מהעבודה, היתה לי תאונת דרכים. למרות שזאת הדרך בה אני נוסע הביתה כמעט כל יום, ולמרות שלעיתים קרובות הכביש שם רטוב בגלל שמשקים אותו - סליחה, את הדשא... - הפעם היתה קצת שונה. מה בדיוק היה שונה אני יכול היום רק לנחש. אולי קצת אבק, אולי קצת שמן, אולי סתם ביש מזל החליט לטייל לו על הכביש באותו רגע קט.

זה התחיל בקצת תת היגוי. עשיתי מה שלימדו אותי ותמיד עבד עד כה, והרפתי קצת מדוושת הגז להעברת קצת משקל קדימה ובשביל להאט קצת. בדרך כלל, הרכב היה חוזר בשלב זה לאחוז את הכביש. הפעם, במקום זה, ההחלקה נמשכה. די מהר הרגשתי שגם הזנב קצת משייט כנראה. מאותה שניה פתאום הכל קרה מהר - הזנב פתאום החליט שהגיע הזמן לעקוף את שאר הרכב, ודי מהר מצאתי את עצמי בדרך לצייר עיגולים על הכביש.

ואז היה שקט. וחושך.

הדבר הבא שאני זוכר זה אנשים מתגודדים סביבי ושואלים אותי אם אני בסדר. אמבולנס בא ולקח אותי לחדר מיון, והרכב נשאר שם מעוך בצורה די מפחידה.

יש אנשים שזוכים בפיס וחושבים שיש להם מזל. אני חושב שהיה לי הרבה יותר מזל מזה - אני חי, שלם, ואחרי לילה בבית חולים יצאתי לדרכי - קצת חבול, קצת פצוע, אבל בהליכה. מדהים לפעמים כמה אנחנו לוקחים דברים מסויימים כמובנים מאליהם.

חזרתי אל מקום התאונה כדי לנסות ולהבין, והשרידים המפוזרים קצת השלימו את הפאזל. מסתבר, שאת הסחרור המטורף של הרכב עצר לא אחר מאשר עץ גדול מימדים שנמצא על שטח ההפרדה (לעץ שלום, אגב).

היה לי המון מזל - גם יצאתי בפציעות קלות בלבד, גם לא היו מכוניות באזור להתנגש בהן, גם זה כביש מחוץ לעיר אז הולכי רגל לא הסתובבו שם, גם הרכב פגע בעץ בצד הרחוק ביותר ממני (מצד ימין מאחורה), גם יש תחנת דלק קרובה ששמעו בה את ההתרסקות ובאו לעזור והזעיקו אמבולנס, וכן הלאה... בקיצור - המון מזל.

לא, לא נסעתי שם מהר במיוחד. אני גם קצת חושש ממים על הכביש, וראיתי אותם מראש, אז עוד האטתי לקראתם. המהירות בכלל לא נראתה לי גבוהה באותו רגע, למרות שהתוצאה מלמדת אחרת.

וזה אחרי לא מעט קורסי נהיגה ואימונים, בהם למדתי להכיר את התגובות של הפונטו הקטנטן שלי די טוב. יום יבוא ואני אחזור לשבת מאחורי הגה, ואני בטוח שאני אחזור להתאמן. מה שבטוח, צלקת אחת לא תגליד כל כך מהר - זאת שתזכיר לי כל יום ויום כמה הכל שברירי.

אז כן, היה לי המון מזל. לפונטו המסכן קצת פחות. אחרי שנים שאנחנו יחד, אחרי כל כך הרבה זמן שאנחנו מכירים, אחרי שהוצאתי לו את המיץ ב-MDC5 ו-6 ובאימונים - אבל תמיד דאגתי לבקר לעיתים קרובות במוסך כדי לשמור עליו, אחרי כל זה אנחנו נפרדים. כן, הערכת השמאי היתה טוטאל-לוסט, ואחרי כמעט שבועיים של התאוששות בבית, חזרתי לרדוף אחרי אוטובוסים.

ולכל מי שהולך להטיף - באמת שאין צורך. ברור לי שנהג יותר מיומן אולי היה מצליח להשתלט על הרכב ולהמנע מהתאונה, או אולי אפילו לזהות בזמן מה היה שונה הפעם. אולי בעצם לא. מה זה משנה עכשיו. לקחתי קורסים בעבר, ואני אמשיך לעשות זאת. קצת יותר מעשור שאני רק שומע על הסטטיסטיקה, עכשיו אני חלק ממנה. לפחות אני חי.

ולמה בעצם אני מספר את כל זה?

קצת כדי לפרוק, קצת כדי לשתף. קצת כדי לעדכן את אלו המכירים אותי פה (ולהסביר לאן נעלמתי). קצת גם כדי להזכיר לכולנו כמה החיים שבריריים.

וכמובן, שגם כדי לחזור לשגרה. אוטוטו נתחיל "להציק" בפורום ייעוץ...

אז יום טוב לכולם, גמר חתימה טובה, ותנהגו בזהירות.

ניר

פורסם

באמת שהעיקר שאתה בריא ושלם ניר.

לך תדע, אולי זה היה נגמר אחרת אם לא היית עושה את מה שלימדו אותך, ואת מה שהתאמנת עליו.

רק בריאות !

!AWDSOME

פורסם

עזוב אותך משטויות ניר. שילך האוטו קיבינמט , העיקר שאתה עם כל האיברים בשלמותם.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

הכי חשוב שאתה בסדר,באמת יש לך מזל וטוב שאתה משתף את הפורום,יש הרבה נהגים חדשים ולא רק הם שעדיין לא יודעים כביש רטוב מה הוא ולא מעריכים את הסיכון כראוי.

תמשיך לקחת קורסי נהיגה כי זה אחד הדברים שהצילו אותך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לא חבל על האוטו? נו באמת!...

סתם. אין פה ממש מקום להטיף, נשמע כאילו פעלת הכי טוב שרק יכולת, ומזלך (וגם מזלנו) שאתה חי ושלם.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

מזכיר לי מקרה דומה בגשם ראשון לפני כמה שנים

נסעתי לי על לא יותר מ 20 קמ"ש ביציאה מכיכר , שבמקום שהרכב יכנס לפנייה , הוא פשוט המשיך ישר

לתוך אי תנועה , זה היה ביונדאי אקסנט של חבר , שעלתה על פסי מעבר חצייה ומסתבר היה שעם צמיגים לא הכי תקינים שיש.

שמח שיצאת בשלום

רכב אפשר להחליף , חלקים בגוף [עדיין] לא :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

גם לי זה מזכיר מקרה כלשהו.

היו לי על הסרן הקדמי אז (חורף שעבר- גשם ראשון) זבל של צמיגים, זבל סיני שכמעט עלה לי ביוקר.

נסעתי בירידה תלולה בהילוך שלישי על 60 קמ"ש.

לפני המתינו טור שלם של מכוניות בגלל רמזור אדום. לחצתי בעדינות על הבלמים כדי להאט ובאופן מיידי הגלגלים הקדמיים ננעלו והרכב התחיל להחליק. לחצתי על הבלמים בכל הכוח כדי לעצור את האוטו אך האוטו התחיל לצבור יותר תאוצה.

כצעד אחרון הרמתי את בלם היד, הגלגלים האחוריים גם הם ננעלו אך היתה אחיזה שלהם בכביש והרכב נעצר ס"מ אחד מרכב מרצדס מסחרי.

פורסם
השם ייקום דמה !
השם? לא קוראים לו ברוך? אז למה כל הזמן אנשים אומרים "ברוך השם, ברוך השם"?

נ.ב.

שמח שיצאת בלי פגיעות חמורות בנפש, אגב לידע כללי, לא עדיף במקרה כזה ללחוץ על הגז כדי להחזיר משקל אחורה ולתת קצת אחיזה לגלגלים האחוריים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דבר דומה קרה גם לי... נסעתי בכביש, שתמיד אני נוסע בו, במהירות סבירה, מאחורי רכבים, במרחק של כ 100-200 מטר, הכביש מיתעקל במין S עדינה, לא משהו מטריד שצריך להוריד את המהירות בגללו, ממש, כמעט ישר לגמרי. לפתע אני מרגיש כאילו צמיג אחורי מפוצץ, האוטו מתחיל ליזרוק את התוסיק שלו לכיוון הנסיעה, היגוי לצד השני ורפיה מהגז, היגוי לצד שני עם טיפה גז, הורדת הילוך ו...

אחרי כמה "פליקלקים" כאילו האוטו היתיצב, בראש אני רואה את עצמי נימרח על איזה עצם נייח.

עצרתי את האוטו בשולי הדרך מיד כדי ליבדוק מה באמת קרה. כל הצמיגים תקינים לחלוטין, הכל במקום, רכבים שעברו במקום המשיכו בנסיעה תקינה! יש לציין כי אני מסעתי באותה מהירות שהן נסעו, ואפילו יותר לאט.

מאותם מיקרים שממש לא ברור למה זה קרה... (אני יודע למה זה קרה, כי גם את אותו אזור השקו בצורה מאותגרת, אבל זה לא מסביר את זה שלרכבים אחרי זה לא קרה)

הרכב היה גם פונטו...;) אולי לפונטו יש משהו נגד כבישים בצורת S שרטובים מהשקיה ...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

וואי, מצער לשמוע.

העיקר שאתה בסדר. תראה את הצד החיובי בעניין, עכשיו אתה יכול לקנות אוטו אמיתי :wink:.

אני מקווה שזה לא בגלל עודף אימונים שעשית בחודש שיש לך את הפאלקנים כי האמת, אני לא כל-כך רואה מצב שהצלחת להביא אותם למצב בעייתי בתקופה קצרה כל-כך.

shellcase, אתה מדבר כבר על השלב שהתחילה זריקה אבל הוא התחיל מתת-היגוי והדברים האלה קורים מאוד מהר. אגב, יישור של ההגה במצב הראשוני (תת-היגוי) היה גם תורם להחזרת האחיזה לקדמיים וגם מוריד את הסיכוי לזריקת הזנב ברגע שהאחיזה חוזרת.

זה לא במסגרת של הטפה או לימוד, אני מניח שאתה כבר יודע את הדברים האלה, סתם הערה כללית. אני יודע שלשפוך תיאוריה באינטרנט זה מאוד קל וליישם במקרה חירום אמיתי זה הרבה יותר קשה, מניסיון :neutral: .

בהצלחה במציאת הרכב הבא.

ניר

פורסם

לפאלקנים יש בעייה ברורה בעלייה ראשונית על משטח רטוב לאחר נסיעה על יבש.

לא יודע םא זה הגורם לתאונה או כל גורם אחר, אני בטוח מההיכרות איתך שנסעת בהתאם ליכולת שלך, ומשתתף בצערך על המכונית.

הכי חשוב שאתה בסדר, כי בסופו של דבר, אמנם זו מכונית (ואני האחרון שאזלזל, פעם אחרונה שקרה לי משוה לאוטו בכיתי כמו ילדה קטנה יום שלם)... אבל אתה חשוב יותר.

בברכה, ופה בשבילך לכל דבר, כמו תמיד.

מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...