Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום זה הרכב הראשון שלי שהוא אספנות, עכשיו הרכב הוא שנת 72 ורשום כאספנות, מה זה אומר בעצם?

דבר שני הרכב הוא קבריולה ,הבנתי שאין הרבה כאלה בארץ, זה אומר שלא יהיו חלקי חילוף?

הרכב בלי טסט חצי שנה כבר, זה יעלה הרבה להחזיר אותו לכביש.?

פורסם

אין בעיה להשיג חלקים לחיפושית

בדוק מה המצב בניירות יכול להיות שצריך להעביר את הרכב דרך מעבדה מוסמכת וזה קצת סיפור

בהצלחה

פורסם

אם הרכב רשום בניירות כאספנות כל מה שצריך זה לקחת את הרכב למוסך ולהוציא טופס רכב מיושן , לשלם אגרה חצי שנתית ( בסביבות 150ש"ח ) ולנסוע לטסט .

מומלץ לקחת ממשרד הרישוי אישור תנועה ל48 שעות ( כ 50 ש"ח ) כדי להמנע מדו"ח .

שיהיה בהצלחה !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• אחראי פורום
פורסם
נ.ב

תבדוק שרשום ברישיון "מרכב פתוח" יש הרבה שפתחו לבד חיפושיות

ואז לא ניתן להעביר טסט

נכון! במו עיניי ראיתי אחת באיזור המרכז, אפשר להבחין די בקלות.

אגב, חוץ מהדלתות והשמשה הקדמית, שאר החלקים זהים לחיפושית רגילה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש עוד כמה הבדלים , למשל בלוח שעונים ובמתגים השונים , החלקים המכאניים זהים כמובן .

חיפושית פתוחה מקורית עולה לא זול ,אבל זה אחלה רכב אספנות , בכל המובנים .

פורסם

לא מדוייק.

כל החלונות שונים, מנגנוני הרמת החלונות שונים, כל הגומיות (דלתות,איטום גג וכו) שונות, מושב אחורי שונה ועוד מספר אביזרים כגון מראה פנימית ותאורה פנימית ייחודיים, סוככי שמש וכו.

וזה חוץ מעוד בערך 100 ק"ג של חיזוקים במרכב על מנת לחפות על העדר הגג שהינו חלק נושא עומס במבנה.

אז נכון, המנוע, הגיר, והכנפיים אותו הדבר...

בברכת שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

אם הכוונה לחיפושית ירוקה - מדובר בשלדה משנת 1960 עבור חיפושית-קבריולט מקורית, אך הבודי היה רקוב לגמרי והוחלף באחר משנות ה-70. הבודי הנוכחי נוסר על-מנת לנצל את המרכב הפתוח שכאמור נהפך לפרצה בחוק כי הרכב כמובן שאינו עומד בתקן המרכב הפתוח.

הרכב שאני מתייחס אליו מוצע למכירה.

שאלה שמסקרנת אותי:

האם שוויו של הרכב הנ"ל מסתכם ברשיונות שישמשו לבניית באגי חוקי, כביכול, לכביש, או שמא אמור להיכתב מפורשות ברשיונות "באגי - מרכב פתוח" בכדי להשמישו לכזה?

פורסם
אם הכוונה לחיפושית ירוקה - מדובר בשלדה משנת 1960 עבור חיפושית-קבריולט מקורית, אך הבודי היה רקוב לגמרי והוחלף באחר משנות ה-70. הבודי הנוכחי נוסר על-מנת לנצל את המרכב הפתוח שכאמור נהפך לפרצה בחוק כי הרכב כמובן שאינו עומד בתקן המרכב הפתוח.

הרכב שאני מתייחס אליו מוצע למכירה.

לפותח השרשור, אם לא הבנת את הרמז הדק ש"חולה הגה" רשם, קרא שוב את ציטוט.

שלא תגיד שלא הוזהרת.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

מרמורק,

בכל זאת נשאר כיתוב היצרן והדגם (פולקסוואגן חיפושית) ברשיונות, לצד נפח המנוע התקני ולצד מידות הצמיגים והג'אנטים התקניות.

אם כך, כיצד בכל זאת ניתן להחליף את הבודי המקורי באמבטיית-פיברגלאס, לשבח את הסמ"ק במנוע ולשים ג'אנטים של ג'יפ עם צמיגי-בלון שיביישו שברולט קורבט ממוצעת?

אני מכיר זאת כשינוי-מבנה שבינתיים לא קיים במסגרת החוקים של משרד הרישוי, וזוהי עובדה שהבאגי'ז נעים עם רשיון תקף.

עוד?

בימי מפגשי מועדון-החמש ברמת-גן היו מגיעים באגי'ז בכל מיני צורות.

כאשר אחד החנה בסמוך לחיפושית רגילה, הבאגי היה קצר ממנה באופן משמעותי.

האם הפרצה ניתנת לניצול גם עבור ניסור השאסי וקיצורו?

תקנו אותי אם אני טועה כי אני לא מבין בנושא החוקיות, אך בהחלט מסקרן אותי לדעת כיצד נוצרה פרצה רחבה שכזו בחוק.

כמובן שאין כוונה בשאלה לנושא ההגדרה "רכב-שדה" (שזה דיי מובן, אף על פי שלא מובן לי כיצד חיפושית זכתה להגדרה הזאת...) או לרצון לקבל תשובה הנוגעת לשוחד.

אני מעוניין לדעת כיצד חיפושיות תמימות נשחטו אי-שם בשנות ה-70 (או מוקדם יותר) והועלו לכביש כרכבי-חוף פתוחים לגמרי.

פורסם

אני ראיתי 2 רשיונות רכב של באגיוות למכירה ובשניהם היה כתוב במפורש "פולקסווגאן דגם באגי".

בשנות 70 המוקדמות היה אישור לכמה סדנאות בארץ להפוך חיפושיות רגילות לבאגיז ולהעביר אותם תקינה, לכן רוב הבאגיות הן משנתון 70 ומטה.

הבאגי בארץ מופיעות בכמה סוגים

1 מרכב פתוח

2 רכב שדה

לא יצא לי לראות כיתוב "באגי"

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

לא רק בשנות ה70. עד לאחרונה סדנא מסויימת באזור השרון שהתמחתה בפיברגלאס היתה עושה הסבות כאלה. ודואגת לרישום ברשיון. למרבה הצער, גם במשרד הרישוי, כנראה, מעטפה שמנמנה עם מזומנים יכולה לעשות פלאים...

אבל להבנתי, החיפושית עליה נשאל היא חיפושית ולא באגי, עם רשיונות של פתוחה, אבל בודי של סגורה שעבר הסבה לפתוח, במקום הבודי הפתוח המקורי שהיה שם.

אסף.

• תוכן חדש...