Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בקרוב אשלח את הרכב לפחחות וצבע. אני רוצה לעשות את זה כמו שצריך ולגמור עם זה לתמיד. אני לא הולך למכור את האוטו הזה, והולך לשפוך עליו לא מעט כסף בעתיד. לכן אני מעוניין להתחיל עם שלדה כמה שיותר נקיה, ככה שלא אצטרך לפרק את כולו שוב בעוד 10 שנים (בתקווה שלעולם לא). למיטב הבנתי עבודה זו, בצורה היסודית ביותר, תעשה באופן הבא:

1. פירוק כל החלקים עד לרמת השלדה (זה אני יודע לעשות לבד).

2. הסרת חלודה, תיקון עם חומר פחחים במקומות הדרושים, החלפה לפנלים חדשים במידת הצורך.

3. התזת חול להסרת צבע וחלודה שטחית.

4. צביעה בצבע בסיס על המתכת החשופה.

5. צביעה בצבע הרצוי, במספר שכבות, על צבע הבסיס.

6. שכבת הגנה כלשהי.

7. הרכבה (זה גם אני יודע לבד).

איפשהו פה גם יש משהו עם חומצה ועם זפת ומשהו עם תנור.

כפי שניתן לראות אני בן נאמן למשפחתי. אני לא יודע לעשות שום סוג של עבודה, יודע לפרק, וחושב שיודע להרכיב. בחיפוש לא מצאתי כלום אז יש לי לא מעט שאלות:

1. מהם השלבים שפספסתי? מה חומצה ומה תנור? יש שלבים אחרים שהם חלק ממה שנקרא 'שיפוץ יסודי'?

2. מה לשאול כשניגשים לקבל הצעת מחיר? איך אזהה מראש עבודה טובה או גרועה? יש פרמטרים קבועים שמעידים על איכות העבודה, (כמו למשל "אני משתמש בצבע פוליקרבונטי DX-4339 דוחה צואת עופות" או "אני מטביל את האוטו בבריכה ענקית של צבע") או שהכל תלוי במוניטין של הפחח/צבע שאיתו עובדים?

3. אומרים תמיד שיש צביעה של 1,000 ש"ח ויש צביעה של 20,000 ש"ח. אני חושב שיש צביעה של 1,000 ש"ח שתעלה 20,000 ללקוח אשכנזי ורדרד כמוני, ויש צביעה של 20,000 שתעלה 30,000 לאשכנזי ורדרד כמוני. איך אדע שהמחיר לא מופקע?

4. בפורומים בחו"ל אוהבים חלקים (מתלים וכו') שהם powder coated. מה זה אומר בעברית? אני צריך את זה?

5. האם כדאי לי להשיג את החומרים בעצמי או לתת לאנשי המקצוע לעשות הכל בעצמם?

6. המלצות לאנשי מקצוע יתקבלו בברכה.

7. גם כסף, אם יש.

8. כדי לסיים במספר זוגי.

תודה רבה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
3. אומרים תמיד שיש צביעה של 1,000 ש"ח ויש צביעה של 20,000 ש"ח. אני חושב שיש צביעה של 1,000 ש"ח שתעלה 20,000 ללקוח אשכנזי ורדרד כמוני, ויש צביעה של 20,000 שתעלה 30,000 לאשכנזי ורדרד כמוני. איך אדע שהמחיר לא מופקע?

אני רק יכול לומר לך שאם תהיה קצת תקיף (אבל ממש קצת), תעמוד על שלך ותמנע מלחלק מילות נימוסין כלפי אנשים שלא מכירים אותן, הסבירות ש"ישחילו" אותך במחיר תקטן כמה עשרות מונים.

לדוגמא: באת לקבל הצעת מחיר, והפחח מעכב אותך במשך שעה עד שהוא מתייחס אליך למרות שתיאמת איתו שתגיע בשעה ככה וככה - עם פחח כזה אסור לעגל פינות ולדבר איתו ב"תודה" ו"בבקשה" מאחר וזה פותח פתח לעוד "תקלות" מצידו. ואם ממש אפשר - אז להפוך למוהל ו"לחתוך". שירות לקוחות לא פחות חשוב מטיב העבודה.

לאחרונה אני מסתובב בפחחיות לקבל הצעות מחיר ולסגור על שלבי עבודה (מה שאני מתכנן לא יסתיים רק בפחחות וצבע אלא גם בחיתוכים לפנסי ערפל, מיקום חדש של אנטנה בגג ועוד) ויוצא לי להתקל בסוגים שונים של בעלי מקצוע וכבר יצא לי לברוח תוך כדי סגירת הצעת מחיר לאחר שראיתי איך הם מדברים עם לקוחות בטלפון.

שיהיה בהצלחה!

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

מצטרף לשאלות של פותח השרשור.

גם אני רוצה בקרוב (הלא רחוק, אני מקווה) להכניס את הפיז'ו לפחחות, ואני לא יודע מה להגיד לפחח ואיך לפקח על העבודה שלו, ויותר חשוב, איך לדעת שבעוד שנה, שנתיים, שלוש, אני לא אצטרך להתחיל את התהליך מחדש בגלל חוסר מקצועיות.

איך מסירים צבע ישן, חלודה וזפת (ניקוי חול או שריפה או מלטשת)?

איזה חומר מקשר צריך למרוח על הפח לפני הצביעה, שכמובן ימנע גם רקבונות עתידיים?

כמה שכבות של צבע? כמה שכבות של לקה?

אילו סוגי צבעים יש? מה האיכות שלהם?

איך לצבוע פלסטיק וגומי?

ועוד...

החיפוש לא העלה תוצאות מיוחדות ואני יודע שיש פה אנשים עם הרבה נסיון בשיפוץ, נסיון בפחחות ונסיון במתכות, לכן אודה (וגם פותח השרשור כמובן יודה :wink:) לכל מי שיכול לשפוך אור על הנושא.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

• תוכן חדש...