Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדינות שמסביבנו כבר שנים מתקיימות תחרויות ראלי בינ"ל תחת חסות ה-FIA , מירוצי ראלי רציניים שנהגים ישראליים דוגמת יובל מלמד , נדב דותן , דני לוי וראם סמואל (ואם שכחתי מישהו , סליחה) לקחו בהם חלק .

עד לפני כשנתיים סיקרתי את האליפות הנפלאה הזו בצורה שוטפת , תוך קשר הדוק עם מארגני המירוצים וצוותים המשתתפים בהם (כולל ממדינות שאין לנו ממש קשר איתם ) והשאיפה שלי (תשאלו את נדב...) היא להשתתף בראלי ירדן בעתיד .

במהלך כל השנים של האליפות הזו , תמיד שלט בה נהג דומיננטי יחיד - סעיד אל חאג'רי מקאטאר , מוחמד בין-סולאיים מ-UAE ועכשיו נאסר אל עטייה , שמתחרה גם באליפות העולם בראלי ל-PWRC עם אימפרזה חדשה .

אנסה במהלך העונה לסקר מעט מהאליפות הזו , ואולי ביום מין הימים נזכה לראלי כזה , במסגרת האליפות גם אצלנו .

בעבר ניסו לקיים ראלי כזה , דרך הרשות הפלשתינאית באיזורנו , אבל הרעיון נפל...( דני , תקן אותי אם אני טועה ) .

עונת 2006 החלה בראלי UAE והוכרעה שלא בצורה אופיינית , בהפרש קטן יחסית , עם נצחונו של אל-עטייה מקאטאר , לפני חאליד אל-קאסימי .

חשוב לזכור שמדובר בראלי שנערך במדבריות , תנאים קשים לרכב ולניווט בו ונדב דותן אמר לי פעם שהכל שם סביב "התחמון" והקיצורים...

נציגי ה-FIA מפקחים על מירוצי הראלי במדבריות הללו בשנים האחרונות ולו רק בגלל שכל מירוצי הראלי הללו רוצים להיכלל ב-WRC בעתיד .

58276627.MER002.jpg

הראלי השני נערך בקאטאר , בפברואר ושוב , כן , שוב אל-עטייה ניצח עם האימפרזה טורבו החדשה שלו .

אל תשכחו שהכסף מאד משחק תפקיד בראלי במזרח התיכון וכמעט כל שנה המתחרים שם מחליפים מכוניות , לפחות המובילים שבהם .

58278070.MER014.jpg

הראלי השלישי בסדרה נערך בעומאן ובחסות הבנק הלאומי שלהם , בנק מוסקט .

תארו לעצמכם ראלי בישראל בחסות בנק פועלים או לאומי , זה ממ שלא חשוב , חשוב לזכור את התקציב .

כל ראלי במרח התיכון נערך בחסות ובתמיכת הרשויות , וכמעט תמיד נציג מהשלטון נמצא בקו הזינוק והסיום כחלק מהחגיגה .

בראלי עומאו ניצח...כמה מפתיע...נאסר אל-עטייה שוב .

אז נכון שזה קצת מתסכל להתחרות כמעט תמיד על המקום השני , אבל מצד שני אולי זה נותן עניין לנסות ולהדיח אותו...ללא הצלחה .

58272796.Flyhigh.jpg

אליפות המזרח התיכון ממשיכה ועוברת הסוריה , ירדן , לבנון , קפריסין ודובאי בסוף העונה .

יש שמועות שיהיה נציג ישראלי בירדן השנה ובראלי טרודוס בקפריסין השיג בעבר רמי שוכטוביץ שלנו מקום שני כללי !!!

58281240.MER023.jpg

הראלי המיוחד של השנה נמצא בלבנון !!!

ראלי אספלט מהיר בהרי לבנון , מצפון לביירות .

אגב - ראלי ירדן עובר בסמוך לים המלח .

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

יפה !!!

דובי, אני לא מכיר את המדינות שהזכרת, האם הן אמורות להיות מפותחות מאיתנו ועם חוקי ספורט ותקנונים מלאים ? ואפילו עם ספונסרים שכבר גילו את הפוטנציאל ?

כי אם כך, כנראה העיתונות ה"סובייטית" שלנו מציגה אותן באור שונה של נחשלות ופיגור ...

טוב, יש לנו רק לאן להתקדם, אפילו בשכנתינו הרשות של מוחמד אבו-טיר כבר היה ראלי ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אליפות המזרח התיכון בראלי הינה אליפות רשמית של ה-FIA מתחילת דרכה ובתמיכה מלאה שלה , גם בגלל סיבות פוליטיות...

מאז ומעולם היו שופטים מה-FIA , בדרך כלל בריטיים , מפקחים על מירוצי הראלי הללו .

בכל המדינות שבהם מתקיימת האליפות ישנה פעילות של ספורט מוטורי פעילה וענפה .

כל המירוצים שם הם תחת תקנונים מוסדרים וכמובן שבתמיכת ספונסרים רציניים ביותר .

עד כמה האליפות משמעותית , לדוגמא את הפורד פוקוס WRC הראשונה מחוץ לקבוצת פורד ב-2001 קיבל מוחמד בין-סולאיים בכדי להתחרות באליפות הזו .

ראלי לבנון מושך אליו מדי שנה נהגים מחוץ למזה"ת - סולברג היה שם וגם ארמין שוורץ .

ראלי דובאי , בדצמבר , בגלל מזג האויר והתאריך מושך הרבה נהגים בריטייים לאיזור .

ראלי ירדן בדרך כלל כולל נציג ממשפחת המלוכה כנהג באחת המכוניות .

המלך חוסיין השתתף וכך גם בנו עבדללה - תשאל את יובל מלמד שהצטלם איתם שם...

לדעתי , הדרך הישראלית להכרה בין לאומית בספורט המוטורי תהיה כניסה לאליפות המזה"ת....

אגב - ניתן לראות סיקורים של מירוצי הראלי הללו במגזין הספורט המוטורי בערוץ-5 .

דובי

פורסם

דובי אני אישית מחכה לסיקורים שלך על הראלי!הולך להיות מעניין אני בטוח.

ומה הסיכוי שישראלי יתחרה בראלי לבנון , אותו נהג לא ינהג מהר בשביל מקום ראשון אלא לברוח מטילי כתף.

כמה עולה להשתתף בראלי ירדן?(ואני לא מדבר על הוצאות שותפות אלא רק דמי רישום)

אמיר

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

דובי

מה אגיד לך אתה תמיד לוחץ נכון בנקודות הרגישות בכל הקשור לספורט המוטורי

אליפות המזרח התיכון בראלי סבב ישראלי? שנתיים אני מגשש איפה שצריך, תשובה?

מכיר את השיר ששרים בנחיתות של מטוסי אל על?

שבוע טוב

מירוצי מכוניות

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סוף שבוע הקרוב , ובעוד אנחנו מתכוננים לראלי חוקי ראשון כאן , בירדן יערך הסיבוב הרביעי של אליפות המזה"ת בראלי לשנת 2006 , והפעם ארוע מיוחד שם , המארגנים שילמו 100 אלף יורו בכדי להיכלל כמועמדים להיכנס ל-WRC ל-2007 או 2008 (ואל תשכחו שהולכים להיות שינויים באליפות הראלי בקרוב ) .

pic23n.jpg

בכל מקרה , ביום חמישי זה מתחיל ומסתיים בשבת , כאשר רוב הראלי יערך באיזור ים-המלח .

18 קטעי זמן מדודים מתוכננים להם שם , בתנאים קשים ביותר .

המועמד לנצחון הוא שוב וכמעט כרגיל נאסר אל-עטייה עם האימפרזה שלו .

ירדפו אחריו האחים אל-קסימי עם צמד אימפרזות נוספות .

ניתן לעקוב אחרי הראלי כאן - www.jordanrally.com

וכאן קצת רקע על מה שעושים המארגנים לקראת הראלי - http://www.jordanrally.com/pdf/april-2006.pdf

דובי

פורסם

חברים

סוף ה-LEG הראשון בראלי ירדן , וכמה מפתיע....אל-עטייה מוביל בהפרש של 2 דקות מהמקום השני .

נאסר אל-עטייה , מקאטאר , ומי שמתחרה גם באליפות העולם בראלי , בקטגוריית ה-PRODUCTION , ניצח את כל הקטעים עד עכשיו , אבל שום דבר לא נגמר עד שהוא נגמר או עד שהגברת השמנה שרה...

נחכה למחר , LEG 2 , שוב באיזור ים-המלח .

pic12n.jpg

pic22n.jpg

ומצטער שלא מצאתי תמונות טובות יותר .

דובי

פורסם

תמיד אמרתי שאני צריך לעבור לערב הסעודית או משהו כזה... ועוד הם פרימיטיביים אעלק.

דובי, האם העובדה שנאסר מקום ראשון תמיד ובהפרשים כאלו מלמדת על כך שהוא נהג מדהים שיכול לתת פייט לסבסטיאן לוב, או על כך ששאר הנהגים שם גרועים? :)

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הדבר שזה הכי מלמד זה שיש לו הכי הרבה כסף !!!

באליפות המזה"ת מאז ומעולם הכסף דיבר , יותר מכל דבר אחר .

כל אלוף ששלט באליפות , בין אם זה בין-סולאיים או אל-עטייה כעת , נהנה מיתרון כלכלי אדיר וזה אומר בד"כ רכב שהוא המילה האחרונה בתחום .

בין-סולאיים היה הראשון והיחיד בזמנו שקיבל פוקוס WRC מחוץ לקבוצת M-SPORT הרשמית וכעת זה אל-עטייה שנוסע עם סובארו WRX 2006 חדשה .

דובי

פורסם

עוד כמה מילים על אל-עטייה...

לא רק נהג ראלי, אלא גם מתחרה אולימפי בקליעה למטרה, ונהג קרוס-קאנטרי ראלי (משתתף קבוע ובולט בדקאר ובראלי האמירויות בשנים האחרונות)

כשהכסף זורם כמו מים (או כמו נפט), אפשר להוציא אותו על "תחביבים"...

אסף.

פורסם

ראלי ירדן הסתיים היום בנצחון משכנע של נאסר אל-עטייה , עם הסובארו .

attiyah_jr_f.jpg

אל-עטייה הגדיל את יתרונו באליפות המזה"ת ל-16 נקודות .

ראלי ירדן , מבוסס סביב האיזור של ים-המלח , בצד הירדני ומועמד ל-WRC .

מארגני הראלי שילמו "כופר" של 100 אלף יורו בכדי בכלל להיכנס לקטגוריית המועמדות - יחד עם נורבגיה , אירלנד ופורטוגל .

מה הסיכוי של ירדן ? כל עוד קפריסין באליפות ירדן לא יכנסו , לדעתי וזאת מהסיבה הפשוטה שאין שום סיבה כרגע לשני מירוצים במזה"ת , מה גם שקפריסין לא פופולרית בקרב הנהגים וגם לא בקרב היצרנים שטוענים שבקפריסין אין כלל שוק רכב גדול , שמצדיק את הגעת הסבב העולמי לשם .

suhail_jr_f.jpg

בשנה הבאה אמור להיות שינוי גדול באליפות העולם , שיכלול פיצול של עונת המירוצים לשניים !!!

תהיה בהתחלה עונה מקוצרת ב-2007 שתעצר באוגוסט ולאחר פגרה תהיה עונת 2008 , שלמעשה תתחיל עמוק ב-2007 ועד לאמצע 2008 .

חלק מהשינוי יביא גם לביטול חלק ממירוצי הראלי והחלפתם באחרים ואז עשוי ראלי ירדן להיכנס לאליפות , שוב , במקום קפריסין .

farr_jr_f.jpg

דובי

פורסם

למה לריב ?

ירדן ?

קפריסין ?

אפשר, כמו בכל משא ומתן ערבי, לסגור באמצע ........... (ישראל)

כך גם ירויחו היצרנים שוק רכב גדול יותר :-P

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אל-עטייה לא נכנס (עדיין ...) ל-WRC לדעתי בגלל שהוא רוצה למצות את הענין העכשווי שיש לו .

לקבוצה רשמית יהיה לו קשה להתקבל אבל כיום , בעידן של הרבה קבוצות קטנות , קיים סיכוי סביר שהוא אכן יגיע גם לקבוצה הבכירה .

דובי

• תוכן חדש...