PDA

View Full Version : האם יהיה אפשרי לבנות ליגת פורמולה בארץ?

z-man
24/03/06, 1:19
מתוך היכרות שלי שהולכת ומתחממת עם חברה איטלקית שאחראית על בניית מכוניות פורמולה רנו,
יוצא לי לתהות, האם יהיה אפשרי פעם להרים בארץ ליגה דומה.
המכונית היא מכונית מירוץ לכל דבר, שלדת קרבון, כנפיים הניתנות לכיוונון,
משקל עצמי של פחות מ-500 ק"ג, עם מנוע וגיר של רנו, שקרובים למדי לאלו שבקליאו ספורט עם הספק של 200 כ"ס +-.
היתרון הגדול במכונית שהיא יחסית זולה להרצה, המנוע מחזיק עונה שלמה, וגם אם מתקלקל בו משהו, העלויות לא בשמים.
המחיר לחבילה הוא 45K ביורו, מה שגם לא נשמע לי אבסורדי, בהנחה שאין על הסיפור מיסים (ציוד ספורט או משהו כזה).
אז נגיד ותוך 3 עד 30 שנה יהיה בארץ מסלול מירוצים, אני אישית לא רואה את הדבר כבלתי אפשרי.
זה יכול להיות ספורט מוטורי ברמות הגבוהות ביותר ואולי יכול להצמיח דור מוטורי חדש.
אגב, ליגות מהסוג הזה רצות כבר מספר שנים באיטליה, צרפת, יפן ומדינות נוספות ומשמשות כרטיס כניסה לכשרונות לליגות הגבוהות יותר.

דובי מילר
24/03/06, 7:47
פורמולה רנו היא כיום אחת מקטגוריות הבסיס הפופולריות ביותר בעולם ומין הטובות שיש .

אין ספק שזו התחלה טובה לספורט מוטורי בריא בארצנו .
רק מה...?
איפה בדיוק נעשה מירוצים כאלו ?
בכדי לקיים ליגה כזו צריך דבר בסיסי והוא....מסלול מירוצים .
עד שלא יהיה מסלול מסודר נותר לנו רק לחלום על זה .

בתיאוריה , ניתן לקיים מירוץ מכוניות בכל שדה -תעופה , מנחת או בכבישים שיסגרו לצורך העניין .
השאלה היא מי ירים את הכפפה .

Moti - Miata R
24/03/06, 9:23
הרבה יותר בסיסי קל וזול (דגש חזק על זול) - ליגה למכוניות על בסיס סופר 7.
מחליטים על מידות גלגלים וצמיגים ודגם צמיגים שכולם מחוייבים להשתמש בהם, כללי הבטיחות הבסיסיים הנורמליים ונפח מנוע מירבי (בלי אפשרות לגדוש) של נאמר 1600 סמ"ק ויאללה לעבודה.

בסיסי, כיפי, זול בטירוף, וגם כיף לא נורמלי (כתבתי פעמיים כי זה באמת כיף לאללה :wink:).

מוטי

דובי מילר
24/03/06, 10:56
מוטי

אין ספק שסופר-7 זה החלום הרטוב של כולנו (וגם אנג'לינה ג'ולי...:wink: ) ויש ליגות נהדרות של סופר-7 לדגמיו השונים בכל רחבי תבל , כולל בני דודינו ושכנינו ממזרח השמש .
באנגליה , הרבה נהגים שאין להם כסף להתחרות בפורמולות השונות מתחילים את הדרך עם רפליקה כזו או אחרת של סופר-7 , בדרך כלל קייטרהאם או ווסטפילד ואז כאשר מוכיחים את עצמם יותר קל להם להתקדם הלאה .

דוגמא זולה לכך -

http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=11272

העניין אצלנו הוא לא עם איזה דגם להתחרות אלא איפה...
הפתרון בתור התחלה יכול להיות מאד פשוט , ואני קורא לו הפתרון השוויצרי .
בשוויץ , כמו שכולכם יודעים אין מסלול מירוצים , אבל יש אליפות פורמולה-3 , ספרינטים , HILLCLIMB וכמעט הכל . איך ?
המכוניות הן אותן מכוניות , שמתחרות על קטע כביש סגור - ספרינט או HILLCLIMB וכאשר הם רוצים מירוץ על מסלול משתמשים בשדה תעופה או שנוסעים למדינה שכנה , גרמניה או צרפת .
אצלנו , מועדון מירוצי ישראל יכול לארגן ארוע כזה , ממש כמו ארועי הראלי שהוא מארגן (וכן , אני מפרגן למועדון הזה !!! ) ואפשר גם פעם-פעמיים בשנה , בדומה לאופנועים לטוס ליוון , טורקיה בכדי לקיים מירוץ מסלול שם .

דובי

Yoni P.
25/03/06, 16:40
כרגיל, המכשול הרציני ביותר הוא הכסף...

NadavRally
25/03/06, 18:54
אפשר להתחיל ממרוצי ראלי כביש, או מרוצי קאפ מסלול עם רכבי ראלי אספלט...
להערכתי לבנות רכב עם מושב אחד, נאמר 106 ראלי סטנדרתית לחלוטין ללא שום (!) שיפורים העומדת בכל תקני הבטיחות תעלה כ25-30 אלף ש"ח...
אפשר גם ליגות עוד יותר זולות אבל זה כבר יכול לבעס...
אימפרזה טורבו שכזו (GT WRX) תעלה בסביבות ה50-60 אלף ש"ח אולי פחות (צריך לשאול את יובל)

מעט מאוד נזקים... והרבה כיף, לא צריך מיגונים לא צריך מתלים מיוחדים, אפשר להחליט שמשתמשים בצמיגי כביש ועוד ועוד...
אח"כ אפשר לעבור לכל החד מושביים למניהם

בברכה נדב

דני לוי
25/03/06, 21:29
אסור לנהוג במירוצי ראלי עפר או כביש עם צמיגים רגילים . בטיחות

דובי מילר
25/03/06, 22:24
דני

נראה לי שמה שנדב התכוון זה להתחרות על מסלול מירוצים עם צמיגי כביש רגילים , בקטגוריית קאפ , דבר שקיים באנגליה למשל - HOT-HATCH \ שם לקחו מכוניות דוגמת ה-106 , סקסו , פייסטות וכו' והן מתחרות ללא שיפורים ועם צמיגי כביש רגילים .
השינוי היחיד שעברו הוא השינוי הבטיחותי - כלוב , כסא וחגורות .
אסור אפילו להוציא כסא אחורי עד כמה שאני זוכר .

דובי

NadavRally
26/03/06, 1:09
אכן אכן...
על זה דיברתי, על מרוצי אספלט...

אגב יש מקומות בהם מותר להתחרות עם צמיגי כביש, גם על עפר, פשוט לא עושים את זה כי הזמנים קקמאיקה...

בברכה נדב

דני לוי
26/03/06, 6:22
מסלול זה סיפור אחר, הקהל מופרד מהנוהגים לחלוטין גם בימי מסלול אתה רשאי לנהוג בצמיגי כביש
רגילים.
אני התכוונתי לראלי עפר או כביש, אין סיכוי לצמיגי כביש!! ביחוד במדינתינו
הרי חברות הביטוח רק יחכו לא לפצות ולא לשלם במקרה של אירוע תאונתי.

NadavRally
26/03/06, 11:34
טוב, כמו שאמרתי, אני התכוונתי למסלול... זה ברור.
בקשר לצמיגי כביש בראלי, לא התכוונתי במדינתינו! אני גם מסכים עם האיסור הזה...
אני דיברתי על פולין, שם גם יש רשיונות דואליים לרכבי ראלי...

בברכה נדב

דני לוי
26/03/06, 11:38
נדב

אפרופו פולין, אפשר להבין איך אמא דואגת
בידידות
דני:lol:

NadavRally
26/03/06, 12:08
:agrue:
מכה מתחת לחגורה

לא לימדו אותך שאסור לערב הורים???
:2gunfire:

N.bentovim
26/03/06, 12:34
בקיצור , האופציה הרלוונטית [לא משנה שאין מסלול כרגע] היא מירוצים סדרתיים על פי קבוצות.
וגם זה .. עוד רחוק.

ואם כבר, להתחיל עם בסיס הפורמולה , אז להתחיל בסגמנט הפורמולה פורד. קלה לשליטה , לא עוצמתית במיוחד ומאתגרת לכל דבר.

דובי מילר
27/03/06, 6:15
אז למה בעצם לא פורמולה-V כמו של אריק לפטר , שהיא יותר זולה ולא פחות מהנה ותחרותית ...?

דני לוי
27/03/06, 8:50
בואו נהייה רצינים

אין מסלול כרגע , אין פורמולה!!, מה שכן בקלות אפשר לחזור לראלי קרוס קאפ
מכוניות זולות 205 נניח, או פייסטה, להגביל במירוץ "חימוש" ולתת לעמך ישראל את טעם המירוצים
כמו שהיה פעם.
מסלול כזה אפשר להכשיר מייד ובעלות זולה.
מי מרים כפפה?
אני נכון לעזור

senda
27/03/06, 10:58
איזה כפפה צריך להרים :?:

אם אתה רוצה לפתוח בליגה שכזאת באופן פשוט ומיידי הנה הדברים שצריך לעשות - ואני מוכן לעזור.

יש מנחתי מטוסים נטושים ברחבי ארצנו, אחד מהם נמצא בערד כאשר ראש המועצה תומך מאוד בספורט המוטורי ...

דבר עם ראש המועצה (ואני מוכן לעשות את זה), הוא ייתן את ברכתו ...

הפץ תקנון לרכבים שיכולים להשתתף בליגה הזאת: נגיד 205 מנוע 1.4 ללא שיפורי מנוע - הגבלה בשיפורי אחיזה.

הכן הוראות מסודרות לליגה ולו"ז.

ברגע שהכל מוכן אפשר לארגן מרוצים במסלול (כן זה יהיו מרוצי גמייקנות), מדידת זמנים, ניקוד, גביעים ואת כל הדברים שידרשו.

כל פעם ניתן לעשות מסלול שונה בקצת על מנת להגביר את ההנאה ואת האפקט.

השילוב של ליגה - תחרויות חוזרות, רכבים דומים, וחסמי כנידה זולים יכולים להפוך את העניין להצלחה גדולה.

אני מוכן לעזור בדיבור עם המועצה, הכנת מסלולים בכל מרוץ, קביעת חוקים לכל תחרות ומה שידרש בגבולות הסביר.

כל השאלה שנשארה היא כמה אנשים יהיו מוכנים להשקיע את הסכום הקטן של 20000 ש"ח לקניה של רכב ושיפוק באופן המינימלי (בולמי זעזועים, צמיגים מצויינים) וכמה עניין יהיה מטעם הציבור ...

בהמשך ניתן להרים את הפרוייקט אפילו יותר ולבצע השכרה של רכבים כאלו למשתתפים חד פעמיים ולשנות את מיקום התחרויות לפי המקומות שבהם ניתן לבצע גמייקנות.

לא מסובך מדי נכון :?:

דני לוי
27/03/06, 11:32
לא מסובך אם אני אסביר את עצמי מחדש
ליגת ראלי קרוס היא ליגת מירוצים לכל דבר ועיקר, המכוניות עם קשת ביטחון, כסאות מירוץ, חגורות
בטחון 5 נקודות, בקיצור בטיחות F.I.A (אין פשרות)
המסלול מסלול עפר כמו שהיה בזמנו באשקלון,באר שבע, עפולה, הקהל מופרד מהאירוע ע"י גדרות.
לא מסלולי טיסה נטושים ולא אספלט.
לא מכוניות שכורות, לא גימקנה (שזה תחום אחר}
מה הכפפה?
או התאגדות של אוהבי הראלי קרוס במסגרת עמותת נהגי המירוצים, או הקמת עמותה שהתקנון שלה
מדבר בפירוש על מירוצי ראלי קרוס ואנו נשמח לעזור!
תקנון?
קיים וניתן לשדרג אותו

senda
27/03/06, 11:38
טוב אז אנחנו כנראה לא בדיוק באותו התחום.

איך שאני רואה את זה, אחת הבעיות של הענף שלכם, אם יורשה לי להתבטא, היא שזה ענף למקצוענים או לעשירים.

בתור ענף שכזה, מעט הם האנשים שיכולים להצטרף - מעט יחסית צופים וחוסר כדאיות כלכלית.

שאני דיברתי על ליגות מסודרות של גמייקנות אני מדבר על ענף שנגיש לכולם, זול ופשוט וכמו שתשים לב - גם מאוד מתפשט בזמן האחרון. בארועים של קובי - הקודם והקרוב יהיו גמייקנות, ליגת ה MDC משגשגת עם המון נהגים ספורטיביים מצויינים והמון התעניינות ציבורית של נהגים מן המניין ונוער.

פשוט חשבתי שאולי כדאי להתחיל עם הקל והפשוט לפני שעוברים למסבך והיקר...

אני באופן אישי לא חי ממשכורת מינימום, עדיין לא אוכל להרשות לעצמי השתתפות כלשהיא בענפים המקצועיים, ענף כמו שאני הצעתי כן יאפשר לי השתתפות והנאה וכמוני עוד רבים אחרים.

מקווה שאצליח בעתיד הקרוב לפתח את הענף מהצד הזה ...

נראה...

בהצלחה לכולנו :-)

ניב

דני לוי
27/03/06, 12:05
סליחה?
בעיות הענף שלנו?
מעניין מדוע בכל העולם אין בעיות ענף?
גימקנה הוא ענף ספורט עממי ואני תומך בו בכל לב, אפשר בהחלט להקים ליגה כזו, בבקשה
זו צריכה להייות ליגה מסודרת עם תקנון ותקנונים, וכמו שאנו התחלנו מאפס והגענו לחוק ולפעילות.,
חוקים ותקנות, אתר מסודר, חברים בעמותה , גם אתם יכולים לעשות כך , אישית אעזור ככל שניתן
ספורט מוטורי תחרותי אינו זול אבל המושג ספורט לעשירים? יש פה איזו קנאה במשפט הזה?
מה אנו שונים מכל העולם?

שלומי
27/03/06, 12:10
או התאגדות של אוהבי הראלי קרוס במסגרת עמותת נהגי המירוצים, או הקמת עמותה שהתקנון שלה
מדבר בפירוש על מירוצי ראלי קרוס ואנו נשמח לעזור!
תקנון?
קיים וניתן לשדרג אותו
דני , יש לי רעיון.
בשביל להזניק את הסיפור הזה קדימה , אנשים רוצים לדעת מראש כמה זה יעלה להם.
בשביל שהאנשים האלה יידעו , צריך קצת להתאמץ.
אולי שווה להתאמץ ולרשום את הדברים הבסיסים שדרושים בשביל להרים רכב כזה, כלוב , בולמים , בלמים, קסדות וכיו"ב.
לבוא עם רשימת הפרטים הזו לכמה מוסכים או אנשים שמתעסקים בתחום, לבקש הצעת מחיר להסבת רכב למירוצים (לא כולל מחיר הרכב) ולהוציא "מכרז" .
אני בטוח שאם המחיר יהיה טוב ואנשים יראו שהשד לא כזה נורא , נוכל לעשות פה משהו כזה.

magician
27/03/06, 13:05

אם אתה רוצה לפתוח בליגה שכזאת באופן פשוט ומיידי הנה הדברים שצריך לעשות - ואני מוכן לעזור.
יש מנחתי מטוסים נטושים ברחבי ארצנו, אחד מהם נמצא בערד כאשר ראש המועצה תומך מאוד בספורט המוטורי ...
לא מסובך מדי נכון :?:לפני הכל צריך לבדוק את ההיענות ל"ליגה" כזאת - לא בדיבורים...רכב תואם לכללי הבטיחות וחוזר חלילה לתנאי תחרות אינו מסתכם ב 20000 ש"ח! גם אם הרכב יהייה "חד פעמי", אלא אם אתה רוצה לעשות ליגת" Crashcar":shock:...
בכל מקרה מדובר על השקעה שלא כל אחד יכול לעמוד בה ועוד יותר נכון מדובר על ספורט שהוא יקר!על פי דבריך והרצון הטוב שאתה מציג, אין לך כל נסיון בהכנת רכב המתאים לתנאי הבטיחות המינימליים בהתאמה לחוק הנהיגה הספורטיבית!
מי זה אתה? :???: ...
אתה מוכן לעזור ואתה טוען שיש מנחתים נטושים?...רוב המנחתים בארץ נראים אולי נטושים, אבל הם לא כאלו! בזמן חרום, (מתי אין כזה בארץ) המנחת הנטוש מהווה מנחת לכל דבר!
בכל אופן אם תצליח לסכם עם ראש המועצה תעדכן ואולי יהייה זה צעד קטן לקראת קיום ארוע שכזה.

ברגע שהכל מוכן אפשר לארגן מרוצים במסלול (כן זה יהיו מרוצי גימיקאנות), מדידת זמנים, ניקוד, גביעים ואת כל הדברים שידרשו.
נכון ברגע שהכל אולי יהייה מוכן, מדובר על לוגיסטיקה לפחות כמו שראם מארגן (כולל ג'ימיקאנות) !
אגב ג'ימקאנה, אין לערבב חלב עם בשר, הדרישות מבחינה בטיחותית לא חמורות כמו בראלי, פורמולה למיניהן.
אין צורך לשנות את הסטטוס של הרכב וכל דכפין שיש לו רשיון "רגיל" אם הוא רוצה, יכול להתחרות.

כל השאלה שנשארה היא כמה אנשים יהיו מוכנים להשקיע את הסכום הקטן של 20000 ש"ח לקניה של רכב ושיפוק באופן המינימלי (בולמי זעזועים, צמיגים מצויינים) וכמה עניין יהיה מטעם הציבור ...
??????? ראה הארה לגבי העלות.

בהמשך ניתן להרים את הפרוייקט אפילו יותר ולבצע השכרה של רכבים כאלו למשתתפים חד פעמיים ולשנות את מיקום התחרויות לפי המקומות שבהם ניתן לבצע גמייקנות.
צריך יזמים=כסף, הרבה כסף, אתה מכיר כאלו, רואה אותם בסביבה?...

מריוס
עורך האתר למכוניות ספורט בישראל
www.carinfocus.com (http://www.carinfocus.com/)

דני לוי
27/03/06, 13:28
כדי לדעת מה העלויות המינימליות יש לשאול את יבואני ציוד המירוצים למיטב ידיעתי יש את "ספרקו"

יובל מלמד ואת PITSSTOP בת"א, נדמה לי שגם "אספיר" בתמונה, ההצעה צריכה לכלול בנוסף לקניית
הרכב כאמור:
כלוב התהפכות תקן FIA בלבד.
כסא מירוץ (בראלי קרוס אין נהג משנה)
סט רצועות בטיחות "3 תקן FIA
קסדת מירוץ תקן NATIONAL עם גרב ראש, או RED LABEL (ללא גרב)
חליפת מירוץ חסינת אש
כפפות נומקס
נעליים גבוהות רצוי NOMEX
ברכב!
מנגנון ניתוק מתח ודלק כולל כיבוי חיצוני
מטף 2.5 ק"ג
בולמי זעזועים חופשי
צמיגים חופשי.
נותר רק לבחור את סוג הרכב וכמובן מינימום של 5 מכוניות זהות שיהוו "קאפ"
דני

senda
27/03/06, 14:30
אני רואה שעוררתי עלי כמה אנשים.

אז קודם כל טעיתי, אני פרשתי שהכוונה לחתרויות עם רכבים זהים במסלול כמשהו דומה לגמייקנה, רכבים כמעט סטנדרטיים וזהים. באופן כזה השימוש ב רכב נורמלי עם כביש סלול אינו מסוכן וכמו שצויין הינו עממי למדי.

בקשר למריוס - ברגע שאני מדבר על רכבים סטנדרטיים שניתן להשיג בזול ולא צריך לשפר ולהתאים כמו רכבי הראלי אז העלויות יורדות פלאים, 205 יכולה לעלות 10000 כמו כלום ועם הגבלת שיפורים העלות הנוספת לא תהיה גדולה בהרבה. מרוץ פעם בחודש במנחת על כביש סלול לא צורכת שיפוצים ושיפורים כמו רכבי ראלי.
הלוגיסטיקה אכן צריכה להיות כמו שיש במסלולים. בדיוק אותו הרעיון רק בצורה קצת שונה.
מנחתים נטושים אכן יש וכל עוד אין מלחמה הם ישארו נטושים.
ראש המועצה שותף לרעיון של פיתוח ספורט מוטורי בערד, כבר דיברתי איתו וחברים ותאמנו עימו מספר פעמים שבהם הגענו לביצוע תחרות פרטית. בכל פעם שכזאת הגיע ראש המועצה לברך ולומר שלום.
כאמור שוב, ליגה כזאת לא דורשת הרבה אירגון וכסף. מספיק עלות מינימלית להשתתפות לכיסוי שכר של מספר מרשלים מצומצם וגביעים. לכם היזמות היא פחות חשובה.

דני, אין שום קנאה במשפט. אני מאוד שמח על כל נהג ראלי מארצנו ועל כל מי שידו משגת להשתתף. הייתי רוצה שיהיה בידי את הממון להעמיד רכב ונלסוע בו להנאתי אבל הכסף שלי הולך לתחומים אחרים ואני מרוצה מכך. אני ממש רוצה שתצליחו.

מה שכן זה שהעלות של הענף מבריחה חלק מהאנשים שכן מתעניינים בספורט מוטורי, אבל אנשים שאין להם תקציב של עשרות אלפי שקלים. כיוון שאנחנו מדינה עם מחירי רכב והוצאות רכב גבוהות מאוד יחסית לעלויות בארצות אחרות אנחנו סובלים יתר על המידה. במחיר שאתה יכול לקנות רכב ישן בארופה אתה יכול לקנות רביעיית גאנטים ללא צמיגים בארץ ...

קיצור לא התכוונתי לערבב בין כמה תחומים ואני מתנצל.

אני מקווה שבעקבות ההתעוררות שיש באחורנה בביצוע תחרויות וגמייקנות בארץ אולי באמת תתפתח פה תרבות חיובית ויעילה. תרבות שאני בהחלט ארצה להיות שותף פעיל בא.

סך הל אני מאחל לכולנו המון המון בהצלחה, במיוחד לכם שהשקעתם המון דם יזע ודמעות להשיג את חוק הספורט המוטורי. אני מקווה שבזכותכם כולנו נהנה :-)

בחברות :-)

RoyCo
27/03/06, 14:49
ניב,
תן לתקנות המשלימות של החוק להגיע למצב שלם
ברגע שזה יקרה- יהיה לך שלד שעליו תוכל לבסס תקנונים לתחרויות כביש.
שבתוכם יוחלט על איזה קטגוריות ואיזה סוגי רכבים ישתתפו .
לגבי בטיחות דני אמר וצדק- התקנון של הFIA לא משאיר שום ספקות כך שאני מאמין שהמכוניות של הראלי קרוס והמכוניות שאתה מדבר עליהם יהיו זהות בכל מה שנוגע לבטיחות.
לגבי מסלול-זו הבעיה המרכזית כי אם אני לא טועה מה שהולך לקום באחת הערים הראשיות של ישראל יהיה מסלול עפר ולא אספלט-אבל: אם יתעורר הצורך ויהיה ביקוש- אין מניעה לעשות אחד לאספלט.
אבל בואו ניתן לדברים לקרום עור וגידים ואח"כ נשב ונדבר על חלומות ופורמולה 1...:)
בקשר לארגון המירוץ ומרשלים- מועדון מירוצי ישראל כמו שכבר נאמר פה כבר ערוך ומוכן לאירועים כאלה-כמו גם לאירועים במסלולים סגורים.

רוי

magician
27/03/06, 15:21

הפץ תקנון לרכבים שיכולים להשתתף בליגה הזאת: נגיד 205 מנוע 1.4 ללא שיפורי מנוע - הגבלה בשיפורי אחיזה.

הכן הוראות מסודרות לליגה ולו"ז.

ברגע שהכל מוכן אפשר לארגן מרוצים במסלול (כן זה יהיו מרוצי גמייקנות), מדידת זמנים, ניקוד, גביעים ואת כל הדברים שידרשו.
כל פעם ניתן לעשות מסלול שונה בקצת על מנת להגביר את ההנאה ואת האפקט.
השילוב של ליגה - תחרויות חוזרות, רכבים דומים, וחסמי כנידה זולים יכולים להפוך את העניין להצלחה גדולה.
לא מסובך מדי נכון :?:מה מונע בעדך לארגן ג'ימיקאנות?
*אתה מעיד שכבר התקיימו בערד תחרויות ג'ימיקאנה.
*מדידת זמנים - זאת לא בעייה
*תקנון זו בעייה קטנה מאד.
אתה טוען להצלחה וזאת חשיבה חיובית:-)
וכאן "האליה וקוץ בה" :
*המיקום (בערד)...
*הגבלה לדגם רכב -מוצע אולי לנפחי מנוע, כדי לאפשר לכמה שיותר משתתפים...
*נותני חסות לצורך ה"פלפל והמלח" לתחרות...
*שופטים ללא חת, :wink: ללא אינטרסים, מביני התחום המוטורי, ללא מטרת שכר(כסף)!
ואחרון חביב: מתנדבים ומשתתפים ...
ואם רוצים לדקדק, אז חייבים למצוא הסדר ביטוחי לתחרות שכזו'.
אגב המגבלות הטכניות והבטיחותיות של F.I.A אינן קובעות במקרה של תחרויות גימיקאנה.

בהצלחה!

דובי מילר
27/03/06, 15:53
ואם כבר ליגה זולה - "קאפ" וכו' מדוע בעצם לא להכין את המכוניות הללו לראלי...?

להתחרות במסגרת של קטגורייה נפרדת בראלי ?
הרי ראלי-קרוס זה גם מגע בין המכוניות , מה שאומר נזקים ופחחות ומי כמו החבר'ה הותיקים פה , בוגרי אשקלון מכירים...

דני לוי
27/03/06, 15:56
עם כל האהדה והפרגון לכל מי שחושב שיודע לארגן, כל אירוע מוטורי תחרותי חוקי שיתקיים בעתיד יהיה מגובה
ע"י מומחים מחו"ל שיבואו במיוחד לתמוך וולייעץ מנסיונם לפחות בתקופה הראשונה ,על מנת להטמיע את
החוקים,הבטיחות,כפי שנהוג בעולם.
כך עשינו בעבר ,כך נעשה בעתיד. עד שניצור תמהיל נכון של בעלי מקצוע בתחום.
ואכן האימונים שאנו עורכים כרגע בתחום המכוניות, האופנועים,הטרקטורונים, רק עוזרים להבליט
את ה"טעון שיפור".

דני לוי
27/03/06, 16:04
דובי

מכוניות ראלי קרוס אינן יכולות להתחרות בראלי מהמון סיבות ,למשל?
תקציב,לוגיסטיקה,הומולוגצייה, פרסום,
איזה ספונסר רציני יהיה מוכן לתקצב פורד פייסטה משנות השמונים בראלי?
אני מדבר על ראליקרוס עממי ,זול, נפחי מנוע צנועים, ללא השקעות מטורפות, אלה מכוניות שלא יחזיקו
מעמד אפילו סטייג אחד בראלי.
אבל שהן יעמדו בשורת זינוק אחת ויזנקו לתוך ישורת? האדרנלין? בשמיים!!
זוכר? אשקלון?:shock:

magician
27/03/06, 16:48
:idea:שאלה מיועדת לדני לוי

שלום דני,
האם הוסדר נושא הביטוח :חובה, רכב, צופים, בתחרויות שבמסגרת חוק הספורט המוטורי?

מריוס

דני לוי
27/03/06, 17:55
מריוס שלום!
הליך הבטוח כרגע בבדיקה ובבחינה ע"י ההתאחדות וחברות הביטוח מצד אחד ורשות הספורט (הגוף הסטטוטורי)
והממונה על הביטוחים במשרד האוצר מאידך.
נושא קטעי הקישור בראלי אינו מסובך ,שם יחול הבטוח הרגיל של הרכב, נושא צד שלישי קרי צופים,
אנו מביאים כרגע דוגמאות של פוליסות הנהוגות ברחבי מדינות אירופה.
נושא ביטוח נהגי המירוצים יקבע כנראה עם סיום התקנות, ולכן אנחנו (עמותת נהגי המירוצים) כה
רגישים לנושא הבטיחות בזמן ה"דימדומים" (עד שהחוק יכנס לתוקף) ודורשים מכל מארגן אימון תנאי
בטיחות מחמירים מאד.
דני

דובי מילר
27/03/06, 18:20
דני

הכוונה שלי היא שאם מחפשים ספורט מוטורי שיהיה זול , ראלי-קרוס יהיה כזה ברמת הכנת המכונית אבל ברגע שיחלו המירוצים עצמם...המגע בין כלי הרכב הוא בלתי נמנע ועימו הנזקים .
השאלה הנשאלת , את אלו שרוצים להתחרות בזה , האם לא יהיה להם יותר זול , את אותה הקטגורייה לקחת ולהריץ בראלי/ראלי-ספרינט רגיל ?
אין ספק שראלי-קרוס נותן הרבה אקשן , אבל זה בתנאי שיש כלי-רכב שמספקים אותו , וקטגורייה זולה לא בדיוק עושה את זה .
באנגליה ישנה קטגורייה כזו - HOT HATCH , כמו שכבר ציינתי , מכוניות 1400 סמ"ק 16 שסתומים או 1600 סמ"ק 8 שסתומים ללא שיפורים כלל מלבד בטיחות .
היא נותנת הרבה כייף לנהגים אבל ממש לא ויזואלית...ראיתי את זה .
חלק מהכייף בראלי-קרוס זה האקשן שהמכוניות נותנות .

דני לוי
27/03/06, 18:55
דובי

צריך להתחיל ממשהו, זכור כי גם רומא לא נבנתה ביום אחד.
איך התחילו מירוצי הראלי קרוס באשקלון? גרוטאות קטנות ונהגים עם לב ענק.
תראה איך אנחנו עם פיגו 104,אלפא סוד,גולף,וכולי... התבגרנו ועלינו כיתה.
אז ידפקו פה ושם פחים של מכוניות אז מה? האמן לי? בלי לפגוע ואתה מכיר אותי
גם לראות בספרינט מכוניות שנוסעות כמו צבים, זה לא מושך קהל ,:wink: אבל כך זה מתחיל ומשם מתפתחים.
אני אהיה הראשון לסדר ליואב הבן שלי רכב לראליקרוס.
מהגיגי ליבי:loco:
דני

דובי מילר
27/03/06, 19:52
אני אהיה הראשון לסדר ליואב הבן שלי רכב לראליקרוס.

דני
אפשר להיות הבן שלך ...? :wink:

Moti - Miata R
27/03/06, 20:49
צפיתי שבפורום הזה השמירה על הטופיק תהיה קשה מנשוא, ואני יכול לומר שלא "התאכזבתי" :wink:...
בשרשור שהתחיל בדיון על מכוניות פורמולה למסלול הגענו לדיונים על ראלי, ראליקרוס, ג'ימקאנה והיסטוריית מירוצי אשקלון :lol:.

בכל אופן, יש כאן השוואה קלאסית בין תפוזים לבננות.
דני מדבר על הקמה של ליגת ראלי-קאפ או ראליקרוס-קאפ מסודרת בעוד שניב מדבר על ליגת ג'ימקאנה, ואין קשר בין מחט לת*ת.

אני מזמין את המשתתפים בדיון לפתוח שרשורים חדשים ולעניין את באי האתר ברעיונות שלכם, כולם טובים וכולם מעודדים, ועם ההתעניינות שתבוא גם יהיה מקום לכולם להתחרות, בין אם ברמה הבסיסית יותר ובין אם בליגה "יקרה".

מוטי

דובי מילר
27/03/06, 21:01
מוטי

מה שנראה כרגע זה שיש הרבה רצון ושאיפות לאנשים אבל מאד קשה לקבל את ההחלטה במה להתחיל בעצם .
רעיונות זה דבר טוב , השאלה היא האם הם ניתנים לישום ...
לדעתי , לפחות נכון לעכשיו אין טעם "להתפזר" יותר מדי על כל מיני ליגות חדשות ופורמולות שונות .
הרי עד שיוקם מסלול תקני - אספלט או עפר , יקח זמן רב , ומי שבאמת רוצה להתחרות , צריך פשוט להצטרף לקיים , כלומר להכין רכב לראלי , בקטגוריות העכשוויות או להקים קטגורייה חדשה של לפחות 5 כלי רכב , ושוב להצטרף למה שיש .
לפחות עכשיו , כל עוד הכל בחיתולים , אין טעם לנסות דברים חדשים , בואו נבנה בסיס חזק ויציב של הקיים .

דובי