Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

עלתה שאלה מעניינת בפורום אחר שבו אני מתרוצץ , והאמת לא היתה לי שום תשובה חד משמעית ומאד הייתי רוצה לשמוע מה יש לחבר'ה המקצועיים בנושא .

הכוונה היא לשימוש או יותר נכון אי שימוש בבלם יד במכוניות כפולות ההנעה קרי אימפרזות למשל , במירוצי הראלי .

תודה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

ברכבים ללא דיפ' מרכזי (מרבית רכבי השטח הקשוחים והוותיקים) זה יכול להיות בעייתי, משום שהחלוקה היא קשיחה קדימה אחורה, ולמעשה כוחות הבלימה עוברים גם לחלק הקדמי ...

ברכבים המודרניים, הדיפ' המרכזי יודע להתמודד עם הפרשי מהירויות בין הסרנים, זה כל תפקידו בחיים ובגלל זה ייצרו אותו, ואני לא נכנס לשיטות פעולתו: DCCD, טורסן, אלדקס (כמו שלי בלאון VT-4) ועוד.

בכל מקרה, שימוש בבלם היד הוא רק בפניות מאד איטיות ומאד חדות, במהירויות מסלול סבירות, לא משתמשים בו בד"כ, יש שיטות אחרות ל"זריקת" הזנב לפני פניה ... :)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

מטרת השאלה היא לא טכניקות נהיגה ו"זריקה" של הרכב , את זה אני יודע לעשות לבד , המטרה היא ממש להבין את כל העניין שמאחורי זה ולמה בעצם ברכבי 4X4 , הדגש על מכוניות ראלי , זה לא נעשה בגלל סיבות מכניות או סכנות לכשל מכני .

פורסם

*הדברים הבאים אשר כתובים בהודעה הנ"ל הם השערה בלבד ואינם נשענים על שום מקור אמין.

דברים אלו יוכלו לתת נקודה למחשבה או השערה שתוכל להתחיל מחקר קטן.

ובכן כמו כל חובב ראלי נילהב גם אני רואה WRC והבחנתי שם בכמה דברים שאולי יענו על שאלתך.

מכוניות הראלי המקצועיות שמשתתפות בWRC אכן משתמשות בבלם יד, או במנגנון דומה. הבחנתי זאת כאשר באחד המירוצים אחד הנהגים החליט לשים צמיגי סליקס על כביש מצופה קרח, ובאחד הסיבובים גלגליו האחוריים ננעלו על הקרח. מה שמצביע על מנגנון אשר פועל כמו בלם יד מסחרי. בנוסף באחד הצילומים מפנים הרכב אפשר לראות שתי ידיות, ידית הילוכים וידית נוספת מאוחריה, ובאחד הפניות החדות ניצפה הנהג מושך בידית זו באמצע הסיבוב מה שיכול להצביע על ביצוע של היגוי יתר בעזרת הגלגלים האחוריים.

וובכן דברים נוספים שהבחנתי בהם שלמנגנון זה יש מאפיין נוסף והוא סוג של מצמד. אם תיסתכלו טוב בהזנקים בהתחלת כל שלב תשימו לב שהנהג מתחיל בגז מלא (או חלקי לא משנה ממש.) ובשניה הוא מזנק מה שמראה שהוא הישתמש במנגנון דמוי מצמד או זינק מהילוך ניוטרל להילוך ראשון (היות וכולם נוהגים בחצי אוטומט זה אכן אפשרי). באחד הצילומים מתוך הרכב אפשר לראות את הנהג מחזיק בידית אשר מקודם היתה ידית ה"בלם יד" מה ששולל את האפשרות הראשונה מכיוון שידו שמעבירה את ההילוכים (הימנית) לא היתה על ההגה אלא על הידית. מה שאפשר להבין מכאן זה שהידית הנ"ל מבצעת שתי פעולות, ניתוק המנוע מהגיר ונעילת הגלגלים האחוריים. מה שאפשר להגדיר כבלם יד משופר.

איך כל זה מיתקשר לשאלתך?

ובכן היות והרכב מניע את כל 4 הגלגלים נעילת הגלגלים האחוריים תהיה זהה לנעילת הגלגלים האחוריים של מכונית בעלת הנעה אחורית ותיצור עומס (אם כי קטן יותר ממכונית בעלת הנעה אחורית) על המנוע ושאר המכלולים מכיוון שיש שתי כוחות מנוגדים. ובשביל לימנוע זאת ניצטרך לעזוב את דוושת הגז מה שיגרום להאטה ובנוסף נעילת הגלגלים תיצור האטה נוספת. לעומת מכוניות עם הנעה קידמית שממשיכות את פעולת הגז גם כאשר בלם היד מורם ולכן הכוחות המנוגדים לא פועלים אחד על השני ויכולים להיות "משוחררים" אחד מהשני.

לכן מכוניות ראלי שבאות מוכנות מהמפעל אינן מצוידות מספיק בטכנולוגיה חדישה בשביל לבצע תימרון זה בהצלחה ובלי פגיעה מסיבית במיכלולים או האטה רצינית.

*ושוב אני אזכיר שכל המוצג פה הוא השערה והגיון בלבד.

כל הערה, הארה ותיקון יתקבלו בברכה.

בברכה, תמיר.

פורסם

וובכן דברים נוספים שהבחנתי בהם שלמנגנון זה יש מאפיין נוסף והוא סוג של מצמד. אם תיסתכלו טוב בהזנקים בהתחלת כל שלב תשימו לב שהנהג מתחיל בגז מלא (או חלקי לא משנה ממש.) ובשניה הוא מזנק מה שמראה שהוא הישתמש במנגנון דמוי מצמד או זינק מהילוך ניוטרל להילוך ראשון (היות וכולם נוהגים בחצי אוטומט זה אכן אפשרי). באחד הצילומים מתוך הרכב אפשר לראות את הנהג מחזיק בידית אשר מקודם היתה ידית ה"בלם יד" מה ששולל את האפשרות הראשונה מכיוון שידו שמעבירה את ההילוכים (הימנית) לא היתה על ההגה אלא על הידית. מה שאפשר להבין מכאן זה שהידית הנ"ל מבצעת שתי פעולות, ניתוק המנוע מהגיר ונעילת הגלגלים האחוריים. מה שאפשר להגדיר כבלם יד משופר.

אין שום קשר.

כדי לזנק בצורה הטובה ביותר יש למתוח את בלם היד כדי למנוע התקדמות הרכב,

שכן מופעל על הקלאץ' חיכוך מסוים ומכוון מצד הנהגים.

אביחי

פורסם

אבל תחשוב על זה מה קורה שבולמים עד לעצירה בזמן שהמצמד לא לחוץ?

האוטו מתכבה...

ומה שאתה אומר שבעצם הדרך הכי טובה לזינוק טוב היא שריפת מצמד?

האם הבנתי נכון?

בברכה, תמיר

פורסם

כשלמדתי ראלי בצרפת, זינוק היה כדלקמן:

בלם יד משוך ומוחזק.

מנוע בכ 4000 סל"ד וקלצ' מורם עד למצב שהרכב כמעט נוסע (כן - שורפים קלצ)

באור הירוק:

שטח: זינוק ע"י שחרור קלצ' מהיר והאצה הכי מהירה שניתן לעשות תוך כדי פירפור צמיגים עד להעברה להילוך שני.

כביש: כנ"ל רק שכאן ממשיכים לשרוף קלצ' כדי שהסל"ד לא יירד, אלא יטפס בלינאריות (בשטח הכח מבוזבז על פירפור הגלגלים)

נ.ב: לאחר האימון הזה, כל הרכבים הלכו להחלפת צמיגים ע"ח PSI :-P

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

היי דובי

תשובתי האחרונה הייתה לבחור ששאל איך מזנקים.

אני יודע שהתכוונת לבלימה לפני פניה, שים לב שתשובתי הראשונה דומה מאד למה שחושבים החבר'ה ששמת את הלינק שלהם, תלוי בסוג הדיפ'.

בכל מקרה, אין תחליף לאימון על סוג הרכב המדובר, כל השאר הוא סתם בילבולי שכל שלנו מול המקלדת

אתה יודע מה... זה מזכיר לי סיפור יפה, בקורס השני שעשיתי בראלי בצרפת לפני הרבה שנים (בBORDEAUX בדרום צרפת), היו כבר נהגים מקצועיים, כי זה היה קורס שנקרא משהו כמו STAGE-1 (רק אני הייתי קיד) בישיבת הפתיחה, מנהל בית הספר שאל את הנהגים (חלקם אנשי דאקאר שהתאמנו לראלי שאמור היה לזנק חודש לאחר מכן) מה הם באו ללמוד אצלו, מה חסר להם, ומה הם רוצים לשפר בנהיגה שלהם !!!

אתה יודע מה הייתה התשובה שלי כשהגיע תורי לדבר ?

אני אמרתי שבקו ישר אני מעולה, יש לי רק בעיות בפניות ... :roll:

כמובן שכולם נפלו מצחוק והתגלגלו על הריצפה חצי שעה, אבל אמרו שזהו כל סוד הספורט התחרותי הזה

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

וובכן את הקטע של הקלאץ' , כפי שאומרים, לומדים משהו חדש כל יום.

מצד אחד זה נשמע הגיוני לעשות מעין "מתח" בהתחלה של זינוק אבל מצד שני אתה לוקח מכונית שהולכת לעבור את ה 15 דקות הבאות בסבל מוחלט וסוחט אותה על ההתחלה. דיי מוזר.

טוב זה דיי שלל את קו המחשב שלי (אם כי נישאר בי ספק עדיין מכיוון שבחצי אוטומט אין קלאטץ').

בברכה, תמיר.

פורסם

בלם יד משוך ומוחזק.

מנוע בכ 4000 סל"ד וקלצ' מורם עד למצב שהרכב כמעט נוסע (כן - שורפים קלצ)

באור הירוק:

שטח: זינוק ע"י שחרור קלצ' מהיר והאצה הכי מהירה שניתן לעשות תוך כדי פירפור צמיגים עד להעברה להילוך שני.

כביש: כנ"ל רק שכאן ממשיכים לשרוף קלצ' כדי שהסל"ד לא יירד, אלא יטפס בלינאריות (בשטח הכח מבוזבז על פירפור הגלגלים)

לחדד כמה דברים,

כשבלם היד משוך, הוא יהיה משוך עם היד, והאצבע עדיין לחוצה על כפתור השיחרור.

וכאשר מתחילים לזנק, מדביקים את הדוושה בהתאם לשיחרור בקלאץ'.

לא לנסות בבית.

אביחי

פורסם
טוב זה דיי שלל את קו המחשב שלי (אם כי נישאר בי ספק עדיין מכיוון שבחצי אוטומט אין קלאטץ')
יש קלאץ'. התיבה יודעת להשתמש בו כדי להעביר הילוכים בעצמה תוך כדי נסיעה, אבל לא כדי למנוע דימום מנוע בעצירה. הנהגים לוחצים.

לכן המנוע תמיד נכבה אחרי סבסוב או איבוד שליטה, גם כשאין התנגשות.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

היי דובי מה שלומך?

שמע אני אישית משתמש באימונים בבלם יד רק בפניות מהירות של 90 מעלות,בקשר לתוצאה של זה...פעם טובה ופעם לא כל כך....אבל לאט לאט משתפשפים:)

אחד הדברים שלמדתי מיובל מלמד,המלך הבלתי מעורער של הראלי במזרח התיכון זה כיצד לעשות פרסה ( U TURN) במהירות ולא להשתמש בבלם יד ,אני לא יודע בדיוק כיצד לעלות זאת על כתב אך , אין כל שימוש בבלם היד אלא רק בתזמון של דוושת הגז והברקס ביחד עם סיבוב של גלגל הגה.....זה התיאור הכי טוב שאני יכול לתת כרגע...

ואני פשוט בטוח שיש עוד כמה שיטות שעדיין לא אני אישית הגעתי לרמתם כדי לספר עליהם...

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

אמיר נוהג על אימפרזה טורבו בראלי .

אמיר מה שניסית להסביר בעצם זה העברת משקל כנראה - אפל-קונטרה-אפל או כמו שהמקצוענים קוראים לזה - SCANDINAVIAN FLIP .

זה מה שאנחנו רואים תמיד לפני פניות כאילו הנהגים מפנים את הרכב בכלל לכיוון הנגדי לסיבוב ואז ממש לפני הפנייה מחזירים אותו לכיוון הנכון .

אשמח באם לדיון הזה יצטרפו קצת מהנהגים הישראלים האחרים ...

דובי

• תוכן חדש...