Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה צהוב ארוך ועם שישה גלגלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאללה בחזרה לכלי רכב ולאהבה שלנו זה הדבר שאנחנו הכי מסכימים עליו הלא כן?

מי הגברת הזאת? ומה הסיפור שלה?

אירית

PIC1.jpg

PIC2.jpg

פורסם

פשוט מאוד, נראה כמו הלימוזינות הראשונות של פעם...

הרי היו צריכים להמציא אותן ממשהו...

זאת כנראה משנות השלושים...היא בהחלט יפה ולא הייתה מביישת אף זוג טרי בערב נישואיהם...

פורסם
זאת מכונית שהייתי רוצה לקחת איתה מישהי לדייט ראשון.

ממש לא .

היא צריכה להתאמץ בשביל שאני הייתי מוציא את הדבר היפייפה הזה מהחנייה בשבילה .

מצטער , היא תכיר אותי כמו שאני והדבר האחרון שאני אנסה זה להרשים אותה עם אוטו כזה .

במקרה הכי טוב אני אוציא את הבמוו בשבילה .

ובמקרה הכי גרוע אני עדיין אהיה ג'נטלמן ואחזיר אותה עם מרצדס . ( מונית :wink: )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אירית, את מצריה?
ובכל זאת מאיפה הציטוט הקלאסי הזה?

אירית

פורסם

מזכירה מעט את המרצדס-בנץ G4, אבל מעודנת יותר ועם מרווח גחון מצומצם משמעותית, אז אני מניח שליאור צודק.

למרצדס גם אין קורת B (בערך) בין הדלתות וכאן יש.

עריכה:

ליאור צודק בוודאות. Hispano Suiza.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
היספנו סואיזה שנת 1923 :shock:
ליאור ושוב כמו בפעמים הקודמות, זיהוי מדוייק:mm_yeah:

אני מנסה קצת להכניס פה בפורום שלנו חומרים טיפה שונים, קצת יותר ידע בתחום הענתיקה האוטומובילית, פריסה רחבה יותר מפורד אסקורט, MG , סוסיתא , מוסטנג וכו', חלילה לי ואין בכוונתי לזלזל, אבל בעולם האספנות והמורשת האוטומובילית יש קצת יותר מזה..... תמיד טוב לדעת שאנחנו לא מקובעים בידע ומידע מוגבל, ופה אני חייבת לתת קרדיט לליאור, ליאור דע לך גם בAACA לא ממש ידעו במה מדובר חוץ מאחד.

המכונית הזאת נבנתה בברצלונה שבספרד ועוצבה ע"י הנרי בינדר הצרפתי, וליאור הקשר המנצח נשאר כמו במרצדס שם ספרדי אבל בתו של צרפתי....

הסברה היא שדגם יחודי זה הוזמן ע"י המלך ג'ורג' השני שהיה מלך יוון בין השנים 1922-23 WOW איזה פז"ם... ולכן למעשה לא הספיק להנות ממנה, היא נקנתה ע"י במאי הוליוודי בסכום של 35,000 $ ושמשה כרכב מצטלם בכמה סרטים בשנות ה-30.

LA HISPANO SUIZA FABRICA DE AUTOMOVILES, S.A נוסדה בשנת 1904 בספרד ע"י Damian Mateu ועוד כמה שותפים, כאשר המהנדס היה שוויצרי, שם החברה HISPANO SUIZA משמעו "ספרדי שוויצרי" להאדיר את השיתוף.

HispanoSuizafront.jpg

HispanoSuizaEngine.jpg

אירית

פורסם
אירית, את מצריה?
לא אני לא ! אבל לא היה אכפת לי, לו נתן היה לי לגלוש במנהרת הזמן לעשות הפסקה בתקופת הפרעונים בגלל הכירכרות שלהם;

המצרים אמנם לא המציאו את הכירכרה, אבל היה להם חלק נכבד בשיפורה, עד כמה שידוע הכירכרה הראשונה מופיעה מתישהו בשנת 2000 לפני הספירה במספוטמיה (עיראק של ימנו) , כאשר את הגלגל המציאו על פי הסברה השומרים קודם לכן בשנים 3500-3000 לפני הספירה, הכירכרה הגיעה למצריים רק בשנת 1500 לפני הספירה, הכירכרות הדו גלגליות המצריות יוחדו בעצובן המהודר וקלות משקלן, הסיבה כנראה בגלל מצוקת העצים מסביב לנילוס.

הרגשתי שמחובתי לערוך זאת מחדש, כי יש לי כמובן רגשות מעורבים כלפי התקופה הזאת, כי בשלב מאוחר יותר הכירכרות הללו שימשו אותם לרדוף את עמנו , אולם השורה התחתונה שלא יכלו לנו, עדיין הכירכרות היו שופרא ד'שופרא ובעצם כמה אלפי שנים מאוחר יותר כלי רכב קלאסיים אחרים היו קשורים לעוכרי ישראל, אף לא רגע דל, שבוע טוב לכולם

chariotguy.jpg

לגבי הציטוט אכן נכון :mm_yeah:

אירית

• תוכן חדש...