Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה של רכב אחרי 6.5 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שעמד 6.5 שנים ללא ניע וזיע, אני מעוניין להניע את המנוע של הלוטוס.

מסיכום של כל מיני הודעות בפורומים (כאן ובlotuselan.net), הגעתי לפרוצדורה הבאה, אשמח אם תוכלו לתקן ולהוסיף.

• פתיחת הפלאגים, וריסוס נדיב פנימה של WD40/ תערובת סולר ושמן, ואז מנוחה של כמה ימים עם התערובת.
  • ריקון השמן מהעוקה, ומילוי חדש.
  • כעת לשחק עם המנוע קדימה אחורה (דרך הקארנק או בהילוך משולב ודחיפה קלה?).
  • בנוגע לדלק, ראיתי במס' מקומות המלצה להשתמש במיכל המורם מעל הקרבורטור, המכיל דלק טרי. במקרה דנן, ישנם שני קרבורטורים. להתחבר עם צינור יחיד למשאבת הדלק, או ליצור פיצול שיוביל דלק לשני הקרבורטורים? כמו כן, המליצו לי בחום להחליף את צנרת הדלק מהמיכל למשאבה, עקב נטיה שלה לדלוף.
  • סגירה של הפלאגים, ומתן סטארטר. יש צורך לבדוק ניצוץ לפני? ראיתי גם המלצה להזליף תוסף דלק דרך כניסת האויר.
  • אחרי ריצה קלה של המנוע, להחליף שוב שמן, ועכשיו גם את הפילטר.

תודה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה,

ליעד

לדעתי

פלאגים ,שמנים, פילטרים (שמן, דלק, אוויר), חוטי הצתה, וכויל חדשים לפני התנעה ראשונית.

בנוגע למיכל דלק נוסף.... אם אתה לא ממלא דלק במיכל של הרכב אז תחבר את המיכל החיצוני עם צינורית למשאבת דלק שמספקת לקרבורטור את כמות הדלק הדרושה לתערובת, ולא לטפטף מילמעלה כדי לא להציף את המנוע ו/או חלילה ליגרום לדליקה.

ויתחשבו על זה:wink:.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

פילטר אויר החלפי כבר. מסתבר שהפילטר שהיה מורכב כיסה רק שלוש בוכנות, ואחת נשמה אויר הרים צלול. גם בחנות היה פילטר רק בגודל הזה, אבל לא נשברתי, וישבתי להרכיב שני פילטרים שחוברו להם יחדיו.

לגבי פילטר שמן, נראה לי שעדיף שהג'יפה תישאר בתוך הפילטר הנוכחי, או שמא מחליפים פעמיים ובא לציון גואל?

בכל מקרה, במערכת החשמל אני ממש פוחד לגעת בינתיים, כמות האילתורים שם מבהילה, ונראה שלא יהיה מנוס משיפוץ רציני שלה.

לגבי סיבוב המנוע, עדיף קראנק או דרך הגלגלים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לגבי פילטר שמן, נראה לי שעדיף שהג'יפה תישאר בתוך הפילטר הנוכחי, או שמא מחליפים פעמיים ובא לציון גואל?

תחליף פעמים.... רע זה לא יכול לעשות...

לגבי סיבוב המנוע, עדיף קראנק או דרך הגלגלים?

מה שנוח העיקר שתודא שהמנוע לא תפוס....

Moshe Azulay

פורסם

לפני התנעה ראשונית(לאחר ביצוע כל מה שנאמר למעלה-כולל שיחרור המנוע אם תפוס, פרוק הפלגים ושימון כל הצילינדרים וכו... )יש לנתק את כבל הכויל ולתת סטרטר- עד ליצירת לחץ שמן תקין וכיבוי נורת הביקורת של לחץ השמן.

ניר.

NIR .Y

פורסם
לפני התנעה ראשונית(לאחר ביצוע כל מה שנאמר למעלה)יש לנתק את כבל הכויל ולתת סטרטר- עד ליצירת לחץ שמן תקין וכיבוי נורת הביקורת של לחץ השמן.

ניר.

נכון אבל לפני זה יש לבדוק שהמנוע לא תפוס כדי לא לפגוע בסטרטר שמצבו לא ידוע עדין (לפחות לא נכתב עליו)

Moshe Azulay

פורסם

מסיכום של כל מיני הודעות בפורומים (כאן ובlotuselan.net), הגעתי לפרוצדורה הבאה, אשמח אם תוכלו לתקן ולהוסיף.

• פתיחת הפלאגים, וריסוס נדיב פנימה של WD40/ תערובת סולר ושמן, ואז מנוחה של כמה ימים עם התערובת.
  • ריקון השמן מהעוקה, ומילוי חדש.
  • כעת לשחק עם המנוע קדימה אחורה (דרך הקארנק או בהילוך משולב ודחיפה קלה?) דרך הקראנק עדיף, משום שיש לך "רגש" ביד ותוכל להרגיש אם יש התנגדות, או שהמנוע משוחרר. תעשה את זה ללא הפלאגים, כדי שלא תהיה לך התנגדות של הקומפרסיה. תוכל גם לנסות זאת מיד לאחר ריסוס ה-WD פנימה - אין צורך לחכות כמה ימים אם אין התנגדות.
  • בנוגע לדלק, ראיתי במס' מקומות המלצה להשתמש במיכל המורם מעל הקרבורטור, המכיל דלק טרי. במקרה דנן, ישנם שני קרבורטורים. להתחבר עם צינור יחיד למשאבת הדלק, או ליצור פיצול שיוביל דלק לשני הקרבורטורים? כמו כן, המליצו לי בחום להחליף את צנרת הדלק מהמיכל למשאבה, עקב נטיה שלה לדלוף. תתחבר למשאבת הדלק, וממנה תשתמש בצנרת המקורית. לפני זה , תוודא שצינורות הדלק הגמישים שמתחברים לקרבורטורים אינם יבשים ומפוצצים - עדיף להחליף אותם בכל מקרה (קונים לפי מטר בכל חנות חלפים). אם יש במכונית משאבת דלק חשמלית של SU, יש סיכוי לא רע שהפלטינות שלה נדבקו והיא לא תעבוד. אתה אמור לשמוע "תיקתוק" ברגע שתפתח את הסוויץ'. במקרה כזה, כמה מכות עדינות יכולות לשחרר אותה - אם לא, צריך לפרק, לנקות ולסדר. משאבת דלק חשמלית של סובארו יכולה להיות תחליף לא רע...
  • סגירה של הפלאגים, ומתן סטארטר. יש צורך לבדוק ניצוץ לפני? ראיתי גם המלצה להזליף תוסף דלק דרך כניסת האויר. כפי שציינו לפני - תן קצת סטארטר ללא הכבל של הקויל, כדי לבנות לחץ שמן לפני ההתנעה הראשונה. בדוק ניצוץ מאחד הפלאגים, כדי לוודא שלא תיתן סתם סטארטר. אני מציע לא לגעת בפלטינות לפני ההתנעה הראשונה - תוכל להחליף אותן אח"כ. המנוע הזה עבד כשהעמידו את המכונית, ואין סיבה להתחיל להתעסק גם עם כיוון הצתה.
  • אחרי ריצה קלה של המנוע, להחליף שוב שמן, ועכשיו גם את הפילטר. לדעתי מספיק להחליף פילטר רק פעם אחת, אחרי שהנעת ונתת למנוע לעבוד קצת, ויחד עם החלפת השמן. מצד שני, כמו שאזולאי כתב - זה לא יזיק...

תודה,

ליעד

בהצלחה רבה, וחבל שהמכונית בצפון - אחרת הייתי מתייצב לראות, לשמוע ולעזור... לא כל יום מדליקים כזה מנוע בארץ הקודש.

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לפני כל נגיעה בסטרטר יש לנסות בעדינות לסובב את המנוע

כמובן לאחר שימון הצילינדרים , בעדינות מהפולי כמובן שהפלגים בחוץ , שיהיה קל לסובב

אם לא הולך , אז עם גלגל ושהגיר משולב להילוך רביעי .

ממש בעדינות

אני מאמין שהמנוע יסתבב , ורק אח"כ סטרטר .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

• 1. פתיחת הפלאגים, וריסוס נדיב פנימה של WD40/ תערובת סולר ושמן, ואז מנוחה של כמה ימים עם התערובת.
  • 3. ריקון השמן מהעוקה, ומילוי חדש. להחליף מסנן שמן מחשש לסתימה.
  • 2. כעת לשחק עם המנוע קדימה אחורה (דרך הקארנק או בהילוך משולב ודחיפה קלה?).
  • 4.לסובב את המנוע ע"י הסטרטר לפני הרכבת המצתים, שהלכלוך בצילינדר יצא מהחור שבו מורכב המצת.[ללא דלק, סליל הצתה מנותק]
  • בנוגע לדלק, ראיתי במס' מקומות המלצה להשתמש במיכל המורם מעל הקרבורטור, המכיל דלק טרי. במקרה דנן, ישנם שני קרבורטורים. להתחבר עם צינור יחיד למשאבת הדלק, או ליצור פיצול שיוביל דלק לשני הקרבורטורים? כמו כן, המליצו לי בחום להחליף את צנרת הדלק מהמיכל למשאבה, עקב נטיה שלה לדלוף.
  • סגירה של הפלאגים, ומתן סטארטר. יש צורך לבדוק ניצוץ לפני? ראיתי גם המלצה להזליף תוסף דלק דרך כניסת האויר.
  • בנוסף לעצות של החברים לפני

בהצלחה

שמעון .צ

פורסם

תודה לכולם, עדכון:

אחרי שהות של שעה ומשהו עם WD40 (מקורות נוספים טענו שזה צריך להספיק), וניסיון קל ראשון, המנוע מסתובב יופי דרך הפולי.

חסרים: מפתחות (בדרך אלי כרגע), ופילטר שמן.

לאור בקשות של כמה אנשים מהמרכז, אני מוכן לשקול הסעה מאורגנת באיזה יום שישי בצהריים, להניע את המנוע כחבורה עליזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
תודה לכולם, עדכון:

אחרי שהות של שעה ומשהו עם WD40 (מקורות נוספים טענו שזה צריך להספיק), וניסיון קל ראשון, המנוע מסתובב יופי דרך הפולי.

חסרים: מפתחות (בדרך אלי כרגע), ופילטר שמן.

לאור בקשות של כמה אנשים מהמרכז, אני מוכן לשקול הסעה מאורגנת באיזה יום שישי בצהריים, להניע את המנוע כחבורה עליזה.

אני מגיע

רק תגיד לאן ומתי

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

שלום.

מיכיון שהמנוע הוא רנו וזה המיגרש הביתי שלי :-) שים לב.

לא לסובב את המנוע נגד כיון הסיבוב כי שרשרת הטימינג עלולה לדלג שן כי בטוח איין איין שמן במותח והוא הידראולי.

לאחר שנתתה למנוע לעמוד אם כול הנוזלים בצילנדר (מומלץ מאוד) יש להוריד את השמן והמסנן לפני שמסובבים ולהכניס חדש על מנת למנוע אפשרות שכול הגיפה והחרה מהקרטר יעלו למערכת שימון ויגרמו נזק מיותר.

אכשו יש להתחיל לסובב את המנוע או ברבעי או אם בוכסה מהקרנק אם ניתן. אני לא בטוח שניתן כי אם זה כמו ברנו 16 שלך אז המיכסה טימינג סגור ואסור לסובב מגל הזיזים ראה הוזהרתה.

אחרי הסיבובים (כאשר הפלגים בחוץ) הוצע את הפילטר שמן ותתן סטרטרים עד שתיראה ששמן יוצע

ממיקום פילטר השמן אם יצע שמן בלחץ הרכב את המסנן ותמשיך לתת סטרטר עד שמנורת הביקורת לחץ שמן תיכבה. אחרי זה לחץ אויר בצילנדר להוציע את כול הבושות והגיפה להרכיב פלגים ולנסות להניע.

והיה ולא מגיע לחץ שמן למסנן על תעיז להניע כי תרסק את המנוע ואז יש לבצע תהליך של ניקוז אויר ממערכת השמן כי לא ניתן להוציע את הגלגל שינים שמפעיל את משאבת השמן מבלי לפרק ראש מנוע.

אם המנוע הניע ועובד יש לטפטף נוזל בלמים בעדינות לתוך לוע הקרבורטור תוך כדי עבודה של המנוע אבל לאט לאט שהמנוע יאכל ולא יחנק. יצע עשן רב וסמיך אבל זה הילך חשוב שישחרר רינגים תפוסים במידה והם תפוסים.

בהצלחה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה רבה בני על ההסבר המפורט ועל הלשון הציורית, אבל בעיה קטנה אחת.

זה בלוק של פורד עם ראש לוטוס. יש דגשים שצריך לשים לב אליהם לעומת ההסבר שלך?

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בני יקירי - בלוטוס הנ"ל אין מנוע רנו אלא מנוע מבוסס פורד קורטינה מארק 1.

לידיעתך

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מה שלא יהיה ואיך שלא תניע יש לנקוט האמצעי זהירות כנגד דלקה וגרימת נזק אחר למנוע! שמור בהישג יד מטף כיבוי, סדר לך אילתור לדומם מנוע במהירות ע"י ניתוק החשמל והדלק ונסה במקום פתוח ומאווורר עדיף להיות אובר זהיר מלהצטער אחר כך-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...