Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצהרות ROCKFORD P4004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, ניאו התעניין בשידרוג המערכת שלו, והכניס לי לצומת ליבי את המגבר P4004

וסיפר לי , שדובר עליו רבות שהינו UNDERRATED.

העיניין דיי סיקרן אותי, בכל אופן עשיתי חיפוש ומצאתי תרד עם תעודת לידה של החברה.

שבה הם אומרים מספר דברים:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=17702

b+testvoltage : 14.4vdc

efficiency: 67.1%

measured accordance cea-2006.

625

total rms watt @ 2 ohms.

הסתכלתי גם בפורומים בחול וקראתי את מה שנאמר בנושא, ולא מצאתי דבר לחדש בעיניין על ידם.

משהו לא הסתדר לי , ביצועים כפולים לעומת הצהרות יצרן(ב4 אוהם.).

אז הלכתי לחפש את הCLASS של המגבר, וגיליתי:

http://www.goodguys.com/adtemplate.asp?invky=335342

class a/b.

הלכתי וחיפשתי את הערכים של הפיוזים שלו, וגיליתי :

http://www.hookedontronics.com/show_product_details.jsp?cid=10719

30AX2

חישוב פשוט אומר לי,

60 אמפר, כפול 14.4 וולט . נותן לי 864

עכשיו אם נוריד את היעילות שנתנו בדף המידע, (קצת מוגזם בשביל A/B, לא?)

קיבלנו: 578 וואט.

חריגה של 47 וואט מהספק של המוצר.

עכשיו לפי מה שאני יודע, 67 זה לא נתון ריאלי, אז בואו נעשה את אותו החישוב ב60 אחוז.

(לפי מה שהבנתי זה יותר קרוב למציאות של מגברי ה A/B)

קיבלנו: 518 וואט

חריגה של 107 וואט מהספק של המוצר.

עכשיו השאלה שלי, מה יקרה כשנרצה להכניס את ההגברה שלנו לקליפינג של 1 ל3.

כמה אמפר המגבר יצטרך לצרוך ?

עכשיו אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא, ואם הינו טועה באיזהשהו שלב פה,

או הסקתי מסקנות מוטעות, אתם מוזמנים לתקן אותי !

תודה מראש..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשביל שההצהרה תתממש, 625 וואט. שמהווה 60% ניצול.

1041 חלקי 14.4, קיבלנו 72.3 אמפר.

השאלה עכשיו, כמה אמפר המגבר יצרוך במידה ונכניסו לקליפינג של 1 ל3, ואז לפי דעתי

התשובה כבר לא תהייה הגיונית שישימו פיוז של 60, לצריכה "נורמלית" שכזו.

אף על פי שההגברה לא עוברת כל הזמן על אותו ההספק, והיא רק שואפת למקסימום שלה בשל העכבה הדינאמית.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני אמרתי שהמגבר יצרוך יותר מהצריכה המקסימלית שלו ?

אמרתי שהמגבר יצרוך יותר אמפר, כשנשים אותו בקליפינג, והאות לא יהיה נקי. (עד הטווח שהמסילות\שנאי יכול לאכול.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם מגבר יכול לספק 600W RMS הוא לא יוכל לספק יותר מכך בקליפינג ולכן צריכת הזרם שלו לא תעלה. כל מגבר יכול לייצר לפיקים קצרים הספק גבוה יותר אבל כאמור זו צריכת זרם רגעית והיא קיימת עם קליפינג או בלי.

לא יהיה שינוי בצריכה, ערך הפיוז מתאים לערך ההספק המוצהר ואין כאן שום תעלומה.

פורסם

אז אתה אומר: יש לי מגבר של 100 וואט, שצורך 50 אמפר עם יחס אות 1:1.

אני אותן לו 10% אות, 0.1 VOLT RMS. הוא יצרוך 5 אמפר,

אני אתן לו 50% אות. הוא יצרוך 25 אמפר, ויפיק 50 וואט.

אני אתן לו 100% אות. הוא יצרוך 50 אמפר, ויפיק 100 וואט.

אני אתן לו 200% אות. הוא יצרוך 50 אמפר, ויפיק 100 וואט ?

האחוזים כמובן מבטאים את יחס האות לרגישות הכניסה..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אחרי כל הפעמים הרבות שציינת את המושג CLIPPING מסתבר שאתה לא מבין אותו בכלל.

השעה מאוחרת ואין לי כח להסברים ארוכים אבל התשובה על השאלה שלך היא כן, מה חשבת שיש פה איזשהו קסם שיגרום למגבר להיות חזק יותר?

תערוך חיפושים בפורום, בFAQ, אולי בקארסאונד ותחזור עם התשובה.

פורסם

ב 200 אחוז אות כניסה אתה תקבל את תחילת הגל שאמור היה להיות חזק יותר בגלל כניסה גבוה יותר

אבל הגל יקטע בדיוק כאשר המגבר בהספק המקסימלי שלו (במוצא )

ולכן תקבל שוב רק את ה 100 וואט שלך .

אי אפשר ליצור יש מאין .

הספק מקסימלי של מגבר הוא לכל אות כניסה אתה מסוגל ליצר מקסימום את ההספק הזה ולא חצי וואט מעל !

מגברים ללא הגנת צריכת זרם תלויים בפיוז שלהם ואם הוא לא ישרף אז ילך המגבר לעולמו

מגברים חדישים ואיכותיים יש להם מגבל זרם בכניסה ובמוצא בכדי למנע מצב לא נעים .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
מה חשבת שיש פה איזשהו קסם שיגרום למגבר להיות חזק יותר?

וואלה, לא בהכרח חשבתי שיש קסם, חשבתי שזה מה שקורה :

sine wave is the maximum 'clean' output that the amp can produce. When an amplifier is pushed way too hard, the signal will eventually look like the white line. The effective voltage of the white line is ~1.414 x the yellow line. This means the the .total power driven into the speaker by the clipped (square wave) signal is double the power delivered by the 'clean' signal (yellow line). This means that the power is double but the cooling of the voice coil will not increase in proportion with the power increase

אז מצד אחד אתה אומר שאין קסם, אני מניח שקורה פה נס, או שהאתר הזה לא מובן, או שאני ממש לא הבנתי אותו נכון.

maphiso, אם אני לא יכול לקבל אפילו חצי וואט מעל,

total power driven into the speaker by the clipped (square wave) signal is double the power

מוזר, לפי השורה הזאתי אני מבין שזה אני מבין שזה בדיוק כפול עוצמה.

אז בואו תעשו סדר בבלאגן, כי מן הסתם הדברים שאני כותב זה לווא דווקא דברים שקוסמים ממצאים, זה דברים שזה מה שיכולת ההבנה שלי מבינה מהנקרא.

(אם הבעיה היא בנקרא, או ביכולת ההבנה, זה סיפור אחר..)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אתה מבין את הדברים לא נכון.

כידוע ההספק שבפועל יוציא מגבר של למשל 100W תלוי בתדר ובעוצמתו. מכיוון שאנחנו לא שומעים כל היום תדר 1KHZ בעוצמה של 0DB (הצורה שבה לרוב מודדים הספק RMS אל מול נגד בהתנגדות קבועה) אלא שומעים מוסיקה שמכילה תדרים רבים כאשר היא מגיעה ל0DB רק לפיקים קצרים ולא בהכרח בתדר הנ"ל, בפועל אם נעשה מדידה של הספק הRMS עם מוסיקה, הוא יהיה נמוך בהרבה מ100W.

0DB זו בעצם הרמה הגבוהה ביותר שהסיגנל מוקלט על דיסק ורוב הזמן הפעילות נמוכה יותר, נאמר על -10DB עד -3DB (לא בדקתי בדיוק, אני רושם לצורך ההסבר).

מהסיבה הזו אם יש לנו למשל שיר שמוקלט בממוצע על -10DB אנחנו יכולים לכוון את יחס הרגישות של המגבר בצורה כזו שהסיגנל יוגבר ביחס גבוה מאחד לאחד בנאמר לדוגמא 6DB ובכך ולהעלות בממוצע את העוצמה הנשמעת, אם למשל קודם העוצמה הגבוהה ביותר שהייתה לשיר הוציאה מהמגבר 80W עכשיו למשל היא יכולה להוציא 100W (לא ערכתי חישוב, רק לצורך המחשה).

החסרון הוא שאם לאחר שיר זה נשמע שיר שמוקלט בעוצמה גבוהה יותר, אנחנו ניתן לו בוסט גבוה מדי ומה שיקרה הוא שקצוות גלי הסינוס יקטמו (CLIPPING) ולמרות שהעוצמה תהיה גבוהה יותר כך תהיה גם הקטימה משום שאם הסיגנל בשיר זה מוציא מהמגבר 100W ביחס של 1:1 (הסיגנל מורכב מהרבה גלי סינוס בעוצמות שונות שגן מדובר במוסיקה בעלת הרבה תדרים) ברגע שנעלה את היחס חלק גדול מגל הסינוס יקטם (כי המגבר לא יכול לספק יותר מ100W) דבר שיהיה בולט לאוזן.

כשמכוונים את המגבר ליחס גבוה מ1:1 מכוונים בדרך כלל עד 1:3 מכיוון שעד היחס הזה בדרך כלל לא נשמע את הקטימה עם רוב סוגי המוסיקה (בשל ממוצע הDB שבהן הם מוקלטים) וכפי שנאמר אם היה לנו דיסק ששמענו אותו קודם בעוצמה מסויימת נוכל לשמוע אותו כעת בעוצמה גבוהה יותר אך לא נוכל לגרום למגבר להוציא הספק גבוה יותר מהספק הRMS שלו (שכזכור נמדד עם תדר קבוע בעוצמת קבועה וגבוהה מול התנגדות קבועה).

זה היה הסבר שבו ניסיתי להיות מאוד כללי ופשוט (ויכול להיות יותר מזיק ממועיל) שאולי יעזור לך להבין טוב יותר את ההסבר הבא:

אם ניקח 2 צירים האחד X שיציין כניסת מתח בוולט (תשרטט לבד על נייר אם זה יעזור לך להבין) והשני Y שיציין הספק בוואט ונצייר בינהם גרף של אלכסון ב45 מעלות. נניח שהנקודה העליונה בגרף שלנו שווה ל100W עבור סיגנל של 4V (כאמור הספק RMS של המגבר כאשר הרגישות מתאימה 4V).

עבור כל סיגנל שבין 0 ל-4V נקבל הספק יחסי. אם נמתח קו מציר הX למשל מ2V נוכל לראות שהוא נפגש עם האלכסון שלנו ושההספק הוא 50W (חצי מהמתח נותן חצי מההספק) וככה בהתאמה מכל מתח שבין 0-4V .

כשיש לנו בכניסה מתח גבוה יותר מ4V (כלומר שלמשל במקרה שלנו יש לנו סיגנל 4V וכיוונו את רגישות המגבר בצורה גבוהה יותר מ1:1) מה שקורה זה CLIPPING ומאותה הנקודה הגרף שלנו כבר לא יהיה קו ישר ב45 מעלות אלא מהרגע שנלך בציר הX גבוה מ4V ימשיך ההספק להיות 100W ולא יעלה בהתאמה. מה שיקרה הוא שגל הסינוס יקטם בקצוותיו ויראה כמו הגל השני בגרף הבא שמראה את אותו הגל הראשון בCLIPPING של 3DB:

ClippedSineWave2.gif

פורסם

איל, אני לא אשקר לך.

כל מה שכתבת בהסבר הראשון כבר ידוע לי.

בחלק השני של ההסבר, כתבת שלא משנה כמה וולט נכניס לו בכניסה, התוצאה הסופית תעמוד על אותו הספק.

(כשמגיעים לתפוקת המגבר- ומתחילה קטימה בהדרגה של האות.).

אם אתה מתעקש על זה, באמת שאין לי בעיה להאמין לך, אך למה האתר כותב במילים ברורות - אחרת ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מגבר בעל צריכת אמפר מקסימלית של 50 אמפר, לא יוכל לצרוך מעבר לזה.

מתי שמגבר מגיע למקסימום rails voltage - מסילת הפלוס והמינוס זה כל מה שיש לנו.

ככל שנעלה את הסיגנל ונגרום לקליפינג יותר רציני המגבר יוציא יותר כוח, וזה לא בגלל שהמתח פתאום עולה במסילות, אלא בגלל שלגל מרובע יש RMS Voltage גדול יותר מגל סינוס.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

טוב אז תקשיב אם נכניס את המגבר לקליפינג מלא (כלומר אין סינוס אלא רק קו ישר מלא לכל אורך הגרף)

זאת הנקודה בא אתה מקבל את מלוא ה 100 וואט של המגבר (לסואנד שלך זה לא יעזור כי רמקולים לא מסוגלים לנגן את זה ) ככה מודדים את ההספק של המגבר עם נגד קבוע ותדר קבוע

כל זמן אחר שאתה מנגן בו מוזיקה את לא מגיע להספק המקסימלי

ולכן שאתה מגיע לקליפינג כתוב לך שכאילו הכפלת את ההספק אבל זה לא אומר שקיבלת וואט אחד מעל ה 100 וואט הספק מקסימלי .

וזה נוגע שוב למה שכבר כתבתי לך , אתה לא יכול להגיע בניגון מוזיקה למצב בו ההספק הוא המקסימלי

המוצהר .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תוכן חדש...