Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב. פגיעה חמורה ברכבי אספנות.

משרד התחבורה מפרסם הודעה כי יבוטל דלק 96 אוקטן ונאלץ לשים 95 או 98 עם תוסף על מנת לנסוע ברכבי האספנות.

מעבר לפגיעה במנועים, מדובר גם בפגיעה בכיס של כולנו.

כנסו קראו ובכו:

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Fuel/FuelOctane96/

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על כמה ידיים ניתן לספור את הרכבים בארץ שבאמת נוסעים על 96 כי צריכים עופרת/תוספים לסיכוך שסתומים?

אמריקאיות - NO ONE

אירופאיות/יפניות - ??? ומאיזה שנים?

פורסם

גילית לנו את אמריקה..

מה שמצחיק בכל הסיפור הום רשימת הרכבים שמפרסם משרד האנרגייה.

כמה פנינים שדליתי משם; וולבו 264 משנת 87', טלבו סאמרה, פורד טאונוס 86' וכנ"ל גם פורד קורטינה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לי יש רנו 4 מודל 84 נ.מ.1108 אני מבין שלפי הרשימה אני אצטרך לשים תוסף

השאלה אם אני יכול לשים גם דלק אחר נגיד 95 הבנתי שזה קשור לסוג הראש מנוע

למישהו יש עצה בנושא?

פורסם

גם חיפושית שנת ייצור 80-88 מככבת שם!

לדעתי, בזמנו דובר על כתוספת של 10 א' על כל ליטר בשביל התוסף המוהל.

משכנתא זה קל

פורסם

מנסיוני האישי, במירוץ בקפריסין, שם השתמשתי בדלק 95 אוקטן, נטול עופרת, עם תוסף אשלגן, אין בעיות עם עבודת המנוע.

העופרת בדלק, נועדה לשימון, בעיקר את מובילי השסומים. כך שהתוסף המדובר, בא לפתור בדיוק את בעיה זו.

מאחר ורובינו לא משתמשים ברכב האספנות על בסיס יומי, המחיר וההתעסקות עם התוסף, בטלה בשישים.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

לא ייאמן, מי ה"גאונים" במשרד התחבורה שכותבים את המסמכים האלו. ציטוט מההמלצה בתחתית רשימת כלי הרכב: "מומלץ לעיין בספר הרכב במידה וישנו". מן הסתם, קצת קשה יהיה לעלעל בספר רכב שאיננו...

פורסם

אינני מומחה לדלקים ואינני ממליץ דבר אך ככל שידוע לי,גם היום אין עופרת בדלק אלא אשלגן.

ההבדל יהיה שנוסיף אותו בעצמנו. אגב,לא קורה שום דבר אם מפספסים בהוספת האשלגן ועפ"י הידוע מנוע "זוכר" אשלגן לאורך יותר מ-10,000 ק"מ נסיעה,כך לפחות נטען בכמה הרצאות ומאמרים. כלומר תיסע טנק אחד או שניים עם דלק מתווסף והדבר יצור את השימון הדרוש לתושבות השסתומים להרבה זמן.

אולי השד לא נורא כל כך,יותר חשוב שירד מחיר הדלק עוד יותר ושנגיע למצב שהוא עולה רק פי 2 מאשר בארה"ב......:-)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כמו שנאמר לפני, מזה יותר מ-5 שנים דלק 96 איננו מכיל עופרת, אלא את תוסף האשלגן אותו נוכל לקנות בנפרד.

כלומר - ההבדל יהיה בתוספת כמה אגורות לליטר. כנראה שנוכל לעמוד בכך, והפגיעה אינה כה "חמורה" כמופיע בכותרת.

בנושא ה"זכרון" של רכיבי המנוע ומערכת אספקת הדלק - הדבר נכון לגבי העופרת. כנראה קצת פחות לגבי האשלגן, ולכן כדאי יהיה לתסף בכל מילוי.

לא נראה שיש לנו על מה להתלונן - ברוב מדינות העולם (גם כאלה פחות מתקדמות מבחינה מוטורית, כמו מרוקו) הבנזין המתוסף (עופרת, או תחליפיה) נעלם כבר לפני שנים מהתחנות.

ולגבי מחיר הדלק אצלנו ביחס לארה"ב - לאורך שנים רבות נשמר היחס סביב 2:1, גם כשמחירי הדלק היו בשיא (כ- 4 ליטר לגלון שם, כ- 7 ש"ח לליטר כאן). בשבועות האחרונים, עם ירידת מחיר הדלק ועלית שער הדולר, השתנה היחס במעט לרעתנו.

אני מקווה שיש למה לצפות....

לרשימה מפורטת יותר מזאת של משרד התחבורה שלנו, של כלי הרכב הזקוקים לדלק מתוסף:

http://vea.qc.ca/vea/articles/unleaded.htm

עודד

פורסם

תוסף העופרת שימש בעיקר לשני דברים :העלאת אוקטן הדלק וסיכוך תושבות השסתומים (לא המובילים ) .

כל המנועים בעלי ראשי אלומיניום יכולים ליסוע עם דלק נטול עופרת - גם רכב משנת 1930 וגם חיפושית ...

רכבים בעלי מנועים עם ראשי פלדה כגון :מיני מיינור ו/או אמריקאיות חייבים בתוסף או יכולים להחליף ראש לראש אלומיניום .

אודי.

פורסם

תגובותי בכחול:

תוסף העופרת שימש בעיקר לשני דברים :העלאת אוקטן הדלק וסיכוך תושבות השסתומים (לא המובילים ) זה נכון.

כל המנועים בעלי ראשי אלומיניום יכולים ליסוע עם דלק נטול עופרת - גם רכב משנת 1930 וגם חיפושית ...

לא מדויק. ישנה אמנם תיאוריה כזאת, המסתמכת על כך שבראשי אלומיניום מושתלות תושבות שסתומים מפלדה (וזה נכון) שעברו הקשייה מספיקה (לא תמיד נכון). על פי המקור הבריטי (אליו הפניתי בפוסט הקודם שלי, ושנראה לי אמין למדי) - כל מקוררי האויר של פולקסוואגן עד אמצע שנות השמונים, כמו כל מנועי אופל ו-ווקסהול עד אותה תקופה (ראשי אלומיניום) - אינם מתאימים לדלק נטול עופרת.

רכבים בעלי מנועים עם ראשי פלדה כגון :מיני מיינור ו/או אמריקאיות חייבים בתוסף נכון! או יכולים להחליף ראש לראש אלומיניום - זה כבר הזוי למדי. אתה הולך לייצר ראש אלומיניום לשברולט 57? לעומת זאת - ניתן ברוב המקרים "להשתיל" בראש המנוע תושבות מפלדה מוקשה.

אודי.

עודד

פורסם

גם כאן, תגובותי בכחול:

על כמה ידיים ניתן לספור את הרכבים בארץ שבאמת נוסעים על 96 כי צריכים עופרת/תוספים לסיכוך שסתומים? די הרבה ידיים. לי אין מספיק...

אמריקאיות - NO ONE (?) - כל (!) המכוניות שלפני שנת 1973

אירופאיות/יפניות - ??? ומאיזה שנים? חלק גדול מהמכוניות שלפני שנת 1987

לגבי האחרים אתה צודק. עדיין יש בעלי מכוניות (שאינן עונות לקריטריונים שציינתי) המתדלקים ב- 96 מתוך הרגל או מחוסר ידע.

עודד

פורסם

עודד היקר ,

אין דברים הזויים במה שאני אומר! לכל מנוע ניתן היום להשיג ראשי אלומיניום גם לבל אייר 57 וגם ל MGT.C

(מהמדף) לגבי ראשי אלומיניום אין מצב שבראשי אלומיניום ישנן תושבות יציקה ולו משום שהדבר אינו אפשרי טכנית .

המלצות הבריטים ו/או אחרים נוגעות אך ורק לשינוי כיוון הצתה במקרה של שימוש בדלק נטול עופרת .

לדוגמא ראש אלומיניום תושבות פלדה ומובילי נחושת ושסתום מותאם .כאלה ואחרים עשיתי מאות ,לרכבים משנות השלושים ועד היום .

אודי.

IMGP0254.jpg

IMGP0279.jpg

פורסם

אודי צודק !

עודד, בדקתי ברשימה הבריטית שהבאת את הקישור אליה. יש בה שגיאות. לפחות בכל האמור לגבי סאאב, העובדה שהמחבר שם במקשה אחת את מנוע ה V4 - מנוע מתוצרת פורד עם ראשי ברזל ביחד עם ה99 בו מותקן ראש אלומיניום מראה כי הבחור טועה. מנסיון אישי שלי לאורך כמעט 550,000 ק"מ עם ה 99 שלי בבנזין 95 נטול עופרת בלבד, אין שום בעיה.

גם הרשימות של משרד האנרגיה והתשתיות שהקישור אליהן מופיע בתחילת השרשור, מבולבלות לחלוטין ! מחבר הרשימה מכסה לעצמו את הישבן בכך שהוא מפנה אותם להיוועץ עם היצרן / יבואן / מוסך מורשה / ספר נהג. בעיה היא חוסר המידע העצום בארץ בנושא זה.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...