Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, בשביל הכרות עם חברי הפורום האספנות.

אני עומר בן 18 מחדרה. עובד ובינתיים חופש גדול עד אחרי החגים שנחזור ללמוד.

יש לי ידע טכני מתקדם לאחד שלא מתעסק בזה יום יום. אבל אני עקשן ולא מוותר ושואף לטוב ביותר.

הסיפור שלי מתחיל כך: שהיתי בן 7-8 לא זוכר בדיוק, אבי קנה ב 1500 שקל(!) סובארו האצבק שנת 81. מנוע 1300 4 הילוכים, הרכב הראשון מאז הוצאת הרשיון שלו. רכב למתחילים, רכב קרקשה מה שניקרא. הקרקשה שלנו היתה עם אגזוז מפוצל גדול עשתה הרבה רעש ונסעה מהר (אבא שלי חשב הוא שומכר). אחרי שנה וחצי שנתיים, אבי מכר את הרכב. ואני במשך יומיים בכיתי על זה שאין לנו יותר סובארו!

בגיל 16 וחצי שהתחלתי לחשוב על רשיון, חשבתי על איזה רכב אני יקנה, ישר ניזכרתי בסובארו. והתחלתי לחפש סובארו האצבק.

שבוע שעבר קרה נס ומישהו פירסם ביד 2 סובארו הצבאק למכירה מנוע 1300, שנת 82, מזגן, סאנרוף, צמיגים חדשים ושאר ירקות. מחיר 2500 שקל.

את המודעה הוא העלה בשעה מאוחרת. אז חיכיתי למחרת להיתקשר אליו.

היתקשרתי למחרת, עונה בחור בשם אדריאן, עשה רושם של בחור נחמד. דיסקסנו, ומתברר שהיום האחרון של הטסט היה ביום הקודם, עכשיו חשבתי איך אני מביא את הרכב לחדרה. בסוף החלטתי לעשות מעשה נועז.

סגרנו בטלפון על מחיר של כ 1000 שקל, קמתי ב 5 בבוקר יום חמישי. ונסעתי עם חברה שלי באוטובוס לראשון לציון,

8 ומשהו הגענו ניפגשנו עם הבחור, ניכנסתי לרכב ונסענו לרחובות למכונאי שאדריאן היה מטפל אצלו ברכב.

דיברתי עם המכונאי על האוטו. מטופל בזמן הראה לי ספר טיפולים. שאלתי את המכונאי מה צריך לעשות כדי להעביר את הרכב טסט. הוא אמר לי רפידות בלם, צלחת בלם קדמי, גומיית הגה, כיוון הגה, אישור רכב מיושן ואולי עוד משהו קטן ששכחתי.

שאלתי כמה זה יעלה לי בערך? הוא אמר 800 ללא מע"מ.

לקחתי סיכון הלכתי לדואר עם אדריאן העברתי בעלות שילמתי טסט וחזרתי למוסך.

שאלתי את אדרין אם יש גופייה באוטו כי אני יודע שחייב שיהיה. הוא אמר לא.. אמרתי לו שטויות נקנה כבר, ניפרדנו לשלום. אחרי 5 דקות אני רואה הוא חזר עם אפוד חדש ביד וגריקן מים ירוקים. כמו כן, הטנק היה חצי מלא, בערך 150 שקל.. ושוב ניפרדנו מאושרים.הוא על זה שהוא קלט שהרכב בידיים טובות, ואני על עיסקה מצויינת!!

דיברתי עם המכונאי והוא החליט לעשות לי מחיר מיוחד (אמר אני חמוד..:oops:) 750 כולל מע"מ, מסדר לי את כל מה שצריך+ מעביר לי את הרכב טסט. אחרי שעתיים של המתנה מורטת עצבים הרכב חוזר עם מדבקה כחולה על החלון.

האושששששרררר אךךך האווושר שהיה לי בלב...

שילמתי למוסכניק אמרתי תודה.

נסעתי כל הדרך מרחובות לחדרה עם מזגן ו80-100 כל הדרך. תענוג..

יום שישי בערב יצאתי עם הרכב והקלאץ היתחיל לזייף לקראת ה 2-3 ס"מ העליונים שלו הוא משמיעה נקישות כמו של ציריה דופקת.

היום הכנסתי את הרכב למוסך ומתי שיהיה זמן לאליקו (אבא של החברה שלי) לבדוק אני יעדכן מה ניסגר.

בינתיים אני מתכוון לשפץ את הרכב לפי הסדר הבא (אשמח לעצות והערות בונות):

ישור קו מכני (המנוע במצב מצויין לא בוער להחליף ל 1.6 ולגיר 5 הילוכים)

התחלה בקטנה עם קוסמטיקה פנימית. (ריפודים, שטיח כללי, שטיחונים, גג, חידוש פלסטיקה ומובן ההמשך..)

החלפה למנוע 1600 אם אפשרי לפי חוק בדגם הזה, וגיר 5 הילוכים. רדיאטור חדש.

הכנסה לפחחות כללית ברמה ולא צבע פשוט.

פלסטיקה חיצונית ואולי טמבונים של הדגם של הראלי המקורי (ראיתי בתמונה האצבק בראלי משהו פצצות!)

זהו לבינתיים מחר בעזרת ה' אני יצלם תמונות. בנתיים אשמח לחוות דעת

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש!

נשמח לראות תמונות. נהניתי לקרוא את ההודעה שלך. מסתבר שאם יש רצון אפשר לקנות אחל'ה אוטו במאט יחסית כסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זהו לבינתיים גם אני מחכה למחר לצלם את הרכב. כרגע הוא לא בבית..

עומר.

DSC00605.jpg

DSC00591.jpg

פורסם

תתחדש, כיף לקרוא את השתלתלות האירועים, ניתן להבין כי נפלת על מוכר אמין, הלוואי וכולם היו כאלה.

שיהיה בהצלחה בהמשך.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• אחראי פורום
פורסם

עברת בחמישי בצהריים ליד נתניה לכיוון צפון? אם כן, אז עברתי לידך.

יש לי סימפטיה לאוטו הזה, אז נתתי לו תשומת לב מיוחדת.

תתחדש!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תתחדש. רצית משהו והשגת אותו, כל הכבוד.

תשקיע ברכב בכל הקשור למכניקה ובנתיים חפש חלקים. כשיהיה בידך כל מה שדרוש תכניס את הרכב לפחחות ותתחיל להרכיב את כל החלקים שהשגת.

אחלה מנעול הגה אגב לפי התמונות :)

תעשה חיים!

פורסם
עברת בחמישי בצהריים ליד נתניה לכיוון צפון? אם כן, אז עברתי לידך.

יש לי סימפטיה לאוטו הזה, אז נתתי לו תשומת לב מיוחדת.

תתחדש!

כן בדיוק הבאתי אותו לבית מרחובות.. כניראה לא קראת את כל ההודעה הראשונה.

יש לי שאלה אליך לגבי פיבר. הפלסטיקים בבגאז כבר מגעילים אני חושב לחזק אותם בשיכבה שתיים של פיבר ולרפד. האם הפיבר יתחבר לפלסטיק או שבמשך הזמן הם יפרדו ויתחילו להרעיש?

עומר.

פורסם
תתחדש. רצית משהו והשגת אותו, כל הכבוד.

תשקיע ברכב בכל הקשור למכניקה ובנתיים חפש חלקים. כשיהיה בידך כל מה שדרוש תכניס את הרכב לפחחות ותתחיל להרכיב את כל החלקים שהשגת.

אחלה מנעול הגה אגב לפי התמונות :)

תעשה חיים!

תודה רבה.. הסבלנות באמת משתלמת.. כמעט שילמתי על האצבק לא מקורית שהפכו אותה ל4*4. מהחלודה במצב יותר גרוע מאצלי 11 אלף.. אמרתי נחכה קצת והינה הגיע הקרקשה שחיכיתי לה.

עומר.

• אחראי פורום
פורסם
כן בדיוק הבאתי אותו לבית מרחובות.. כניראה לא קראת את כל ההודעה הראשונה.

יש לי שאלה אליך לגבי פיבר. הפלסטיקים בבגאז כבר מגעילים אני חושב לחזק אותם בשיכבה שתיים של פיבר ולרפד. האם הפיבר יתחבר לפלסטיק או שבמשך הזמן הם יפרדו ויתחילו להרעיש?

עומר.

דווקא קראתי. לא כתבת באיזה שעה עברת בנתניה :lol:

בנוגע לפיבר - כשהוא מתקשה הוא יוצר חיבור חזק שלא יתפרק במקומות שהדבקת.

אתה מתכוון לחזק מהצד הפנימי ולרפד?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בזמנו בחברת תדיראן מערכות בחולון (שנות ה 80) לחלק מהמנהלים היו כאלה רכבים (סובארו האצבק) אני יודע כי גם אבא שלי קיבל כזאת אז...היה לתדיראן מערכות בחולון ממש צי של כאלה +רגילים

זהו לבינתיים גם אני מחכה למחר לצלם את הרכב. כרגע הוא לא בבית..

עומר.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
דווקא קראתי. לא כתבת באיזה שעה עברת בנתניה :lol:

בנוגע לפיבר - כשהוא מתקשה הוא יוצר חיבור חזק שלא יתפרק במקומות שהדבקת.

אתה מתכוון לחזק מהצד הפנימי ולרפד?

אני מתכוון לקחת את החלק המקורי ועליו לתת שיכבה שתיים של פיבר, עוד לא החלטתי אם לעשות רק שבלונה מפיבר ולרפד או לחזק את המקורי ולשייף את הפיבר ואז לרפד. אם אני לא עושה רק שבלונה אין דרך חזרה לפלסטיק. הוא יהיה דבוק לפיבר לפי מה שאתה אומר..

בכל מקרה איפה באיזור חדרה אני יכול לקנות פיבר בזול (פוליאסטר סיבים מקשה וכל מה שצריך)?

אני מתכנן לחזק את הדשבורד כי המצב שלו על הפנים!

עריכה: יום רביעי בבוקר חברה שלי מתגייסת ואני יהיה בחיפה באזור תחנה מרכזית יש מקום קרוב לשם שאפשר לקנות פיבר?

עומר.

• תוכן חדש...