Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חובבי ענף הקארטינג שלום.

בימים אלו ממש הוקמה עמותה למען נהגי ספורט הקארטינג בישראל.

לאור ניסיון העבר, התאחדו מספר ספורטאים מענף הקארטינג והחליטו להקים עמותה המורכבת מספורטאי וחובבי הקארטינג בארץ.

עמותה זאת הוקמה על מנת לדאוג לזכויות הספורטאים העוסקים בענף, לתת להם גב ולהגן עליהם ברוח הספורט.

העמותה נוסדה על טהרת הספורטאים אשר יפעלו לטובת הספורט והתחרותיות נטו ללא התערבות/מניעים של גורמים עסקיים.

העמותה תפעל לקידום המטרות הבאות:

• קידום ענף ספורט הקארטינג בישראל.
  • קיום אירועים מוטוריים בתחום ספורט הקארטינג.
  • הגברת התודעה של ספורט הקארטינג בקרב חובבי הספורט המוטורי בישראל.
  • הכשרת נהגים צעירים והקניית ערכים בתחום תרבות הנהיגה.
  • פעילויות קארטינג לפיתוח נושאי השליטה ברכב.

כמובן שאנו מתכוונים לפעול בשיתוף פעולה מלא עם כל הגורמים המקצועיים והעסקיים בענף הקארטינג מתוך הכרה ברורה כי ללא שיתוף פעולה של כלל הגורמים ביחד, ספורט הקארטינג לא יוכל להתפתח לכיוון שכולנו מייחלים לו.

לאחר שהוכרנו כעמותה רשמית ע"י מדינת ישראל, אנו שמחים לבשר על הקמת "עמותת ספורטאי הקארטינג" ובזאת לקרוא לכל אוהבי הספורט באשר הם לשתף עימנו פעולה כשאנו מצהירים כי בראש ובראשונה טובת הספורט והעוסקים בו היא לנגד עינינו.

החברים שהתאגדו לצורך מטרה זאת בחרו ועד מייסד אשר ידאג לתהליך ההקמה, צירוף החברים ולהתוויית הכיוון הנכון, עד אשר תתקיים אסיפה כללית ראשונה, בה יגיעו החברים החדשים לבחור בבחירות דמוקרטיות את בעלי התפקידים אשר יעמדו בראש מוסדות העמותה: ועד העמותה, מזכיר, גזבר, ועדת ביקורת וועדות משנה למיניהם.

חברי הועד המייסד:

יו"ר – מאיר (מיקו) עזרן.

מזכיר – סער ניב.

גזבר – גיל גולדבוים (אבא של יואב).

יעוץ משפטי – עו"ד ירון שדות.

חברי ועד נוספים: אברהם דאי (אבא של אלון), אלון כהן, יניב סיבוני ורני דקל.

"עמותת ספורטאי הקארטינג" תקבל בברכה את כל מי שרואה עצמו כספורטאי ושטובת הספורט ופיתוחו חשובה לו.

אולם, על מנת להימנע מניגודי אינטרסים פנימיים, לעמותת ספורטאי הקארטינג לא רשאים להצטרף עסקנים כגון: בעלי מסלולים, יבואני קארטים, מנועים, חלפים וכד', אולם במידה ויש לבעל המסלול או לאותו עסקן בן משפחה שמתחרה כספורטאי בענף, אותו בן משפחה יוכל כמובן להיות חבר ללא שום בעיה. כמו כן, גם ספורטאים אשר עובדים (כמרשלים לדוגמא) במסלול כזה או אחר מוזמנים להצטרף. חשוב לנו להדגיש שאנו לא נגד אף עסקן ואנו יודעים כי בשביל ההצלחה שני הצדדים (גם הנהגים וגם בעלי המסלולים) צריכים להיות מרוצים. אגב, גם חברים בעמותות אחרות אשר מתחרים בענף הקארטינג מוזמנים להצטרף. (החברות בעמותה שלנו ובעמותה אחרת לא סותרת עקב האופי והמטרות השונות).

אנו רוצים שספורטאי הענף יצעידו אותו קדימה ועל כן אנו זקוקים לכם.

פעילויות העמותה המתוכננות להמשך שנה זו:

• לאחר רישום החברים נקיים אירוע פתיחה באחד ממסלולי הקארטינג אשר יכלול מפגש הכרות בין החברים, הרצאה בנושא העמותה, מטרותיה, מבנה, התנהלות ופעילויות מתוכננות וכן מרוץ 4 פעימות מלא. הודעה מפורטת לגבי המועד, מיקום, לו"ז ותקנון למרוץ ה-4 פעימות תבוא בהמשך.
  • ליגת 4 פעימות שתתנהל ותישפט בצורה מקצועית, עם תקנון ברור ומסודר ללא פרצות, עם הפרדה בין קטגוריות. החזון שלנו הוא לקיים את הליגה שווה בשווה על פני כל המסלולים המקצועיים הקיימים בארץ: פרו קארטינג רחובות, אלפא קארטינג לטרון, מגה קארטינג פתח תקוה, גו קארטינג בנתניה וקארטינג חיפה.
  • אירוע גיבוש אשר יתקיים לקראת חודש נובמבר.

החברות בעמותה כרוכה בדמי חבר שנתיים.

בשנה זו (עד סוף 2007), דמי החבר הינם בסך 30 ₪ שיגבו באירוע הפתיחה של העמותה.

ככלל, בתום כל שנה יקבעו ע"י הועד דמי החבר לשנה הבאה.

ספורטאים המעוניינים להצטרף לשורות העמותה יכולים לפנות באמצעות הדואר האלקטרוני למזכיר בכתובת [email protected] ולהשאיר שם מלא, כתובת מגורים, טלפון וטלפון נייד, אימייל, ותק בענף/ליגות בהן הינך משתתף/ת.

אנו נשלח לכם מייל אישור ונצרף אתכם לרשימת התפוצה של העמותה לצורך עדכונים שותפים.

בברכה,

סער ניב

מזכיר עמותת ספורטאי הקארטינג

פורסם

שלום.

ההכרה של בעלי מסלולי הקארטינג בעמותה שלנו לא תבוא לידי ביטוי במתן הנחות לחבריה. למעשה זאת בכלל לא אחת מהמטרות שהעמותה שמה לעצמה. העמותה הוקמה על מנת לתת גב לנהגים ולעוסקים בספורט זה וכן לארגן ולקיים פעילויות קארטינג מעבר לרמת הפעילות הקיימת. לדוגמא: כיום יש ליגות כמעט בכל מסלול, אולם הליגות הם באירגון אותו המסלול וכפועל יוצא מכך כל הליגה מתקיימת רק על אותו המסלול בלבד. על מנת שתוכל להיות ליגת 4 פעימות מקצועית שתתקיים על מגוון של מסלולים יש צורך בגוף חיצוני ונייטרלי שיארגן אותה. לא סביר וגם מובן למה מסלול מסויים לא יטרח לארגן ליגה שלמה כאשר בפועל רק מרוץ אחד יתקיים באותו מסלול ושאר המרוצים יתקיימו במסלולים אחרים.

בסופו של דבר, אני רוצה לחזור לשאלתך האם המסלולים יכירו בעמותה. ובכן, צריך לזכור שחברי העמותה הם ספורטאים שמתחרים בענף זה ומהווים חלק נכבד מקהל הלקוחות של המסלולים בארץ. אני לא רואה סיבה מדוע המסלולים לא יכירו בגוף שהינו חיובי, שקם על טהרת הספורט ושכל מטרתו היא לקדם את הענף, אם בפעילויות שונות ומגוונות ואם בהגברת המודעות לענף ספורט זה שבסופו של דבר יגרור גם יותר לקוחות לבעלי המסלולים.

מה שיפה בעמותה הזאת, זה שהיא לא מורכבת מעסקני הענף אלא מהעוסקים בענף. ובנוסף, למרות שאין היא מורכבת מעסקנים, אנו לא נגד המסלולים שרוצים להתפרנס מכיוון שהם עובדים ומגיע להם.

לכן אני חושב שיכול להיות כאן בסיס לשיתוף פעולה יוצא מן הכלל שיכול סוף סוף להצעיד את הענף קדימה.

בברכה,

סער ניב

מזכיר עמותת ספורטאי הקארטינג.

פורסם

ניב שלום

יוזמה ברוכה של הקמת עמותת קארטינג אבל האם זו תהיה העמותה היחידה או שכזו שקמה ומתחרה באיזו יוזמה שאני זוכר שעלתה פה לפני מספר חודשים ביוזמתו של ירון עם אני לא טועה ?

היה ברור תמיד שמה "שהורג" את הקארטינג בארץ, די בדומה לראלי, זה פוליטיקה ומלחמות בין בעלי אינטרסים שונים בין אם היו בעלי מסלולים , קבוצות, יבואני קארטים או השד יודע מה .

במסגרת היוזמה החדשה תהיו חייבם להיות מנותקים מכל זה ולא להיכנע לתכתיבים כמו שהיו פה כבר קודם - "..אם אדון X מתחרה אז אין מרוץ...או אם יתקיים מרוץ במסלול Y אז לא תתקיים תחרות במסלול אחר.." נראה לי שהכוונה מובנת.

לפני הרבה שנים כשעוד היו לי קצת שערות על הראש , את האחרונות נדב הוריד לי..., היתה פה פעילות ענפה של קארטינג וכולם חשבו שהנה אנחנו אוטוטו באירופה ופתאום הגיע הבום הגדול ואיתו הלכו לעולמם המסלולים והקארטים עצמם.

חובה להקים מסגרת מסודרת של ליגה ארצית אבל חובה גם לחשוב הלאה ולתכנן כבר עכשיו לאן הליגה הזו תוביל, לאן יהיה לאותם חבר'ה שירצו להמשיך להתקדם - למשל 2 פעימות , מסלולים חדשים ובעיקר עניין ותחרות .

מצד אחד העמותה הזו חייבת להיות מנותקת מהעבר אבל מהצד השני , בעבר ישנם אנשים טובים שמכירים את ענף הקארטינג מכל כיווניו ואולי שווה להתייעץ בהם, לשתף אותם ולקבל מניסיונם שיכול רק לעזור.

כולי תקווה שהניסיון הזה יצליח ואוכל להכניס את 2 הבנים שלי לפעילות סדירה בענף הקארטינג.

בהצלחה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
ניב שלום

יוזמה ברוכה של הקמת עמותת קארטינג אבל האם זו תהיה העמותה היחידה או שכזו שקמה ומתחרה באיזו יוזמה שאני זוכר שעלתה פה לפני מספר חודשים ביוזמתו של ירון עם אני לא טועה ?

היה ברור תמיד שמה "שהורג" את הקארטינג בארץ, די בדומה לראלי, זה פוליטיקה ומלחמות בין בעלי אינטרסים שונים בין אם היו בעלי מסלולים , קבוצות, יבואני קארטים או השד יודע מה .

במסגרת היוזמה החדשה תהיו חייבם להיות מנותקים מכל זה ולא להיכנע לתכתיבים כמו שהיו פה כבר קודם - "..אם אדון X מתחרה אז אין מרוץ...או אם יתקיים מרוץ במסלול Y אז לא תתקיים תחרות במסלול אחר.." נראה לי שהכוונה מובנת.

לפני הרבה שנים כשעוד היו לי קצת שערות על הראש , את האחרונות נדב הוריד לי..., היתה פה פעילות ענפה של קארטינג וכולם חשבו שהנה אנחנו אוטוטו באירופה ופתאום הגיע הבום הגדול ואיתו הלכו לעולמם המסלולים והקארטים עצמם.

חובה להקים מסגרת מסודרת של ליגה ארצית אבל חובה גם לחשוב הלאה ולתכנן כבר עכשיו לאן הליגה הזו תוביל, לאן יהיה לאותם חבר'ה שירצו להמשיך להתקדם - למשל 2 פעימות , מסלולים חדשים ובעיקר עניין ותחרות .

מצד אחד העמותה הזו חייבת להיות מנותקת מהעבר אבל מהצד השני , בעבר ישנם אנשים טובים שמכירים את ענף הקארטינג מכל כיווניו ואולי שווה להתייעץ בהם, לשתף אותם ולקבל מניסיונם שיכול רק לעזור.

כולי תקווה שהניסיון הזה יצליח ואוכל להכניס את 2 הבנים שלי לפעילות סדירה בענף הקארטינג.

בהצלחה

דובי

אכן יוזמה ברוכה.

דובי,

התהליך אותו התחלתי נתקל בקשיים המוכרים.

היות והרצון היה ליצור משהו מתוך רצון ואהבה לתחום, והיות והתעוררו שוב הבעיות המוכרות, עצרתי את התהליך לא לפני שהצעתי לאנשים שהיו איתי להמשיכו בלעדיי.

גורמים כאלה ואחרים הציעו לי עזרה כזאת או אחרת או להמשיך עם אנשים אחרים, אך אני סרבתי.

לצערי, מעטים הם האנשים שיש להתאמץ עבורם כאן.

שוב,

בהצלחה סער.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

דובי לפי מה שהבנתי משיחה עם ניב זה שכל הרעיון מאחורי העמותה (שאגב נרשמתי אליה כבר) היא שהנהגים ינהלו אותה.

לא ייקרה מצב שX לא ייתחרה בגלל שקוראים לו X או דברים דומים שכבר קראו בעבר.

בניגוד לעמותות קודמות שהוקמו ע"י בעלי אינטרסים זאתי מוקמת ע"י הנהגים עצמם ככה שנוצר מצב שאין אינטרסים לשום מסלול מסויים ולהפך יש רק יוזמה להתפתח לכיוונים אחרים ולא רק למה שהיה פה עד היום.

to finish first first you have to finish

פורסם

דובי שלום.

לגבי שאלתך הראשונה:

איני יודע האם זאת עמותת הקארטינג הפעילה היחידה כיום בארץ, אולם זאת בוודאי העמותה היחידה שמורכבת רק מספורטאי הענף ומונעת רק ע"י האהבה לספורט.

בכל מקרה גם אם קיימות עמותות נוספות, אנו לא ניכנס לנישה של מתחריהם מכיוון שאופי העמותה ומטרותיה שונות, להיפך, גם נהגים שחברים בעמותה אחרת מוזמנים להצטרף אלינו.

לגבי מחשבה על העתיד:

בהחלט יש מחשבה הלאה ובטח שלא נתרכז רק בליגת 4 פעימות. העתיד, על מנת שנוכל להתקדם קצת לכיוון הנכון טמון כמובן במרוצי ה-2 פעימות. יש עדיין בעייה מכיוון שאין בארץ מסלולים בטיחותיים ברמה גבוהה המאפשרים פתיחת קטגוריות חזקות ומודרניות, אולם כאשר יהיה מסלול כזה אנו נרצה בהחלט להיות מעורבים באירגון הליגה הזאת, על מנת שתתנהל בצורה ספורטיבית ולא תפשוט את עורם של המתחרים במחיר דמי ההרשמה. (רווח אפשר לעשות בהרבה מאוד דרכים, אנחנו מאמינים כי לקרוע את העור לאנשים שבאים עם הקארטים הפרטיים שלהם ויש להם מספיק הוצאות במירוץ - היא לא הדרך).

ליגה כמו שציינתי לא תהווה סיבה להפסיק את מירוצי הפורמולה ימאהה מכיוון שחשוב שתהיה גם קטגוריה מסוג זאת.

ואולי אפילו נהיה יום אחד מעורבים בארגון של ליגת הימאהה - אבל לגבי זה הכל פתוח.

(חשוב לי להדגיש כי בכל מקום שאני אומר שנרצה להיות מעורבים, לא מדובר על השתתפות ברווחים, מדובר אך ורק על הבטחת התנהלות ספורטיבית וצודקת כלפי הספורטאים).

אנחנו כבר עכשיו פועלים ומתייעצים עם אנשים ותיקים ומנוסים מתחום הקארטינג בפרט והספורט המוטורי בכלל על מנת ללכת בדרך הנכונה ובוודאי נשמח לשמוע אנשים נוספים, מנוסים שיוכלו לתרום מנסיונם (איננו זחוחים, ראינו שזאת לא מציאה גדולה וגם לא מפחדים ללמוד ולשתף אחרים).

בכל מקרה, אני מבין לחלוטין את השאלות שלך, הם נכונות ומוצדקות, הסוגיות הללו מטרידות אותנו גם כן ומשום כך התחלנו לפעול. (אני לא רוצה להבטיח אירופה כי זה יהיה חסר אחריות, אבל בהחלט חושב שעם הרבה עקשנות ורוח חיובית, נצליח לעצור את הנסיגה אחורה שחלה בענף, לנצל הצלחה, לרכז מאמץ ולהתקדם קצת קדימה).

ל - ירון אדרי,

תודה רבה על התמיכה, אני יודע שאתה פועל מתוך אהבה לספורט הזה ומבין אותך לחלוטין למה זה היה כל כך קשה להרים יוזמה כזאת. נשמח לשמוע ממך (אתה אחד מאותם בעלי נסיון שהזכרתי).

רק טוב.

סער ניב

מזכיר עמותת ספורטאי הקארטינג.

• תוכן חדש...