Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא שעלה תוך כדי השרשור על גידי קרונין - https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=144848

וגידי הציע שבאמת נעלה את זה לדיון .

הרעיון הכללי מאד פשוט . כמעט בכל מדינה בעולם בה מתקיים ספורט מוטורי יש תמיכה של המדינה בספורטאים כאלו ואחרים באמצעות ההתאחדות לספורט מוטורי של אותה המדינה או בזכות חברות במועדון כזה או אחר .

הרבה נהגים צעירים, מתחילים מתקדמים בזכות אותה תמיכה במעלה הפירמידה המפורסמת של הספורט המוטורי כאשר הבונוס של מי שתמך בו בדרך כלל זה הפרסום ויותר מזה אולי הסיפוק .

במדינה כמו מדינת ישראל בכדי שספורטאי יקבל תמיכה כזו צריך משהו בסיסי - ספורט מוטורי .

המדינה, לפחות נכול להיום עדיין לא מכירה בספורט מוטורי בצורה הפשוטה שלו. נכון, עבר החוק ונכון עובדים על התקנות ובינתיים ספורט מוטורי לא קיים ולכן כאשר אין ספורט אין גם ספורטאים.

ולמה אני חותר ? כאשר הכל יעבוד כמו שצריך אזי לספורט המוטורי יהיה תקציב ממשלתי כלשהו שבוודאי יהיה נתון בידי ההתאחדויות השונות או הרשות לספורט מוטורי (לא משנה כרגע ) מי שינהל את הגוף הזה הוא זה שיצטרך לתת את הדעת לגבי תמיכה בספורטאים בחו"ל או היוצאים לחו"ל ומה זה יתן לו=למדינה .

בעבר כבר נתתי הרבה דוגמאות של התאחדויות שתומכות בנהג וכתוצאה מכך מקדמות את הספורט המוטורי במדינה שלהם, יקח עוד הרבה זמן עד שדבר כזה יקרה גם אצלנו .

בינתיים לדעתי צריך לנסות להסתמך על ספונסר טוב שיתמוך , אין ברירה .

יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא , אבל הבמה פתוחה לתגובות .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הבעיה היא שהמדינה לא מכירה כרגע בספורט מוטורי. דבר שלא מאפשר לה לתמוך בכלל בספורטאים כמו גידי.

גם היא היא כן היתה מכירה בספורט אין עדיין קריטריונים שניתן להחליט לפיהם למי מגיע מימון ולמי לא, כדומה בכל ענף ספורט בארץ.

אני הייתי מייצג את עצמי, מייצג את הספונסרים שלי ורק בסוף מייצג את המדינה. לפחות ככה שהספורט כן יהיה מוכר אולי יהיה אפשר לקבל מימון מסויים והכרה.

פורסם

תשמע - אין פה הרבה מקום לדיון לפי איך שאני רואה את זה...הכל תלוי בסוג האדם .

אם הוא פטריוט או רואה לנכון להכריז שהוא מישראל אז שיבושם לו.

אני מאוד מאוד מפרגן לכל ספורטאי שקם לנו בלי קשר לספורט מוטורי או לא

אבל אם המדינה לא תומכת, וכל הישג לא תורם ליצירת או להאצת ההקמה של הספורט המוטורי - אז בעדינות - שיחפשו!

ההפסד שלהם קודם כל - אחר כך (ותמיד היה) ההפסד שלנו.

זה מזכיר לי את פאראדוקס התרנגולת והביצה - רק שבמקרה הזה אין סיכוי שיצא אפרוח...

לצערי יש הרבה מאוד נושאים במדינה שלנו שזוכים לעדיפות כלכלית לא נכונה

רוי

פורסם

הלוואי ורק הבעייה שלנו הייתה קיימת.

היא קיימת גם בענפי ספורט אחרים שאינם כדורגל.

לדוגמא, הייתה איזו טניסאית (אם אני טועה) שלא קיבלה תמיכה כאן ומכיוון שהייתה לה אפשרות לדרכון ארגנטינאי, היא נירשמה לאיזו תחרות בתמיכת ארגנטינה וניצחה. ישר קמו כל המתלעמים למיניהם והשמיצו אותה על חוסר הפטריוטיות שלה.

אגב, לא רק בספורט זה קורה אלא בכל תחומי החיים כאן. לימודים, הכנסה, מיסים ומה לא.

אתם מכירים את המשפט "אל תשאל מה אתה יכול לקבל, תשאל מה אתה יכול לתת"?

אז מדינת ישראל לא מכירה אותו. היא גם לא שואלת. ישר לוקחת.

מה המסקנה? תתחרו תחת השם שלכם כי גם ככה ישראל לא אהודה בעולם.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
כמעט בכל מדינה בעולם בה מתקיים ספורט מוטורי יש תמיכה של המדינה בספורטאים כאלו ואחרים באמצעות ההתאחדות לספורט מוטורי של אותה המדינה או בזכות חברות במועדון כזה או אחר .

הרבה נהגים צעירים, מתחילים מתקדמים בזכות אותה תמיכה במעלה הפירמידה

דובי

דובי שלום

מדינת ישראל כמדינה לא תומכת בספורטאים שיוצאים להתחרות בחו"ל ,תשמע את אלופי ישראל בתחומים שונים שבוכים שאפילו לא ממנים להם כרטיס טיסה לתחרויות בחו"ל , מי שיכול לתמוך בספורטאי זה או ספונסר אישי , או ההתאחדות ולאו דווקא מכספים שהיא מקבלת מהמדינה , הכספים שההתאחדות מקבלת מהמדינה מסתכמים בפרוטות , מה שכן אם התאחדות מתנהלת כעסק כלכלי ומייצרת כסף לקופתה ,יש באפשרותה לתמוך גם בספורטאים מצטיינים וגם לקדם את כל התחום , לדוגמא - לממן 100,000 ש"ח כדי להביא את אלוף העולם להתחרות בתחרות בארץ כדי ליצור חשיפה אדירה בתקשורת .

זה בסיס העניין שעמד בוויכוח שהיה בזמנו - איזה התאחדות תהיה ?

התאחדות שהיא " תפאורה " חסרת יכולת כספית ? או גוף כלכלי עם כסף שמסוגל לקדם את הספורטאים והתחום כולו ?

אני את דגל ישראל יניף בכל מקרה :lol:

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

שלום מרחוק. הבעיה היא לא רק של הספורט המוטרי, בכל ענף ספורט ההתאחדות מנסה לתת כמה שפחות כסף,ולחלק אותו לכמה שיותר שותפים. אף פעם לא יהיה מספיק. מה שאני מנסה להגיד שההתאחדות בונה על זה שספורטאי יארגן לו ספונסרים, ובמידה ובאהתאחדות מרגישים שישנו פו פותנציאל אז הם נכנסים וכמובן שמחפשים את הקרדיט בסופו של דבר. בוא אספר לכם איך זה בנוי פה, א בנורבגיה היו וישנם גם היום הרבה אלופי עולם בכל ענפי הספורט.הענף המוטורי תמיד ישאר יתום כי ההתאחדות אומרת שזה מקצוע יקר, ושותפים בו לא הרבה אנשים, במידה וניקח כדורגל, כדורסל, כדוריד, ענפי החורף למינהם. כבר מגיל צעיר ישנם המון ילדים שמעורבים בענפי הספורט האלו,ולכן הזרמת הכספים הגדולה יותר הולכת לשם. ועכשיו אחזור לספורט המוטרי.הספורט בנוי רק על ספונסרים, קחו את פטר,או הנייג,הם אף פעם לא קיבלו כסף מההתאחדות המוטרית פה. מה שכן עושים זה ההתאחדות מחלקת כספים לכל מועדון, וכשהמועדון הזה מארגן מירוץ, בסופו הם בוחרים את ה3 המיוחדים בעיינהם, ונותנים להפ פרס כספי שיעזור להם להיות שותפים במירוצים נוספים. בזמנו כשאנו פנינו לרשת חנויות וביקשנו מהם ספונס התשובה שלהם היתה, אתם 4 איש, ואוטו אחד שנוסע כמו משוגע בהרים, ולמי זה מעניין?, אנו עושים ספונס לקבוצת כדורגל,ובמידה ומראים משחק שלהם בטלויזיה אז כולם רואים אותנו למשך 90 דקות, בוא לא נשכח שאפילו כשקיבלתם כבר ספונסר,ויכול להיות שכן ראו אותכם בטלויזיה, לכמה זמן בדיוק??כשאתם עוברים כמו סופה?? ולכן לפי דעתי צריך לארגן קופה מיוחדת לתמוך בחברה מיוחדים,כשקבוצת אנשים שמבינים בנושא תחליט למי הולך מה מהקופה הזו, ובנוסף כל מארגן תחרות יתחייב לתת פרס כספי ל3 ממשתפים שנברחו עלידי מארגני התחרות.

כל טוב וסעו בזהירות זלמן

פורסם

זלמן,

הנושא עמוק יותר מאשר יתנו או לא יתנו כסף.

כיום, בעיקר בספורט המוטורי אבל לא רק, נראה כאילו למדינה אין כל עניין בכך פרט למקרה בו מישהו בכיר חושב שזה יעזור לו אם הוא יעמוד בסמוך למקבל המדליה.

העניין הספציפי שלנו הוא שהמדינה עד היום ניסתה גם בכל כוחה לטרפד כל יוזמה מוטורית וגם התהליך שמרחש היום הוא לא יותר מכיסוי תחת מדיני.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

בואו נשאל שאלה אחרת -

מתי מדינה צריכה לתמוך בספורטאי ולמה ?

אם זה ספורטאי חובב , יש עוד סיבה לקוות ולרצות שהמדינה תתמוך , והכוונה כמובן תשים כסף .

אבל אם מדובר בספורטאי מקצוען אני לא ממש רואה סיבה עד כדי כך כדאית שהמדינה תתמוך, מעבר לפרסום ולאפשרות לקבל חזרה מהתמיכה בצורה של פופולריות גוברת של פורט מוטורי שמביאה לארועים בינ"ל שאולי יביאו כסף בעתיד .

הבעיה בתמיכה בספורטאים בישראל היא בעיה מושרשת, תרבותית משהו.

גם הספורטאים הטובים ביותר של ישראל, כחובבים - אריק זאבי, גל פרידמן וכו' חיפשו הרבה עד שמצאו לעצמם ספונסרים כאלו ואחרים שיסייעו להם.

למדינה יש כספים לתמיכה כזו, בעיקר דרך תורמים עשירים וקרנות שונות שמזרימות סיוע שנתי או חודשי .

בכדי שנהג מרוצים יקבל תמיכה כזו הוא יצטרך להיות מוכר איך שהוא על ידי המדינה וזו כבר בעיה.

התמיכה ,לדעתי, הכי טובה שצריכה לבוא מהמדינה היא הקמת אקדמיית ספורט מוטורי מקומית דוגמת -

http://www.lafiliereffsa.com/index.php?codeL=gb

לאחר מכן שהנהג כבר מפורסם הוא תמיד מזכיר מהיכן הוא בא.

אבל בתור ישראלים - לא תרגישו גאווה לראות נהג על פודיום במרוץ בחו"ל עם דגל ישראל .

לא צריך להגיד שאני מייצג את המדינה אלא פשוט להניף את הדגל בגאווה וזהו, זה אומר הכל.

ספורט מוטורי כמו כל ספורט הוא ביטוי לאומי ולא משנה איך מציגים את זה .

דובי

פורסם
בואו נשאל שאלה אחרת -

מתי מדינה צריכה לתמוך בספורטאי ולמה ?

מישהו יודע ויכול ללמד אותנו איך זה במדינות אחרות?

הבעיה בתמיכה בספורטאים בישראל היא בעיה מושרשת, תרבותית משהו.

המדינה הענייה שלנו עוזרת למצטיינים מוכחים בהקלות בשירות הצבאי וזה לא טריביאלי (לדעתי).

למדינה יש כספים לתמיכה כזו, בעיקר דרך תורמים עשירים וקרנות שונות שמזרימות סיוע שנתי או חודשי .

אתה מתכוון לישראל, או במדינות אחרות? כי לגבי ישראל זה לא נראה לי ממש תקף.

אבל בתור ישראלים - לא תרגישו גאווה לראות נהג על פודיום במרוץ בחו"ל עם דגל ישראל ?.

לא צריך להגיד שאני מייצג את המדינה אלא פשוט להניף את הדגל בגאווה וזהו, זה אומר הכל.

ספורט מוטורי כמו כל ספורט הוא ביטוי לאומי ולא משנה איך מציגים את זה .

צודק מאה אחוזים, מה רע בקצת ציונות?

דובי

לסלי (הערות בכחול)

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

בקר טוב ישראל !!!

אני קצת מופתע מהציפיות של החברים ומהדיון בכלל !

משהו שם לב בכלל באיזה מצב נמצא הספורט המוטורי בארץ ?

האם יש לנו מוסדות מוסדרים ,חוקיים,מוכרים ,מקצועיים ,פעילים או משהו דומה לזה ?????

האם יש בכלל סמכות או קרטריונים לפיהם ישלח זה או אחר לתחרות בחו"ל או למשהו דומה ???

האם אין לנו אישור להתניע רכב מירוץ אלא על הנגרר בלבד ??? וכבר קפצנו לשאלה -"מדוע לא תומכים ואיך לייצג וכו'....."

חברה' תרגעו.... בואו נמצא דרך לקדם נושאים הרבה יותר חשובים ויסודיים כדי שיהיה לנו ספורט מוטורי קודם בארץ !!!!!

גידי ! אל תשלה את עצמך, תמשיך לחפש ספונסרים ואתה תמצא, מה לעשות רבים כמוך עשו זאת בעבר בהצלחה, ואין ברירה ,

נכון להיום זו הדרך היחידה להתחרות באופן חוקי מבלי לחפש הגדרות של "כאילו אימון או מירוץ" !

בהצלחה !!!!!!!

מישל

פורסם

לסלי

מדינת ישראל תומכת בספורטאייה האולימפיים באמצעות קרן כזו או אחרת , כספים שהתקבלו מאיזה דוד עשיר.

כמעט כל ספורטאי שנמצא בסגל האולימפי מקבל קיצבה.

מישל

הרי זה מה שאמרתי בתחילת דבריי.

הבעייה מתחילה שהספורט המוטורי עדיין לא מוכר כספורט בכלל.

ובכל זאת, לדעתי האישית , כישראלי, כספורטאי כל אחד צאיתנו צריך לשאת בגאון את הדגל בתור מייצג המדינה.

אני לא רוצה או צריך לייצג את המוסדות והבירוקרטיה כל עוד אין לי תמיכה מהם אבל שמח להיות ישראלי .

חלק מפירסום לספונסר זה גם התדמית הישראלית...

דובי

פורסם

לי נדמה שבספורט מוטורי המדינות הם ייצרני הרכב. השיוך הלאומי של הנהגים מאד משני, גם ככה זה ספורט מאד קבוצתי, מאחורי כל רכב עומדים כמה וכמה מפעלים וייצרנים של חלקים, וסדנאות, ועשרות עד מאות מהנדסים ומכונאים ועוזרים ומנהלים בכל מיני דרגים וזה בכלל לא משנה מאיפה הם מגיעים. מאחורי פודיומים רואים פרסומות מסחריות ענקיות, אם יש דגלים כלשהם אז אני לא שם לב אליהם בכלל.

Jeepolog.com

פורסם

חייברלייך,

אתם רותמים את העגלה לפני הסוס, עוד אין תקנות, אין חוקים , בקושי יש איזה חוק עלוב שבקושי אישרו, אין מסלולים, אין הכרה, אין כלום ממשי, רק דיבורים ותאוריות ואתם כבר מיתדיינים במרץ איזה גוף ממשלתי צריך לתת לכם כמה.

בחייכם, מעולם לא שמעתי כאלה שטויות.

אז עכשיו דעתי:

1. אין נכון להיום (וגם לא בעתיד הקרוב) אף "ספורטאי מוטורי" שמתפרנס אך ורק מהספורט.

לכולם יש עבודות אחרות שהם מתפרנסים מהם ולכן אני לא רואה שום סיבה שיקבלו שקל שחוק מהתקציב שגם ככה עלוב.

2. בספורט מוטורי יש מסורת ארוכת שנים של ספונסרים, ברגע שיהיו מרוצים מוסדרים וכיסוי טלויזיוני, יהיו גם ספונסרים. בענפי ספורט אחרים זה לא קיים, זכור לי ראיון עם זאבי שלא היה לו כסף לנסוע לאיזה תחרות ג'ודו שמדינת ישראל מצאה לנכון שאין חובה שהוא ישתתף בה אז הוא חודשיים חיפש ספונסר ובסוף נסע במימון עצמי.

3.דעתי האישית היא שהמדינה לא צריכה לממן לך את ההנאות שלך בחיים. אתה נהנה מספורט מוטורי? יבושם לך, אבל מה גורם למישהוא פה לחשוב שהוא אמור להקיף כל היום את המסלול (שכאמור עדיין איננו) ולקבל משכורת מהמדינה? את תרבות ה"מגיע לי" צריך לעקור מהשורו ולנטוע במקומה תרבות מוטורית.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...