Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיטרואן BX19GTI, מצבר חדש 55A של Varta, עבר ארבעה נסיונות התנעה מאז שנרכש, כרגע נמדד בין הדקיו מתח של 12.7V. האלטרנטור לא תקין. החשמלאי נמצא במרחק 10 ק"מ של נסיעה בין עירונית. הרכב הוא סיטרואן BX עם הזרקת דלק (כלומר המנוע יכול "למות" מכיוון שאין די מתח בשביל הניצוץ, או שאין די מתח בשביל להפעיל את המחשב ו\או החיישנים).

בהנחה שאין צרכני חשמל נוספים, אצליח להגיע בנסיעה ? גבולי ? אין-סיכוי ?

פורסם

אתה תגיע לחשמלאי. בהנחה שהמצבר מלא קצת יותר מחציו ובהנחה של חצי שעה נסיעה אזי עומד לרשותך זרם של 55 אמפר במשך חצי שעה. זה זרם גבוה במאות אחוזים מהצריכה בפועל.

מה שכן, סע בלי אורות למרות הוראות החוק.

פורסם
סיטרואן BX19GTI, מצבר חדש 55A של Varta, עבר ארבעה נסיונות התנעה מאז שנרכש, כרגע נמדד בין הדקיו מתח של 12.7V. האלטרנטור לא תקין. החשמלאי נמצא במרחק 10 ק"מ של נסיעה בין עירונית. הרכב הוא סיטרואן BX עם הזרקת דלק (כלומר המנוע יכול "למות" מכיוון שאין די מתח בשביל הניצוץ, או שאין די מתח בשביל להפעיל את המחשב ו\או החיישנים).

בהנחה שאין צרכני חשמל נוספים, אצליח להגיע בנסיעה ? גבולי ? אין-סיכוי ?

צריחת חשל של GTI ו 8-9 A.

אם המצבר במצב טוב,אפשר לינסוע כ 2-3 שעות...

פורסם

רק אל תשכח לא להפעיל צרכנים

אורות

רדיו

מזגן/ חימום

וכו'

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

מכובדיי, אני מודה לכולכם.

הערכותיכם התגלו כמדוייקות.

המכונית הגיעה בנסיעה אל החשמלאי, וגם אחרי עוד מספר נסיונות התנעה שם לא הבחנתי שהמצבר נחלש.

פורסם

איש לא ידע לעולם. מדובר היה באלטרנטור משופץ שתפקד לתפארת במשך 20 דקות, ואז מת.

היום החשמלאי התקין אלטרנטור חדש, והקודם חזר למשפצו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היום בבוקר, מחוסר ברירה, הייתי צריך לבצע ניסוי דומה, והתוצאות די מפתיעות.

הצלחתי להגיע מאשדוד לנתניה (כ 65 ק"מ) ללא טעינה בכלל, הרכב - אופל קדט שנת 86, מצבר VARTA 55 AH, לא חדש, בן כשנתיים, בדרך היו כמובן פקקים, כל הנסיעה נמשכה כמעט שעתיים, כל הצרכנים היו כבוים למעט המגבים, כשירד גשם.

הגעתי בשלום ליעדי, אבל משם הרכב כבר לא הניע.

אגב, מבקש המלצות למקום, ממנו ניתן לרכוש אלטרנטור משופץ ללא הרכבה ועם אחריות ( אני מרכיב לבד ) .

פורסם

מציע לשקול אלטרנטור משומש מפירוק - בזמנו ב-AX היה הבדל מאוד משמעותי בין משופץ (450 ש"ח) למשומש מפירוק (170 ש"ח). ואף אחד לא מבטיח שבשיפוץ של האלטרנטור שמים בו מיסבים של SKF ורכיבים חשמליים טובים...

פורסם

עדיף משופץ, האלטרנטור נבדק, חלקים הוחלפו ויש אחריות!

מי מבטיח לך שרכב מהפירוק לא עמד בגשם איזה שנה וכל האלטרנטור חלוד בפנים?

פורסם

לא ממש קשור אבל..

תלוי אצל מי משפצים את האלטרנטור, כבר ניתקלתי השבוע בבעל מקצוע שנקרא אלקטרו-טיב שכולם ממליצים עליו ולצערי חוץ מלפתוח ולסגור ברגים ולהרכיב ווסת מתח ולרשום קבלה ולנסות לתחכמן אותי !!!! לא מבין הרבה בשיפוץ אלטרנטורים.

הבחור ראובן לא ידע עם מי יש לו עסק וניסה לדחוף לי אלטרנטור משופץ בעל תפוקה נמוכה ממה שביקשתי בתירוצים שונים, לאחר שביקשתי ממנו תבדוק בבקשה את האלטרנטור שהבאתי לשיפוץ לפני שאתה מפרק אותו הבחור ניגש למכשיר מימי קדם וחיבר את התנינים לטבעות ההחלקה ופסק הווסת דפוק !! אתה מאמין לזה..אמרתי לו תגיד מה בדיוק עשית אז הוא בנימה קשוחה ביקש שאני לא הפריע לו בעבודה, כן זה נקרא בעל מקצוע עם 40 שנות ניסיון.

.

ולא צריך להיות בעל מקצוע בכדי להעריך בעל מקצוע ידידי דניאל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אחרי שאני אבדוק אותו אני יגיד לך אם הוא בעל מיקצוע, כי ממך לא הבנתי מה בדיוק הוא בדק.

תגיד, אם אני אסתכל עליך למשך חצי שעה עובד, אני אוכל לעריך אם אתה מקצוען בתחום עיסוקך או לא? אני לא חושב.

פורסם

מה הוא בדק רק הוא יודע, כפי שכתבתי הוא חיבר זוג כבלים עם תנינים בקצה לטבעות ההחלקה העשויות נחושת שבאות במגע עם הפחמים.

ככה בודקים ווסת מתח ? אני חושב שאתה יכול לסמוך על דבריי כי רק שבוע שעבר שיפצתי בעצמי אלטרנטור למיציבושיי דומה לזה שמסרתי לשיפוץ השבוע.

בכדי לבדוק ווסת מתח כאשר האלטרנטור מנותק מהרכב יש לחברו ו למעגל חשמלי עם ספק מתח משתנה בתחום ומעגל חשמלי קטן.

בכול מקרה במידה ואתה מתכוון לבחון אותו אל תשכח לזמן אותי גם (הצגה נוספת אני לא מוכן להפסיד).

אם תסתכל עליי איך אני עובד תוכל לקבוע בוודאות שאני לא בעל מקצוע כי אני עובד לאט בטירוף וימאס לך להסתכל עליי.

bosch.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

שמע מרק, בחשמל הוא באמת לא מומחה גדול (ראובן) אבל בשיפוץ מנועים ואלטרנטורים לא נראה לי שהם גרועים. אם הם יודעים ללפף מחדש ולעשות יציקות של עוגנים מחדש נראה לי שהם מבינים משהו מהחיים שלהם.

יכול להיות שבבדיקות, עומסים, תפוקות וכו' הוא לא מבין הרבה.

אגב כששאלתי אותו פעם באיזה זרם הוא משתמש כדי להלחים עם אלקטרודת גרפיט דרך שנאי הוא לקח את המודד, העביר אותו למצב זרם וחיבר את שני החוטים לשנאי, אני חשבתי שהמודד יתפוצץ תוך רגע אבל כנראה שרק הפיוז נשרף והוא לא הבין עד היום למה זה לא מדד לו זרם :shock:

בעלי מקצוע כמו שאתה מחפש הם בוודאי לא.

• תוכן חדש...