Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יכול להיות שיש לי אפשרות להביא אחד מהטוויטרים האלה של DYNAUDIO. על הנייר ראיתי כבר נתונים יותר יפים משלהם, אבל בסופו של דבר האוזן קובעת.

על אף שקראתי ביקורות, יש כאן מישהו ששמע אותם ויכול לתת עליהם חוות דעת מקצועית?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בקשר ל-MD130, אני מכיר את ה"אח" שלו מעולם האודיו הבייתי.

באתר של דיינאודיו רשום ש:

The MD130 is a soft dome tweeter based on Esotec D-260, but redesigned for usage in a car and similar environment.

את האח הבייתי שלו אני מכיר מסדרת ה-AUDIENCE שנמצאם בסלון של חבר חבר שלי - ברמקולים אלו יש שימוש בD260.

dynaudio_audience3.jpg

הטוויטר בעל צוויון צלילי דומה מאוד לטוויטרים של מורל. מהרמקוליל ששמעתי שהיה להם D260 אני מניח שהMD130 ישמע כמו אח תאום ל-MT23.

אני לא יודע מה הם עשו לו תוך כדי - redesigned for usage in a car אבל לא נראה לי ששינו יותר מדי מאופיו של הדרייבר ואני יהיה מופתע אם אכן הוא עבר שינויים מרחיקים מלבד שינויים ב-PLATE ושיפור תגובת ה-OFF-AXIS.

הMD130 אינו דרייבר חדש ויש עליו המון מידע וחוות דעת ברשת, בארה"ב הוא עולה פחות מMT23 של מורל - תעשה את השיקולים שלך.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

הטוויטרים של דיינאודיו לרכב ידועים בכך שיש להם תגובת OFF AXIS יפה (אפילו זה מוזכר במאמר שתרגמתי על תיאוריות מאחורי מערכות SQ), וכנראה שזה באמת מה שמבדיל אותם מהדגם הביתי.

תודה אוגי.

איתמר.

פורסם
הטוויטרים של דיינאודיו לרכב ידועים בכך שיש להם תגובת OFF AXIS יפה (אפילו זה מוזכר במאמר שתרגמתי על תיאוריות מאחורי מערכות SQ), וכנראה שזה באמת מה שמבדיל אותם מהדגם הביתי.

תגיד יש לך משהו נגד מורל או מה ? הרי למורל יש את הסופרימו שהו תוכנן בדיוק לזה . דרך אגב אני לא אתפלא אם הדיינאודיו שלך הם חיקוי או קיבלו עזרה ממורל ליצירתם

איתמר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אתה לא יכול להשוות את ה-MD130 לסופרימו או לסופרים (= הגרסה הביתית). יש לדיינאודיו טוויטר שנקרא אזוסטאר שהוא ניתן להשוואה לסופרימו אך יקר ממנו באופן משמעותי.

הMD130 הוא טוויטר שניתן לכנותו SMALL-FORMAT. בכל מקרה, למורל ולדיינאודיו יש עבר משותף בפיתוח וייצור עוד מהתקופה שמורל ייצרו אלמנטים בבריטניה. אתה מוזמן לחפש על ברשת - כתוב לא מעט.

הMT11 וה-MT22 סובלים מאנמיות מסויימת לפי דעתי והטוויטרים של מרול מתחילים להיות מעניינים רק שפונים לMT23 והלאה.

אין לי דבר נגד מורל, הטעם שלי לא בכיוון הטוויטרים "LAID-BACK" של הטווטרים של חברות סקנדינביות כמו DALI, דיינאודיו, DLS, JAMO ואחרים. הכיוון שלי הוא טוויטרים כמו שמצויים ברקולים של CANTON, B&W, KEF, TANNOY ואצלי בבית נמצאים רמקולים של מורדנט-שורט.

בכל מקרה, מרבית הטוויטרים האיכותיים לרכב הם גרסאות מוסבות של טוויטרים ביתיים. מאחר והסיכוי שתמצא אנשים ששמעו סטים איכותיים לרכב שמבוססים על דרייבר X יקר או Y יקר הוא נמוך האופציה הטובה ביותר לקבל הערכה לאופיו של דרייבר מסוים הוא לשמוע אותו ברמקול בפעולה ברמקול ביתי. זה לא זהה להתקנה ברכב אך זה נותן כיוון ממשי שמאפשר לרכוש מוצר לא "על עיוור" או יותר נכון "על חירש".

טווטרים זה הדבר שהכי קל לבדוק ולהשוות בין רמקול ביתי לבין פוטנציאל ביצוע ברכב כי הוא לא תלוי בנפח/כיול תיבה כמו מידים/וופרים שנמצאים ברמקולים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

יהודה מה יש לך?

אם הייתי רוצה מורל אז היו לי מורל. אני רוצה קצת משהו שונה ולא "מה שיש לכולם".

דיינאודיו היא חברה מכובדת שיצרה את השם והמוניטין שלה בזכות עצמה, והיא לא העתיקה שום דבר ממורל. זה לא זבל סיני וחיקויים למיניהם.

מה אתה מכניס את הסופרימו היקרים? אם הייתי מכוון לרמה הזאת הייתי מכוון לכיוון טוויטר מסדרת הרוולייטור של סקאן-ספיק רולייטור.

אני לא מעונין להשתגע וללכת על הדבר הכי יקר והכי פלצני בעולם. אני מחפש משהו טוב במחיר הגיוני. לא רוצה מורל.

איתמר.

• תוכן חדש...