Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטויות במיץ גזר.

החלפת שמן לא פוגעת בחיישנים.

השמן של VW (וכן של הצרפתיות וגם מרצדס וBMW ועוד כמה וכמה) שהוא שמן סינטטי, אמור בעיקרון להיות ללא בלאי. אני ממליץ על החלפת שמן סינטטי כל 40K ושמן רגיל (DEX 3) כל 20K. בסה"כ העלויות נמוכות, ואם יש בלאי בגיר, השמן (שסופח אליו חלק מהג'יפה) מוחלף.

יצויין כי יש עדויות על גירים ישנים של BX ו 405 שאחרי החלפת שמן שבקו חיים. ההסבר הטכני לכך הוא שכל הג'יפה שהיתה דבוקה לדפנות הגיר נשטפה עם השמן הצח והחדש הישר אל הפילטר ומשם אל המוח.

ככה או ככה הגירים שהמקרה הזה קרה להם (השם יקום דמם) היו מוסרים נישמתם לבורא במוקדם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זה השטויות האלה.......

אני החלפתי שמן גיר לרכב שהגיע ל 128K בפעם הראשונה לפני חודשיים ..... ונחשו מה הרכב מתנהג כחדש כמו פעם........

תחכה עוד חודש אז תגיד לנו אם הוא פועל כראוי

לא בוכים על חלב שנשפך :fist:

פורסם

טוב אז אני יסביר יגיד לכם בדיוק מה שאמרו לי בצמפיון! (אמרו לי לא להחליף) משום שבזמן החלפת ההילוכים יש חיכוך ושחיקה של גלגלי השיניים ומה שקורה שכל השבבים האלו נמצאים בתוך הגיר מעורבבים בשמן !ושתחליפו את השמן בשמן חדש אתם תבצעו שטיפה של הגיר שיוציא משם את כל חלקיקי המתכת שירדו בחיכוך של הגלגלי שיניים וזה לא דבר נכון לעשות משום שבמצב הזה גלגלי השיניים מאבדים אחיזה אחד בשני מה שגורם להחלקה בין ההילוכים!! ואי החלפת השמן משאירה שם את כל החלקיקים שעוזרים לאחיזה טובה בין החלפות ההילוכים (גלגלי שיניים), מה שכן צריך לעשות זה לבדוק את מפלס השמן! לבדוק אם יש נזילה או שחסר שמן ובמצב כזה מוסיפים!! ולא מחליפים!!

פורסם

מבחינה טכנית הדבר נשמע לי מוזר מאוד.

להשאיר לכלוך בתיבת ההילוכים כי אחרת הגיר יחליק !?

האם ההסבר הזה נכון גם לגבי תיבה ידנית בגולף שנת 2000 שגם פה הם ממליצים לא להחליף שמן גיר.

ההסבר של ספי נשמע קצת יותר מעניין אבל עדיין הנושא מבחינתי לא ברור מספיק.

איזה כייף לי :)

פורסם
מבחינה טכנית הדבר נשמע לי מוזר מאוד.

להשאיר לכלוך בתיבת ההילוכים כי אחרת הגיר יחליק !?

האם ההסבר הזה נכון גם לגבי תיבה ידנית בגולף שנת 2000 שגם פה הם ממליצים לא להחליף שמן גיר.

ההסבר של ספי נשמע קצת יותר מעניין אבל עדיין הנושא מבחינתי לא ברור מספיק.

אני אנסה להסביר:

השמן בתיבת ההילוכים, כאשר הוא חדש, דליל ונקי כמו שצריך.

עם הזמן הגיר נשחק - וכל תוצרי הלוואי של השחיקה הזו (חלקיקים קטנים) מתערבבים עם השמן. כתוצאה מכך סמיכות השמן עולה (צמיגותו עולה) והדבר למעשה אוטם ומעלה את לחץ השמן בגיר ואילו הצמדות הקלאצ'ים בזמן מעבר הילוכים הרבה יותר חזקה בזכות זה שהשמן כבר לא נקי ודליל כמו שהיה קודם לכן.

הוצאת השמן הישן מהגיר והכנסה של שמן חדש יכולים לגרום לכמה דברים:

1. השמן החדש "ינקה" את כל הג'יפה מסביב ויגרום לסתימות.

2. השמן החדש, שהוא דליל יותר כי הוא נקי, יגרום למפלי לחץ בגיר וכתוצאה מכך שאין לחץ, הגיר פשוט לא יניע את הרכב ו/או שההילוכים יחליקו.

כל זה נכון רק בתיבות שלא החליפו בהן הרבה מאוד זמן שמן.

תיקח כל תיבה ותטפל בה כמו שספי אמר - ותראה איך היא חיה ה-ר-ב-ה מאוד זמן בלי שום בעיה. החוכמה היא להחליף את השמן בזמן לפני שהגיפה נדבקת לכל איבר בגיר... פשוט לתפוס את הג'יפה כשהיא עוד בשמן עצמו ולא לתת לה לעלות על גדותיה בגיר ולסתום כל חלקה טובה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ומה אומר היצרן של סובארו? מה הסיכוי שבאימפרזה 98 שלי (שלמיטב ידיעתי לעולם לא הוחלף בה שמן התיבה) ייגרם נזק באם אחליף אותו כיום? (74000 ק"מ)

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
ומה אומר היצרן של סובארו? מה הסיכוי שבאימפרזה 98 שלי (שלמיטב ידיעתי לעולם לא הוחלף בה שמן התיבה) ייגרם נזק באם אחליף אותו כיום? (74000 ק"מ)
למיטב ניסיוני, באימפרזה שלך קיים פילטר גיר חיצוני - שהוא טוב עשרות מונים מזה שמותקן בדגמים טרום 1998 (רישתית מתכת בתוך הגיר). הפילטר נראה דומה עד זהה לפילטר שמן מנוע - והוא מותקן בצד שמאל של הגיר (ז"א שאם תסתכל מתחת לרכב באיזו דלת הנהג, אתה אמור לראות אותו אי-שם בפנים, מוברג לצד הגיר).

למרות שסובארו לא מתייחסים כלל להחלפה שלו, בפורומים בחו"ל מדווחים על בעיות גיר שנפתרות כליל כתוצאה מהחלפת הפילטר הזה.

ככל הנראה הפילטר נסתם לחלוטין ואינו מאפשר בניית לחץ שמן בגיר - וזה מה שגורם לתופעות.

מניסיוני האישי, הגירים של האימפרזה/לגאסי מאוד מאוד עמידים. ברמה העקרונית (וזו לא "תעודת ביטוח" לכך) לא צפויות בעיות אם תחליף את המסנן + השמן גיר.

בתמונה המצורפת ניתן לראות איך זה נראה בדגמי 98 ומעלה.

בחץ הלבן העליון - הפילטר

בחץ הלבן התחתון - פתח ניקוז השמן באגן השמן של הגיר (בוקסה 17 ממ).

איציק

auto tranny filter h4.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק-תודה על ההסבר המפורט הפילטר הוא אכן חיצוני ונראה כמו מסנן השמן הרגיל רק קטן יותר(והרבה יותר יקר סעמק...הגודל לא קובע):).שבררתי במוסך אמרו שיש גם משהו שנקרא "שמן תמסורת אוטמטית" (או משהו כזה) שהוא נפרד מהשמן גיר.

אשמח להסבר מה תפקידו והאם צריך להחליפו בק"מ המדובר.

תודה

שחר.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
איציק-תודה על ההסבר המפורט הפילטר הוא אכן חיצוני ונראה כמו מסנן השמן הרגיל רק קטן יותר(והרבה יותר יקר סעמק...הגודל לא קובע):).שבררתי במוסך אמרו שיש גם משהו שנקרא "שמן תמסורת אוטמטית" (או משהו כזה) שהוא נפרד מהשמן גיר.

אשמח להסבר מה תפקידו והאם צריך להחליפו בק"מ המדובר.

תודה

שחר.

הפילטר הזה עולה, כמדומני, כמה עשרות שקלים ואני חושב שהוא גם מגיע קרוב לאיזור ה 100 שח (אני מדבר על תחליפי)... הוא לא זול כמו מסנן שמן מנוע - אבל גם לא יקר בצורה מטורפת.

בסובארו אוטומטיות יש שמן דיפרנציאל ויש שמן גיר אוטומטי (שמן תמסורת אוטומטית).

זה של הדיפרנציאל הוא "שמן גיר ידני" רגיל (80W90 GL-5) ואילו זה של התיבה עצמה הוא DEXRON-II או DEXRON-III (צבעו אדום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
להחליף גם את שמן הדיפרנציאל "על הדרך"?

כן.

לדיפרנציאל צריך 1.2 ליטר שמן 80W90, מפתח (בוקסה) 21 מ"מ (רצוי עם ידית ארוכה) - וכמובן משפך...

לגיר צריך באיזור ה 3.5-4.5 ליטר שמן DEXRON-III, בוקסה 17 מ"מ - וכמובן משפך...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני אנסה להסביר:

כל זה נכון רק בתיבות שלא החליפו בהן הרבה מאוד זמן שמן.

איציק

זה בדיוק הנקודה.

יש יצרנים שמחליטים שלא להחליף בכלל, כי אם אתה לא מחליף כל 40 אלף אז באמת עדיף לא להחליף בכלל.

יצרנים אחרים (שלא מנסים לחסוך) מעדפים להמליץ להחליף כל 30-40 אלף. כך שאין את הבעיה של הצתברות של גיפה.

לדעתי גירים שמחליפים להם שמנים כל 30-40 אלף, האורך החיים שלהם הרבה יותר.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אני לא יודע אם אנשים פה ממש מכירים את השמנים

שמן של VAG שאומרים לא להחליף אותו זה שמן מיוחד והגיר בנוי בהתאם כמו שרובכם מכיר שמן גיר בא בצבע אדום ושם הוא צהוב כמו שמן מנוע והוא בעל תכונות אחרות לכן אין הוראה להחליף אותו !

אבל לא כול הגירים האוטומטים בנויים כך ויש כאלה שמחייבים החלפה כגון וולוו. אלפא.הונדה....

ואני מכיר מקרה מוזר של הוראת יצרן שאומרת שבפיאט הרקולס אוטומט לא מחליפים שמן ואותו גיר ממש נמצא באלפא ושם יש הוראה להחליף כול 60.000 ככה שהמלצה שלי לבדוק כול רכב וסוג גיר לגופו !

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם
אני לא יודע אם אנשים פה ממש מכירים את השמנים

שמן של VAG שאומרים לא להחליף אותו זה שמן מיוחד והגיר בנוי בהתאם כמו שרובכם מכיר שמן גיר בא בצבע אדום ושם הוא צהוב כמו שמן מנוע והוא בעל תכונות אחרות לכן אין הוראה להחליף אותו ! אבל לא כול הגירים האוטומטים בנויים כך ויש כאלה שמחייבים החלפה כגון וולוו. אלפא.הונדה....

ואני מכיר מקרה מוזר של הוראת יצרן שאומרת שבפיאט הרקולס אוטומט לא מחליפים שמן ואותו גיר ממש נמצא באלפא ושם יש הוראה להחליף כול 60.000 ככה שהמלצה שלי לבדוק כול רכב וסוג גיר לגופו !

עד כאן הכל טוב ויפה - ועם כל הכבוד ליצרן, יש דברים שאפשר לעשות אחרת - וזאת לטובת המכלולים המכאניים בפרט.

ספי, שהוא בעל מכון לשיפוץ גירים אוטומטיים כבר כתב:

השמן של VW (וכן של הצרפתיות וגם מרצדס וBMW ועוד כמה וכמה) שהוא שמן סינטטי, אמור בעיקרון להיות ללא בלאי. אני ממליץ על החלפת שמן סינטטי כל 40K ושמן רגיל (DEX 3) כל 20K. בסה"כ העלויות נמוכות, ואם יש בלאי בגיר, השמן (שסופח אליו חלק מהג'יפה) מוחלף.

אגב, השמן של VW הוא זהוב, בדיוק כמו השמן של פג'ו-סיטרואן. הסינטטיים אמורים להיות בגיר למשך כל חייו (או לחילופין מחשב הרכב מתזמן את החלפת השמן לפי פרמטרים שקבע היצרן - וזה קשור לאופי הנהיגה, טמפרטורת השמן ועוד אי-אילו משתנים שהמחשב לוקח בחשבון) - בפועל זה לא תמיד עובד בצורה הכי מבריקה, וזה בלשון המעטה, ולכן כדאי להחליפו בתדירות שספי המליץ.

הנחת הבסיס היא שאם תחליף שמן בגיר האוטומטי בתדירות קבועה (וטובה לגיר) - יש סיכוי טוב מאוד שתאריך את חייו באופן משמעותי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...