Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!!

החלטנו 4 חברים לבלות את ראה"ש באילת.:-)

נקודת המוצא היא זכרון יעקב.. ( כ-1200 ק"מ הלוך,חזור ונסיעות באילת)

כל הנושאים הלוגסטים כולל הלינה וכו' טופלו- נשארה בעיית הרכב שיוצא "למסע".

אני רוצה להיוועץ עימכם לגבי המקרה הספציפי שלי (כרגע נבדקות כל אופציות הרכבים-כולל שלי).

מדובר אצלי בפיז'ו 306, נפח 1.8 ליטר (ידנית) שנת 94 עם 225K ק"מ.

הרכב כרגע לאחר יישור קו עמוק מאוד מאז קנייתו, ונכון לרגע זה (טפו,טפו,טפו :puzzled: ) הוא תקין לחלוטין, כאשר נקודות התורפה תוקנו לחלוטין:

-(רדיאטור חדש, טיפול 10K, בלמים+צלחות חדשות, מזגן מעולה, קלאץ' חדש מקורי, סטרטר חדש, מצבר חדש, צמיגים חדשים- מנוע פועל חלק ונהדר ללא דופי)

מה שמדאיג אותי זה הדרך שלפנינו.

משקל של 4 חברה ממוצעים+ תיקים וציוד אישי, תוסיפו לכל זה שידרש מזגן פעיל כמעט בכל חלקי הנסיעה (מזגן מסרס משמעותית את המנוע!!!):idea:

הדרך הלוך מדאיגה פחות (נסיעה בלילה, הכל ירידות), אבל בחזור יכולות להיות בעיות (עליות קשות, יציאה מאילת בהצהריים-כלומר יידרש בוודאות מזגן)

הרכב כפי שציינתי נוסע נהדר, אבל מעולם לא עבר אצלי נסיעה תחת עומס, כאשר רוב מוחלט מהנסיעות הם עירוניות בלבד וקצרות מאוד (בית-רכבת לצבא-חברים ביישוב וכו')

אני מפחד שלרכב קצת ישן, עם ק"מ גבוה של כל המכלולים בפן הכללי, זאת תהיה משימה כבדה מדיי.

(וממש לא בא לי לפתוח את הכיס שוב, או להזמין גרר בכביש הערבה :puppydoge )

כמובן שהרכב שלי הוא בתחתית סדר העדיפיות- אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעתכם בנושא (או מקרים ולבטים דומים שהיו לכם..)

תודה ליועצים..

אמיר.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תהיה בטוח שבאילת מסתובבים באיזור המלונות רכבים הרבה יותר ישנים מהפיז'ו שלך שהגיעו מאיזור מרכז הארץ.

ולגבי שיקוליים כספיים של דלק אני יכול רק לספר לך שהשנה בחרנו לא להוציא את הרכב לאילת והלך לנו 150 שקל על מוניות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל תבדוק אם מטען של ארבעתכם יכנס בתא מטען של ה-306 :|

לדעתי פשרה טובה יכולה להיות אוטובוס מזיכרון לאילת ואם אתה דואג לנסיעות בתוך אילת אז אל דאגה כי המקום שורץ במוניות, אפילו אם יתמזל מזלכם תיתקלו במונית הלונדונית.

הייתי שם שבוע שעבר מיום ראשון עד חמישי אז חדשות טריות מהשטח.

החום שם נוראי :bad-word:

והמחירים מאוד יקרים $

ראיתי שם האמר H2 צהוב :wink:

פורסם

אם זה מדיר שינה מעינך, תפסו מונית לשדה התעופה הקרוב וקנו כרטיס טיסה. או סעו באוטובוס מתח"מ הקרובה לביתך

כנס למוסך ובדוק שמנים, פילטרים, בלמים (נוזל בלמים) אם מערכת הקירור תקינה (בנוסף עדיף לנקז מי קירור ולהכניס מי קירור חדשים), צמיגים: לבדוק לחץ מתאים ע"פ הוראות היצרן או לחלופין להחליפן במידה והם בלויים מדי)

מנוע 1.8 עם גיר ידני לא אמור לסבול ממחסור כוח כ"כ חמור ברמות של יונדאי גטס 1.3 אוטומטית.

גם אם תסעו באוטובוס, לא תמיד נוח להשתנע במוניות שלוקחות על דקה או שתיים של נסיעה 15-20 שקל, עדיף לשים דלק במחיר הזה ולנסוע כמה קילומטרים טובים.

ועוד נקודה קטנה למחשבה: אחרי נוחות, הנאה מנהיגה, התנהגות וכיו"ב, בסופו של יום, הרכב שלך גם אמור לשרת אותך (אני יודע שאנחנו בפורום של חובבי רכב, אבל קצת קשה להתעלם מהעובדה הזו). אם אתה חושש מנסיעות ארוכות ברכב שלך, הייתי שוקל מכירה. רכב כזה לא שווה שיחזיקו אותו :idea:

בהצלחה וסע בזהירות!

(תשים לב שגם בדרך חזרה חוזרים עם פחות משקל: גם הדלק שנשרף וגם מטען כמו מזון דברים חד פעמים שפשוט לא יחזרו איתכם)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

SilverCivic- צריך לקחת את כל האופציות בחשבון... יכול להיות שאת הרכבים המודרנים של החברים, לא נוכל לקחת בגלל שהמשפחות זקוקות להם בחג (אני היחיד שיש לו רכב פרטי שלו)..

לצורך העניין- יש גם פונטו 1.4 שנת 98 באופציות.

itsik170- בטוח שיש רכבים יותר שנים שהגיעו מהמרכז, אבל כל מקרא לגופו. כאשר לי אין ניסיון בנסיעות ארוכות עם הרכב שלי ואני לא יודע אם הוא מסוגל לשאת כזה עומס או לא..

בנוסף לק"מ הגבוה שהוא עבר ב-11 שנים (לא אצלי, אצל הבעלים הקודמים... )

דלק לא מהווה בעיה- מתחלק בין 4 חברה ולא יכול להיות גובה מדיי!

XENON- נסיעה בואוטבוס לא באה בחשבון (חברה מפונקים משתחררים מהצבא עוד חודש, רוצים להתפנק ולא רוצים לוותר על נוחות הרכב)

מקום בבגאז'? לא מאמין שתהיה בעיה (מקסימום תיקים מתחת לרגליים מאחורה)

פורסם

למי שמתחזק רכב ברמה גבוהה אין ממה לחשוש משום נסיעה, בטח שלא מנסיעה לאילת... זו משימה קלה ביחס לנסיעות קצרות בתוך העיר.... זה לא משנה אם הרכב מודל 2004 או 94 או 84 או 74...

עכשיו תשאל את עצמך האם הרכב מתוחזק ברמה גבוהה והאם אתה יכול לסמוך עליו.

אם התשובה היא "כן" ל-2 השאלות, סע בלי לחשוב פעמיים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

BMW, אני מכרכור וגם אני נוסע לאילת בראש השנה... מחירי הטיסות\אוטובוסים+המוניות משתווים לכמות הדלק שתוציא+טיפול על שחיקה (לך תדע מה ידפק אחרי הנסיעה הזו)+לגרום לפג'ו שלך להיות שרמ*טה מבחינה של קילומטרז'...

עדיף טיסה או נסיעה באוטובוס... הכל מחושב, כבר עברתי על זה...

פורסם

תודה איציק ולשאר המגיבים..

הרכב מתוחזק אצלי בהדיקות, (שמנים ע"פ יצרן, מי קירור פרסטון ושאר הדברים שהזכרתי)

ואני יודע לפי היסטוריית הטיפולים שלו שהוא טופל היטב גם בעברו הרחוק.

עכשיו הרכב מחזיר לי באותו מטבע- הפחד הוא שתחת מעמסה (שלא עברה תחתיי עד היום עם הרכב הנ"ל) תגיעה הנפילה.

לקחתי את זה לתשומת ליבי- תודה על התגובות העינייניות!

מה לגבי המשקל הרב שיועמס+ מזגן (חשוב לי שתתנו דגש על נסיעה ארוכה עם מזגן פועל+עליות סדום) ??

פורסם

תראה, אם כל הכבוד זה כולה 1,000 ק"מ. וגם זה מתחלק ל-2 עם הפסקה של כמה ימים באמצע.

מה אתה חושב שתכננו את הרכב לא חשבו שהוא אמור לעשות (גם בעוד כמה שנים) מרחק דימיוני ואסטרונומי של 500 ק"מ?!

בקיצור, אם הרכב שלך לא מסוגל ליסוע 500 ק"מ עם 4 אנשים ואפילו מזגן אז....

לדעתי? תפסיק לאכול כפות סתם, סע לאילת, תרגע. אני מכיר כ"כ הרבה רכבים צבאיים עם ק"מ כפול משלך, שמתוחזקים עם מי ברז ונוסעים את זה כל יום, כל היום כמו גדולים.

תחשוב על כל המוניות של מכבות מנוע בכלל במשך כל היום ונוסעות ונוסעות.

תחשוב על כל הניידות משטרה שנקרעות כל היום וגם הן במשמרות של 24-7 בלי לכבות מנוע (אולי בתדלוקים).

ועכשיו אולי תהיה לך קצת פרופורציה.

• אחראי פורום
פורסם

אחרי שירדתי לאילת עם דייהטסו 83' ו-3 חבר'ה באוטו - השמיים הם הגבול...

ואם אתה כ"כ דואג - שים לב לשעונים , תעשה עצירות כל 200 ק"מ בערך (גם לך וגם לאוטו).

אני החזקתי רק רכבים ישנים ועקב טיפול קנאי ממש למדתי לסמוך עליהם בעיניים עצומות.

עוד דוגמאות? עם החיפושית נסעתי 1400 ק"מ בחודש בממוצע, הגעתי איתה מהצפון עד יבנה.

עם הסמוראי הגעתי למילואים בגוש קטיף וצאלים וחזור באותו יום לצפון....

גם האלפא למדה לעשות 300+ ביום.

מה גם שכל מונית באילת עולה 20 ש"ח.

תהנה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נסעתי לפני שנה בדיוק במצבך , רק קצת יותר גרוע

4 אנשים + פיג'ו 306 XT 1.8 , אך ללא יישור קו , ודרוש היה עבודה :wink:

יש לציין שהיא עמדה בכך בכבוד , קח בחשבון שהבעיה היחידה שהייתה לי, היא בעליות אחרי שלוקחים שמאלה מכביש הערבה... שם האוטו מעט התחמם (עם מזגן), אבל לא הגיע רחוק מדי ... וזו הבעיה היחידה שנתקלתי בה.

מה גם שהרכב שלך אמור לתפקד מצויין , צריכת דלק הייתה דאז 1:13 , מקווה שאצלך טוב יותר :wink:

יום טוב , אגב שלי הייתה 94 עם 160 אלף ק"מ.

• תוכן חדש...