Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם רציניים להחליף רכב?

גם אם רכב מגיע עם מנורה שרופה להחליף רכב?

לגבי מה שהשמאי אמר שהם לא יודעים לעבוד לפי הוראות היצרן, שיחזיר את תעודת השמאי שלו וילך להיות איש מכירות מהסוג הנחות. כל יבואן רשמי מחוייב לעמוד בסטנדרטים של היצרן, להחזיק ציוד יעודי שהיצרן הגדיר לו, לעבור השתלמויות מקצועיות במתקני היצרן ולעבור ביקורות מהיצרן. יש יבואנים שיגדירו אפילו איך ייראה אולם המכירות, כמה אנשים יעבדו בו ואם תהיה בו מכונת קפה.

הגיר הגיע DOA והוא זה שמוחלף קומפלט ולא מתוקן. אפילו רכבים שהוחלף בהם מנוע במסגרת האחריות אחרי מאות בודדות של קילומטרים לא הוחלפו.

האדם הזה, הוא שמאי מומחה שמעיד בבתי משפט כבר קרוב ל50 שנה, ואמר לי בהתחלת השיחה

"בהנחה, בהנחה שהגיר יהיה חדש, אתה לא מבין מה הולך כאן, זה איום ונורא מה שקורה עם יבואני הרכב, כולם נוכלים."

ועל דלת אחורית שהחלפתי, דלת אחורית! אצל המורשה, כשמכרתי את הרכב, 90% מהקונים, שפירטתי להם באריכות אייך טיפלתי ושמרתי, ברגע שמעו החלפת דלת, הקול השתנה, שאלו כמה שאלות, ונעלמו.

מבלי לפגוע בך, אבל אתה מדבר שטויות גמורות.

מילים זה בזול, כשתעבור מקרה כזה,שהשכבת רבע מיליון שקל, רק אז תבוא להטיף מוסר.

יודע מה? משהו יותר ריאלי, תדבר איתנו כשהלכת לקנות טלויזיה ב2000 שקל, ואמרו לך נשלח לתיקון, ניראה אותך אז.

ולגבי מנועים וגירים תקולים, יש מספיק מקרים שהבן אדם קיבל רכב חדש, לא התווכחו בכלל, או שהגיעו לבית משפט והפסידו.

זכותי לא להתפשר, קניתי רכב פגום, והתקלקל לא באשמתי, למה אני אתפשר? רוצה חדש או כסף.

רק בגלל אנשים כמוך, השירות בארץ מזעזע, בארה''ב או באירופה? חהחהחה, כן אני מתאר לעצמי יבואן שם מנסה תרגיל כזה.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתם רציניים להחליף רכב?

גם אם רכב מגיע עם מנורה שרופה להחליף רכב?

החלפתי ללקוחות שלי מוצרים שעולים בערך כמו רכב בנוהל DOA, ולא פעם אחת.

לא חלק מהמוצר, מוצר שלם. כמו שהסברתי מקודם.

על מנורה שרופה לא מאשרים DOA אבל על מכלול מהותי, בהחלט כן.

שמעתי מהלקוחות את אותו הטעיון בדיוק: לא רוצים שיתחילו לטפל לפרק ולתקן מוצר שרק הרגע יצא מהאריזה. הם צודקים ואם התקלה אכן מהותית, המוצר מוחלף.

זה שנוהל DOA לא מקובל בענף הרכב, זה לא תקין ואני לא רואה לזה שום הצדקה.

אם מוחלף רק חלק במוצר, זה תיקון רגיל תחת אחריות, לא נוהל DOA.

פורסם
חברים יקרים, אני מת להגיד, לא, לא להגיד, אלא לצרוח את שם היבואן והרכב, אבל, אני מפחד שזה יסבך אותי, הם אנשים רעים, שמבחינתם -רווח- הוא הדבר הכי עליון.

עכשיו בדיוק, חזרו אלי מהיצרן במייל, ששלחתי להם והסברתי הכל,הם יצרו קשר עםהיבואן המנוול, וכרגע זה עובד בדיקה.

אני מת לספר לכם חברים באמת, הם ניסו להחתים אותי על השתקה מוחלטת של המקרה והפרטיו, לצד שלישי.

מצרף לכם תמונה מסוף ההסכם.

[ATTACH=CONFIG]520502[/ATTACH]

אמלק.

אל תפרסם שום פרט כי אחרת אין לך את מנוף הפרסום מול היבואן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ממליץ לך גם למחוק אפילו את החלק הקטן הזה מההסכם שפרסמת, שלא תהיה להם שום עילה למשהו. שתדע שהיבואנים בודקים את הפורום הזה לעיתים קרובות, אתה לא כותב פה בפינה נידחת ברחבי האינטרנט.

ממליץ לך להמשיך לדבר בקווים כלליים בלבד לבינתיים, כל עוד לא הגעת למצב תביעה וכל עוד יש על מה לדבר עם היבואן.

פורסם

נכון שזה לא נעים, נכון שזה מה שציפית מרכב חדש ויקר אבל שייט הפנאן.

בדיוק בשביל זה יש אחריות.

מחליפים גיר בחדש וזה לא הופך את הרכב ללימון או לתות שדה.

פיצוי בהחלט מגיע.

לגבי DOA החלק המת הוא הגיר ולא הרכב.

לדעתי האישית אתה סתם מחפש מלחמות מיותרות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
כבודו יכול לציין את דגם הרכב?

נדמה לי שאם לפותח לא היתה בעיה למסור פרטים מזהים, הוא כבר היה עושה זאת. הימנעות מפירסום בשלב זה היא נשק אפקטיבי למדי בניהול מו״מ, אין חכמה גדולה בויתור עליו עכשיו.

פורסם

כל יבואן רשמי מחוייב לעמוד בסטנדרטים של היצרן, להחזיק ציוד יעודי שהיצרן הגדיר לו, לעבור השתלמויות מקצועיות במתקני היצרן ולעבור ביקורות מהיצרן.

זה נכון אבל במידה ומדובר בדגם חדש, יכול מאוד להיות שהחלפת גיר תהיה הפעם הראשונה עבור המכונאים, כמובן בדגם הספציפי הזה.

ואני אומר מניסיון, מהצד של נותן שרות: גם כשאתה מוסמך, מנוסה ועובד לפי הוראות, כשאתה מבצע משהו בפעם הראשונה יש מקום לטעיות.

וזה טבעי מצד נלקוח לרצות שאת הפעם הראשונה לא יעשו על האוטו שלו.

פורסם

כשאני קורא חלק מהתגובות כאן אני מה מבין למה דופקים אותנו הישראלים כל הזמן.

יש פה אנשים שאשכרה מוכנים שיח**** עליהם והם אומרים תודה.

אנשים פה לא מבינים שירות בסיסי מה הוא, תודעת שירות? מה פתאום.

מוכרים לך מוצר חשמלי במאות אלפי שקלים, אם יש בעיה מהותית מן הראוי להחליף אותו! וכן, המחיר מאוד משנה.

זה כמו שמישהו יקנה חולצה בחנות בגדים ויהיה לה קרע קטן בשרוול, יגידו לך "בוא נתפור לך ותקבל אותה חזרה", האם מישהו היה מסכים לדבר הזה?

אז למה ברכב צריך להסכים?

עד שהלקוח הישראלי לא ילמד לעמוד על שלו ולדרוש (כן לדרוש) שירות בסיסי, ימשיכו להשתין עלינו מלמעלה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
זה נכון אבל במידה ומדובר בדגם חדש, יכול מאוד להיות שהחלפת גיר תהיה הפעם הראשונה עבור המכונאים, כמובן בדגם הספציפי הזה.

ואני אומר מניסיון, מהצד של נותן שרות: גם כשאתה מוסמך, מנוסה ועובד לפי הוראות, כשאתה מבצע משהו בפעם הראשונה יש מקום לטעיות.

וזה טבעי מצד נלקוח לרצות שאת הפעם הראשונה לא יעשו על האוטו שלו.

תמיד יש מקום לטעויות ואני אומר אתת זה כיצרן שמייצר מוצרים בסדרות של אלפים.

בדרך כלל (לא תמיד) כשיש עבודה לא שגרתית שמבוצעת בפעם הראשונה יש פיקוח והדרכה ישירה של אדם טכני בכיר (מטעם היצרן או מטעם היבואן) והדברים נעשים בהשגחה צמודה. אני הייתי מפחד דווקא מההחלפה החמישית כשכבר כולם בטוחים שהם יודעים מאיפה הדג משתין ומתחילים לעגל פינות.

גם אני מחליף ציוד אם אני מגיע למסקנה שאחרי טיפול הוא לא יהיה ברמה שאני מצפה ממנו להיות כמוצר חדש והעלות לא מהווה פאקטור בשיקולים (הלקוח לא שותף שלי. קנה מוצר מסויים והמוצר צריך לעשות את העבודה שלשמה הוא נקנה) אבל אם אני יכול להחליף מכלול בצורה שלא פוגעת בתפקוד שלו אז אני מחליף.

גיר הוא רכיב לא בעייתי להחלפה ואם ההחלפה מתבצעת מול חדש שהגיע מקונפג מהיצרן אין עם זה בעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
האדם הזה, הוא שמאי מומחה שמעיד בבתי משפט כבר קרוב ל50 שנה, ואמר לי בהתחלת השיחה

"בהנחה, בהנחה שהגיר יהיה חדש, אתה לא מבין מה הולך כאן, זה איום ונורא מה שקורה עם יבואני הרכב, כולם נוכלים."

עצם המשפט כולם נוכלים מראה שהוא מדבר שטויות. אין דבר כזה כולם ובטח לא נוכלים. כמה יבואני רכב ראית בכלא (לשם מגיעים בסופו של דבר נוכלים)?

ועל דלת אחורית שהחלפתי, דלת אחורית! אצל המורשה, כשמכרתי את הרכב, 90% מהקונים, שפירטתי להם באריכות אייך טיפלתי ושמרתי, ברגע שמעו החלפת דלת, הקול השתנה, שאלו כמה שאלות, ונעלמו.

דלת זה נזק שונה. יש צביעה שנעשית בארץ ויש התאמות שנעשות פה בעבודת ידיים.

מבלי לפגוע בך, אבל אתה מדבר שטויות גמורות.

מילים זה בזול, כשתעבור מקרה כזה,שהשכבת רבע מיליון שקל, רק אז תבוא להטיף מוסר.

יודע מה? משהו יותר ריאלי, תדבר איתנו כשהלכת לקנות טלויזיה ב2000 שקל, ואמרו לך נשלח לתיקון, ניראה אותך אז.

מכונה של 260,000$ מספיק טוב בשבילך?

כרסומת CNC שהגיעה עם סרגלים משוחררים. הגיע טכנאי וחיזק לפי הוראות שקיבל מהיצרן. חודש אחר כך הלך הגיר (תוצרת ZF) והוחלף בחדש, חצי שנה אחר כך הלך מנוע של ציר X (מנוע של FANUC) והוחלף בחדש.

לא ביקשתי מכונה חדשה וגם לא הייתי מקבל בלי תביעה ואינסוף דיונים.

ולגבי מנועים וגירים תקולים, יש מספיק מקרים שהבן אדם קיבל רכב חדש, לא התווכחו בכלל, או שהגיעו לבית משפט והפסידו.

זכותי לא להתפשר, קניתי רכב פגום, והתקלקל לא באשמתי, למה אני אתפשר? רוצה חדש או כסף.

רק בגלל אנשים כמוך, השירות בארץ מזעזע, בארה''ב או באירופה? חהחהחה, כן אני מתאר לעצמי יבואן שם מנסה תרגיל כזה.

זכותך לא להתפשר אבל אין לך קייס. בשביל זה יש אחריות ואף אחד לא יחליף לך רכב על תקלה כזו (בכלל החלפות רכב נדירות מאוד ונעשות במקרים הרבה יותר קיצוניים מתקלה בודדת).

אתה יכול להאשים אותי לא רק בשירות הגרוע אלא גם ברצח ארלוזורוב וזה עדיין לא ישנה את העובדות. לרגע לא אמרתי שלא תקבל שום פיצוי או הגנה אבל תקרא את תעודת האחריות שקיבלת ותבין שלא יחליפוט לך רכב כל כך בקלות.

פורסם

מאחר ופות"ש לא חדש בפורום, וכמה רמזים שנזרקו, אפשר לדעת בדיוק מי היבואן ואיזה רכב אם תשקיעו את אותו זמן בחיפוש שאתם משקיעים בלשאול שוב ושוב איזה רכב. חלאס. יש הצדקה מוחלטת לשמור על ערפול כרגע, כשהמקרה יכול להתגלגל למשפט. האדון לא טיפש ומסתיר את הפרטים בכוונה אז חלאס לשאול, טוב?

לאנשי ה"רק הגיר תקול, תן להם להחליף" - אם קניתם רכב חדש, קיבלתם אותו בסוכנות, והוא לא מניע. בודקים ומגדלים אופס, הרכיבו את המנוע הלא נכון ברכב, במפעל. תגידו יאללה שימו לי מנוע אחר? ואם קיבלתם רכב חדש, מהסוכנות, עם חלודה משמעותית במרכב? ממיר חלודה וצבע ויאללה הכל בסדר? ועם סדק בשלדה, רתכו לי קצת ויאללה הכל בסדר? ואם קיבלתם דירה מקבלן וגיליתם שאופס, דפקו את הצנרת בכל הדירה, הקבלן עכשיו ישלח בן 16 מעזה שירים לכם את כל הבלטות בדירה חדשה ויחליף את כל הצנרת, אחרי שכבר מכרתם את הקודמת ועברתם לגור בזאת, אתם סבבה עם זה? בטוחים שאחרי, הדירה אכן תראה, תרגיש ותפגין אמינות של חדשה מקבלן? (בלי להיכנס לרמה הירודה של הבניה בארץ מלכתחילה).

רוצים שנמתח קו אז בוא נמתח קו - בין רכיב בדיד לבין מכלול. רכיב בדיד שהגיע תקול מהיצרן, ומבלי שהייתה לו השפעה על אף רכיב אחר ברכב, לךגיטימי לתקן\להחליף במסגרת האחריות. לדוגמה, רוןטור בלם, צמיג, נורה, מגב, זכוכית, מיכל נוזל אחד, ממיר קטליטי, חיישן כלשהו.

מכלול, במיוחד מכלול בעל חשיבות בתפקוד העיקרי של הרכב - קרי, מרכב\שלדה, מנוע, גיר, מערכת חשמל עיקרית - לא סביר. למה לא סביר? כי אלו דברים שהופכים את הרכב ללא רכב אלא ערימה של מתכת ופלסטיק. כי אלו דברים שמורכבות הפירוק וההרכבה שלהם גבוהה, ועלות ההחלפה שלהם גבוהה.

מקווה מאוד שפות"ש, שנראה כאדם בעל האמצעים השכליים והפיננסיים, יתן ליבואן המדובר בראש בבית המשפט וכמה שיותר חזק. כן ירבו מי שלא מוכן להתכופף ולפשק רגליים אל מול ההתנהלות הבריונית של עסקים ישראלים.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כל אותם מגיבים שלא רואים בעיה בהתנהלות היבואן/סוכנות...

"מה אתם,הייתם עושים?!"

לא מאמין לאף אחד מכם בזמן אמת.

הקלדות לא עולות כסף /ריצות/תסכול.

פורסם

הקו שלך לא במקום. אין דין כנף אחורית (רכיב בודד אבל מרותך למרכב ועובר צביעה בארץ) לאלטרנטור או כיסא נהג (מכלולים שמורכבים בברגים וקל מאוד להחליף).

לא אסכים לקבל רכב עם חלודה או החלפת חלקי מרכב אבל לא תהיה לי בעיה לקבל רכב עם מנוע שהוחלף לחדש (וקיבלתי ב 89' החלפת מנוע לטנדר פז'ו דיזל אחרי שהרכב סופק עם משאבתי מים תקולה ומנוע הלך אחרי 1800 קילומטר שנעשו בשבועיים וחצי).

NIMO, תבדיל בין לא חושבים שמגיע משהו לבין לא מסכימים שצריך להחליף רכב על זה.

פורסם

אני לא מבין איך אנשים בדיון משווים את המקרה לנורה שרופה. אתם רציניים? אתם חושבים שהחלפת נורה מקבילה מבחינת כמות העבודה וכמות הדברים שיכולים להשתבש להחלפת גיר?!

חבר הוציא רכב מטיפול במוסך מורשה עם פגוש משוחרר לחלוטין. חבר אחר יצא ממוסך מורשה עם גלגל רועד כי לא חיזקו את הברגים כמו שצריך - לא שם לב - ועף לו גלגל באמצע נסיעה, למזלו ב 10 קמש.

לא הייתי ישן בלילה אם הייתי יודע שהרכב החדש דנדנש שבזה הרגע הוצאתי מהוסכנות עבר החלפת גיר.

פורסם

לא משווים לנורה אבל גם לא לסלע שנפל על הגג של האוטו.

אם חברים שלך יצאו ממוסכים ככה אז סימן שהיו במוסכים של חאפרים (ויש גם מורשים חאפרים). יש גם "קצת" הבדל בין מקרה כזה שנמצא בטיפול ובקרה קצת יותר הדוקים הן מצד היבואן והן מצד היצרן לבין טיפול שוטף.

• תוכן חדש...